Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Απόφαση Βόμβα του ΣτΕ: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΈΣ ΑΞΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ _ ΕΝ.Φ.Ι.Α ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΟΙ


Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α)

Ο ΕΝ.Φ.Ι.Α πρώην ΕΕΤΗΔΕ παρά τα αναθέματα της κοινής γνώμης ακόμη και βουλευτών όλων των κομμάτων επιβίωσε με όλες τις Κυβερνήσεις. Κυβερνήσεις φεύγουνε αλλά ο ΕΝ.Φ.Ι.Α μένει. Υπήρξε ο πιο αμφιλεγόμενος και άδικος φόρος των Μνημονίων. Αποτέλεσε τη βασική αιτία που έχασαν τη δημοφιλία τους , στο τέλος κατέρρευσαν δύο Κυβερνήσεις και μυαλό δεν έβαλαν.

Η ολομέλεια του Σ.τ.Ε με την απόφαση 1055/4-12-2014 διαπιστώνει ότι:.........
«η Διοίκηση έχει παραλείψει παράνομα να αναπροσαρμόσει, σύμφωνα με το νόμο Ν.1249/82 άρθρο 41.1, κάθε δύο χρόνια τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων». Κατά το χρονικό διάστημα από 1982 έως το 2007 και σε ορισμένες περιοχές το 2010,η Διοίκηση αναπροσάρμοζε τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, πάντοτε με αυξητικές τιμές για να εισπράττει αυξημένους φόρους που συνδέονται με την ακίνητη περιουσία. Η αναπροσαρμογή που έπρεπε να γίνει το 2009 και όλες οι μετέπειτα (2009-2015) δεν έγιναν διότι η δημοσιονομική κρίση απαξίωσε την ακίνητη περιουσία και αναμφίβολα οι πραγματικές αξίες υπολειπόντουσαν κατά πολύ των αντίστοιχων αντικειμενικών .

Είναι προφανές ότι η μείωση των αντικειμενικών τιμών θα προκαλούσε μεγάλη στέρηση εσόδων στο δημόσιο και η Διοίκηση συνέχισε να επιβάλλει φόρους στην ακίνητη περιουσία με νόμους όχι μόνο αντισυνταγματικούς αλλά και κατάφωρα άδικούς. Κατόπιν τούτων η ακίνητη περιουσία έχει τόσο απαξιωθεί που προβληματίζει τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι επένδυσαν στο ακίνητο και αναμφίβολα συνεισέφεραν στην εθνική οικονομία. Δυστυχώς ελπίδα τους για ένα καλύτερο μέλλον αποδείχτηκε ¨άνθρακες ο θησαυρός¨ αφού σήμερα αδυνατούν να πληρώσουν τους δυσβάσταχτους φόρους των ακινήτων και κινδυνεύουν να βρεθούν στους πέντε δρόμους. Το ακίνητο υπό διωγμό, αποτελεί την εύκολη λύση είσπραξης φόρων. . Η παραπάνω απόφαση του Σ.τ.Ε έθετε εξάμηνη προθεσμία που έληγε το Μάϊο του 2015 . 

Το Νοέμβριο του 2013, 13 φορολογούμενοι πολίτες με ακίνητη περιουσία σε διάφορα μέρη της χώρας έκαναν προσφυγές στο ΣτΕ και ζητούσαν από τους Συμβούλους Επικρατείας να ακυρωθεί η άρνηση της Κυβέρνησης να εκδώσει ανά διετία απόφαση για αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων . Την 15-12-2015 το ΣτΕ δικαίωσε τους 13 Έλληνες πολίτες και αποφάσισε; « επισημαίνει πως οι νέες αντικειμενικές αξίες θα έπρεπε να είχαν οριστεί από την 21η Μαϊου του 2015».Η απόφαση φέρνει τα πάνω –κάτω σε όλους τους φόρους των ακινήτων αναδρομικά από την 21 Μαϊου 2015, όπως ΕΝ.Φ.Ι.Α, συμπληρωματικό φόρο ακινήτων, δημοτικούς φόρους (Τ.Α.Π) μεταβιβάσεις, γονικές παροχές κλπ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΥΠ.ΟΙΚ και εν αναμονή της γνωστοποίησης της απόφασης , ο ΕΝ.Φ.Ι.Α του 2015 έχει υπολογιστεί με τιμές που ίσχυαν την 1η Ιανουαρίου 2015 και δεν θα επηρεασθεί. 

Αντιθέτως επηρεάζονται οι φόροι που πληρώθηκαν μετά το Μάϊο του 2015 όπως μεταβιβάσεις ή γονικές παροχές. Αντιθέτως επηρεάζονται ο ΕΝ.Φ.Ι.Α του 2016, οι τιμές για τον οποίο θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν και οι οποίες θα πρέπει να είναι μεσοσταθμικά 20%χαμηλότερες , καθώς και ο συμπληρωματικός φόρος του 2016. Παρά ταύτα η ύπαρξη δεσμεύσεων των Μνημονίων, όπως εξοικονόμηση 2,65 δις € από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α θα προβληματίσει την Κυβέρνηση για εύρεση ισοδυνάμων εσόδων. Η κυβέρνηση εντούτοις δεσμεύεται από τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε μέχρι τέλος του έτους να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΥΠ.ΟΙΚ. έχει έτοιμες και δεσμεύτηκε να ανακοινώσει τις αναπροσαρμοσμένες τιμές για τις περιοχές Αθηνών ,Θεσσαλονίκης και Πατρών μέχρι τέλος του έτους 2015. . Ευελπιστούμε ότι η δικαιοσύνη με την απόφασή της θα δώσει τη λύση και θα αποκαταστήσει το δίκαιο των πολιτών που πολλοί κινδυνεύουν να πεταχτούν στους πέντε δρόμους. 

Ο ΕΝ.Φ.Ι.Α, κατά κοινή ομολογία συνταγματολόγων ακόμα και του Προέδρου της Δημοκρατίας ,ως συνταγματολόγου, είναι αντισυνταγματικός και κατάφωρα άδικος αποτελεί παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία . 
ΙΔΩΜΕΝ .___ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨