Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Νέα «τορπίλη» στα Μετοχικά Ταμεία! Τι περικοπή ζητά το υπουργείο Οικονομικών



ΣΧΟΛΙΟ aeroporiapostratos: ....επειδή οι εξελίξεις "τρέξανε" παραδόξως μέσα στο τελευταίο Σαββατοκύριακο θυμίζουμε στον κ. Σκυλακάκη τα εκατομμύρια ευρώ που κλάπηκαν μέσω του "PSI" από τα Μετοχικά Ταμεία και καταδίκασαν τους Μερισματούχους του Μ.Τ.Α. στο ποιο ΜΙΚΡΌΤΕΡΟ ΜΕΡΙΣΜΑ και από τα 3 Μετοχικά με μειώσεις πέραν του 50% .
Καλούμε τις Ε.Α.Α.Α. & Ε.Α.Α.Ν. να επανατοποθετηθούν όπως το έκαναν πρόσφατα ΕΔΩ & ΕΔΩ σ΄αυτά που ζητάει ο κ. Σκυλακάκης...... 

Ο  ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλος συμφωνεί με τον κ. Σκυλακάκη;;;;;;

Προς νέα περικοπή χρημάτων που έχουν να κάνουν με τα Μετοχικά Ταμεία!

Με έγγραφο του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, θέτει θέμα για το 4% που πήγαινε από εξοπλιστικά προγράμματα στο Μετοχικό Ταμείο του Όπλου στο οποίο γινόταν κάποιο εξοπλιστικό πρόγραμμα!

Ως γνωστόν εδώ και πάρα πολλά χρόνια........... εξοπλισμοί δεν γίνονταν. Τώρα προέκυψαν τα Rafale και ελπίζουμε ότι θα τελειώσει και η υπόθεση των φρεγατών. Συνεπώς το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας και το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού έχουν να περιμένουν μια σημαντική ενίσχυση. Όμως το υπουργείο Οικονομικών που φαίνεται ότι αναζητά χρήματα παντού, θεωρεί υψηλό το 4% και ζητά περικοπή του. Πόσο δεν καθορίζει, αλλά το θέμα είναι ότι ζητά περικοπή.

Κι αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι στο ΥΠΕΘΑ, εκτός του ότι δεν απορρίπτουν κατηγορηματικά την πρόταση Σκυλακάκη, φαίνεται ότι συμφωνούν και με την ιδέα το όποιο ποσοστό απομείνει από τα εξοπλιστικά να μην πηγαίνει στο ταμείο που το δικαιούται αλλά να μοιράζεται και στα τρία! Ο στόχος είναι να στηριχθεί ξανά το Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Μόνο που όπως επισημαίνουν από την ΠΑ και το ΠΝ το μόνο που θα πετύχουν μ΄ αυτό το σχέδιο είναι να «βουλιάξουν» και τα τρία Μετοχικά Ταμεία!

Το ερώτημα είναι αν η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, στο επιτελείο του οποίου υπάρχουν και κάποιοι «συνδικαλιστές» θα αντιδράσουν ή θα δεχτούν την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών. Επίσης επειδή πολλά χρόνια τώρα έχουμε ακούσει ότι «συνδικαλιστές» είναι οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων, αναμένουμε τις αντιδράσεις τους.









2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ... ΟΣΟ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΚΑΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΣ. ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΜΕΣΑ !! ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙς ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ( ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΜΟΥΣΕΙΑ κλπ ) ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ. ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποτε είχαμε και ένα ΣΕΠΑ που έδινε σημαντικούς ετήσιους πόρους στο ΜΤΑ έστω και εάν αυτοί ήταν ψίχουλα μπροστά στη προσωρινή κράτηση του 4% ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΊΜΕΝΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΏΝ!!!. Ήταν όμως ένας Ετήσιος εξασφαλισμένος πόρος που συμμετείχε στα έσοδα του ΜΤΑ!
    Πάντως παραιτήσεις μην περιμένεις, η ΙΑΠΩΝΙΑ πέφτει αρκετά μακρυά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨