Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

ΠΣΑΕΜΘ: Εμπαιγμός με Τροπολογία!!! (Ανακοίνωση)


09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Αγαπητοί συνάδελφοι
Ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία με την οποία χορηγείται ένα μέρος των οφειλόμενων από μισθούς και συντάξεις στελεχών και απόστρατων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η κυβέρνηση , μετά από 4 χρόνια παραμονής στην εξουσία, παρακρατώντας παράνομα τα χρήματά μας, αν και προεκλογικά το 2015 διακήρυττε την «άμεση» επιστροφή τους, έρχεται με μια νομοθετική ρυθμιση «προεκλογικού» τύπου να αποκαταστήσει ,υποτίθεται την επιστροφή των αναδρομικών με την μορφή «παροχών»..........

Η επιστροφή των οφειλόμενων προβλέπεται να γίνει με τη μορφή εφάπαξ – επιδόματος χωρίς να αποκαθίστανται οι συντάξεις και οι μισθοί στα επίπεδα του 2012 όπως ορίζουν οι δικαστικές αποφάσεις του ΣΤΕ.

Δείγμα μάλιστα των γενικότερων προθέσεων της κυβέρνησης φαίνεται ρητά στο άρθρο 6 της τροπολογίας, όπου προστέθηκε «πονηρά» και με «αλχημίες» η 3η παράγραφος όπου εντελώς ξεδιάντροπα δηλώνεται, ότι δεν επηρεάζεται ο επανυπολογισμός των συντάξεων που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου. Μάλιστα ο υπολογισμός αυτός θα γίνει με βάση ακριβώς αυτές τις μειωμένες μας συντάξεις, που το ΣΤΕ έχει καταδικάσει!!

Του γεγονότος αυτού φαίνεται με σιγουριά ότι ακολουθεί η μείωση των συντάξεων των παλαιών συνταξιούχων που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου από 1/1/2019.

Οι κυβερνώντες ,χρησιμοποιώντας τέτοιους τρόπους που παρακάμπτουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων καθιστώντας τις στο τέλος αναποτελεσματικές, οδηγούν τους συναδέλφους για ακόμα μια φορά σε χρονοβόρους κύκλους δικαστικών διεκδικήσεων με τα αντίστοιχα έξοδα.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας επισημαίνει στους συναδέλφους οτι το κλίμα ευφορίας που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση, δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει από μελλοντικές μας διεκδικήσεις, και δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να απαιτούμε την επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης

επίπεδα, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και την χωρίς «αλχημίες» επιστροφή όλων όσων αυθαίρετα παρακρατήθηκαν.

Απαιτούμε την άμεση αναπροσαρμογή των συντάξεών μας συμφωνα με τις αποφάσεις του ΣΤΕ,να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και η προσωπική διαφορά!

Για το ΔΣ

Παναγιωτου Δημήτριος                  Καραγιάννης Χαράλαμπος
Πρόεδρος                                                    Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨