Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Γερασμένα Καναντέρ ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες


Από θαύμα σώθηκαν οι δύο πιλότοι του Καναντέρ που έκανε αναγκαστική προσγείωση την Κυριακή, συμμετέχοντας στην μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας.

Το συγκεκριμένο πυροσβεστικό αεροσκάφος συμμετέχει εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια σε επιχειρήσεις κατάσβεσης από αέρος. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα υπόλοιπα Καναντέρ ίδιου τύπου που ανήκουν στον στόλο αεροπυρόσβεσης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως επισημαίνει στο.......... Έθνος ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος, στα νηολόγια υπάρχουν 12 Καναντέρ CL-215 εκ των οποίων σε διαθεσιμότητα είναι τα οκτώ. «Είναι 40 ετών αεροπλάνα και δεν μπορείς να ξέρεις εάν κάποιο θα πετάξει και μετά θα γυρίσει πίσω» αναφέρει.

Στον στόλο αεροπυρόσβεσης υπάρχουν επίσης και επτά Καναντέρ CL-415. Τα συγκεκριμένα είναι ηλικίας άνω των 15 ετών, εκ των οποίων σε πτητική λειτουργία τελούν μόλις τα τέσσερα. Τα υπόλοιπα βρίσκονται σε στάδιο συντήρησης.

Οι πυροσβέστες μάλιστα δεν ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες μόνο με απαρχαιωμένα επίγεια και εναέρια μέσα, αλλά και με την ίδια στολή υπηρεσίας που τους δόθηκε ακόμη και πριν από πάνω από μία δεκαετία.

Ανησυχία για το αν οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες τις αντιπυρικής περιόδου, λόγω των σημαντικών ελλείψεων, εξέφρασε μιλώντας τη Δευτέρα στον ΒΗΜΑ 99.5 ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Γιάννης Σταμούλης.

«Όλα βασίζονται στο φιλότιμο και τον επαγγελματισμό των ανδρών μας. Δεν υπάρχει βοήθεια από την Πολιτεία» δήλωσε.

Ν.Τόσκας: Θα αντικατασταθούν σταδιακά
Σε σταδιακή αντικατάσταση του απαρχαιωμένου στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών με δανεισμό, χρηματοδοτική μίσθωση (leasing), αλλά και με ενοικίαση σε συνεργασία με άλλες χώρες, θα προχωρήσει η κυβέρνηση, ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι ένα μεγάλο μέρος των εναέριων πυροσβεστικών μέσων είναι ηλικίας 45 χρόνων κι επισήμανε ότι από τη στιγμή που η αντικατάσταση του στόλου με αγορά νέων αεροσκαφών δεν είμαι εφικτή, λόγω οικονομικής συγκυρίας, θα αναζητηθούν οι παραπάνω λύσεις.

«Υπάρχουν πολλές δυνατότητες, που χρησιμοποιούν διάφορες χώρες, όπως δανεισμός, leasing, ενοικίαση σε συνεργασία με άλλες χώρες, θα δούμε. Είναι κάτι το οποίο το ψάχνουμε από τώρα για του χρόνου το καλοκαίρι, γιατί κακά τα ψέματα αυτό το πολύ παλιό υλικό δεν θα μας βγάλει πολλά χρόνια» τόνισε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε ότι κανονικά η αντικατάσταση των αεροσκαφών θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι κάθε χρόνο μόλις ολοκληρωθεί η αντιπυρική περίοδος και ξεκινήσουν τα πρωτοβρόχια το ζήτημα της ανανέωσης των πυροσβεστικών μέσων ξεχνιέται και δεσμεύτηκε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με γενικότερο σχεδιασμό και σε συνεργασία με άλλες χώρες.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι σε σχέση με πέρσι, τα πυροσβεστικά μέσα είναι ενισχυμένα, καθώς έχουν προστεθεί δύο ελικόπτερα Σινούκ και άλλα δύο Super Puma.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨