Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

«Ρήτρα αξιόμαχου» προς κατευνασμό ενστόλων


Ανανέωση ανάρτησης
Δελτίο τύπου του Υπ. Εργασίας 
με τις διατάξεις που έχουν περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο και αφορούν τους Στρατιωτικούς
--------------------------

Καινούργια ορολογία από Βρούτση για  τα Μετοχικά μας Ταμεία : 
"Ρήτρα αξιόμαχου"
<<ειδική πρόνοια που θα λαμβάνει υπόψη τη διασφάλιση του αξιομάχου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ώστε οι όποιες προσαρμογές 
να γίνουν σταδιακά και σε βάθος χρόνου>>.


Αλλαγές στο συντελεστή βιωσιμότητας με τον οποίο θα υπολογίζεται το ύψος του εφάπαξ των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων προωθεί η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να κάμψει το μέτωπο των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για το ασφαλιστικό των ενστόλων. Σε συνδυασμό, δε, με την εμπλοκή που έχει σημειωθεί στο ζήτημα των αναδρομικών και της αποκατάστασης των αποδοχών τους στα προ μνημονίου επίπεδα (βάσει της απόφασης του ΣτΕ), το μέτωπο των ενστόλων απειλούσε να τεθεί εκτός ελέγχου για την κυβέρνηση και, προσωπικά, τον κ. Αντ. Σαμαρά που στις.......
περισσότερες εκ των δημόσιων παρεμβάσεών του κάνει δημόσια αναφορά στις συγκεκριμένες ομάδες κρατικών λειτουργών.

Έτσι με την επίκληση μίας «ρήτρας αξιόμαχου» (!), η κυβέρνηση προχωρά σε άμβλυνση των συνεπειών που θα είχε η απόλυτη εφαρμογή των διατάξεων στα ταμεία των ενστόλων. Όπως, μάλιστα, σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης «στην εφαρμογή του συντελεστή βιωσιμότητας (σ.σ. στα ταμεία και τους λογαριασμούς εφάπαξ των ενστόλων) θα υπάρξει "ρήτρα αξιομάχου", δηλαδή ειδική πρόνοια που θα λαμβάνει υπόψη τη διασφάλιση του αξιομάχου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ώστε οι όποιες προσαρμογές να γίνουν σταδιακά και σε βάθος χρόνου».

Η κυβερνητική αναδίπλωση ήρθε ως αποτέλεσμα του όγκου των αντιδράσεων, ακόμη και από πολιτικά στελέχη της Ν.Δ. αλλά και του κινδύνου, όπως σημείωναν παράγοντες του Πενταγώνου να οδηγηθούν σε πρόωρη αποχώρηση εκατοντάδες στελέχη των Ε.Δ. και των σωμάτων ασφαλείας, προκειμένου να εξασφαλίσουν το σημερινό ύψος της εφάπαξ παροχής.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Βρούτσης – που είχε σήμερα κύκλο επαφών με το Μαξίμου και τους συναρμόδιους υπουργούς – σημειώνει ότι «τα ταμεία διατηρούν στο ακέραιο την αυτονομία διαχείρισης της υφιστάμενης και μελλοντικής περιουσίας τους και παραμένουν υπό την εποπτεία των αντίστοιχων υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας & Αιγαίου, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη».

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, η γενική κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής, όπως άλλωστε περιγράφεται και στη συμφωνία με την τρόικα, δεν μεταβάλλεται. «Στο πολυνομοσχέδιο θα συμπεριληφθούν διατάξεις που εντάσσουν το σύνολο των ασφαλιστικών παροχών, στις οποίες δεν συμμετέχει χρηματοδοτικά το Κράτος, σε ένα ενιαίο πλαίσιο παρακολούθησης ώστε με την εφαρμογή των κατάλληλων συντελεστών βιωσιμότητας να μην υπάρχουν στο μέλλον ελλείμματα» σημειώνει ο κ. Βρούτσης. Μερική εξαίρεση θα υπάρξει, όπως προαναφέρθηκε, για τους ενστόλους. «Στα ταμεία του ένστολου προσωπικού των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, θα υπάρχει πρόνοια που θα προφυλάσσει σε κάθε περίπτωση το αξιόμαχο αυτών των κρίσιμων πυλώνων της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨