Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

ΕΝΑΣ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ



- Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης  Σμχος (ε.α) 
                                    
   Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών στη χώρα μας , προκάλεσε πολλά προβλήματα στην κοινωνική ζωή των ελλήνων πολιτών, ένα από αυτά είναι και το ασφαλιστικό . Ένας σαραντάρης πρότεινε...........
μακάβρια λύση αυτού του προβλήματος, « το ασφαλιστικό θα λυθεί με το φυσικό του θανάτου των εβδομηντάρηδων» . (χρησιμοποιήθηκε σαν επιχείρημα στους δανειστές ,που δεν θα έπρεπε). Θα μας απαλλάξουν από την επιβάρυνση των συντάξεων και έτσι θα λυθεί το τυχόν έλλειμμα του ασφαλιστικού. Ας μη ξεχνάμε ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργα παιδιά ζουν από τη σύνταξη των γονιών τους. Η πρόταση αυτή από ένα σαραντάρη, ταγό του ελληνικού κράτους, προκάλεσε κοινωνικό αυτοματισμό ,δίχασε τις γενιές των ελλήνων πολιτών. Ας μη ξεχνάμε ότι η Ελλάδα υπέστη τα μέγιστα δεινά όταν βρέθηκε διχασμένη , όπως τη μικρασιατική καταστροφή, ¨βενιζελικοί -βασιλικοί ,δύο Κυβερνήσεις  βόρειοι και νότιοι ¨. Άλλωστε και οι εχθροί μας το είχαν διαπιστώσει  γι αυτό  και ο Ατατούρκ προέτρεπε τους ομοεθνείς του « τους Έλληνες να τους φοβόσαστε  όταν είναι μονιασμένοι, μόνο διχασμένοι είναι ευάλωτοι».         
                                                  
_Αρκετές γενιές των σαραντάρηδων θεωρούν  ότι η αιτία του κακού  των Μνημονίων που τους στέρησε την αναμφισβήτητα άνετη και ευχάριστη ζωή των τελευταίων δεκαετιών, είναι η γενιά των εβδομηντάρηδων . Δεν μπορούν να δεχτούν την σημερινή πραγματικό-τητα  της μιζέριας , την φτωχοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού πληθυσμού , την ανεργία και δεν συμβιβάζονται στα νέα δεδομένα της ζωής στη χώρα.   Όπως λέει και η γραφή , η περίοδος των παχιών αγελάδων πήρε τέλος και τις διαδέχονται οι ισχνές.    
              
_ Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η γενιά των εβδομηντάρηδων που κυβέρνησαν αυτό τον τόπο , για κομματικούς λόγους διέπραξαν εγκλήματα και οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάντια. Θα αναφερθώ στη δήλωση του πολιτικού « όλοι μαζί τα φάγαμε» .Η δήλωση αυτή έχει μια δόση αλήθειας, με την παρατήρηση ότι η γενίκευση ¨ΟΛΟΙ¨ δηλώνει φασισμό,  είχε σαν στόχο να επιβεβαιώσει το φαγοπότι αλλά να μην αποδώσει την ευθύνη εκεί που πραγματικά ανήκει. Αυτός που έκανε αυτή τη δήλωση γνωρίζει που πήγε (σπαταλήθηκε) το 1 τρις ευρώ που δόθηκε στην Ελλάδα κατά την ενταξιακή διαδικασία της χώρας μας σε κοινοτικά κονδύλια , μεσογειακά προγράμματα , πακέτα Ντελόρ κ.α. Τα χρήματα δόθηκαν με σκοπό την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας και έτσι θα είχαμε αποφύγει το κακό των Μνημονίων, όπου η Ελλάδα δανείστηκε και άλλα 300 δις ευρώ .   Την απάντηση ,τι έγιναν τα χρήματα ; την έδωσε ο έντιμος Βουλευτής ( υπάρχουν και πολλοί έντιμοι βουλευτές καθώς και η πλειονότητα του ελληνικού λαού) στην εφημερίδα τα νέα την 25-10-1997 «τεράστια κεφάλαια έγιναν βίλες ,κότερα και άλλα».  Στις εκλογές του 2000 ο κος Παν. Κρητικός  βρέθηκε εκτός Βουλής. Αποκλείσθηκε από το εκσυγχρονιστικό σύστημα και όχι από τον λαό.  Οι ΔΕΚΟ κατέφαγαν τεράστια ποσά , τα επιδόματα δίδονταν ανεξέλεγκτα για να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες, χαρακτηριστικό παράδειγμα ¨το επίδομα εγκαίρου αφίξεως στην εργασία 290 € μηνιαίως¨.  Αυτά ήταν γνωστά στο πολιτικό που δήλωσε ¨όλοι μαζί τα φάγαμε¨, δεν έκανε όμως τίποτε για να αποτρέψει το φαγοπότι ,γιατί πιθανό να είχε την τύχη του έντιμου πολιτικού. Υπεράνω όλων η εξασφάλιση της καρέκλας.                                                                                                                             
_  Ένας έντιμος και άξιος ηγέτης σε αυτά πρέπει να ενημερώνει τις νέες γενιές και να μην τις στρέφει  εναντίον των γενεών των εβδομηντάρηδων και μάλιστα με έναν άκομψο τρόπο που δεν τους αξίζει.  Πράγματι δεν τους αξίζει διότι αυτή η γενιά είναι η πλέον υστερημένη , έζησε τα χρόνια της κατοχής  των γερμανών , της κυριολεκτικής πείνας με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα , τον καταστροφικό εμφύλιο που στέρησε από τη χώρα πολλά ,δίχασε το λαό για την εξουσία. Τέλος έζησε την περίοδο της μετανάστευσης ως μοναδική διέξοδο ,δεν είναι εύκολο να αλλάζεις πατρίδα. Η γενιά των εβδομηντάρηδων πήρε τη χώρα από την πλήρη καταστροφή , κυριολεκτικά από το μηδέν, με πολλές στερήσεις, ιδρώτα και αίμα, εργαζόμενοι σκληρά ανέστησαν την κατεστραμμένη  οικονομία της χώρας με τους φόρους που κατέβαλαν και τα εμβάσματα των μεταναστών και ναυτικών.                                                              

_ Ο κοινωνικός αυτοματισμός δημιουργείται στο λαό και επηρεάζει όλες τις κοινωνικές τάξεις. Επειδή και εγώ ανήκω στη πολύπαθη μεσαία τάξη και κατά δήλωση του αναπληρωτή ΥΠ.ΟΙΚ  είναι η πλέον αδικημένη αφού σήκωσε το βάρος των Μνημονίων  και είμαι της γενιάς που τόσο άδικα και απάνθρωπα βάλλεται ,αγανακτώ και διαμαρτύρομαι.  Θεωρώ ανάγκη και υποχρέωσή μου να ενημερώσω  τους συναδέλφους των γενιών των σαραντάρηδων για το έργο των εβδομηντάρηδων στη Π.Α ώστε να αξιολογήσουν σωστά και αντικειμενικά και να αποφύγουν τυχόν ολίσθημα. ¨Η σημερινή Π.Α , η καθ όλα σύγχρονη με αφη 4ης γενιάς , με υψηλή διαθεσιμότητα αφων και μέσων και μαχητική ικανότητα ,είναι έργο των εβδομηντάρηδων .Αυτοί έθεσαν το θεμέλιο  λίθο της σύγχρονης Π.Α.  Μετά τον Β΄Π.Π αυτοί έκαναν το θαύμα της μετάπτωσης της Π.Α από τα ελικοφόρα  Spitfire κ.α στα αφη  τζετ  με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία συντήρησης ,χρήσης και εκμετάλλευσης. Η Π.Α  εκσυγχρονίζεται με σύγχρονα μέσα ηλεκτρονικής τεχνολογίας και το προσωπικό ανταποκρίνεται πλήρως στη χρήση ,εκμετάλλευση και συντήρηση.  Αυτό έγινε με ιδρώτα ακόμα και με αίμα , τίμημα απώλειας ζωών ιπταμένων και τεχνικών¨.                                                       
Επειδή μια πληροφορία αξιολογείται ανάλογα με την πηγή προέλευσης είμαι υποχρεωμένος να καταθέσω  την προσωπική προσφορά και εμπειρία στο έργο αναβάθμισης της Π.Α. Εργάστηκα στη συντήρηση –αναβάθμιση είκοσι  και πλέον χρόνια σε Μ.Δ/Β στη 112 Π.Μ , 111 Π.Μ ,117 Σ.Μ ,116 Π.Μ  και 114 Π.Μ σε αφη F-84F (1η γενιά) ,F-104G (2η γενιά) και  MIRAGE  (3η γενιά) .  Το έργο μου αξιολογήθηκε από τις εκάστοτε ηγεσίες  της Π.Α και κρίθηκε  άξιο των πέντε τιμητικών διακρίσεων που μου απονεμήθηκαν.  

_ Απευθύνω έκκληση προς τις νέες γενιές που έχουν αναλάβει την διοίκηση της Π.Α να  μην παρασυρθούν αλλά να  σεβαστούν το έργο των παλαιών γενεών για το καλό της αεροπορίας μας.  
Ας μην ξεχνούν ¨ ότι διαγράφει ένα τμήμα της ιστορίας τους διαγράφει ένα αντίστοιχο από το μέλλον¨.  « Ιστορίας μνήμη άρχει λαών».                                                                              
_  Ο κοινωνικός αυτοματισμός τουλάχιστον στην Π.Α δεν έχει θέση εφόσον επιθυμούμε το καλό της. Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες αυτών που έχουν αξιολογηθεί από το λαό και τους κατατάσσει σε χαμηλή  βαθμίδα αξιοπιστίας , αναγκαίο ¨κακό¨ η ύπαρξής τους. Η μακάβρια πρόταση δεν είναι η λύση του ασφαλιστικού , ας φροντίσουν να νοικοκυρέψουν τις περιττές – κομματικές δημόσιες δαπάνες κι ας αρχίσουν από το αδικαιολόγητο περιττό  ¨κόστος της δημοκρατίας¨ των 300 βουλευτών , των 50 Υπουργών , των 100 και πλέον χιλιάδων μετακλητών υπαλλήλων κ.λ.π  .    
ΙΔΩΜΕΝ !!!                                                                                                                                                                                                                                                                        











































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨