Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Ο Πρόεδρος (και νυν υποψήφιος) Ε.Α.Α.Α Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. κ. Σπ. Καβούρης στο aeroporiapostratos (Επιστολή)


Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ θα ήθελε να δημοσιεύσετε στο blogspot σας τα 2 συνημμένα...


Αγαπητοί Συνάδελφοι και Μέλη της ΕΑΑΑ,

Επειδή κάποιοι δεν είδαν ή δεν ήθελαν να δουν το σημαντικό έργο της Ένωσης στη τριετία που πέρασε είμαι υποχρεωμένος να σας παραθέσω το σημαντικό έργο που έγινε από το απερχόμενο Δ.Σ..............



  • Όσα σας υποσχέθηκα εγγράφως το 2015 έχουν υλοποιηθεί. Συγκεκριμένα: 
  1.  Αποκατάσταση σχέσεων ΕΑΑΑ με τα παραρτήματα και τους συλλόγους.
  2. Επανήλθε η ομόνοια , η σύνεση και η ψυχραιμία στα μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΑ. (Ακόμη εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις του Προηγουμένου ΔΣ).
  3. Απόσυρση προτάσεων προηγούμενου Δ/Σ για την τροποποίηση της ΚΥΑ. 
  4. Διαύγεια στις δραστηριότητες της ΕΑΑΑ . ( Η ΕΑΑΑ έχει από το 2016 δική της Διαύγεια. Μέρι τότε ήταν στην διαύγεια του ΓΕΑ.) 
  5. Δημοσίευση Ισολογισμού – απολογισμού πέρα από τη διαύγεια και στην εφημερίδα ΗτΑ.
  • Καθιερώθηκε η απονομή πλακέτας της ΕΑΑΑ στους εκλεγμένους προέδρους της ΕΑΑΑ και έχουν τουλάχιστον 3 έτη ως Πρόεδροι.
  • Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας αποστράτων Ε.Δ στην Αθήνα 5-2-2016. (οργάνωση από το Συντονιστικό Συμβούλιο των 3 Ενώσεων).
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αποστράτων Ε.Δ. & Σ.Α. στη Θεσσαλονίκη στις 15-4-2016 (οργάνωση από το Συντονιστικό Συμβούλιο των 3 Ενώσεων).
  • Συνάντηση με Α/ΓΕΑ στις 14-4-2016 όπου εκτέθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους αποστράτους και την ΕΑΑΑ. 
  • Συνδιοργάνωση ημερίδας με όλους τους συλλόγους της ΠΑ με θέμα: «Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ -Το ειρηνικό πρόσωπο της αεροπορικής μας ισχύος».
  • Ορίσθηκε Σύνδεσμος μεταξύ ΕΑΑΑ και ΚΕΔΑ/Ζ με αποτέλεσμα τη καλύτερη λειτουργία παραθερισμού στο εν λόγω θέρετρο και τη καταγραφή των υφισταμένων προβλημάτων. 
  • Συνεργασία ΕΑΑΑ με την ΑΝΥΤΙΜΕ της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ στις ασφάλειες αυτοκινήτων προς όφελος συναδέλφων.
  • Για το καλύτερο συντονισμό ενεργειών και καταγραφή απόψεων στα τρέχοντα κοινά θέματα έγινε συνάντηση των ΔΣ των 3 Ενώσεων στην ΕΑΑΑ.
  • Για να μην ενταχθούμε στο ΕΦΚΑ έγιναν οι ακόλουθες ενέργειες: 
  1. Έγγραφες διαμαρτυρίες από το συντονιστικό των 3 Ενώσεων.
  2. Συνάντηση ΔΣ ΕΑΑΑ με τον υπουργό Εθνικής Αμύνης κ Πάνο Καμμένο στις 16-6-2016 ο οποίος μας υποσχέθηκε ότι η ένταξη μας στο ΕΦΚΑ είναι κόκκινη Γραμμή γ’ αυτόν. (Μετά από λίγες ημέρες υπέγραψε το σχετικό νομοσχέδιο. Η ΕΑΑΑ στην ΗτΑ σε άρθρο διαμαρτυρίας έγραψε ότι η Κόκκινη γραμμή έγινε κολοτούμπα).
  3. Συνάντηση ΔΣ ΕΑΑΑ με τον τότε Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ Κατρούγκαλο στις 21/6/2016 για το θέμα της μη ένταξης μας στον ΕΦΚΑ. 
  4. Οι τρεις ενώσεις υπέβαλαν αίτηση μας ακύρωσης στο ΣτΕ κατά του Νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) για την αποσύνδεση μας από τα ειδικά μισθολόγια των εν ενεργεία. (Αναμένεται η απόφαση) 
  5. Με απόφαση της ΕΑΑΑ και των άλλων δύο ενώσεων κατατέθηκε προσφυγή στο ΣΤΕ για τις χήρες.( Τα έξοδα για κάθε Ένωση ήταν 850€.)
  6. Συμμετείχαμε στις Διαμαρτυρίες για τις χήρες.
  • **** ΕΔΩ ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΣΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ. ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ. 
  • Εξώδικο προς τον Υπουργό Εθνικής οικονομίας για υλοποίηση αποφάσεων του ΣτΕ.
  • Καταφύγαμε στο τριμελές δικαστήριο του ΣτΕ για τη συμμόρφωση του κράτους στις αποφάσεις του ΣτΕ. (Αναμένεται η απόφαση) 
  • Συμμετείχαμε στις διαμαρτυρίες για την Μακεδονία.
  • Καθιερώθηκε κάθε χρόνο την επόμενη της κοπής της πίτας να γίνεται κοινή συνεδρίαση του ΔΣ/ΕΑΑΑ με τους Προέδρους των παραρτημάτων.
  • Στα σοβαρά θέματα ζητήσαμε τις απόψεις των παραρτημάτων.
  • Καθιερώθηκε δικαιότερος τρόπος μοριοδότησης του παραθερισμού και διαφάνεια στον προγραμματισμό του.
  • Συντάχτηκε σχέδιο κανονισμού παραθερισμού για την ΕΑΑΑ και ο οποίος βρίσκεται για έγκριση στον υπουργό.
  • Με ενέργειες της ΕΑΑΑ η διαταγή του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ κ Κωσταράκου να μην δικαιούται εξυπηρέτησης στα θέρετρα τα παιδιά των αποστράτων που και οι δύο γονείς έχουν πεθάνει ακυρώθηκε από τον νυν Α/ΓΕΕΘΑ και θα έχουν το δικαίωμα μπάνιου και λήψης φαγητού.( Αναμένουμε οδηγίες)
  • Δημιουργήθηκε τράπεζα αίματος και ήδη έχουμε κάνει 4 αιμοδοσίες.
  • Δημιουργήθηκε στο 251ΓΝΑ γραφείο αποστράτων με αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συναδέλφων. 
  • Εκπονήθηκε εγχειρίδιο αναλυτικών οδηγιών από τη στιγμή του θανάτου του αποστράτου μέχρι οι κληρονόμοι του να γίνουν ορφανικά μέλη.
  • Εκπονήθηκε σύγχρονο σχέδιο κανονισμού οργάνωσης και λειτουργίας των παραρτημάτων και βρίσκεται στο τελικό στάδιο για έγκριση. 
  • Αποφασίστηκε η παραλαβή – παράδοση των ΔΣ της ΕΑΑΑ και των ΔΣ των παραρτημάτων να γίνεται με πρωτόκολλο παραλαβής – παράδοσης.
  • Σε συνεργασία με την ΕΑΑΝ αντιδράσαμε ακαριαία και δραστικά στη προσπάθεια της ΕΑΑΣ και του ΜΤΣ να μοιράζονται τα αντισταθμιστικά οφέλη από τα εξοπλιστικά προγράμματα και στις 3 Ενώσεις ανάλογα με την δύναμη κάθε Ένωσης. (Όλο σχεδόν τον Αύγουστο αν η ΕΑΑΑ είχε διακοπές ο Δνων Σύμβουλος για το Θέμα αυτό ήταν στην ΕΑΑΑ.) 
  • Έπειτα από παραστάσεις μας αναμένεται να μοιραστούν ξίφη στους αξιωματικούς εξ υπαξιωματικών. Ο κ Α/ΓΕΑ υποσχέθηκε ότι σύντομα θα αγορασθούν 2800 ξίφη και θα μοιραστούν σε ένα μεγάλο αριθμό δικαιούχων.
  • Συνάντηση προέδρων Συντονιστικού με τον Αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευση για τα Αναδρομικά.
  • Για την αδικία ή μάλλον κοροϊδία με τα αναδρομικά το Συντονιστικό Συμβούλιο των 3 Ενώσεων έχει βγάλει ανακοινώσεις και θα προβεί σε όλα τα νόμιμα και ενδεδειγμένα μέτρα καθώς και νέα προσφυγή στο ΣτΕ για την άρση της κατάφορης αδικίας αυτής.
ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
  • Από το 2019 οι συνάδελφοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις παραθερισμού μέσω ιντερνέτ.
  • Επίσης από το 2019 4 παραρτήματα (Θεσσαλονίκης , Λάρισας, Μαγνησίας και Πάτρας ) θα συνδεθούν δοκιμαστικά με το πρόγραμμα παραθερισμού της ΕΑΑΑ και θα δύνανται να υποβάλουν τις αιτήσεις παραθερισμού μέσω Ιντερνέτ. 
  • Από το 2020 όλα τα παραρτήματα θα είναι συνδεδεμένα με το πρόγραμμα παραθερισμού της ΕΑΑΑ και θα δύνανται να υποβάλουν τις αιτήσεις παραθερισμού μέσω Ιντερνέτ. 
  • Επεξεργαζόμαστε την ηλεκτρονική ψηφοφορία και ελπίζουμε ότι θα ισχύσει στην επόμενη εκλογική διαδικασία ελπίζοντας ότι θα αποκλείσουμε κάποια αρνητικά σημεία. (Αρχικά είχαμε επιλέξει και επεξεργαζόμασταν την επιστολική ψήφο αλλά στη πράξη αποδεικνύεται ότι είναι πολυέξοδη για τα οικονομικά της ΕΑΑΑ. Στοιχίζει γύρω στα 3 Ευρώ για κάθε μέλος και συνολικά 45.000€ . Ο προϋπολογισμός της ΕΑΑΑ για τις εκλογές είναι συνήθως γύρω στις 5.000με 6.000€).
  • Επίσης στην επόμενη εκλογική διαδικασία όλα τα εκλογικά τμήματα θα είναι συνδεδεμένα με τον εκλογικό κατάλογο της ΕΑΑΑ και έτσι θα αποφεύγεται η περίπτωση της διπλοψηφίας.
  • Γίνεται η ηλεκτρονική καταγραφή όλων των βιβλίων της βιβλιοθήκης της ΕΑΑΑ. ( Πέρας αρχές Δεκεμβρίου 2018).
  • Συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός έκδοσης ταυτοτήτων και καρτών ελευθέρας εισόδου των μελών και ταυτόχρονα δημιουργείται ένα σωστό αρχείο μελών. 


Κατόπιν των ανωτέρω ζητώ την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας ούτως ώστε με μεγαλύτερη εμπειρία, ενότητα και δημιουργικότητα να υλοποιήσουμε όλους τους ανωτέρω αντικειμενικούς σκοπούς της Ένωσης.

Σπύρος Καββούρης
Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α.
Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α.
Και υποψήφιος Πρόεδρος για το νέο Δ/Σ



ΣΧΟΛΙΟ aeroporiapostratos:....έστω και την ύστατη ώρα......απαντήσεις για πολλά θέματα.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨