Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Αύριο βγαίνει η υπουργική απόφαση για τα αναδρομικά σε στρατιωτικούς. Τι θα λέει


Ωρα μηδέν για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων

Αύριο αναμένεται η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει την ακριβή ημερομηνία καταβολής των αναδρομικών σε στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, πανεπιστημιακούς, δικαστές, ιατρούς και άλλους αμειβόμενους με ειδικά μισθολόγια. Τα χρήματα θα δοθούν......... εφάπαξ και θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων με τη μισθοδοσία Δεκεμβρίου, δηλαδή στο τέλος Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου, τα ποσά των αναδρομικών (πάντα σε ακαθάριστη βάση) για τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων ξεκινούν από τα 4.015,55 ευρώ (αναδρομικά 17,5 μηνών) για έναν άγαμο επίκουρο καθηγητή με 15 χρόνια προϋπηρεσίας σε ΤΕΙ και εκτινάσσονται στα 21.843,56 ευρώ για διευθυντή γιατρό του ΕΣΥ με 27 χρόνια προϋπηρεσία στο σύστημα Υγείας.

Τα μεικτά ποσά που πρέπει να επιστραφούν σε άγαμο αστυνομικό υποδιευθυντή με 28 έτη προϋπηρεσίας, έχοντας προαχθεί στον βαθμό του ταξίαρχου, ανέρχονται σε 11.713 ευρώ (διάστημα κάλυψης από 1/8/2012 έως 31/12/2016).

Υψηλά ποσά αναδρομικών δικαιούνται και οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Θεσσαλονίκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Μολονότι το χρονικό διάστημα κάλυψης (1/1/2015 - 31/12/2016) είναι μικρότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους κλάδους που δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), τα προς επιστροφή αναδρομικά για έναν μουσικό με 21 χρόνια προϋπηρεσίας ανέρχονται σε 11.109,95 ευρώ.

Ενας αναπληρωτής καθηγητής με 23 χρόνια υπηρεσίας δικαιούται, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο, 10.333,84 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τους στρατιωτικούς, για παράδειγμα, ένας λοχαγός με 13 χρόνια υπηρεσίας στις Ενοπλες Δυνάμεις δικαιούται ποσό αναπλήρωσης 4.532,56 ευρώ, που θα μπορούσε να είναι αντιπροσωπευτικό για τους υπόλοιπους βαθμούς των Σωμάτων Ασφαλείας.

Οσον αφορά τα αναδρομικά, υπενθυμίζεται:
Στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής θα καταβληθεί εφάπαξ χρηματικό ποσό, που αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ των μηνιαίων αποδοχών που θα δικαιούνταν να λάβουν με βάση τις ισχύουσες κατά την 31/7/2012 μισθολογικές διατάξεις και των μηνιαίων αποδοχών που πράγματι τους κατεβλήθησαν για το χρονικό διάστημα από 1/8/2012 έως και 31/12/2016.

• Οι δικαστικοί λειτουργοί - μέλη κύριου προσωπικού του ΝΣΚ θα λάβουν εφάπαξ ποσό για το χρονικό διάστημα από 1/8/2012 έως 30/6/2014.

• Στους ιατρούς του ΕΣΥ, ιατρούς Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, επικουρικούς ιατρούς και ειδικευόμενους ιατρούς θα καταβληθεί εφάπαξ χρηματικό ποσό, που υπολογίζεται στο χρονικό διάστημα από 13/11/2014 έως 31/12/2016.

• Στους πανεπιστημιακούς θα καταβληθεί εφάπαξ χρηματικό ποσό για το χρονικό διάστημα από 1/1/2015 έως 31/12/2016.

• Στα μέλη του μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα δοθεί εφάπαξ χρηματικό ποσό για το χρονικό διάστημα από 1/1/2015 έως 31/12/2016.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

2 σχόλια:

  1. "Πιασάρικος" ο τίτλος αλλά ... ψέμα!
    aeroporiapostratos και εσύ στο "παιγνίδι" των fake news
    και στο clickbait?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 23 ο μήνας σήμερα.
    Το αύριο (20/11) έχει ήδη γίνει αντιπροχθές !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨