Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΑΑΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ;


Γράφει ο Παναγιώτης Καράμπελας

Σμηναγός ε.α.
Επίτιμος Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ (ΣΑΣ)


Κάθε τρία (3) χρόνια καλούμαστε να αναδείξουμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΑΑ για τα επόμενα τρία χρόνια.
Είναι μια δημοκρατική διαδικασία που αφορά όσους είναι μέλη της ΕΑΑΑ.
Σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι............
να επιλεγούν άτομα τα οποία με εθελοντική διάθεση θα μπορέσουν ναν ανταποκριθούν στις προσδοκίες των μελών της ΕΑΑΑ. Κύρια για την προβολή και επίλυση θεμάτων που μας απασχολούν, που δυστυχώς τελευταία συσσωρεύονται, από υπαιτιότητα των πολιτικών διαχειριστών της εξουσίας.

Παραβλέπουν, δυστυχώς, την υψηλή αποστολή και προσφορά των ΕΔ και αδιαφορούν, γιατί και οι εκάστοτε ηγεσίες των αποφεύγουν να αναφερθούν στα προβλήματα του προσωπικού, φοβούμενοι μην γίνουν δυσάρεστοι, με ό,τι τούτο συνεπάγεται! Έτσι η συμπεριφορά τους ενίοτε γίνεται και απαράδεκτη. Έτσι κάποιοι πολιτικοί τους προϊστάμενοι υπερβαίνουν τα εσκαμμένα και εκφράζονται με εκφράσεις όπως αυτιστικοί, γραφειοκράτες….!! Αγνωμοσύνη, εμπάθεια, θράσος!!

Βέβαια δεν σημαίνει ότι η όλη κακοδαιμονία που μας διατρέχει οφείλεται μόνο στους πολιτικούς. Ας είμαστε ρεαλιστές να αντιληφθούμε, ότι από το μετερίζι του αποστράτου θα πρέπει να λειτουργούμε σε άλλα πλαίσια, όπως όλων των υπολοίπων πολιτών. Όχι ως στρατόπεδο.

Δυστυχώς, μας ακολουθεί το ¨σύνδρομο του στρατοπέδου¨. Ιδιαίτερα οι δυσάρεστες αναμνήσεις της ένστολης διαδρομής, επικοινωνίας και λειτουργίας μας μέσα από τις τότε δυνατότητες και εξουσίες του βαθμού και της θέσεως ευθύνης μας.

Λειτουργία της ΕΑΑΑ με ηγεμονικές αντιλήψεις, αλλά και παραγνωρίζοντας τη σημασία της ύπαρξης των Παραρτημάτων, ως ένα σύνολο δυνάμεων, αναπαράγει εύλογες αντιρρήσεις και αντιπαραθέσεις. Ουσιαστικά, αποφασίζει και διατάσσει. ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ. Δεν συναποφασίζει. Μην την απαξιώνουμε. Δώστε της χρώμα, ζωή.

Ένας απαρχαιωμένος αντιδημοκρατικός νόμος περιλαμβάνει τραγικές ελλείψεις για δημοκρατικές διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων και γενικού απολογισμού του εκάστοτε ΔΣ, όπου θα συζητούνται όλα τα θέματα και θα λαμβάνονται αποφάσεις επί των εισηγήσεων του ΔΣ ή μελών της ΕΑΑΑ. 

Λόγω μακρόχρονης ενασχόλησής μου με τα κοινά μας, πριν ένα χρόνο έστειλα στην ΕΑΑΑ και σε όλα τα Παραρτήματα μια μελέτη μου σχετικά με τις απόψεις μου για τη λειτουργία της ΕΑΑΑ. 

Τούτο ως μια αφετηρία έναρξης ενός δημιουργικού διαλόγου

Καμία αντίδραση!!

Σε αυτές τις εκλογές δεν αναζητούνται άτομα, με κριτήριο προσόντα για στρατιωτικούς χώρους. Ανάλογα με τη διεκδικούμενη θέση στο ΔΣ το ζητούμενο είναι για άτομα που πράγματι θέλουν και μπορούν εθελοντικά να εργαστούν εφόσον: ΄Eχουν διαθέσιμο χρόνο. Δεν έχουν παντός είδους δεσμεύσεις, εξαρτήσεις ή σκοπιμότητες. Έχουν ικανότητες, επικοινωνιακή ευχέρεια γραπτού και προφορικού λόγου. Έχουν ικανότητα παρουσίασης και πειστικής τεκμηρίωσης θεμάτων. Εμπνέουν σεβασμό, αγάπη, ενότητα και εκτίμηση. Έχουν δυναμισμό και διάθεση για αγωνιστικές ενέργειες κ.λ.π.

Ζώντας στην Ελληνική επικράτεια με ιστορία και δημοκρατικές καταβολές, οι εκλογές θα πρέπει να διέπονται και από Συνταγματικές-δημοκρατικές διαδικασίες. Η εκλογή Ανώτατου Αξιωματικού στην θέση Προέδρου και του Αντιπροέδρου, είναι οπωσδήποτε εκτός των Συνταγματικών προβλέψεων περί ισότητας των πολιτών. Είναι, ωστόσο, ένα ¨εθιμικό δίκαιο¨ που με κοινή βούλησή μας διατηρείται, για λόγους αναγνώρισης, τιμής και υψηλής εκπροσώπησης της ΕΑΑΑ. 
Για τις υπόλοιπες θέσεις γίνεται με δημοκρατικές διαδικασίες, όπως ορίζεται από την επί τούτου σχετική Υπουργική Απόφαση, ΦΕΚ 1142/2-9-2002, αναδεικνύοντας τους πλειοψηφούντες υποψηφίους για τις υπόλοιπες θέσεις του ΔΣ. Κάποιοι αντιδρούν με προσχηματικές αντιδημοκρατικές εισηγήσεις, όπου υποψήφιος και με μόνη την δική του ή ελάχιστο αριθμό ψήφων θα μπορεί να εκλέγεται, ενώ θα απορρίπτεται κάποιος που πιθανόν έχει λάβει και 500 ψήφους!! Πώς είναι δυνατόν κάποιος να κατέρχεται στις εκλογές έχοντας απαίτηση και να εκλεγεί, προβάλλοντας ως προσόν μόνο το βαθμό, φιλικές ή και ταξικές σχέσεις, χωρίς παρουσία σε χώρους αποστράτων, χωρίς κάποια εμπλοκή-ενδιαφέρον για τα κοινά;

Είναι να απορεί κανείς πώς όλοι εμείς οι απόστρατοι, άτομα με υψηλό νοητικό επίπεδο, με μοναδική διαπαιδαγώγηση και γαλούχηση με αξίες και ιδανικά, με τεράστιες εμπειρίες, με υψηλό επίπεδο συνεργασίας και ευθύνης, με δύσκολες στιγμές κρίσιμων γεγονότων, με θλίψη σε απώλειες συναδέλφων, με αμοιβαιότητα και συναδελφική αγάπη, με αγωνία για την ασφαλή επιστροφή συναδέλφων από κάθε πτήση τους, με περιοδικές ή ακόμη και έκτακτες χαρές συνεύρεσης σε κάποιο ταβερνάκι, μετά κάποιες πτήσεις, όλα αυτά εξαφανίστηκαν; Τόση μετάλλαξη!!!

Ας μη μας διαφεύγει, όμως και  της προσοχής μας, ότι ερχόμενη η αποστρατεία, συνήθως σημαίνει ότι εμπίπτουμε και στο τελευταίο βιολογικό τμήμα της ζωής. Η αυτοκριτική είναι ευκολότερο να γίνει τώρα από τον καθένα μας, ώστε να αποβάλουμε πολλές μη συνάδουσες απόψεις της στρατιωτική μας λειτουργίας με το σήμερα. Η υστεροφημία μας, είναι το μόνο που μένει. Θα μας συνοδεύει πάντα. Είναι δυνατόν να την επιμεληθούμε και να την διακοσμήσουμε καλλίτερα. Συγκλονιστικά και διδακτικά είναι, άλλωστε, τα όσα σε μια εξόδιο ακολουθία ακούγονται από τον ιερέα όταν διαβάζει ¨Και είδον τα οστά τα γεγυμνομένα και είπον: ¨Άρα τις εστί βασιλεύς ή στρατιώτης ή πλούσιος ή πένης ή δίκαιος ή αμαρτωλός; Πάντα ματαιότης τα ανθρώπινα, όσα ουχ υπάρχει μετά θάνατον, ου παραμένει ο πλούτος, ου συνοδεύει η δόξα. Επελθών γαρ ο θάνατος, ταύτα πάντα εξηφάνισται!!!!¨ 

Καταθλιπτικό τέλος της επιστολής μου, ε; Συγνώμη. 

Όμως, μοναδικές αλήθειες. Μια ευκαιρία μήπως συγκινήσω, ευαισθητοποιήσω-προσγειώσω στην πραγματικότητα κάποιους. Ρεαλισμός υπάρχει; Μόνο τότε ελπίδα για ένα καλύτερο ανθρώπινο και συναδελφικό αύριο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨