Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Οι Ανακοινώσεις των Ε.Α.Α.Α. & Ε.Α.ΑΝ. για την διεκδίκηση των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων & Πάσχα





Ανακοίνωση για την διεκδίκηση των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων & Πάσχα
Όσον αφορά τη χορήγηση των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας που προβλέπονταν από τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν 2592/1998 κλπ, καταργήθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου πρώτου ( υποπαράγραφος β.4) του Ν 4093/2012 από 01.01.2013.

Έκτοτε καίτοι, συνεπεία συναφών προσφυγών των Ενώσεων Αποστράτων ΕΔ για την περικοπή των συντάξεων, εκδόθηκαν οι υπ’ αρ. 2192 – 2196/2014 αποφάσεις του ΣτΕ, βάσει των οποίων οι διατάξεις του ανωτέρω Ν 4093/2012 κρίθηκαν εξ ολοκλήρου αντισυνταγματικές και ανίσχυρες, εντούτοις, μέχρι σήμερα, δεν υλοποιήθηκαν από τη Διοίκηση.

Μεμονωμένες προσφυγές – αγωγές συναδέλφων ενώπιον Μονομελών Διοικητικών Πρωτοδικείων για χορήγηση των ως άνω επιδομάτων δεν τελεσιδίκησαν καθόσον άλλες μεν έγιναν αποδεκτές και άλλες απορρίφθηκαν, ήδη δε εκκρεμεί, κατόπιν εφέσεως του Δημοσίου, η έκδοση αποφάσεως από το 6ο Τμήμα του ΣτΕ.

Κατόπιν των ανωτέρω και εν αναμονή της σχετικής αποφάσεως του ΣτΕ, δεν συνιστάται η άσκηση αγωγής από τους συναδέλφους για χορήγηση των εν λόγω επιδομάτων, ει μη μόνον, προς αποφυγή παραγραφής, η απλή αίτηση προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για αναγνώριση της απαίτησης.

Μπορείτε να δείτε την αίτηση προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτουςπατώντας εδώ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : καλό θα ήταν η αίτηση που θα κατατεθεί στο Ν.Σ.Κ. να συνοδεύεται από ένα φωτοαντίγραφο της, στο οποίο θα αναγράφεται ο αριθμός πρωτοκόλλου ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμο σε περίπτωση περαιτέρω δικαστικών διεκδικήσεων.

------------------------

Τι γίνεται με τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα

Ευχαρίστως δημοσιεύουμε, παρακάτω, την υφιστάμενη κατάσταση, σχετικά με την καταβολή ή μη τωνΔώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως την πληροφορηθήκαμε από την Δικηγόρο Αναστασία Καρανίσα, που συνεργάζεται, όπως και άλλοι συνάδελφοί της, με την ΕΑΑΝ.

Αναφορικά με το θέμα της καταβολής ή μη των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, τα οποία έχουν καταργηθεί από 1-1-2013 με το Ν 4093/2012, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί σχετική δικαστική απόφαση που να επιλύει το ζήτημα της συνταγματικότητας αυτής της περικοπής για τα ειδικά μισθολόγια.

Όσες θετικές δικαστικές αποφάσεις έχουν μέχρι σήμερα εκδοθεί αφορούν άλλη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων και όχι αυτή των ειδικών μισθολογίων που ανήκουν οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι. 

Μάλιστα έχει διατυπωθεί σχετικό προδικαστικό ερώτημα μετά την υπ' αριθμ. 989/2017 απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Τρίπολης, κατ’ εφαρμογή της διατάξεως του άρθρου 1 παρ. 2 του Ν. 3900/2010, και η αγωγή για τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα έχει εισαχθεί στην Επταμελή σύνθεση του ΣΤ' Τμήματος του ΣτΕ, σύμφωνα με τα άρθρα 14 παρ. 5, 20 και 21 του Π.Δ. 18/1989 υπό τον τίτλο ‘Κωδικοποίηση διατάξεων νόμων' για το Συμβούλιο της Επικρατείας λόγω της σπουδαιότητάς της. Εκκρεμεί δε η έκδοση απόφασης.
Κατά συνέπεια, και εις αναμονή της δημοσίευσης της αποφάσεως της Επταμελούς Συνθέσεως του ΣΤ' Τμήματος του ΣτΕ, οι συνάδελφοι δεν χρειάζεται να προστρέξουν για άσκηση σχετικής αγωγής και μάλιστα μέχρι την 31-12-2018. 

Μπορούν οι ίδιοι να καταθέσουν σχετική αίτηση για την καταβολή τους, απευθείας στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους διακόπτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την παραγραφή των αξιώσεών τους.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Θ. ΚΑΡΑΝΙΣΑ
Δικηγόρος Αθηνών Α.Μ Δ.Σ.Α 32449
Δελφών 5, 106 80, Αθήνα
Τηλ.: 210 - 38 00 628 Fax: 210 - 38 00 629
Κιν: 6978 - 154 814
site: www.karanisa.gr

Για το ίδιο θέμα δείτε την ανακοίνωση της Ε.Α.Α.Σ
και της   ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ε.Α. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

3 σχόλια:

  1. Οι αγαπητες μας ενώσεις ξεχναν να μας πουν οτι το Ελ.Δημόσιο ασκησε εφεση στις αποφασεις αυτες!!!Μηπως αυτο γινεται σκοπιμα εκ μερους των;Τι σχεση εχει η υπογραφουσα νομικος με μελος του ΔΣ της Ε.Α.Α.Σ;Μηπως τελικα η Ε.Α.Α.Σ με τετοιες ανακοινώσεις στελνει πελάτες στην εν λογο κυρια η σε φιλικους δικηγορους;Πιστευει κανεις πως το θεμα αυτο θα λυθει με δικαστικες αποφασεςι μονομελων δικαστηριων πρωτου βαθμου;Η επαναφορα των μισθων και των δωρων δεν ειναι πολιτικες αποφασεις;Ας μην μας δουλευουν αλλο οι αγαπημενες μας ενωσεις και παρασυρουν τον κοσμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουδέποτε μπόρεσα να καταλάβω γιατί πρέπει οι απόστρατοι να προσφεύγουν σε δικηγόρους για τα αυτονότητα και δεν αναλαμβάνουν τις υποθέσεις που αφορούν στο σύνολο των αποστράτων, ο νομικός σύμβουλος της κάθε ένωσης. Οι εισφορές των εγγεγραμένων μελών θεωρώ ότι διατίθενται για τα καλώς εννοούμενα συμφέροντά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ....ένα καλό ερώτημα σε όλα τα μέλη του νυν Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Α που ξανά ζητούν την ψήφο των Αποστράτων στις προσεχείς εκλογές.........αλλά και στους νέους υποψηφίους για το νέο Δ.Σ. της Ένωσης......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨