Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Παρουσίαση Θέσεων & Βιογραφικό Σγου ε.α. Ηλία Ντούβλη Υποψηφίου για το Δ.Σ της ΕΑΑΑ


ΣΧΟΛΙΟ aeroporiapostratos: στον Συνάδελφο κ. Ηλία Ντούβλη ευχόμαστε καλή επιτυχία!!!

- Γεννήθηκα το 1966 στην Πύλη Τρικάλων, το 1984 αποφοίτησα από το ομώνυμο Γενικό Λύκειο και το ίδιο έτος εισήχθηκα με κατατακτήριες εξετάσεις στη ΣΧΟΛΗ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ (ΣΥΔ) με την 25η σειρά, επιλέγοντας την ειδικότητα του Στρατολόγου.

- Υπηρέτησα στις κατωτέρω Μονάδες – Διοικήσεις – Επιτελεία : 124ΠΒΕ/1ηΜΕΝ/ΣΤΡΚΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ, 114ΠΜ/ΓΡ.ΣΤΡΛ, ΚΕΗΠ/ΓΣΠ, ΓΕΑ/Β4-Επιτελής & ΓΕΑ/Β3-Επιτελής, ΑΤΑ/ΚΜΗ/Πρνος ΓΡ. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, Μ.ΑΤΑ/Πρνος ΓΣΠ, 112ΠΜ/Πρνος ΓΡ.ΣΤΡΛ, 129ΠΥ/Πρνος ΓΣΠ, 251ΓΝΑ/Πρνος ΓΣΠ, 380ΜΑΣΕΠΕ/Πρνος ΓΣΠ, ΔΑΥ/Α4-Επιτελής και στο 201ΚΕΦΑ/ΤΜΡΧΗΣ ΣΤΡΚΟΥ ΠΡΣΚΟΥ από όπου και αποστρατεύθηκα το 2010 με αίτησή μου αποστρατείας.

- Είμαι απόφοιτος των Σχολών / Σχολείων των Ε.Δ.: ΓΕΕΘΑ/ΣΠΗΥ, ΣΠΑ/ΣΠΗΥ (UNIX-C) και ΣΔΙΕΠ/ΣΕΑΑ.

- Είμαι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό κ. Κωστοπούλου Σωτηρία, με την οποία αποκτήσαμε δύο (2) κόρες, φοιτήτριες και οι δύο της Φιλοσοφικής Σχολής/Τμ. Ιστορίας & Αρχαιολογίας.

- Μετά την αποστρατεία μου, όντας λάτρης και ένθερμος υποστηρικτής των συλλογικών-εθελοντικών δράσεων, πιστεύοντας παράλληλα ότι μπορώ να προσφέρω με τις γνώσεις και την εμπειρία που απέκτησα ως Διοικητικός Υπαξιωματικός & Αξιωματικός κατά την 26ετή καριέρα μου στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας μας, έθεσα εαυτόν στην κρίση των Μελών των κατωτέρω Πρωτοβάθμιων, Δευτεροβάθμιων και Τριτοβάθμιων ΝΠΙΔ, εκλέχθηκα στα Διοικητικά Συμβούλιά τους και προσέφερα τις αμισθί – εθελοντικές υπηρεσίες μου ως εξής :

- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ & ΣΥΛΛΟΓΩΝ «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», Γ’βάθμιο ΝΠΙΔ με έδρα τη Νυρεμβέργη Γερμανίας, Ειδικός Γραμματέας από το 2013 έως το 2014.

- »Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ», Β’βάθμιο ΝΠΙΔ με έδρα την Αθήνα, Γενικός Γραμματέας από το 2013 έως το 2016.

- »ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΠΥΛΗΣ», Α’βάθμιο αεραθλητικό ΝΠΙΔ με έδρα την Πύλη ν.Τρικάλων, εμπνευστής-ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρός του, το 2011.

- »Η ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ», Α’βάθμιο ΝΠΙΔ με έδρα το Χαϊδάρι ν. Αττικής, Γεν.Γραμματέας από το 2013 έως το 2015.

- ΦΙΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΤΡΙΚΚΗ», Α’βάθμιο ΝΠΙΔ των Τρικαλινών της Αττικής με έδρα την Αθήνα, Γεν.Γραμματέας από το 2013 έως το 2014.

- Το έτος 2015, εκλέχθηκα Μέλος Δ.Σ. του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΣΑΣΥΔΑ)», Α’βάθμιου ΝΠΙΔ με έδρα την Αθήνα και μου ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα ανελλιπώς έως σήμερα (διάγω τη 2η θητεία).

Από τη θέση αυτή, μου δόθηκε η ευκαιρία :

Να ασχοληθώ με τα σοβαρά χρονίζοντα θέματα βαθμολογικής-σταδιοδρομικής φύσεως των εν ενεργεία και συνταξιοδοτικά-ασφαλιστικά των εν αποστρατεία που απασχολούν τους αποφοίτους ΑΣΣΥ.

Να χειριστώ το θέμα της νέας Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), για το οποίο δώσαμε από κοινού με τους άλλους Συλλόγους Αποφοίτων ΑΣΣΥ Π.Α., μεγάλο και άνισο αγώνα, προκειμένου να μην ψηφισθεί το σχετικό Σ/Ν διάλυσης των ιστορικών Σχολών Υπαξιωματικών της Π.Α. (ΣΤΥΑ – ΣΙΡ – ΣΥΔ).

Να χειριστώ το θέμα της μη απονομής ξίφους στους «εξ Ανθστών Αξιωματικούς» ανεξαρτήτου προελεύσεως.

Για τα περισσότερα εκ των ανωτέρω θεμάτων, κατόπιν επισήμου προσκλήσεως ως εκπροσώπου όλων των Αποφοίτων ΣΥΔ, είχα την τιμή να αναπτύξω τις απόψεις-προτάσεις του Συλλόγου από βήματος της Αίθουσας Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων, στα πλαίσια της Ακρόασης Φορέων στη «Διαρκή Επιτροπή Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων», τα έτη 2016 και 2017.

Η Ε.Α.Α.Α. που οραματίζομαι για την επόμενη ημέρα

- Με το σκεπτικό πως πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ακόμη και σε έναν φαινομενικά άριστα καλοστημένο και λειτουργικό οργανισμό, εκτιμώ ότι η Ένωσή μας, 73 χρόνια μετά την ίδρυσή της, χρήζει εκτεταμένης αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού του τρόπου λειτουργίας της, αναβάθμισης της ποιότητας και του πλήθους των παρεχόμενων υπηρεσιών / ευκολιών της και επαναπροσδιορισμού των στόχων / σκοπών ύπαρξής της, προς όφελος των ιδίων των Μελών της, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Πατρίδας, των Εθνικών Στόχων και του Έθνους.

Για την επίτευξη των ανωτέρω, απαιτούνται κατ” ελάχιστο και άμεσα :

- Η ενσωμάτωση και χρήση στη λειτουργία της, όλων των σύγχρονων μεθόδων και τεχνολογικών μέσων, που ως μόνιμα και καταρτισμένα στελέχη της Π.Α. γνωρίζουμε άριστα και είναι αδικαιολόγητη η μή πλήρης αξιοποίησή τους έως σήμερα.

- Η είσοδος περισσότερων νέων Μελών στο Δ.Σ. – εδώ να διευκρινίσω ότι δεν χρησιμοποιώ τον όρο «νέος» με ηλικιακά κριτήρια.

- Η καθιέρωση της ηλεκτρονικής και επιστολικής ψήφου.

- Η πλήρης διαφάνεια στο τρόπο διοίκησης και λήψεως αποφάσεων.

- Η αναζήτηση / καθιέρωση νέων ουσιαστικών υπηρεσιών – ευκολιών – δράσεων – εκδηλώσεων και η δημιουργία / λειτουργία κατάλληλων δομών υποστήριξης των υπερηλίκων Μελών.
- Η στοχευμένη βελτίωση / τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία της, συμπεριλαμβανομένων, της εκλογής και όχι διορισμού των Τοπικών Συμβουλίων Παραρτημάτων.

- Η ίδρυση νέων Παραρτημάτων, πρωτίστως στις ακριτικές περιοχές – υπενθυμίζω τη μη ύπαρξη Παραρτήματος στο ν. Έβρου.
- Η αναβάθμιση το ρόλου των Παραρτημάτων – ως καθ” εικόνα και ομοίωση εκπροσώπων της Ένωσης ανά την επικράτεια, με ταυτόχρονη παρότρυνση των Τοπικών Συμβουλίων αυτών, για την ανάληψη περαιτέρω δράσεων προς όφελος των Μελών και κατ” επέκταση των τοπικών κοινωνιών – ήδη, συγκεκριμένα Παραρτήματα με τις επιτυχημένες δράσεις/πρωτοβουλίες τους, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν λαμπρά παραδείγματα για τα υπόλοιπα.

- Η δημιουργία ενός θεσμοθετημένου δικτύου αδιαλείπτου συνεργασίας της ΕΑΑΑ (ΝΠΔΔ), με τους Συλλόγους Αποφοίτων ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ Π.Α (ΝΠΙΔ) καθώς και οποιοδήποτε άλλο σωματείο ιδρυθεί στο μέλλον.

- Η συγκρότηση εντός του Γραφ. Μελετών, εξειδικευμένων Ομάδων Εργασίας από Μέλη της ΕΑΑΑ (πέραν αυτών του Δ.Σ.) και των Συλλόγων, σε ρόλο think-tank, με σκοπό τη μελέτη/σύνταξη/εισήγηση στο Δ.Σ., Εκθέσεων-Προτάσεων-Υπομνημάτων που άπτονται Εθνικών, συνταξιοδοτικών, ασφαλιστικών, υγειονομικών και άλλων σοβαρών θεμάτων, προκειμένου προωθηθούν στην Πολιτική/Στρατιωτική Ηγεσία Ε.Δ., σε συναρμόδια Υπουργεία-Φορείς ή στη Δικαιοσύνη.
Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη εκδήλωσης κατεπειγουσών ενεργειών για την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων ανάλογων των ειδικοτήτων, μέσα από την ισοτιμία των πτυχίων ΑΣΣΥ με αυτά των ΤΕΙ, οπωσδήποτε πριν την ολοκλήρωση ενσωμάτωσης των τελευταίων στα ΑΕΙ.




1 σχόλιο:

  1. "το θέμα της μη απονομής ξίφους"οντως μεγάλο και πολυ σοβαρο θεμα για τους αποστράτους!!!Θεμα επιβίωσης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨