Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

ΟΤΑΝ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ !!!


Δοξάστε τους αυτή είναι η βούληση των πολιτικών μας !!! 


Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α)

Το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι ένα από ανώτατα δικαστήρια του Ελληνικού κράτους και αποτελεί την εσχάτη ελπίδα δικαίωσης των αδικουμένων πολιτών. Σκοπός του δικαστηρίου είναι να αποκαθιστά την δικαιοσύνη στις περιπτώσεις που το κράτος, η Κυβέρνηση, διαπράττει άνευ προθέσεως καμία παρανομία.

_ Το Συμβούλιο της Επικρατείας το...........
ίδρυσε το 1929 ο μεγάλος Πολιτικός Ελευθέριος Βενιζέλος ο οποίος στη πρώτη του Συνεδρίαση στις 17 Μαίου του έτους ιδρύσεώς του είπε: «Όταν , δε έστω και άνευ προθέσεως διαπράξει η Κυβέρνησις καμίαν παρανομίαν και έλθη το Συμβούλιο της Επικρατείας να της ειπεί ότι της ακυρώνει την πράξιν της αυτήν , σας βεβαιώ ότι, θα έλθω προσωπικώς να συγχαρώ και να σφίξω το χέρι του Προέδρου και των Μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας διότι υπενθύμισαν εις την Κυβέρνησιν ότι δεν έχει το δικαίωμα να παρανομεί».

 Στο ίδιο πνεύμα ήταν, σε αυτή την ιστορική συνεδρίαση και η ομιλία του πρώτου Προέδρου , νομική και πολιτική προσωπικότητα, Κωνσταντίνου Ρακτιβάν, μίλησε για «ηθική ευθιξία και κατά σταλαγμένη σοφία» που το Σ.τ.Ε θα τηρούσε την πρέπουσα περιωπήν και θα ικανοποιούσε τις μεγάλες και εύλογες προσδοκίες που η πολιτεία επ’ αυτού στήριξε».

 _ Με πάρα πολλές αποφάσεις του, το Σ.τ.Ε υπενθυμίζει στη Κυβέρνηση ότι δεν έχει το δικαίωμα να ¨παρανομεί¨. 

Συγκεκριμένα για παράδειγμα με τις αποφάσεις 2192/14 , 2193/14, 2194/14……..αποφάσισε ότι ο Ν. 4093/12 είναι αντισυνταγματικός και ειδικότερα για τη μείωση των μισθών και συντάξεων των ειδικών μισθολογίων. Η Κυβέρνηση στην προσπάθειά της να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε ψήφισε το Ν.4037/14 ο οποίος με νέες αποφάσεις του 1125/16 , 1126/16… κηρύχθηκε και αυτός αντισυνταγματικός. 

 Το Σ.τ.Ε έκανε το καθήκον του η Κυβέρνηση όμως ΟΧΙ, 

σύμφωνα με δήλωση αρμόδιου Υπουργού προτρέπει τους θιγόμενους των ειδικών μισθολογίων για την τελική δικαίωση να προσφύγουν εκ νέου στη δικαιοσύνη με ατομικές ή ομαδικές προσφυγές στα αρμόδια δικαστήρια. Η Κυβέρνηση ξεφεύγει με αυτή την πρόταση διότι ελπίζει ότι η συντριπτική πλειονότητα(περίπου το 90%) των θιγομένων, ειδικότερα των αποστράτων διπλή μείωση των συντάξεων, θα αποφύγουν αυτή την ψυχοφθόρο ταλαιπωρία των δικαστηρίων αφ’ ενός και αφετέρου λόγω του κόστους, στη δύσκολη αυτή οικονομική κρίση φτωχοποίησης της μεσαίας τάξης.

_ Η πολιτική βούληση των σημερινών πολιτικών απέχει παρασάγγας από το πολιτικό ήθος και την παράδοση του Ελευθερίου Βενιζέλου , Εκείνος θα έσπευδε να σφίξει το χέρι των μελών του Σ.τ.Ε και θα τους ήταν ευγνώμων γιατί θα του υπενθύμιζαν ότι δεν έχει το δικαίωμα να παρανομεί … 

Ενώ η πολιτική απαξίωση των πολιτικών μας που στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν ενδιαφέρονται για το δίκαιο των πολιτών και τη χώρα, αλλά πάνω απ ‘ όλα το προσωπικό και πολιτικό τους συμφέρον, όχι μόνο δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε αλλά προσπαθούν να ακυρώσουν τις αποφάσεις του με ένα νέο αντισυνταγματικό νόμο και έτσι να αποτρέψουν τους θιγόμενους πολίτες, λόγω οικονομικού κόστους και ταλαιπωρίας, από την διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματός τους.

Δοξάστε τους αυτή είναι η βούληση των πολιτικών μας !!! _

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨