Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

κ. Υπουργέ: .....εσείς είστε ο αποκλειστικός υπεύθυνος......(Ανοικτή επιστολή - Καταγγελία ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΣΣΥ Ε.Δ)


Σύλλογοι Αποφοίτων ΑΣΣΥ Ε.Δ.:
Η αποκατάσταση αποτελεί προεκλογική πολιτική δέσμευση του κόμματός σας, που εκκρεμεί 27 ολοκλήρους μήνες και που εσείς ακόμη δεν έχετε υλοποιήσει..................την πολιτική της ΝΔ στο ΥΠΕΘΑ ασκείτε εσείς αποκλειστικά και ως εκ τούτου εσείς είστε ο αποκλειστικός υπεύθυνος για ότι έχει γίνει, αλλά και για ότι ΔΕΝ έχει γίνει για το προσωπικό των ΕΔ από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων σας εδώ και 27 μήνες, όπως η υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης της ΝΔ για την επίλυση του ιεραρχικού προβλήματος του άρθρου 32 του ν.4609/19!!!..............

Δείτε το ανοικτή επιστολή - Καταγγελία των Αποφοίτων ΑΣΣΥ ..............



ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Αθήνα, 11/10/2021
Αρ. πρωτ. 120

ΠΡΟΣ: Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

KOIN: Πρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Χαρδαλιά

Γεν. Γραμματέα ΥΕΘΑ, κ. Αντώνιο Οικονόμου

Βουλευτή Β' Πειραιώς, κ. Δημήτριο Μαρκόπουλο

Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση

Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ

Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη


Κύριε Υπουργέ,

στις 22/7/21 ο βουλευτής της ΝΔ κ. Δημήτριος Μαρκόπουλος κατέθεσε προς εσάς, άριστα τεκμηριωμένη ερώτηση σχετική με το άρθρο 32 του ν.4609/19 και τη διασάλευση της αρχαιότητας που προκλήθηκε συνεπεία αυτού, σε βάρος των αξκων εξ ΑΣΣΥ, προς όφελος των αξκων εξ Εθελοντών. Στις 16/9/21 δημοσιεύτηκε η απάντηση στην ερώτησή του, η οποία συντάχτηκε από τους αρμόδιους του γραφείου νομοθετικής πρωτοβουλίας του τμήματος κοινοβουλευτικού ελέγχου του ΥΠΕΘΑ, πλην όμως φέρει την υπογραφή σας.

Επί της απάντησης, επισημαίνονται οι ακόλουθες απορίες:

Στη δεύτερη παράγραφο της απάντησης αναγράφεται: «Σύμφωνα με τη παράγραφο 1 του άρθρου 32 του ν.4609/2019, για την προαγωγή στους βαθμούς του Λοχαγού και του Ταγματάρχη, και αντιστοίχων των μονιμοποιηθέντων εθελοντών του ν.δ.445/1974 και των μονιμοποιηθεισών εθελοντριών του ν.705/1977 που κατετάγησαν μέχρι και το έτος 1989, ο χρόνος υπηρεσίας πέρα από τα δεκατρία (13) έτη από την ημερομηνία κατάταξής τους, υπολογίζεται ως χρόνος υπηρεσίας μόνιμου αξιωματικού. Απότοκη της εν λόγω διάταξης κατέστη η αναδρομική προαγωγή των ανωτέρω στελεχών στο βαθμό του Ταγματάρχη και αντιστοίχων.»

Διερωτώμεθα… Είναι δυνατόν οι αρμόδιοι να μην κατανοούν ότι η παράγραφος 1 του άρθρου 32 του ν.4609/2019 αφορά την προαγωγή των Εθελοντών στους βαθμούς του Ταγματάρχη και Αντισυνταγματάρχη και ΟΧΙ στους βαθμούς του Λοχαγού και Ταγματάρχη όπως ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ αναγράφουν;


Στη τέταρτη παράγραφο της απάντησης αναγράφεται: «Εν κατακλείδι, κατόπιν των παραπάνω, δεν κρίνεται σκόπιμη η εκ νέου τροποποίηση των διατάξεων που καθορίζουν την αρχαιότητα μεταξύ των αποφοίτων ΑΣΣΥ και μονιμοποιηθέντων εθελοντών - εθελοντριών. Ο θεσμός των Εθελοντών τείνει στην κατάργηση του, καθώς σχεδόν το σύνολο των Αξιωματικών του θεσμού έχουν προαχθεί στο βαθμό του Ταγματάρχη και αντιστοίχων, ο οποίος είναι ο καταληκτικός τους βαθμός και μέχρι το 2024 θα έχουν συμπληρώσει 35 έτη πραγματικής υπηρεσίας οπότε θα τεθούν σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία, ενώ παράλληλα οι εν λόγω κατηγορίες στελεχών εξακολουθούν και διαφοροποιούνται τόσο προς την εξέλιξη, όσο και προς την αρχαιότητα»

Διερωτώμεθα… Είναι δυνατόν οι αρμόδιοι να μην γνωρίζουν ότι ο καταληκτικός βαθμός των Εθελοντών, τουλάχιστον στην ΠΑ που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό υπηρετούντων Εθελοντών και συνεπώς το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι αυτός του Σμηνάρχου (Συνταγματάρχη) και όχι του Επισμηναγού (Ταγματάρχη) όπως ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ αναγράφουν, βάσει της παρ. 26 του άρθρου 18 του ν.4407/2016 όπως αυτό τροποποιήθηκε από την παρ. 4 του άρθρου 2 του ν.4433/16 και την παρ. 1 του άρθρου 32 του ν.4609/19 για τους άντρες, και των παρ. 1 και 3 του άρθρου 58 του ν.4407/2016 όπως αυτές τροποποιήθηκαν από το άρθρο 2 παρ. 9 του ν.4433/16 για τις γυναίκες; Για το συγκεκριμένο, δεχθήκαμε ομοβροντία καταγγελιών από πλήθος εξοργισμένων αξκων εξ ΑΣΣΥ που υπηρετούν σε μονάδες με Εθελοντές που φέρουν το βαθμό του Ασμχου και αποστρατεύονται με το βαθμό του Σμχου. Υπάρχουν τα σχετικά ΦΕΚ προαγωγών των Εθελοντών που το επιβεβαιώνουν.

Διερωτώμεθα… που;;!! διαφοροποιούνται, όπως γράφουν οι αρμόδιοι, οι εν λόγω κατηγορίες στελεχών ως προς την εξέλιξη και την αρχαιότητα όταν και οι δυο έχουν καταληκτικό βαθμό αυτόν του Σμηνάρχου όπως εξηγήθηκε ανωτέρω; Επιπρόσθετα, οι αρμόδιοι παρέλειψαν να εξετάσουν κάτι πολύ σημαντικό που αφορά την βαθμολογική εξέλιξη των δυο προελεύσεων. Ότι για την προαγωγή στους βαθμούς του Επισμηναγού και Ασμχου οι Εθελοντές κάνουν χρήση συνδυαστικά μέσω του άρθρου 32 του ν.4609/19 και του Ν.Δ. 445/74 τυχόν χρόνου θητείας, ενώ αυτό δεν ισχύει για τους εξ ΑΣΣΥ προεχόμενους αξκους, αφού για αυτούς, τυχόν χρόνος θητείας εφόσον αναγνωριστεί, υπολογίζεται μόνο στο Συνταξιοδοτικό τους όπως ισχύει και για τους αξκους εξ ΑΣΕΙ. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, ότι καλύτερο καθεστώς εξέλιξης πλέον έχουν οι Εθελοντές και όχι οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ όπως ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ οι αρμόδιοι αφήνουν να εννοηθεί. Εδώ βέβαια, δημιουργείται και η εύλογη απορία πως γίνεται στελέχη μέσης εκπαίδευσης μη απόφοιτοι στρατιωτικής σχολής, να προάγονται ευνοϊκότερα σε σχέση με στελέχη που είναι απόφοιτοι σχολής της Ανώτερης Βαθμίδας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης!!!

Διερωτώμεθα… Είναι δυνατόν η ηθική και δίκαιη αποκατάσταση ενός προβλήματος, να εξαρτάται από το χρόνο που έχουν διαθέσιμο τα στελέχη μέχρι την αυτεπάγγελτη αποστρατεία τους; Όπως οι Εθελοντές μέχρι το 2024 θα έχουν συμπληρώσει 35 έτη πραγματικής υπηρεσίας οπότε και θα τεθούν σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία, έτσι θα γίνει και με τους αντίστοιχους αξκους εξ ΑΣΣΥ που θίγονται. Τι λέει η απάντηση; Δεν θα κάνουμε κάτι, κάντε κουράγιο, σε λίγα χρόνια αποστρατεύεστε;;;


Στην τρίτη παράγραφο της απάντησης αναγράφεται: «Εν συνεχεία, με τη ρητή πρόβλεψη της παραγράφου 13Α του άρθρου 36 του ν.3883/2010, όπως ισχύει, καθορίστηκε η αρχαιότητα των Αξιωματικών προερχόμενων εξ ΑΣΣΥ έναντι των ομοιόβαθμων μονιμοποιηθέντων εθελοντών και των μονιμοποιηθεισών εθελοντριών. Ειδικότερα, οι Αξιωματικοί εξ ΑΣΣΥ καθίστανται αρχαιότεροι των ομοιόβαθμων εθελοντών και εθελοντριών που προήχθησαν κατά το ίδιο ημερολογιακό έτος. Τούτου δοθέντος, δύναται Αξιωματικός προερχόμενος από το θεσμό των μονιμοποιηθέντων εθελοντών του ν.δ.445/1974 και των μονιμοποιηθεισών εθελοντριών του ν. 705/1977 να καταστεί αρχαιότερος Αξιωματικού προερχόμενου εξ ΑΣΣΥ, εφόσον προήχθη στο βαθμό σε προηγούμενο ημερολογιακό έτος.»

Διερωτώμεθα… Είναι δυνατόν οι αρμόδιοι να μην μπήκαν στον κόπο να εξετάσουν και να διαπιστώσουν πλήθος περιπτώσεων Εθελοντών οι οποίοι ενώ ακολουθούσαν στην Επετηρίδα (οι επετηρίδες χώρισαν μόλις το 2016) συγκεκριμένη τάξη αποφοίτων ΑΣΣΥ, με την εφαρμογή του άρθρου 32, τους προσπέρασαν έως και 18 μήνες στην προαγωγή αποκλειστικά στους βαθμούς του Επισμηναγού και του Ασμχου ενώ μέχρι το βαθμό του Σγου ακολουθούσαν στις προαγωγές τους εξ ΑΣΣΥ!!!, προκαλώντας μόνιμη ρήξη της αρχαιότητας; Πέραν τούτου, ακόμη και να μην άλλαξαν κάποιοι Εθελοντές ημερολογιακό έτος προαγωγής σε σχέση με τους αντίστοιχους αξκους από ΑΣΣΥ, είναι αποδεκτό να περιμένει να επανακτήσει απόφοιτος ΑΣΣΥ την αρχαιότητα του, μέχρι και 11 μήνες στο ίδιο έτος; Εάν θέλουν βοήθεια οι επιτελείς σας, προτιθέμεθα να βοηθήσουμε αποστέλλοντάς τους τα ΦΕΚ με τις προαγωγές των Εθελοντών, για να διαπιστώσουν αυτά που αναφέρουμε. Επιπρόσθετα, σας γνωρίζουμε ότι το ιεραρχικό πρόβλημα μεταφέρεται και στους αξκους εξ ΑΣΣΥ που παραμένουν εκτός οργανικών θέσεων (ΕΟΘ) μετά την 35ετία, στην περίπτωση που παραμείνουν ΕΟΘ νεότεροί τους Εθελοντές οι οποίοι όμως μετά την εφαρμογή του άρθρου 32, τους προσπέρασαν προαγωγικά σε ημερολογιακό έτος. Το τελευταίο το εξέτασε κανένας;

Κύριε Υπουργέ,

γνωρίζουμε φυσικά όπως σας έχουμε ήδη αναφέρει, ότι την απάντηση μπορεί να την υπογράφετε εσείς, αλλά την συνέταξαν οι αρμόδιοι του γραφείου νομοθετικής πρωτοβουλίας του τμήματος κοινοβουλευτικού ελέγχου του ΥΠΕΘΑ. Εντούτοις, είναι ξεκάθαρο ότι σας έχουν εκθέσει σοβαρά, δεδομένου ότι η απάντηση είναι γεμάτη αδιανόητες και εξωφρενικές ανακρίβειες που προκαλούν τη νοημοσύνη των στελεχών. Η απάντηση έχει σκοπό να παραπλανήσει τον ερωτώντα βουλευτή, εσάς, αλλά και την κοινή γνώμη. Αποτελεί πραγματικό εμπαιγμό για τα στελέχη και ως εκ τούτου δικαίως προκάλεσε την οργή τους. Το ερώτημα μάλιστα που δημιουργείται, είναι γιατί έγινε κάτι τόσο σοβαρό που πέραν των άλλων, ευτελίζει και τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου όπως είναι οι ερωτήσεις των βουλευτών.

Το ιεραρχικό πρόβλημα του άρθρου 32 του ν.4609/19 σας το έχουμε αναλύσει διεξοδικά στις τέσσερις (4) !!! επιστολές που σας έχουμε αποστείλει χωρίς να τις δημοσιοποιήσουμε, αφού σκοπός μας δεν ήταν η επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος αλλά η ουσιαστική επίλυσή του, ξεκινώντας από το μακρινό 2019, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας. Όμως έχουν περάσει 27 μήνες!!! από τότε, και τα στελέχη όχι μόνο δεν αποκαταστάθηκαν, αλλά τυγχάνουν τέτοιου είδους προσβλητικής μεταχείρισης όπως ήταν η εν λόγω απάντηση.

Σας υπενθυμίζουμε ότι:

α. Το ιεραρχικό πρόβλημα του άρθρου 32 επιβεβαιώνεται με τη Φ.454/14/499182/Σ.2376/9-5-17/ΓΕΕΘΑ/Β1, την οποία οι αρμόδιοι προφανώς παρέβλεψαν να εξετάσουν…

β. Το κόμμα της ΝΔ το 2019, καταψήφισε το άρθρο 32 ως αντιπολίτευση, με οδηγό τα επιχειρήματα αυτά που σας αναφέρουμε εμείς σήμερα. Έχει αλλάξει κάτι από τότε που ο τομέας Άμυνας της ΝΔ το 2019 δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση του προβλήματος, όταν η ΝΔ θα γινόταν κυβέρνηση; Η αποκατάσταση αποτελεί προεκλογική πολιτική δέσμευση του κόμματός σας, που εκκρεμεί 27 ολοκλήρους μήνες και που εσείς ακόμη δεν έχετε υλοποιήσει.

γ. Έχετε δεσμευτεί εσείς προσωπικά να δώσετε λύση στο πρόβλημα σε πλήθος βουλευτών της συμπολίτευσης σε επισκέψεις που έλαβαν χώρα στο γραφείο σας εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι δεσμεύσεις σας δεν είναι κενές περιεχομένου…

Κλείνοντας κύριε Υπουργέ,

ελπίζουμε τελικά να μην έκαναν λάθος τα στελέχη που εμπιστεύτηκαν στις εθνικές εκλογές του 2019 τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, που πολλάκις ως τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεσμεύτηκε ότι αυτά που έλεγε η ΝΔ ως αντιπολίτευση, θα τα κάνει πράξη ως κυβέρνηση, επιδεικνύοντας την αυτονόητη συνέπεια που ζητούν οι πολίτες από ένα ΕΝΤΙΜΟ ΚΟΜΜΑ.

Διευκρινίζεται εμφατικά ότι, το ανωτέρω σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μομφή για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, δεδομένου ότι την πολιτική της ΝΔ στο ΥΠΕΘΑ ασκείτε εσείς αποκλειστικά και ως εκ τούτου εσείς είστε ο αποκλειστικός υπεύθυνος για ότι έχει γίνει, αλλά και για ότι ΔΕΝ έχει γίνει για το προσωπικό των ΕΔ από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων σας εδώ και 27 μήνες, όπως η υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης της ΝΔ για την επίλυση του ιεραρχικού προβλήματος του άρθρου 32 του ν.4609/19!!!

ΔΕΙΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ!!!

Για τα Δ.Σ. των Συλλόγων


Ευάγγελος Στέφος - Υπλγός (ΠΖ) ε.α.
Πρόεδρος ΣΑΣΜΥ
Στέφανος Κουκουράβας - Λγός (ΕΜ)
Γεν. Γραμματέας ΣΑΣΜΥ


Παύλος Σοφικιτης - Υπχος (Ε) ΠΝ ε.α.
Πρόεδρος ΣΑΣΜΥΝ
Κων/νος Καλαρρύτης - Υπχος (Ε) ΠΝ ε.α.
Γεν. Γραμματέας ΣΑΣΜΥΝ

Δημήτριος Φαλτάιτς - Σμχος (ΤΤΗ) ε.α.
Πρόεδρος Σ.Α.Σ
Κων/νος Τσιγγάρης - Σμχος (ΤΤΗ) ε.α.
Γεν. Γραμματέας Σ.Α.Σ


-------------------------------

Σας κοινοποιούμε σχετική επιστολή θέματος για κατά την κρίση σας δημοσίευσή της στο έγκριτο site σας.

Με εκτίμηση
------------------------------------
Σύλλογος Αποφοίτων Σ.Τ.Υ.Α
Χαλκοκονδύλη 5, 106 77 Αθήνα
Τηλ. +302103634377, Fax: +302103634391
Web: www.sastya.gr
-----------------------------------






















2 σχόλια:

  1. Θα πρεπει αναγκαστικα ολοι οι αποφοιτοι ΑΣΣΥ ΕΔ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ δυστυχως οι ενωσεις ΠΟΜΕΝΣ-ΠΟΕΣ λειτουργουν μονοπλευρα υπερ των αλεξιπτωτιστων ΟΒΑ-ΕΠΟΠ κλπ για ευνοητους λογους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οντως σαν την σελίδα "κράνος" που ασχολείται συνεχώς με τους ΕΠΟΠ και τους ΟΒΑ λες και αυτοί είναι η σπονδυλική στήλη του στρατέυαματος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨