Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Η Ε.Α.Α.Ν ζητά απ΄τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης : Να διατηρηθεί η εδώ και 62 χρόνια ισχύουσα νομοθεσία κατανομής των πόρων ανά κλάδο και το 4%......Να εφαρμοσθούν στο 100% οι αποφάσεις του ΣτΕ.....

                                     

Συνάντηση Προέδρου ΕΑΑΝ με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο / Δελτίο Τύπου

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
για τα Μετοχικά Ταμεία - για τις περικοπές ν.4093/12.......

Μετά την αποδοχή αιτήματος συνάντησης για ενημέρωση θεμάτων που απασχολούν την ΕΑΑΝ και υπό το πλαίσιο των αυστηρών περιοριστικών μέτρων λόγω τής πανδημίας covit-19, ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχος εα Θεόδωρος Γερούκης ΠΝ, την............. Πέμπτη 19 Μαρτίου 2021, συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτη Πικραμμένο.

Κατά την συζήτηση, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ο κ. Γερούκης ενημέρωσε τον κ. Πικραμμένο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα απόστρατα στελέχη του ΠΝ και ΛΣ και εν γένει αυτά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και χρήζουν επίλυση από την πολιτεία.

Με το πέρας της συζήτησης, ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ ευχαρίστησε τον κ. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και του παρέδωσε υπόμνημα με τα ζητήματα που απασχολούν τους απόστρατους Αξιωματικούς του ΠΝ & ΛΣ, όπως παρακάτω:..................

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

1. – Μετοχικά Ταμεία: Σχετικά με τα δημοσιεύματα του τύπου, που ασχολείται με θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρεται ότι τα Μετοχικά Ταμεία (Μ.Τ.) των Ενόπλων Δυνάμεων θα υποστούν νέα περικοπή εσόδων, με πιθανή μείωση του 4% των κρατήσεων από εξοπλιστικά προγράμματα που πηγαίνει στο Μ.Τ. του κλάδου που γίνεται το πρόγραμμα.

Ο ρόλος και η αποστολή των Μ.Τ. καθορίζονται ρητά στους ιδρυτικούς νόμους αυτών οι οποίοι εξακολουθούν να τελούν σε ισχύ, σύμφωνα με το άρθρο 35 του ν.4494/2017, που τροποποίησε το άρθρο 47 του ν.4387/2016.

Σημαντικός πόρος των Μ.Τ. πέραν όλων των άλλων (εισφορές μετόχων, τόκοι διαθεσίμων, έσοδα χαρτοφυλακίου κινητών αξιών, έσοδα εκμετάλλευσης ακίνητης περιουσίας, φαρικά τέλη κλπ.) είναι και οι κρατήσεις 4%, επί των πάσης φύσεως δαπανών όπου σύμφωνα με το ν.δ. 3981/1959 διενεργούνται ξεχωριστά για κάθε ταμείο.

Πρόσφατα δε, αυτό επιβεβαιώθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από τη Βουλή των Ελλήνων, κατά την κύρωση του ν.4766/2021, για την σύμβαση των αεροσκαφών Rafale, όπου οι κρατήσεις αυτές αποτελούν πηγή εσόδων, άρρηκτα συνδεδεμένες με το οικείο Μετοχικό Ταμείο, όπως ισχύει εδώ και 62 χρόνια από το 1959.

Διαχρονικά όλοι οι νομοθέτες, σεβάστηκαν την αυτοτέλεια των τριών (3) Μετοχικών Ταμείων, τόσο στην ανεξαρτησία των Διοικήσεων, όσο και στην αυτοτελή διαχείριση των εσόδων τους.

Ζητούμε να διατηρηθεί η εδώ και 62 χρόνια ισχύουσα νομοθεσία κατανομής των πόρων ανά κλάδο και το 4%, ως έσοδο των ταμείων, από προμήθειες ή εξοπλιστικά προγράμματα.


2.- Συνταξιοδοτικό – Ασφαλιστικό: Με τις διατάξεις του Ν.4093/2012 επήλθαν δραματικές και διπλές μειώσεις στις συντάξεις των στρατιωτικών συνταξιούχων έναντι των υπολοίπων και για τον λόγο αυτό οι τρείς Ενώσεις Αποστράτων ΕΔ από κοινού προσέφυγαν στο ΣτΕ με αίτηση ακύρωσης.

Υπό τα δεδομένα αυτά, τον Δεκέμβριο του 2018 η τότε πολιτική ηγεσία υλοποίησε εν μέρει τις παραπάνω αποφάσεις και επέστρεψε εφάπαξ ποσό, σε όλους τους συνταξιούχους συναδέλφους, βάσει των διατάξεων του Ν 4575/2018, χωρίς όμως να επανέλθουν οι συντάξιμες αποδοχές μας στο υφιστάμενο καθεστώς του Ιουλίου 2012 ως όριζαν οι υπ’ αριθμ αποφάσεις: 2192/2014 και 1128/2016 της Ολομέλειας του ΣτΕ, ήτοι να αποκατασταθεί η μείωση στο 100% αυτής και όχι μόνον στο 50%.

Κατόπιν των ανωτέρω και για αποκατάσταση της αδικίας, ζητούμε την ορθή εφαρμογή των ακυρωτικών αποφάσεων υπ’ αριθμ: 2192/2014 και 1128/2016 της Ολομέλειας του ΣτΕ, για επιστροφή των συντάξιμων αποδοχών μας, στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012.

3.- Αποδεικτικά Ναυτικής Ικανότητας: Υπάρχει οκταετής αδικαιολόγητη καθυστέρηση έκδοσης διατάγματος σύμφωνα με το άρθρο 30 του ν. 4150/2013, «για καθορισμό ελάχιστων υποχρεωτικών απαιτήσεων εκπαίδευσης για την απόκτηση πιστοποιητικών ναυτικής ικανότητας (ΑΝΙ) από τους Αξιωματικούς που προέρχονται από το Πολεμικό Ναυτικό ή το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή» σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει η Διεθνής Σύμβαση STCW 1978. Αποτέλεσμα της πολύχρονης καθυστέρησης έκδοσης του ΠΔ είναι η στέρηση του δικαιώματος αναζήτησης εργασίας στο Εμπορικό ναυτικό στους προερχόμενους Αξιωματικούς από το ΠΝ ή ΛΣ, που έχουν τα απαραίτητα προσόντα και πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

*** Δείτε το ακριβές αντίγραφο του Δελτίου τύπου

*** Δείτε το ακριβές αντίγραφο του Υπομνήματος

ΠΗΓΗ: Ε.Α.Α.Ν 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨