Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΤΕΛΙΚΑ, ΤΙ ΕΙΠΕ ΛΑΘΟΣ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ;


Προκαλεί ερωτήματα η πιστή αναπαραγωγή γερμανικών θέσεων από ελληνικά πολιτικά κόμματα και μέσα ενημέρωσης

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ 

Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω αν η στάση των περισσότερων συστημικών μέσων ενημέρωσης, αλλά και της πλειονότητας των ελληνικών κοινοβουλευτικών κομμάτων απέναντι στην διαφαινόμενη κόντρα Γερμανίας και Ηνωμένων Πολιτειών υπό την νέα ηγεσία του Ντόναλντ Τράμπ, χρήζει ψυχιάτρου ή… εισαγγελικού λειτουργού. 

Η εχθρότητα με την οποία αντιμετώπισε το πολιτικό, μιντιακό και ακαδημαικό κατεστημένο της χώρας τις ωμές αλήθειες, αλλά και τις αυτονόητες διαπιστώσεις του Τράμπ όπως εκφράστηκαν στην πρόσφατη κοινή συνέντευξη του στην γερμανική Bild και τους βρετανικούς Times, μπορεί να ερμηνευθεί με δύο τρόπους. 

Ο πρώτος αφορά μια......... εκδοχή μαζικού συνδρόμου Στοκχόλμης. Την υποσυνείδητη ταύτιση δηλαδή, με τον Γερμανό βασανιστή μας, έπειτα από 6 χρόνια μνημονιακής ταπείνωσης και ομηρίας.

 Η δεύτερη και λιγότερο…αθώα εξήγηση παραπέμπει στην απόλυτη επικράτηση των γερμανικών θέσεων ανάμεσα στους (επίδοξους) “opinion makers” της Ελλάδας μέσω συστηματικής διείσδυσης εντεταλμένων φορέων του Βερολίνου. Και δεν εννοώ μόνο τις συμβατικές μυστικές υπηρεσίες. Αναφέρομαι σε όλων των ειδών τις αθέμιτες πρακτικές τις οποίες γνωρίζουν καλά οι Γερμανοί εκμαυλιστές: από τα λαδώματα και τις μαύρες σακούλες της Siemens μέχρι τις σημερινές…υποτροφίες για νέους που στόχο έχουν την δημιουργία μίας φιλογερμανικής «ελίτ» η οποία θα λειτουργεί ως φερέφωνο των απόψεων της Καγκελαρίας. 

Οποια κι αν είναι τελικά η εξήγηση το μόνο βέβαιο είναι ότι κάτι δεν πάει καλά στη χώρα μας. Μοιάζει με ανέκδοτο να εγκαλείται ο Τράμπ από κεντροαριστερά και φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης επειδή…υποβάθμισε τον ρόλο του ΝΑΤΟ! 

Ας δούμε ακριβώς όμως τι ακριβώς είπε ο Τράμπ εισπράττοντας τη χολή και την μήνι σύσσωμης της «προοδευτικής» ελληνικής διανόησης. Και εξηγήστε μου εσείς που έκανε λάθος:

 Είπε ότι το ΝΑΤΟ είναι ένας μεγάλος στρατιωτικός οργανισμός, αλλά με εντελώς παροχημένο προσανατολισμό. Αντί να ασχολείται με πραγματικές παγκόσμιες απειλές όπως το Ισλαμικό Κράτος εχει μείνει «κολλημένο» στη…κόκκινη αρκούδα, τα πυρηνικά υποβρύχια και τους διηπειρωτικούς πυραύλους του ψυχρού πολέμου. 

Είπε ακόμη ότι η Μέρκελ με την άθλια πολιτική των ανοιχτών συνόρων που είχε αποκλειστικό στόχο τα φτηνά εργατικά χέρια για τις γερμανικές βιομηχανίες, έβαλε μέσα στην Ευρώπη όλων των ειδών τους …ισλαμοκανίβαλους, όπως ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. 

Είπε επίσης το απολύτως αυτονόητο, ότι η σημερινή Ευρωπαϊκή Ενωση είναι η μακρά χειρ και η φυσική προέκταση της Γερμανίας. («Κατά βάσιν η Ευρωπαική Ενωση εξυπηρετεί την επίτευξη του στόχου της Γερμανίας»)

 Αποκάλεσε το Brexit θαυμάσια εξέλιξη και έξυπνη κίνηση. Απείλησε τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες με δασμούς αν εξακολουθούν να παράγουν οχήματα που προορίζονται για την αμερικανική αγορά, εκτός του αμερικανικού εδάφους. 

Και τέλος αποκάλυψε ότι σκέπτεται να άρει κάποιες από τις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας αν με την σειρά του ο Πούτιν δεχτεί συμφωνία για μείωση των πυρηνικών όπλων. 

Αυτά τα εξόχως λογικά έως αυτονόητα είπε λοιπόν ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, όμως ελληνικές εφημερίδες ακόμη και σε πρωτοσέλιδα έφτασαν να λένε ότι… «Τραμπούκισε την Ευρώπη»! 

Μα ποιάν Ευρώπη ακριβώς; Των Γερμανών που απαντούν (καταιδρωμένοι…)ότι «δεν δέχονται υποδείξεις»; Η των χρυσοκάνθαρων της γραφειοκρατίας των Βρυξελών που «παρακολουθούν με σκεπτικισμό» τις εξελίξεις; 

Ας παραστήσουμε όμως τον δικηγόρο του διαβόλου, υιοθετώντας κάποιες επιφυλάξεις ως προς το συγκεκριμένο πρόσωπο που εμφανίζεται απρόβλεπτο, έξω από τα στεγανά της λεγόμενης «πολιτικά ορθής συμπεριφοράς». Μιά ολόκληρη Αγγλία που σηκώνει το παράστημα της, πηγαίνοντας ολομέτωπα για «σκληρό Brexit» και διαμηνύοντας ότι δεν εκβιάζεται, είναι…αντιευρωπαική; Μήπως είναι «πειραγμένη» και η Τερέζα Μέι; Και ο υπουργός οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ που εξήγησε ορθά-κοφτά στους Γερμαναράδες ότι αν η χώρα του δεν πάρει αυτά που θέλει θα μετατραπεί σε φορολογικό παράδεισο και θα πάρει…όλο το χαρτί από την αγορά; 

Γιατί δεν μας αγγίζουν όλα αυτά; Γιατί δεν βλέπουμε πώς δημιουργείται μία σοβαρή αντίρροπή δύναμη στον ηγεμονισμό των σύγχρονων Ναζί του Βερολίνου; Γιατί τόση ταύτιση με τον Σόιμπλε; 

Ξαναγυρνάω λοιπόν στο αρχικό ερώτημα; Ομαδικός υπνωτισμός, ψεκασμός, μαζοχισμός ή μήπως γερμανική διείσδυση(με το αζημίωτο) στα μέσα ενημέρωσης, στα κέντρα λήψεως αποφάσεων και στην διαπλοκή που ψυχορραγεί, αλλά θέλει να επιβάλει το ευρωπαικό μοντέλο του «αδελφού Σημίτη»;…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨