Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

«Πονοκέφαλος» στην κυβέρνηση από την απόφαση του ΣτΕ


Όλες οι σημερινές δηλώσεις - ανακοινώσεις των πολιτικών για την απόφαση του ΣτΕ και της <<αρχής>> της δικαίωσης των Στρατιωτικών.

Σαν «βόμβα» έσκασε στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει ως αντισυνταγματική την μείωση που είχαν υποστεί στους μισθούς και τα επιδόματά τους οι στρατιωτικοί και οι άνδρες των σωμάτων ασφαλείας. 

ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις στους στρατιωτικούς

Ο Γ.Στουρνάρας κάλεσε τους νομικούς συμβούλους να εξετάσουν τρόπους να αναστείλουν αυτή την απόφαση. Προς το παρών κρατούν χαμηλούς τόνους περιμένοντας την καθαρογραφή της. «Δεν μπορούμε να πούμε προς το παρόν τίποτα ακόμα» τόνιζε στο Real.gr ανώτατος οικονομικός παράγοντας δείχνοντας τον έντονο προβληματισμό που επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο......


Διαβάστε τι προέβλεπε ο νόμος για τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα
Η απόφαση αυτή εφόσον ισχύσει υπάρχει κίνδυνος να τινάξει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στον αέρα λίγες ημέρες πριν από την έλευση της τρόικας.

Αντ. Μπέζας στον realfm 97,8: Το πρόβλημα δεν είναι νομικό

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές...

Αδ. Γεωργιάδης: Όσες αποφάσεις και να βγουν, λεφτά δεν θα γεννήσουμε


Πρόκειται για την πρώτη αμφισβήτηση μνημονιακής απόφασης από δικαστήριο της οποίας είχε προηγηθεί «μπαράζ» προσφυγών από ενώσεις και ομοσπονδίες εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών και ενώσεις των σωμάτων ασφαλείας.

Βούτσης στον realfm 97,8: Είναι και πολιτικό το ζήτημα που ανοίγει
Ο Αλ. Μητρόπουλος για την απόφαση του ΣτΕ

Η διάσκεψη
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤΕ) σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε ότι οι περικοπές των αποδοχών των ενστόλων όλων των Σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, κ.λπ.), που έγιναν σε εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙΙ (Ν. 4093/2012) αντιμετωπίζουν Συνταγματικά προβλήματα.

Ο Κ. Χρυσόγονος στον realfm 97,8 για την απόφαση του ΣτΕ

Οι σύμβουλοι Επικρατείας της Ολομέλειας, σχεδόν ομόφωνα, διαπίστωσαν τα συνταγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περικοπή των αποδοχών των ενστόλων και θα ακυρώσει τη σχετική υπουργική απόφαση που τις προβλέπει. Αναλυτικότερα, η έκταση της αντισυνταγματικότητας των περικοπών θα καθοριστεί με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Τι σημαίνει αυτό

Η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα σε στρατιωτικούς και άνδρες των σωμάτων ασφαλείας να ζητήσουν αναδρομικά. Με βάση το Ν. 4093/2012 στρατιωτικοί και άνδρες των σωμάτων ασφαλείας είχαν υποστεί περικοπές από 2,5% έως 20% στους μισθούς τους ενώ «κουρεύτηκαν» και όλα τα επιδόματα που εισέπρατταν (εξομάλυνσης, επικινδυνότητας, ειδικών συνθηκών) και παράλληλα καταργήθηκαν με τον ίδιο νόμο οι αυτόματες μισθολογικές ωριμάνσεις επηρεάζοντας και τις συντάξεις.

Η απόφαση αυτή για την κρίση των περικοπών ως αντισυνταγματικών, όταν δημοσιευθεί μπορεί να ανοίξει το δρόμο για διεκδικήσεις αναδρομικών και αυτό το γεγονός θα σημάνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητήσει ένα κονδύλι για την καταβολή αυτών των αναδρομικών.

ΔΕΙΤΕ αναλυτικά τι περικόπηκε από τον Αύγουστο του 2012 και μέχρι σήμερα




Σημ: Στην πρώτη στήλη είναι οι μισθοί μετά τις περικοπές ενώ στη δεύτερη πριν

Επίδομα εξομάλυνσης

Ορίζεται σε ποσά από 100 ευρώ ως 200 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του στρατιωτικού (Σήμερα κυμαίνεται σε ποσά από 111,72 ως 226 ευρώ).

Γ) Ειδικής απασχόλησης

* 250 ευρώ για ανώτατους αξιωματικούς ΕΔ (σήμερα 338)

* 170 ευρώ για λοιπούς αξιωματικούς και ανθυπασπιστές ΕΔ (σήμερα 192)

* 130 ευρώ για υπαξιωματικούς και μόνιμους στρατιώτες ΕΔ (σήμερα 146,45)

* 225 ευρώ για ανώτατους αξιωματικούς ΕΛΑΣ – ΛΣ – ΠΣ (σήμερα 311 ευρώ)

* 155 ευρώ για λοιπούς αξιωματικούς και ανθυπαστυνόμους ΕΛΑΣ – ΛΣ – ΠΣ (σήμερα 175,6 ευρώ)

* 115 ευρώ για υπαξιωματικούς και αστυφύλακες ΕΛΑΣ – ΛΣ – ΠΣΑ (σήμερα 130,43 ευρώ)

δ) Επίδομα θέσης υψηλής ή αυξημένης ευθύνης

Ορίζεται σε ποσά από 26 ευρώ ως 535 ευρώ, ανάλογα με τον βαθμό (σήμερα τα ποσά κυμαίνονται από 29,15 ως 713,26 ευρώ).

Ε) Εξοδα παράστασης

* 350 ευρώ για τον Α/ΓΕΕΘΑ (σήμερα 433,14 ευρώ)

* 215 για Α/ΓΕΣ-ΓΕΑ-ΓΕΝ και αρχηγούς ΕΛΑΣ – ΠΣ – ΛΣ (σήμερα 263,93 ευρώ)

* 150 ευρώ για γενικό επιθεωρητή Στρατού, διοικητή 1ης Στρατιάς κ.λπ. (σήμερα 175,68 ευρώ).

Στ) Επίδομα ευθύνης Διοίκησης

Ορίζεται σε ποσά από 28 ευρώ ως 95 ευρώ, ανάλογα με τον βαθμό (σήμερα κυμαίνεται από 25 ευρώ ως 119 ευρώ).

Ζ) Επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας ΕΔ

Ορίζεται στο ποσό των 43 ευρώ, αντί 59 ευρώ που ισχύει, για τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των ΕΔ.

Η) Επίδομα ειδικών συνθηκών

Ορίζεται στο ποσό των 65 ευρώ, αντί 72 ευρώ που ισχύει, για τα στελέχη των ΕΔ και το ένστολο προσωπικό της ΕΛΑΣ, του ΛΣ και ΠΣ.

Θ) Επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας ΕΛΑΣ – ΛΣ – ΠΣ

Μειώνεται από 2,93 σε 2,60 ευρώ η αποζημίωση για κάθε ώρα νυχτερινής απασχόλησης, και ως 64 ώρες τον μήνα, για το ένστολο προσωπικό της ΕΛΑΣ, του ΠΣ και του ΛΣ.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨