Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Bessie Coleman: Tο σημερινό Doodle της Google τιμά την πρώτη μαύρη γυναίκα αεροπόρο

Η Google τιμά τα 125 χρόνια από τη γέννηση της γυναίκας που αποτέλεσε σύμβολο και έμπνευση ανά τον κόσμο.

Η Bessie Coleman, όταν για πρώτη φορά παρακολούθησε αεροπορική επίδειξη, έλαβε την οριστική και αμετάκλητη απόφασή της ζωής της: θα γινόταν πιλότος. 

Ήταν το 10ο από τα 13 παιδιά μιας φτωχής οικογένειας του Τέξας. 
Όμως, η πιθανότητα να πραγματοποιήσει η Bessie Coleman το όνειρό της ήταν εξαιρετικά μικρή. Πρώτον, ήταν..........
γυναίκα και, δεύτερον, ήταν μαύρη γυναίκα. Οι μαύροι, ως γνωστόν, στις ΗΠΑ θεωρούνταν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ήταν αποκλεισμένοι από τις σχολές πιλότων. Η Bessie όμως έμαθε γαλλικά, εξασφάλισε διαβατήριο και βίζα και με τη χορηγία του Αφροαμερικανού μεγιστάνα Robert Abbott πήγε στη Γαλλία το 1920 και γράφτηκε σε μια σχολή πιλότων.

Μέσα σε επτά μήνες, η Bessie έμαθε τα βασικά και μπορούσε πλέον να πιλοτάρει ένα διπλάνο. Η επιστροφή της αποτέλεσε θρίαμβο. Με τα ριψοκίνδυνα ακροβατικά της αναδείχθηκε σε μεγάλη σταρ των αιθέρων, αποσπώντας το θαυμασμό τόσο των μαύρων όσο και των λευκών. Η Bessie δεν ήταν εντυπωσιακή μόνο ως πιλότος. Εξίσου μεγάλη αίσθηση έκανε η σθεναρή της στάση έναντι στον ρατσισμό: δε δεχόταν να εμφανιστεί αν οι μαύροι δε χρησιμοποιούσαν την ίδια είσοδο με τους λευκούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨