Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

ΟΙ ΔΙΕΡΕΥΝΙΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. . ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ


 Rafale η αποτροπή

Οruc reis η απειλή                    Ο σουλτάνος παραλογίζεται

Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α)

Την 25η Ιανουαρίου του 2021 με πρωτοβουλία-πρόταση της Τουρκίας ξανάρχισαν στην Κωνστ/πολη και θα επαναληφθούν στις 16-3-2021 στην Αθήνα οι διερευνητικές συζητήσεις για την επίλυση της μοναδικής διαφοράς μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ,που είναι οι θαλάσσιες ζώνες στο Αιγαίο , σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας . Το δίκαιο της θάλασσας UNCLOS 1982 είναι σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών που υπογράφτηκε στις 10-12-1982 στο Μontego Βay σχεδόν από 156 συμβαλλόμενα κράτη και τέθηκε σε εφαρμογή 15-1-1994 . 

Ελάχιστες οι χώρες που δεν το υπέγραψαν μεταξύ αυτών..........και η Τουρκία η οποία και έθεσε θέμα casus belli εάν η Ελλάδα εφαρμόσει το δίκαιο της θάλασσας. .Η πρόταση της Τουρκίας για επανέναρξη των συζητήσεων είναι ένα διπολικό παιχνίδι αναδίπλωσης προς την Ε.Ε για να αποφύγει τις κυρώσεις που δεσμεύτηκε η Ένωση, μετά από δύο αναβολές , στο Συμβούλιο Κορυφής του Δεκεμβρίου 2020 να επιβληθούν το Μάρτιο του 2021. 

Η Τουρκία υποχωρεί μόνο εάν της τρίξεις τα δόντια και για να αποφύγει τις κυρώσεις στήνει γέφυρες με την Ε.Ε . Οι κυρώσεις της Ε.Ε σε συνδυασμό με τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις Η.Π.Α για τους S-400 (διπολικό παιχνίδι ΝΑΤΟ –Πούτιν), θα έδιναν το οριστικό πλήγμα στην οικονομία της Τουρκίας , που ήδη καταρρέει . 
Η τουρκική λίρα στο 50% της αξίας της τα τελευταία χρόνια , η ανεργία στο κατακόρυφο και το κατά κεφαλήν εισόδημα κάτω του 50% . Ο λαός της Τουρκίας λιμοκτονεί και η πείνα οδηγεί σε εξεγέρσεις , αυτό φοβάται ο νέος σουλτάνος , τα παλάτια των 1000 δωματίων και τα 12 αφη στη διάθεσή του για ατομική χρήση είναι πρόκληση και όχι ισχύς . 

Τα τουρκικά Μ.Μ.Ε ισχυρίζονται ότι ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος θα είναι μέγα ιστορικό λάθος ,ας το λάβει σοβαρά υπ όψη η τουρκική διοίκηση και να παύση να προκαλεί. - Για την επίλυση της ελληνοτουρκικής, μοναδικής διαφοράς των θαλασσίων ζωνών σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο , έχουν προηγηθεί 60 συζητήσεις και διακόπηκαν το 2016 με ευθύνη της Τουρκίας. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η 61η γίνεται με πρόταση του έχοντος την ευθύνη διακοπής στη Κωνσταντινούπολη. 

 -Η δήλωση του Εκπροσώπου της Τουρκικής Προεδρίας ΚΑΛΙΝ «οι κυρώσεις είναι πια παρελθόν με την επανέναρξη των διερευνητικών» δεικνύει την πρόθεση και την σκοπιμότητα των τούρκων ακύρωση των κυρώσεων . Επίσης η δήλωση του ΥΠ.ΕΞ της γείτονας χώρας «πρέπει να μάθουμε να μοιραζόμαστε στη Μεσόγειο» και τις απειλές που καθημερινά εξαπολύει εναντίον της Ελλάδας ακόμα και τώρα, δεικνύει τις προθέσεις και τα σχέδια των τούρκων, που κατέστρωσε ο εμπνευστής του νέο οθωμανισμού Ερντογάν 

 _ Τα σχέδιά του ο Ερντογάν τα εμπνεύστηκε από τον παραδοσιακό του σύμμαχο γερμανό του Γ’ Ράιχ Χίτλερ. Αυτός σχεδίαζε το 1938 να καταργήσει την Συνθήκη των Βερσαλλιών. Ο νέος Σουλτάνος ως ¨διάδοχος¨ της οθωμανικής αυτοκρατορίας , αυτό ισχυρίζεται, θέλει να καταργήσει την Συνθήκη της Λοζάνης. Άλλωστε το δήλωσε για πρώτη φορά ανερυθρίαστα και περίσσια θράσους στη πρώτη επίσκεψή του στην Ελλάδα. Ζητά την κατάργηση της Συνθήκης της Λοζάνης του 1923, που καθόρισε τα σύνορα όλων των χωρών της περιοχής μετά τον Α΄Π.Π , όπως προέκυψαν με την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και τη δημιουργία του νέο τουρκικού κράτους με πρώτο πρόεδρό του τον Ατατούρκ ο οποίος και υπέγραψε την Συνθήκη.

 Ήδη ο νέος σουλτάνος για να δημιουργήσει προϋποθέσεις κατάργησης της Συνθήκης πραγματοποίησε στρατιωτικές επεμβάσεις στο βόριο Ιράκ (κουρδικό) , στη βόρια Συρία , στο Αζαρμπαϊτζάν (αρμενικό), στη Λιβύη, στη Κύπρο …. και αξίωσε τη γαλάζια πατρίδα. Δεν υπολόγισε σωστά ,ότι η Ελλάδα δεν είναι σαν τους άλλους. 

 _Θα εκφράσω τις προσωπικές μου απόψεις σχετικά με την διακοπή των συζητήσεων . 
 Η Άγκυρα για να εφαρμόσει το σχέδιο της γαλάζιας πατρίδας διέκοψε πριν από 5 χρόνια τις διερευνητικές συζητήσεις μετά από 60 συνεδριάσεις το 2016 με δική της ευθύνη για να δημιουργήσει προϋποθέσεις ισχύος. Εκμεταλλεύτηκε το μεταναστευτικό και προκάλεσε τον ασύμμετρο πόλεμο στο Έβρο στράφηκε εναντίον της Ελλάδας με απώτερο σκοπό να πιέσει την Ε.Ε για να υπογράψει την συμφωνία χορήγησης των 6 δις € σε αντάλλαγμα της αποδοχής επιστροφής των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρώπη. 

 Με αυτά τα χρήματα η Τουρκία αγόρασε το Ορούτς Ρέις και ενίσχυσε το στόλο της, Γιαβούζ και Μπαρμπαρός πλοία έρευνας υδρογονανθράκων και γεωτρήσεων και έτσι να ολοκληρώσει τις εγκληματικές της ενέργειες εις βάρος δύο χωρών μελών της Ε.Ε Ελλάδας και Κύπρου παραβιάζοντας κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου. Προέβη σε αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες απειλών για να δικαιολογήσει τις παράνομες διεκδικήσεις της , από θέση ισχύος στη διαπραγμάτευση . Η Τουρκία για να δικαιολογήσει τις παράνομες ενέργειές της λέει ότι το Ορουτς Ρέις πραγματοποιεί επιστημονικές έρευνες. 

 _ Περιορισμένη η αισιοδοξία για την τύχη των διερευνητικών, η Τουρκία τις τορπίλισε 60 φορές . Μακάρι να διαψευστώ για το αρνητικό αποτέλεσμα της επανάληψης των διερευνητικών συζητήσεων. Πιστεύω ότι η ενέργεια των τούρκων είναι προσχηματική και πώς να μην είναι αφού η Τουρκία προκήρυξε νέα NAVTEX και ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο σε περιοχές μόλις μερικά χιλιόμετρα από Χαλκιδική και Θάσο, οι παραβάσεις και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο Οι προκλήσεις της Τουρκίας είναι βέβαιο ότι μετά την 25η Μαρτίου του 2021 θα επανέλθουν στο προσκήνιο με μεγαλύτερη ένταση. Η Άγκυρα στήνει απλώς γέφυρες αισιοδοξίας με την Ε.Ε , σαν το γεφύρι της Άρτας «ολιμερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν». Δεν είναι στις προθέσεις της να συμμορφωθεί στους στοιχειώδεις κανόνες δημοκρατίας και να γίνει μέλος της Ε.Ε, ανερυθρίαστα υποστηρίζει ότι διεκδικεί μια χιλιετηρίδα ευρωπαϊκού πολιτισμού ως διάδοχος των Οθωμανών . 

Στόχος της και επιδίωξή της είναι να πετύχει την τελωνιακή της ένωση με την Ε.Ε , για ένα τεράστιο οικονομικό όφελος, επίσης να διεκδικήσει ένα μεγαλύτερο ποσό για το μεταναστευτικό και πολύ περισσότερο, για να αλώσει την Ε.Ε με ισλαμιστές, διεκδικώντας την ελεύθερη διακίνηση τούρκων πολιτών σε αυτήν. Η τουρκική προκλητικότητα δεν θα περάσει , η Ελλάδα θα κάνει ότι χρειάζεται για να υπερασπιστεί αταλάντευτα τα εδάφη της. 

Αυτό κάνει χιλιετηρίδες  ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ !!! . 

Πηγές: Διαδίκτυο , Μ.Μ.Ε 


1 σχόλιο:

  1. Το θέμα είναι και τι θα ''πούνε'' οι ''Μεγάλοι'' στο Δικαστήριο της Χάγης να αποφασίσει επί του σχετικού θέματος πο μάλλον οδηγούμαστε προς τα εκεί......

    Υπτχος ε.α Γούδας Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨