Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Η Ε.Α.Α.Α. αποφάσισε την αλλαγή σύνθεσης & τρόπου εκλογής των μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου


Ανανέωση ανάρτησης 
9/7/14 15:00 
Μετά από καινούργια μηνύματα στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, μας γνωρίζουν ότι: επί συνόλου 11 μελών του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Α. (απουσίαζαν την ημέρα της  ψηφοφορίας πέντε (5) μέλη  όλοι προερχόμενοι εξ Υπξκών ΑΣΣΥ) η ψηφοφορία διεξήχθη επί των υπολοίπων παρόντων έξι (6) μελών  τέσσερις (4) προερχόμενοι από ΑΣΕΙ και δύο προερχόμενοι εξ Υπξκών ΑΣΣΥ
 Η πρόταση έλαβε έξι (6) ψήφους.
Αν αληθεύουν οι παραπάνω <<συσχετισμοί δυνάμεων, που μάλλον κάτι δηλώνουν>> 
το οριακό 50%+1 είναι και το σωστό;;;;
Για τόσο μεγάλα θέματα μήπως λέμε μήπως απαιτείται να εκφρασθούν με την ψήφο τους (απαρτία) όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Α.;;;;;;;;;;;;;; 
Τι προβλέπεται;;;;;;;
Οι ίδιες πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι το ένα (1) μέλος υπαναχώρησε της αρχικής του θέσης. Αληθεύει;;;;
Άρα δεν ψηφίσθηκε η πρόταση;;;;;Θα φανεί!!!

 Η επίσημη ανακοίνωση πλέον της Ένωσης θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα διαλευκάνει  το <<φλέγον>> θέμα που έχει ανάψει και συζητείται μεταξύ των Αποστράτων (για την ποσόστωση εκπροσώπησης των προελεύσεων στο Δ.Σ. αλλά και για την θέση της στην αλλαγή του αναχρονιστικού Νόμου 1171/1972 που διέπει τις Ενώσεις Αποστράτων  εν έτι 2014!!! )
τέλος ανανέωσης ανάρτησης

Τέλος η αρχή της πλειοψηφίας (που ίσχυε τα τελευταία 22 χρόνια)  
στην εκλογή των μελών Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Α.

Μετά την τελευταία σύσκεψη στα γραφεία της Ε.Α.Α.Α. στην Αθήνα που παραβρέθηκαν και αρκετοί Πρόεδροι των Παραρτημάτων Ε.Α.Α.Α. Επαρχίας με κύριο αντικείμενο συζήτησης & προτάσεων για την αλλαγή του τρόπου εκλογής & σύνθεσης προελεύσεων των μελών στο Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Α.,
την Παρασκευή 4/7/2014 σύμφωνα με μηνύματα στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο ψηφίσθηκε στο Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Α. πρόταση του Προέδρου  κ. Ιατρίδη  τροποποίησης της Κ.Υ.Α. ως προς τον τρόπο εκλογής του 11μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης. 

Οι χαμένοι όλων στα προτεινόμενα θα είναι οι Αξιωματικοί προερχόμενοι από την Σ.Τ.Υ.Α.
οι οποίοι αποτελούν το 55-60% της δύναμης των μελών της Ε.Α.Α.Α.  
Δηλαδή το 55-60% του 11 που ισούται με 6,05 - 6,6  αντί για έξι (6) ή επτά (7) μέλη  (λόγω υπερβάλλοντος 6,6 ποσοστού) θα εκπροσωπούνται  με μόλις τρία (3) μέλη 

ενώ οι προερχόμενοι Αξιωματικοί από Σχολές ΑΣΕΙ (Σ.Ι, ΣΜΑ, ΣΣΑΣ) οι οποίοι αποτελούν περίπου το 25-30% της δύναμης της Ε.Α.Α.Α. θα εκπροσωπούνται με πέντε (5) μέλη στο Δ.Σ. ή έξι (6) σε περίπτωση που η πλειοψηφούσα γυναίκα θα προέρχεται από σχολές ΑΣΕΙ.
Δηλαδή το 25-30% του 11 που ισούται με 2,75 - 3,3  αντί για τρία (3) μέλη θα εκπροσωπείται με πέντε (5) ή κατά περίπτωση έξι (6).

 Γενικότερα οι προερχόμενοι Αξιωματικοί από Σχολές ΑΣΣΥ (ΣΤΥΑ- ΣΥΔ - ΣΙΡ) και λοιπών περιπτώσεων (διαγωνισμού- εξ ανακατατάξεως & ΕΠΥ)  που αποτελούν το 70-75% της δύναμης της Ε.Α.Α.Α. θα εκπροσωπούνται με πέντε (5) μέλη στο Δ.Σ ή έξι (6) σε περίπτωση που η πλειοψηφούσα γυναίκα θα προέρχεται από Σχολή ΑΣΣΥ η λοιπής προέλευσης. 
Δηλαδή το 70-75% του 11 που ισούται με 7,7 – 8,25  αντί για οκτώ (8) μέλη θα εκπροσωπείται με μόλις πέντε (5) μέλη. 

Ήδη τα μηνύματα που μας έρχονται από συναδέλφους Παραρτημάτων Επαρχίας  της Ε.Α.Α.Α. ανά την Ελλάδα μας γνωρίζουν για μαζικές παραιτήσεις των σημερινών μελών των Διοικητικών Συμβουλίων σε απάντηση των δρομολογημένων (που όλοι γνωρίζαμε) εδώ και καιρό εξελίξεων.

Το ποιο χαρακτηριστικότατο μήνυμα συναδέλφου που λάβαμε:
Στην Πατρίδα μου μπορώ να είμαι υποψήφιος για το Κοινοβούλιο ή για δήμαρχος κ.λ.π. αλλά στον χώρο μου από όπου προέρχομαι την Ένωση Αποστράτων Αεροπορίας δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος για Πρόεδρος ή Αντιπρόεδρος επειδή δεν είμαι Ανώτατος Απόστρατος Αξιωματικός. Να καταργηθεί επιτέλους τώρα ο χουντικός νόμος 1171/1972 που διέπει τις Ενώσεις Αποστράτων. Ζούμε στο 2014!!! Τώρα πλέον ήμαστε όλοι πολίτες χωρίς βαθμούς και αστέρια!!! 

Δείτε τις παλαιότερες σχετικές αναρτήσεις μας για το ίδιο  θέμα:
Προτάσεις Αποστράτων στην Ε.Α.Α.Α. για κατάργηση Εκλογικών Διαδικασιών στα Παραρτήματα.

Διαμαρτυρία - Καταγγελία από Σ.Τ.Υ.Α (Σ.Α.Σ), Σ.Ι.Ρ (Σ.Α.Ι.Ρ) και Σ.Υ.Δ (Σ.Α.Σ.Υ.Δ.Α)

Απαντήσεις-προτάσεις Αποστράτου στην επιστολή των "24" περί ανάδειξης Δ.Σ. Ε.Α.Α.Α. & Παραρτημάτων



Η σύνθεση των προελεύσεων και βαθμών  που ψηφίστηκε και προτείνεται για τα  ένδεκα (11) μέλη του Δ.Σ της Ε.Α.Α.Α. έχει ως εξής :.......

  • Πρόεδρος ( Αποστρατευτικός Βαθμός Αντιπτεράρχου η Υποπτεράρχου )
  • Αντιπρόεδρος( Αποστρατευτικός Βαθμός Αντιπτεράρχου η Υποπτεράρχου )
  • Δύο (2) μέλη να προέρχονται από αποφοίτους της Σχολής Ικάρων 
  • Ένα (1) μέλος να προέρχεται από τους Αποφοίτους Σ.Σ.Α.Σ
  • Τρία (3) μέλη να προέρχονται από αποφοίτους της ΣΤΥΑ
  • Ένα (1) μέλος να προέρχεται από τους αποφοίτους της ΣΥΔ
  • Ένα (1) μέλος να είναι γυναίκα οποιασδήποτε κατηγορίας
  • Ένα (1) μέλος να προέρχεται από απόφοιτος της ΣΙΡ ή από διαγωνισμό , ή εξ ανακατάταξης ή ΕΠΥ.

3 σχόλια:

  1. Τα ιδια ακριβως και χειροτερα γινονται και στην ΕΑΑΣ.Ευελπιστουμε οτι το νεο ΔΣ της ΕΑΑΣ θα εχει διαφορετικη νοοτροπια,και διαθεση για να αλλαξει αρκετα πραγματα.Επιτελους οι ενωσεις αποστρατων θα πρεπει να ειναι πραγματικες ενωσεις και οχι τσιφλικια καποιων!!Οχι αποκλεισμοι,οχι διακρισεις αναλογα με την κατηγορια προελευσης!!!Ολοι οι αποστρατοι πρεπει να εχουν τα ιδια δικαιωματα,και να εκπροσωπουντε δημοκρατικα δια των ενωσεων τους.Ειναι καιρος να αλλαξει το νομικο πλαισιο για τη λειρουργια τους.Μπραβο στους αποστρατους συναδελφους της ΠΑ που προερχονται απο τη ΣΤΥΑ για τους συνεχεις αγωνες τους.Οι Αποστρατοι ΕΜΘ ειναι μαζι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ισονομία και η αξιοκρατία σε αυτήν την χώρα είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά της. Ας αναλογιστεί ο Ιατρίδης και ο κάθε Ιατρίδης ποιες είναι οι ενέργειες που έκαναν όσο ήταν εν ενεργεία για την διασφάλιση των οικονομικών των συναδέλφων τους. Προφανώς προέχει πάντα το ατομικό και έπεται το συλλογικό συμφέρον. Προτείνω όταν θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές να ψηφίσουν ΜΟΝΟ όσα μέλη προέρχονται από ανώτερες στρατιωτικές σχολές. Αν θέλουν να έχουν "γλάστρες" που να διακοσμούν την σύνθεση του Δ.Σ. για να συνεχίσουν να προβάλλονται όπως έκαναν όλα τα χρόνια ως ε.ε., μάλλον έπαιξαν και έχασαν.
    Εύγε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κρίμα,διότι ο κος ιατρίδης ,δεν πέρασε τον ρουβικώνα,και να γίνει πρόεδρος,όλων των αποστράτων αξκών αεροπορίας.κατά τα φαινόμενα,θα εκλεγεί,ίσως,ξανά μεταξύ συγγενών και φίλων.""καλές δουλειές""

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨