Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Εκλογές Ε.Α.Α.Α.: Σκέψεις - απόψεις περί της σύνθεσης του νέου Δ.Σ.


Γράφει ο Ηλίας Γ. Ντούβλης 
Σγός (ΥΔΚ)ε.α. (25ης σειράς ΣΥΔ) 
Υποψήφιος για το Δ.Σ. ΕΑΑΑ
τηλ.6983 50 35 31    iliasdouvlis@gmail.com

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι και μέλη των Ορφανικών οικογενειών
Καλημέρα  σας

"Εν όψει των εκλογών της ΕΑΑΑ για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της επόμενης τριετίας 2019-2021" αισθάνομαι την ανάγκη να υπενθυμίσω ότι,.........η χρηστή/ουσιαστική/αποτελεσματική Διοίκηση της Ένωσης, δεν είναι πράξη του ΕΝΟΣ, αλλά, ομόφωνων αποφάσεων του ΣΥΝΟΛΟΥ των Μελών Δ.Σ. (εύχομαι στο εγγύς μέλλον με τη συμβολή και των Τοπικών Συμβουλίων των Παραρτημάτων), ως απόρροια ταύτισης απόψεων/θέσεων/κοινού οράματος. 

Ως εκ τούτου, θεωρώ σημαντική τη "σύνθεση" (ή αν θέλετε την ανθρωπογεωγραφία) του Δ.Σ. που θα προκύψει στις επερχόμενες εκλογές. 

Μια σύνθεση με εξ' αρχής σημαντικό ΕΛΛΕΙΜΜΑ, καθόσον για ακόμη μια φορά, ΔΕΝ κατατέθηκαν ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ συναδέλφων μας - ανεξαρτήτου προελεύσεως. 

Εντύπωση επίσης μου προκαλεί, που αρκετοί υποψήφιοι όλων των θέσεων (Προέδρου-Αντιπροέδρου-Μελών Δ.Σ.), ΔΕΝ έχουν καταθέσει ακόμη τις θέσεις/απόψεις τους για το "επόμενο βήμα" - "την επόμενη ημέρα" της ΕΑΑΑ.

 Φανταστείτε ένα ανομοιογενές ως προς τις απόψεις/θέσεις Σώμα, να συνεδριάζει και να προσπαθεί να αποφασίσει για τα τρέχοντα σοβαρά θέματα/ζητήματα ή για αυτά που τυχόν προκύψουν κατά τη θητεία του, καθώς και για την αναγκαία όσο ποτέ, πολυεπίπεδη αναδιοργάνωση της Ένωσης. 

Τι να υποθέσω άραγε ; 

Πως υπάρχουν συνάδελφοι που διαφωνούν ή ότι απλά συμφωνούν σιωπηρά με την άποψη/θέση μου (;;;;) : "πως πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ακόμη και σε έναν φαινομενικά άριστα καλοστημένο και λειτουργικό οργανισμό, εκτιμώ ότι η Ένωσή μας, 73 χρόνια μετά την ίδρυση της, χρήζει εκτεταμένης αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού του τρόπου λειτουργίας της, αναβάθμισης της ποιότητας και του πλήθους των παρεχόμενων υπηρεσιών / ευκολιών της και επαναπροσδιορισμού των στόχων / σκοπών ύπαρξής της, προς όφελος των ιδίων των Μελών της, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Πατρίδας, των Εθνικών Στόχων και του Έθνους."

Δεν πρέπει το Εκλογικό Σώμα να γνωρίζει ΠΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ, τις συγκλίνουσες και αποκλίνουσες απόψεις/θέσεις των υποψηφίων όλων των θέσεων (Προέδρου-Αντιπροέδρου-Μελών Δ.Σ.) ; 

Την οπτική γωνία από την οποία επιθυμούν (όσοι την επιθυμούν) την αναβάθμιση της Ένωσης, καθώς και τον τρόπο επίτευξης αυτής της αναβάθμισης; 

Είναι δυνατόν μέσα από γενικόλογα "θέλω", "πιστεύω", "εκτιμώ", "οραματίζομαι", να εκμαιεύσει κανείς, θέσεις και απόψεις ; 

Πιστεύει κανείς ότι, εκλεγέντας Πρόεδρος με τις καλύτερες προεκλογικές θέσεις/απόψεις/πρόγραμμα αναβάθμισης, θα μπορέσει να υλοποιήσει αυτό, έχοντας "απέναντί του" την πλειοψηφία του Δ.Σ. ; (το ίδιο σαφώς ισχύει και για τα Μέλη Δ.Σ.). 

Ας διαπιστώσουμε όλοι μας - υποψήφιοι και ψηφοφόροι - που συμφωνούμε και που διαφωνούμε ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ. 

Άμεση κατάθεση θέσεων/απόψεων λοιπόν (και όχι γενικόλογων) από το σύνολο των υποψηφίων, 
ώστε το Εκλογικό Σώμα, με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ του, να κρίνει και να εκλέξει ει δυνατόν, ένα ομοιογενές Διοικητικό Συμβούλιο στην ΕΑΑΑ. 


3 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με τον υπογράφοντα το άρθρο, εξαίρετο συνάδελφο και φίλο Γιάννη. Δύο μόνο παρατηρήσεις: α) Πιστεύεις Γιάννη μου ότι υπάρχει αυτή την ώρα η διάθεση σταυροδοσίας από το εκλογικό σώμα με βάση τις προτάσεις καθενός μας;;Νομίζω έχουν άλλα κριτήρια. β) Μήπως θα έπρεπε να δούμε κάποια στιγμή τη δυνατότητα κατάρτησης ομοιογενών ψηφοδελτίων αποτελούμενα από ανθρώπους που συμφώνησαν σε κοινές θέσεις - προτάσεις;; Νίκος Αλβανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο δαίμων του ….πληκτρολογίου έκανε τον Ηλία, Γιάννη. Φίλε Γιάννη Ντούβλη για σένα ήταν το παραπάνω σχόλιο !!!!!!Νίκος Αλβανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Νίκο,
    εάν το έτος 2018, εβδομήντα τρία χρόνια μετά την ίδρυση της ΕΑΑΑ, το εκλογικό σώμα ΔΕΝ συμπεριλαμβάνει στα κριτήρια για την εκλογή των μελών Δ.Σ. της Ένωσης τις θέσεις των υποψηφίων, το πιθανότερο είναι να μην διάβασε ούτε τις δικές μου απόψεις/θέσεις ή αν τις διάβασε να μην τις έλαβε καν υπόψιν του και ως εκ τούτου, να μην εκλεγώ.
    Σε κάθε περίπτωση, δεν διανοήθηκα ούτε στιγμή, να ζητήσω την ψήφο των συναδέλφων μου, πριν παρουσιάσω δημόσια τις σημαντικότερες απόψεις/θέσεις μου για την ΕΑΑΑ της επόμενης ημέρας.
    Δεν ξέρω και δεν μπορώ να εκτιμήσω το πλήθος αυτών που σταυροδοτούν άνευ κριτηρίων, μετά όμως τις επαφές μου με εκλεκτούς και αγαπητούς συναδέλφους το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλία, μπορώ να πω με σιγουριά - και γιατί όχι να περηφανευτώ - πως και τις θέσεις μου διάβασαν με ενδιαφέρον και τις αποδέχονται στο σύνολό τους.
    Όσον αφορά την πιθανότητα στο μέλλον, κατάρτισης ψηφοδελτίων στελεχωμένων από υποψηφίους που συμφωνούν σε κοινές θέσεις-προτάσεις, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο σοβαρής μελέτης, όπως άλλωστε απαιτείται και για τα υπόλοιπα εκκρεμεί ζητήματα περί εκσυγχρονισμού της εκλογικής διαδικασίας.
    Ηλίας Γ. Ντούβλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨