Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

ΦΡΑΣΤΙΚΕΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ, ΠΑΛΙ ??



Γράφει ο Παναγιώτης Καράμπελας
Σμηναγός ε.α.
Επίτιμος Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ (ΣΑΣ


Είναι γνωστό ότι............. το διαδίκτυο βρίθει από αναρτήσεις με πολυποίκιλο περιεχόμενο. Το θεματολόγιο πολλών websites, όπως το militaire, περιλαμβάνει θέματα της άμυνας δίνοντας την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους, μεταξύ αυτών και στα εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Αν και δεν απουσιάζουν οι μεμονωμένες υπερβολές ομολογώ ότι έμεινα έκπληκτος βλέποντας τον τίτλο άρθρου «βιασμοί και ασέλγειες στην Άμυνα!!, στο militaire Αναρωτήθηκα, υπήρξαν όντως βιασμοί και ασέλγειες και στο Στράτευμα; Βεβαίως υπήρξαν, διαβάζω, αλλά ο αρθρογράφος σπεύδει να διευκρινίσει ότι δεν αναφέρεται στο σεξουαλικό κεφάλαιο. Καθώς όμως ο τίτλος ενός άρθρου δημιουργεί εντυπώσεις του συρμού της εποχής αυτής, θεωρώ ότι ένας Αξιωματικός, πολύ δε περισσότερο Ανώτατος Αξιωματικός (ε.α.), ακόμη και χωρίς γαλόνια, δεν συνάδει να χρησιμοποιεί τέτοιο ευτελές λεξιλόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Και σαν να μην έφτανε η παραπλανητική υπερβολή του τίτλου συνεχίζει, "Ο Στρατηγός, Πειραιώτης, θα είχε ακούσει το παλαιότερο άσμα του άντρα του «πολλά βαρύ» μην του μιλάτε το πρωί. Φραστικές ακρότητες και το θέμα Υπαξιωματικών¨. Προβληματίζομαι, πως συνδέονται άραγε αυτά τα δύο;

Εξηγείται ότι αναφέρεται στην ανοιχτή επιστολή-άρθρο του Σμηναγού ε.α. Αθ. Μαλέτσικα προς τον ΥΦΕΘΑ κ. Στεφανή, η οποία αναρτήθηκε στο militaire με τίτλο τη φράση «θλιβερή εικόνα Στρατηγού να εγκαταλείπει συμπολεμιστές του». Την θεωρεί, λέει, ακραία και άδικη. Και προσθέτει: ¨Οι σχέσεις μου με τον κ. Στεφανή είναι τυπικές και ουχί ανθήρες. Τον έχω πικράνει, πολλάκις, με αυστηρή κριτική…¨. ¨το θέμα των Υπαξιωματικών … ο κ. Στεφανής το έθεσε επί τάπητος, και καλά έκανε. Τόλμησε… Ελπίζω να τολμήσει και ο Υπουργός¨. Ίσως έτσι, ικανοποιημένος πλέον, δεν θα νιώθει την ανάγκη να στενοχωρεί τον ΥΘΕΦΑ.

Είναι γνωστό ότι ο «οραματιστής» κ. Στεφανής είχε ταράξει την ησυχία χιλιάδων συναδέλφων, ε.ε. και αποστράτων, αποφοίτων των σχολών ΑΣΣΥ των Ε.Δ. μετά τις γνωστές σχετικές οδηγίες του στα Αρχηγεία για δημιουργία Σώματος Υπαξιωματικών!

Αδιαφορεί και αυτός για το τεράστιο διαχρονικό εθνικό και κοινωνικό έργο των αποφοίτων όλων των σχολών Υπαξιωματικών ΑΣΣΥ των Ε.Δ., ισοπεδώνοντας και απαξιώνοντας περαιτέρω αυτές τις ιστορικές σχολές. Αδιαφορεί και για τα μηνύματα που εκπέμπουν τα μνήματα και τα μνημεία χιλιάδων πεσόντων Υπαξιωματικών όλων των όπλων ¨τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι¨. Άραγε, μια και φέτος εορτάζομαι τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, αυτή είναι η αναγνώριση και ευγνωμοσύνη της πατρίδας σ΄ αυτούς που έπεσαν υπέρ πατρίδος;

Δυστυχώς, τα απωθημένα που κουβαλούν κάποιοι από παλιά, τους εμποδίζουν να αντιληφθούν ότι σήμερα τα οπλικά μέσα και συστήματα όλων των όπλων είναι πολύ υψηλής τεχνολογίας με ανάλογες γνωστικές απαιτήσεις. Δεν είναι πλέον το ιππικό ή τα πλεούμενα με κωπηλάτες, τα μέσα για τη διεξαγωγή του πολέμου. Οι Υπαξιωματικοί που είχαν την ευθύνη τότε γι αυτά τα μέσα σήμερα φροντίζουν τεθωρακισμένα, καταδρομικά, υποβρύχια, αεροσκάφη, ελικόπτερα κ.α. οπλικά μέσα και συστήματα υψηλής τεχνολογίας και κατά συνέπεια υψηλών απαιτήσεων τεχνογνωσίας και διαχείρισης.

Ως εκ’ τούτου όλοι οι Υπαξιωματικοί επιβάλλεται να είναι και είναι υψηλού επιπέδου μόρφωσης, ακαδημαϊκής και Στρατιωτικής, παρεχόμενης από Ανώτερες Σχολές. Αυτή η πραγματικότητα σε συνδυασμό με το κύρος τους, το οποίο αναγνωρίζεται από την κοινωνία και ιδιαίτερα από τους νέους, φαίνεται ότι ενοχλεί. Η ΠΑ, που είχα την τιμή να υπηρετήσω, ως όπλο τεχνολογίας αιχμής έθετε πάντα υψηλά πρότυπα υποψηφίων Υπαξιωματικών εξελισσομένων σε Αξιωματικούς για εισαγωγή στη Σχολή παρέχοντας και ανάλογου επιπέδου εκπαίδευση. Οι σχολές ΣΤΥΑ-ΣΥΔ και ΣΙΡ ανταποκρίθηκαν πλήρως στο ρόλο τους και οι απόφοιτοί τους αποτέλεσαν το βασικό πυλώνα της αλματώδους ανάπτυξης του όπλου. Ακατανόητα, δυστυχώς και ανιστόρητα, η ΠΑ διέλυσε αυτές τις σχολές για να δημιουργήσει ένα νέο υβρίδιο, το οποίο κατά τον ιδρυτικό νόμο 4407/16 δεν έχει καμία σχέση και συνάφεια με τις σχολές ΣΤΥΑ, ΣΥΔ, και ΣΙΡ.

Βέβαια ο κ. Στεφανής έχει τώρα να διαχειριστεί και την ¨υπόδειξη¨ του αρθρογράφου, ο οποίος του επισημαίνει ότι ¨Οι βαθμίδες των ανώτατων είναι παραφορτωμένες και θα πρέπει κι’ εκεί να γίνει κάποια «αραίωση» !! Δεν μας λέει κάτι καινούργιο. Τούτο το επισημαίνουν συνέχεια επιθεωρητές χωρών της συμμαχίας οσάκις έρχονται ως παρατηρητές ασκήσεων ΝΑΤΟ κ.λ.π. Στα λόγια αραιώνοντας, στην πράξη μοιράζοντας και νέες θέσεις. Μήπως δεν είναι έτσι;

Όπως θα διαπιστώσουμε παρακάτω, δεν ήταν μόνος ο κ. Στεφανής σε αυτές τις αναζητήσεις επαναστατικών ανατροπών στις Ε.Δ., που πασχίζουν να εξαφανίσουν τον κακό τους δαίμονα. Τους Υπαξιωματικούς και Αξιωματικούς αποφοίτους των ¨Ανώτερων πια Σχολών ΑΣΣΥ των Ε.Δ¨. Είχε παρέα ή και συναγωνιστές.

Ο αλήστου μνήμης κ. Καμμένος, ως ΥΕΘΑ, σε εγκαίνια μνημείου του Υπαξιωματικού του Σ.Ξ. ¨εξομολογήθηκε¨ πως βασανιζόταν για το πώς θα μπορέσουν οι Υπαξιωματικοί να γίνονται Στρατηγοί!

Α/ΓΕΑ τότε ήταν ο επίσης αλήστου μνήμης κ. Βαϊτσης, ενώ ο κ. Στεφανής Α/ΓΕΣ. Φυσική συνέπεια να ανταλλάσσουν με τον ΥΕΘΑ προβληματισμούς για όλα τα θέματα και ιδιαίτερα για το μείζον θέμα, που χρόνια απασχολεί όλες τις ηγεσίες. Τη νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Α/ΓΕΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την υλοποίηση προτάσεων που απέρριπταν συλλήβδην όλοι οι προκάτοχοί του. Φτιάχνει σχέδιο νόμου για την ενοποίηση των σχολών ΣΤΥΑ, ΣΥΔ και ΣΙΡ της ΠΑ. Αρνείται προκλητικά κάθε συζήτηση για τον προσήκοντα με τις τεχνολογικές εξελίξεις τίτλο της νέας σχολής, ως Σχολή Τεχνολόγων Αεροπορίας (ΣΤΑ), που του πρότειναν οι αντιπροσωπευτικοί σύλλογοι των υπόψη Σχολών. Μέχρι και τον τίτλο που είχε επιλέξει το ΑΑΣ το 2010 για τη νέα σχολή, ως Σχολή Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΥΑ), δεν τον σεβάστηκε και τον τροποποίησε σε Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ). Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον προσδιορισμό των αποφοίτων της ως Μονίμων προλειαίνοντας έτσι το έδαφος στις επιδιώξεις του κ. Στεφανή!

Το τραγικό και προκλητικό ήταν ότι ο κ. Α/ΓΕΑ ανέλπιστα και ανεξήγητα απέρριψε μετά βδελυγμίας και πρωτοφανούς εμπάθειας και εκδικητικότητας την απόλυτα τεκμηριωμένη πρόταση των Συλλόγων των σχολών ΣΤΥΑ, ΣΥΔ και ΣΙΡ, που τον επισκέφτηκαν και του πρότειναν τον προαναφερθέντα τίτλο που συνάδει απόλυτα με το χαρακτήρα και τις απαιτήσεις μιας Ανώτερης Τεχνολογικής Σχολής με δεδομένα: 1)Εισαγωγή των σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (Ν. 2913/01) με το σύστημα των πανελλήνιων εξετάσεων του υπουργείου παιδείας, 2) Τριετής Φοίτηση, 3) Αντιστοίχιση με τα ΤΕΙ ως ¨τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα¨, με τα οποία είχαν συμπορευτεί για αρκετό χρόνο στο ίδιο επίπεδο εκπαίδευσης (Ανώτερη).

Το πάθος και η αποστροφή του κ. Α/ΓΕΑ για τις Σχολές αυτές προκύπτει σαφέστατα και από τη διατύπωση στο νόμο ότι οι σχολές ¨διαλύονται, ώστε να δίνεται η αίσθηση ότι αυτές δεν υπήρξαν ποτέ! Αυτή η συμπεριφορά αποτυπώνεται περίτρανα και στο έμβλημα της νέας σχολής στο οποίο κατά παράβαση του νόμου και του Π.Δ δεν αναφέρονται τα ονόματα των τριών σχολών. Εξαφάνισε κάθε ίχνος αυτών των ιστορικών σχολών με την 70ετή μοναδική προσφορά τους στην επιχειρησιακή λειτουργία της Π.Α.!! Οι πάνω από 16,500 απόφοιτοι των σχολών, που διέλυσε, για αυτόν δεν υπήρξαν ποτέ!! Η ¨μαύρη τρύπα¨ του διαστήματος (της εξουσίας του), τους ¨ρούφηξε¨. Όχι μόνο δεν σεβάστηκε, αλλά αρνήθηκε προκλητικά να αναγνωρίσει τις δεκάδες επαίνους, επιβραβεύσεις και τιμητικές διατυπώσεις σωφρόνων και επιτυχημένων προκατόχων του για την μακροημέρευση και αδιάκοπη λειτουργία και προσφορά αυτών των σχολών! Στόχος του να ξεχαστούν!! Βέβαια, λησμόνησε ότι πατώντας στις πλάτες των αποφοίτων αυτών των σχολών, αυτός όχι μόνο επιβίωσε και ασφαλής επέστρεφε στην οικογένειά του, αλλά ότι έγινε και Α/ΓΕΑ! Εάν αυτό δεν είναι ο ορισμός της αγνωμοσύνης, τότε τι είναι;

Ζητώντας, τότε, οι Σύλλογοι την αποφασιστική παρέμβαση του κ. Καμμένου, αυτός τους ¨εξομολογείται¨ ότι δεν μπορεί να μεταπείσει τον κ. Α/ΓΕΑ. Βέβαια, δεν επιμένει, γιατί και αυτός είναι στο ¨παιγνίδι¨. Γιατί στο ίδιο σχέδιο νόμου υπάρχει διάταξη για την ίδρυση συνδικαλιστικών ενώσεων στις Ε.Δ. Απόφαση που έρχεται εκτός ΥΠΕΘΑ και με παγιωμένη την αντίθεση της ηγεσίας στην θεσμοθέτηση του συνδικαλισμού στις ΕΔ. Ο κ. Καμμένος, όμως, ήταν υποχρεωμένος να την περάσει ως απαίτηση του συγκυβερνώντος κόμματος και θα έπρεπε να εξασφαλίσει τυπικά, αν όχι τη σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας των Ε.Δ., τουλάχιστον τη σιωπηλή αποδοχή της. Η αμοιβαιότητα, σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι ηλίου φαεινότερο ότι πρέπει να είναι και ανταποδοτική. Έτσι, σε αγαστή - ουσιαστικά - συνεργασία με τον κ. Καμμένο ψηφίζουν το Ν. 4407/16, με τον οποίο διαλύουν τις Σχολές της Π.Α και ιδρύουν νέα σχολή με τον τίτλο που αποφάσισε ο κ. Α/ΓΕΑ! Παράλληλα όμως έχουμε, πλέον, συνδικαλισμό στις Ε.Δ!! Λίγο είναι αυτό για την αμυντική θωράκιση της χώρας; Η χώρα θέλει μεταρρυθμίσεις. Δεν επέμεναν οι δανειστές; Η προδιαγεγραμμένη κατάληξη, σε πολιτικά και κομματικά οχυρά, κραυγάζει πλέον από μακριά. Με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται!

Σειρά για το επόμενο βήμα έχει ο κ. Στεφανής ο οποίος αναλαμβάνει δράση για να ευοδωθούν οι προβληματισμοί του κ. Καμμένου! Με οδηγία στα επιτελεία ζητά απόψεις και προτάσεις για Σώμα Υπαξιωματικών με εξέλιξη μέχρι Ανθυπασπιστές. Τώρα, πλέον, αρχίζουμε να βαδίζουμε σε πολύ επικίνδυνους, κακοτράχαλους δρόμους!!

Κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας, δεν είναι δυνατόν να μην έχετε πληροφορηθεί αυτές τις απαράδεκτες και επικίνδυνες επιλογές. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι δεν έχετε ενημερωθεί για όλα όσα προηγήθηκαν από τους ΥΕΘΑ κ. Καμμένο, Α/ΓΕΑ κ. Βαϊτση και Α/ΓΕΣ κ. Στεφανή, που έχουν προκαλέσει την αναστάτωση και την οργή σε όλους τους αποφοίτους των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών (ΑΣΣΥ) των Ε.Δ.

Εσείς προσωπικά έχετε μιλήσει για Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας όπου σχεδιάζετε να ενταχθούν τα ΑΣΕΙ και οι ΑΣΣΥ. Προφανώς η όποια επιλογή δεν μπορεί να συνοδεύεται με ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των αποφοίτων ΑΣΣΥ.

Ασφαλώς κ. Υπουργέ, ως αυτήκοος μάρτυρας, θα προσέξατε ότι στην Ημερήσια Διαταγή παράδοσης καθηκόντων του Α/ΓΕΕΘΑ, ο κ. Χριστοδούλου. εμφατικά κατήγγειλε τις ¨σειρήνες που τελευταία έχουν βρει θέσεις και γραφεία πολύ κοντά στην εξουσία» και ότι «Οι παρείσακτοι σωτήρες το μόνο που επιθυμούν και για το μόνο που εργάζονται είναι το δικό τους συμφέρον. Αρκεί μόνο να δείτε στο που υπηρέτησαν όλα τα χρόνια της υποτιθέμενης καριέρας τους».

Τούτο το βιώνουμε για πολλά χρόνια με ποικίλες εισηγήσεις, όπως, για εξέλιξη των υπαξιωματικών μέχρι το βαθμό του Ανθυπασπιστή Α, Β, Γ και Δ με δήθεν υψηλές αποδοχές, για μείωση των καταληκτικών βαθμών μέχρι ταγματάρχες και αντίστοιχους, για ίδρυση ΣΤΥΑ δύο επιπέδων Ανωτέρας από πτυχιούχους των ΤΕΙ με καταληκτικό μέχρι Αντισμηνάρχου και Κατωτέρας από απόφοιτους Λυκείου με καταληκτικό μέχρι Ανθυπασπιστή, για εξέλιξη μέχρι Ανθυπασπιστές και δυνατότητα εξέλιξης σε Αξιωματικούς κατόπιν εξετάσεων εφόσον έχει ανάγκες η υπηρεσία!! Δηλαδή ποτέ!. Άρα, στόχος το Σώμα Υπαξιωματικών. Οι παραλλαγές συνεχίζονται. Πάντα για απαξίωση, υποβάθμιση, εξαφάνιση των ΑΣΣΥ. Κανείς δεν τους σταματά! Γιατί;

Ανομολόγητος στόχος η απαλλοτρίωση όλων των οργανικών θέσεων των Αξιωματικών αποφοίτων των σχολών Υπαξιωματικών για την απρόσκοπτη εξέλιξη μιας και μόνο κατηγορίας προσωπικού. Κατάληψη όλων των Επιτελικών θέσεων που αυτοί στελεχώνουν στα οργανογράμματα κάθε όπλου.

Με σκοπιμότητες, σχεδιασμός του νέου δόγματος των Ε.Δ. με τη δημιουργία Σώματος Υπαξιωματικών. Με εντελώς διαφορετικό υπόβαθρο και αποστολή, είναι αδύνατο να θεωρηθεί ότι είναι προϊόν σοβαρής αξιολόγησης και μελέτης, καθώς θα αποτελέσει βραδυφλεγή νάρκη στα θεμέλια των ΕΔ. Σκόπιμα παραβλέπουν ότι από ιδρύσεώς των Ε.Δ. στην πατρίδα μας έχουν αυτό το πλαίσιο συγκρότησης, οργάνωσης και λειτουργίας των με απολύτως επιτυχή αποτελεσματικότητα στην μέχρι σήμερα αποστολή τους.

Οι θαυμαστές του Αμερικάνικου συστήματος Υπαξιωματικών, στην καλύτερη περίπτωση αγνοούν ή ηθελημένα παραγνωρίζουν ότι το Σώμα Υπαξιωματικών στις ΗΠΑ αποτελείται από εθελοντές με μισθοφορικές λειτουργίες και αντιλήψεις για τη στήριξη και των εξωχώριων μονάδων και αποστολών τους. Δεν έχουν επίπεδο επαγγελματικής μόρφωσης και εκπαίδευσης ανάλογου αυτού της πατρίδας μας, ούτε γαλούχησης με αρχές, αξίες, ιδανικά, αρετές, ενότητα, συναδελφικότητα, πνεύμα αυτοθυσίας και πειθαρχίας. Και το σημαντικότερο, οργάνωση με ιστορικές παρακαταθήκες αγώνων, τιμής, δόξας και υπερηφάνειας που δίδαξαν στον κόσμο ¨ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες!!!¨.

Δυστυχώς αυτοί οι ¨εισηγητές ¨ είναι συνήθως από εκείνους που ουσιαστικά, είτε θέλουν να προωθήσουν προσωπικούς σχεδιασμούς, είτε δεν έχουν μελετήσει σε βάθος και ρεαλιστικά τα αναμενόμενα αποτελέσματα τέτοιων ολέθριων επιλογών λησμονώντας ότι δεν συγκροτούνται τώρα εξ υπαρχής οι Ένοπλες Δυνάμεις μας. Κάθε καλόπιστος κριτής αντιλαμβάνεται ότι αυτές οι κακέκτυπες «καινοτόμες» αντιγραφές είναι επικίνδυνες για την Ελλάδα. Η ανασυγκρότηση, των Ε.Δ. με πειραματισμούς πάνω σε τέτοια βάση, θα προκαλέσει τεράστια αναστάτωση με απρόβλεπτες συνέπειες.

Κύριε Υπουργέ, η σοβαρότητα του όλου θέματος είναι τεράστιας σημασίας. Η άμεση παρέμβασή σας είναι εξαιρετικώς επείγουσα και αποφασιστικής σημασίας για να αποκατασταθεί η ηρεμία και να σταματήσουν κάποτε αυτοί οι προτεινόμενοι επικίνδυνοι και διχαστικοί πειραματισμοί να πλήττουν και να υποσκάπτουν την ενότητα και το φρόνημα των ΕΔ!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨