Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΚΟΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ: τι είπε στην 111 Π.Μ. για τα αναδρομικά του Σμηνία-Λοχία-Ειδικών Φρουρών...και όλων των υπολοίπων


Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
στην εφημερίδα taxydromos 


Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: Εντός Δεκεμβρίου τα αναδρομικά των ένστολων

Μέσα στον Δεκέμβριο θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους ένστολους διαβεβαίωσε η υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι στην αεροπορική βάση της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Ν. Αγχίαλο.

«Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ώστε ανεπηρέαστοι να επιτελούν το υψηλό τους καθήκον στην υπηρεσία της πατρίδας», δήλωσε η κ. Κόλλια – Τσαρουχά, η οποία νωρίτερα επισκέφθηκε την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στον Βόλο, την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού και το 307 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως, συνοδευόμενη από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε «γίνονται προσπάθειες όχι μόνο με την επιστροφή αναδρομικών, αλλά και με τη δημιουργία κατοικιών με χαμηλότερο μίσθωμα, με τις κατασκηνώσεις, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Όλη αυτή η κοινωνική μέριμνα είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε προς τα στελέχη και τους στρατευμένους», υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι η καταβολή των αναδρομικών θα γίνει εντός του Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι το συνολικό κόστος της επιστροφής των αναδρομικών στους εν ενεργεία και αποστράτους των ειδικών μισθολογίων ανέρχεται στο 1,4 δισ. ευρώ. Τα μεικτά ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι αρχίζουν από 1.400 και υπερβαίνουν ακόμη και τα 21.000 ευρώ.

Θολό το τοπίο για τους λοχίες 
«Θολό» παραμένει το τοπίο για την καταβολή των αναδρομικών στους ένστολους με τον βαθμό του λοχία, οι οποίοι εξαιτίας λάθους υπολογισμού κινδυνεύουν αντί να λάβουν αναδρομικά να κληθούν να επιστρέψουν χρήματα. 

Το θέμα ανέδειξε προ ημερών, και έλαβε πανελλαδικές διαστάσεις, ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, επισημαίνοντας ότι «ο πυρήνας του λάθους εντοπίζεται στο γεγονός ότι ο υπολογισμός της επιστροφής των αναδρομικών γίνεται με βασικό μισθό για τον βαθμό του λοχία τα 683 ευρώ και όχι τα 718 ευρώ όπως ισχύει, με δύο μάλιστα νόμους της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είχε νομοθετήσει αυξήσεις ειδικά για τα συγκεκριμένα χαμηλόβαθμα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ερωτηθείσα για το θέμα από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η υφυπουργός ανέφερε ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή της κι ότι θα το εξετάσει. 


«Ευτυχές γεγονός η φιλοξενία Αμερικανών πεζοναυτών»
Από την επίσκεψή της στις τρεις μονάδες, η υφυπουργός Εθνικής Αμυνας δήλωσε εντυπωσιασμένη από το έργο που γίνεται. Η ίδια μάλιστα χαρακτήρισε ευτυχές γεγονός την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού. «Είναι ευτυχές γεγονός ότι φιλοξενούμε και Αμερικανούς πεζοναύτες που εκπαιδεύονται εδώ. Επέλεξαν τη χώρα μας και είναι πολύ σημαντικό, γιατί αυτό αναδεικνύει την υψηλή στρατιωτική ετοιμότητα της Ελλάδας και πόσο καλά μπορεί να συνεργαστεί στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείσα για τα σενάρια περί δημιουργίας βάσεων στην περιοχή τόνισε: «Προφανώς τώρα δεν είναι αυτό, υπό την έννοια ότι υπάρχει μια καλή συνεργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Οι ίδιοι επέλεξαν να κάνουν εδώ την εξάσκησή τους, γιατί βρήκαν πρόσφορο έδαφος τόσο από πλευράς του αξιόμαχου, όσο και από πλευράς μορφολογικών συνθηκών, που τους βοηθούν να έχουν καλύτερη άσκηση. Είναι επιλογή του αμερικανικού στρατού. Όλα τα υπόλοιπα είναι συζητήσεις».

Διαβάστε περισσότερα στο: https://www.taxydromos.gr/Topika/317041-maria-kollia-tsaroyxa-entos-dekembrioy-ta-anadromika-twn-enstolwn.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨