Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Μεϊμαράκης: Αποκατάσταση των αδικιών σε ομιλία του σε σπουδαστές της ΣΕΘΑ


Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη σε σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Άμυνας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης απηύθυνε χαιρετισμό σε αξιωματικούς, σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Άμυνας, οι οποίοι επισκέφθηκαν τη Βουλή. Προηγήθηκε ενημέρωση των σπουδαστών από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα και τοποθετήσεις από εκπροσώπους των κομμάτων που είναι μέλη της επιτροπής.
Μιλώντας ο κ. Μεϊμαράκης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από το βήμα της αίθουσας Γερουσίας του Κοινοβουλίου, μεταξύ άλλων, ανέφερε:.....
«Είναι ιδιαίτερη χαρά για όλους μας να σας καλωσορίζουμε στο ναό της Δημοκρατίας, εδώ όπου αναπτύσσεται ο ελεύθερος διάλογος, όπου κατατίθενται απόψεις προς όφελος όλων των Ελλήνων πολιτών από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους. Το τονίζω αυτό, γιατί βρισκόμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία υφιστάμεθα κριτική εν μέρει δίκαιη και σωστή, εν μέρει όμως άδικη. Όλοι εμείς βρισκόμαστε εδώ ως εκπρόσωποι των πολιτών. Οι πολίτες μάς εκλέγουν με το σταυρό προτίμησης και βεβαίως ψηφίζουν τα κόμματα με βάση το πρόγραμμα το οποίο αναπτύσσουν. Οι πολίτες μπορούν και να μας αλλάξουν οποτεδήποτε χρειάζεται κι οποτεδήποτε θέλουν. Εμείς πρέπει με το λόγο μόνο να πείσουμε τους πολίτες να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή με την ψήφο τους, ώστε οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί τους να οδηγήσουν το Κοινοβούλιο σε μεγαλύτερη αναβάθμιση.

Δράττομαι της ευκαιρίας που μου δίνει η σημερινή επίσκεψή σας για να υπογραμμίσω ότι πολλές φορές οι εικόνες που βλέπετε μας αδικούν. Πρόκειται για μεμονωμένες, ακραίες συμπεριφορές, τις οποίες η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών καταδικάζει, αλλά, δυστυχώς, είναι αυτές που προβάλλονται στην κοινή γνώμη. Ο ελάχιστος αυτός αριθμός των βουλευτών που επιλέγουν να προκαλούν μια πρόσκαιρη δημοσιότητα με αυτό τον τρόπο, βλάπτουν και απαξιώνουν συνολικά την εικόνα της Βουλής. Η Βουλή είναι ένας χώρος όπου κατατίθενται προτάσεις, συζητάμε, έχουμε συμπεριφορά δημοκρατικά σωστή μεταξύ μας, ανεξαρτήτως των διαφορών μας. Όλα τα κόμματα καταθέτουν προτάσεις και τις υποστηρίζουν με επιχειρήματα, κι απόδειξη είναι ότι πολλά από τα νομοσχέδια που κατατίθενται από την Κυβέρνηση αλλάζουν μέχρι την ψήφισή τους, γεγονός που σημαίνει ότι γίνονται αποδεκτές προτάσεις οι οποίες στηρίζονται από τεκμηριωμένα και εύλογα επιχειρήματα. Όλα τα κόμματα εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό με τον τρόπο που πρέπει και αρμόζει, με την εξαίρεση που σας ανέφερα προηγουμένως μεμονωμένων περιπτώσεων.

Όλοι εμείς βλέπουμε εσάς ως ανθρώπους που έχετε ταχθεί να υπερασπίζεστε την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, σας σεβόμαστε, σας εκτιμούμε, γνωρίζουμε τις δυσκολίες που περνάτε και λόγω της οικονομικής κρίσης, και είναι ιδιαίτερη χαρά ότι αυτή η κρίση δεν έχει πλήξει το ηθικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Πρέπει να σας πω ότι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης, όπως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει πει, αλλά και ομόφωνα των κομμάτων που τη στηρίζουν, είναι η αποκατάσταση των αδικιών που έχουν γίνει αυτά τα χρόνια, κατά τα οποία επιβλήθηκαν πολιτικές από κάποιους, χωρίς να συμφωνούμε όλοι, και ταυτόχρονα μπορούμε μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο και χωρίς υποσχέσεις του αέρα, όπως τουλάχιστον έχει αναφερθεί και στηριχθεί απ’ όλα τα κόμματα της Βουλής, να διορθωθούν οι αδικίες που έχουν γίνει στους ένστολους τα 2-3 τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης.
Εσείς αφιερώνετε ολόκληρη τη ζωή σας στην υπεράσπιση της ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας της πατρίδας μας. Η εκάστοτε πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει, για ορισμένο χρονικό διάστημα, να διοικήσει ως πολιτεία ακούγοντας πάντα τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων, που είναι οι θεσμικοί άμεσοι συνεργάτες της με τους οποίους πρέπει να συνεννοείται και να συνεργάζεται με πλήρη εμπιστοσύνη. Το Κοινοβούλιο λειτουργεί με το δημοκρατικό τρόπο που απαιτείται, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό του, προσπαθώντας, μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια, να αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα που υπάρχουν με στόχο να βγούμε από την κρίση και να αντιμετωπίσουμε μ’ ένα αισιόδοξο χαμόγελο το μέλλον που μας περιμένει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨