Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Μ.Τ.Α.:Ελεύθερη πτώση τιμών μεριδίων και Οικονομική Κατάρρευση των Αποστράτων (Πίνακας)


Οι  εξαγγελίες  υπέρ (πιθανόν) των Στρατιωτικών και των Αποστράτων στην ομιλία στην Θεσσαλονίκη (στα πλαίσια της Δ.Ε.Θ.) θα ενεργοποιήσουν δυστυχώς και πάλι  τον κοινωνικό αυτοματισμό εναντίον μας και θα <<παιχτούν>> επικοινωνιακά παιχνίδια της συγκυβέρνησης εις βάρος μας μέσα από τα <<παπαγαλάκια>> τους.
Το <<έργο>> το έχουμε ξαναδεί και το περιμένουμε!!!
Οι Απόστρατοι όμως & οι Στρατιωτικοί είναι πλέον από καιρό μέσα στην οικονομική κατάρρευση και στην φτωχοποίηση.
Τα νούμερα στον πίνακα της ελεύθερης πτώσης των τιμών των μεριδίων του Μ.Τ.Α. τα αποδεικνύουν!!!

Η συγκυβέρνηση και οι επιλογές του <<Πρωθυπουργού Βενιζέλου και του αντιπροέδρου Σαμαρά>> είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της συρρίκνωσης του Μ.Τ.Α. μετά την καταλήστευση των αποθεματικών μας μέσω του P.S.I. και της αρπαγής των χρημάτων (κρατήσεων μιας ζωής) των Στρατιωτικών από τα Μετοχικά μας Ταμεία.

Με αφορμή την τελευταία μείωση στο ΕΚΟΕΜΑ με αναδρομικότητα από 1/7/2014  οι Μέτοχοι και οι Μερισματούχοι (ε.ε.& ε.α.) δεν έχουμε πληροφορηθεί δυστυχώς ακόμη << όλο το σκεπτικό, αλλά και τους ακριβείς λόγους και τα οικονομικά δεδομένα της τελευταίας απόφασης του Δ.Σ. ΜΤΑ>> η οποία αφορά την επιβίωση χιλιάδων ανθρώπων και οικογενειών. Δείτε τον συγκεντρωτικό πίνακα  της ελεύθερης πτώσης των τιμών ανά μερίδιο του Μ.Τ.Α.- ΕΚΟΕΜΑ & του Β.Ο.Ε.Α. από το 2009 έως σήμερα Σεπτέμβριος 2014 .........


  • Σε όλες τις ανωτέρω περικοπές πρέπει να συνυπολογισθεί και η  μείωση στο ΜΈΡΙΣΜΑ και στο ΕΚΟΕΜΑ λόγω του ν.4093/2012 (ανακοίνωση ΜΤΑ ΕΔΩ) που δυστυχώς υφίσταται ακόμη παρά της δικαίωσης στο ΣτΕ και επίσης παρά την 384/2012 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ότι το ΕΚΟΕΜΑ δεν λογίζεται επικουρικό ταμείο - με αυτό της μείωσης της σύνταξης και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΜΤΑ θα χρησιμοποιείται για τη βιωσιμότητα των ταμείων. 
  • Επίσης με άλλη του παλαιότερη απόφαση το Μ.Τ.Α. θα συνεχίζει (εσαεί)  να κρατά ποσοστό χρημάτων  από το Μέρισμα για στήριξη του ΕΚΟΕΜΑ πέραν των αρχικών 15 ετών που είχε προβλεφθεί και για όλα τα συνολικά χρόνια μετοχικής σχέσης του κάθε Αποστράτου.

Όλες αυτές οι κρατήσεις - μειώσεις είναι πλέον  στο 60%  συνολικά  του Μερίσματος & του ΕΚΟΕΜΑ Μ.Τ.Α. από την αρχή της κρίσης. 

Στο Β.Ο.Ε.Α. η μείωση είναι στο 20% περίπου. Δείτε αντίστοιχες αναρτήσεις ΕΔΩ

Σε απόγνωση πλέον συνάδελφοι  απόστρατοι κατωτέρων βαθμών. Δυστυχώς θα υπάρξει  και αρνητικό μέρισμα  και θα τους ζητούν να προσθέτουν χρήματα για να συμπληρώνουν την Μηνιαία συμμετοχή για τα Β.Ο.Ε.Α. των δύο ή τυχόν τριών παιδιών τους.
(Αρκετές περιπτώσεις Αποστράτων με μικρές ηλικίες παιδιών) 

Δείτε παλαιότερες αναρτήσεις για το ίδιο θέμα ΕΔΩ & ΕΔΩ


ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ για αναγνώστες μας εκτός Αποστράτων: 
Τα Μετοχικά ταμεία των Στρατιωτικών δεν επιχορηγούνται από το Κράτος ούτε με ένα ευρώ ΔΕΝ είναι ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΆ ΤΑΜΕΙΑ είναι ΜΕΤΟΧΙΚΑ και ΔΙΑΝΈΜΟΥΝ αναλογικά τα έσοδα των περιουσιών τους και τις μηνιαίες κρατήσεις των ε.ε. συναδέλφων (Μετόχων) στους Αποστράτους(Μερισματούχους)


3 σχόλια:

  1. Και να σκεφτείτε ότι τον Ιούλιο τρέχοντος έτους είχε διαρρεύσει η είδηση ότι με το μέρισμα του Αυγούστου θα έδιναν και ενα επιπλέον μέρισμα ως δώρο. Ντροπή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά μην κοκκινήσουν.
    Η Ε.Α.Α. που είναι?
    Θα βγάλει κάποια ανακοίνωση?
    Θα συμμετάσχει στην αυριανή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη? Φοβούνται μήπως τσαλακώσουν τα κοστούμια τους?
    Μπορεί να μας ενημερώσει ο κ. πρόεδρος της ΕΑΑΑ τη συζήτησαν την προηγούμενη παρασκευή με τον διευθυντή της ΓΔΟΣΥ υποστράτηγο κ.Πρασσάκη που επεξεργάζεται το νέο μισθολόγιο?( Βλέπε on alert)
    Θέλουμε επειγόντως ενημέρωση.
    ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ.
    Πρέπει να ενημερωθούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΔΕΗΣΕ έβγαλε ανακοίνωση η ΕΑΑΑ την 4-9-2014 για την συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στις 5-9-2014.( Αλήθεια τι ώρα την έβγαλε??)

    Ποιόν νομίζουν ότι δουλεύουν οι διοικούντες την ΕΑΑΑ?


    Αεροπόρος στα κάγκελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨