Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Έντυπο Αίτησης προς τον ΕΦΚΑ: Ανοίγει το θέμα επιστροφής των Δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα και Επιδόματος αδείας.


ΣΧΟΛΙΟ aeroporiapostratos: Το παρόν δημοσίευμα μας είναι ενημερωτικού χαρακτήρα και ΜΌΝΟΝ. Ο κάθε Συνάδελφος επιλέγει τον τρόπο της διεκδίκησης των Δώρων του με δική του απόφαση! 

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ 10/10/18 17:00

Μέσα από την δημόσια προσωπική του σελίδα στο facebook ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ  πριν από λίγο έγραψε για το θέμα :

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ – ΠΑΣΧΑ
ότι η σχετική αίτηση πρέπει να κατατεθεί από τους Αποστράτους στο Ν.Σ.Κ  δεν αναφέρθηκε στον ΕΦΚΑ.  
Επιτακτική ανάγκη πλέον να ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΘΕΙ το θέμα από την Ε.Α.Α.Α........



ΕΑΑΣ 10 Οκτωβρίου 2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 45/18
Αναφορικά με το θέμα της καταβολής ή μη των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, τα οποία έχουν καταργηθεί από 1-1-2013 με το Ν 4093/2012, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί σχετική δικαστική απόφαση που να επιλύει το ζήτημα της συνταγματικότητας αυτής της περικοπής για τα ειδικά μισθολόγια. Όσες θετικές δικαστικές αποφάσεις έχουν μέχρι σήμερα εκδοθεί αφορούν άλλη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων και όχι αυτή των ειδικών μισθολογίων που ανήκουν οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι.
Μάλιστα έχει διατυπωθεί σχετικό προδικαστικό ερώτημα μετά την υπ' αριθμ. 989/2017 απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Τρίπολης, κατ' εφαρμογή της διατάξεως του άρθρου 1 παρ. 2 του Ν. 3900/2010, και η αγωγή για τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα έχει εισαχθεί στην Επταμελή σύνθεση του ΣΤ Τμήματος του ΣτΕ, σύμφωνα με τα άρθρα 14 παρ. 5, 20 και 21 του Π.Δ. 18/1989 υπό τον τίτλο 'Κωδικοποίηση διατάξεων νόμων για το Συμβούλιο της Επικράτειας λόγω της σπουδαιότητάς της. Εκκρεμεί δε η έκδοση απόφασης.
Κατά συνέπεια, και εις αναμονή της δημοσίευσης της αποφάσεως της Επταμελούς Συνθέσεως του ΣΤ Τμήματος του ΣτΕ, οι συνάδελφοι δεν χρειάζεται να προστρέξουν για άσκηση σχετικής αγωγής και μάλιστα μέχρι την 31-12-2018. Μπορούν οι ίδιοι αδαπάνως να καταθέσουν σχετική αίτηση για την καταβολή τους, απευθείας στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους διακόπτοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την παραγραφή των αξιώσεών τους.
Mε νέα άμεση ανακοίνωση της η ΕΑΑΣ θα κοινοποιήσει σχετικό υπόδειγμα αίτησης, το οποίο συντάσσεται ήδη από αυτή, για συμπλήρωση και υποβολή στο Νομικό Συμβούλιο.

Για το ΔΣ/ΕΑΑΣ
Ο Πρόεδρος
Αντγος ε.α. Ροζής Βασίλειος

πατήστε ΕΔΩ 

             -----------------τέλος ανανέωσης ανάρτησης --------------

ΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Ελπίζοντας  σε μια ανακοίνωση από την Ε.Α.Α.Α. για το θέμα (που πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθούν), αλλά και από το Μ.Τ.Α. μέχρι τότε όμως..........

Μετά την απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που σύμφωνα με αυτή, κρίνεται παράνομη η κατάργηση των δώρων και οι περικοπές στην σύνταξη που προβλέπονταν με νόμους του 2012, σε συνταξιούχο-μέλος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων ανοίγει ο δρόμος της διεκδίκησης και για τους Αποστράτους όσον αφορά την διεκδίκηση επιστροφής των Δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα και Επιδόματος αδείας.

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα των αναδρομικών μας του 50% φυσιολογικά (εκτός εκπλήξεως) μετά τις τελευταίες κυβερνητικές δεσμεύσεις και περιμένοντας την νομοθετική ρύθμιση με τον Προϋπολογισμό στη Βουλή, αλλά και εντός ολίγων ημερών 23 Οκτ ΄18  στην Επιτροπή Συμόρφωσης ΣτΕ που πρέπει να απαντήσει η Διοίκηση  δεν απαιτείται κάποια ενέργεια.

Σύμφωνα με σημερινή  του ανακοίνωση (10/10) το ΕΝΥΠΕΚΚ έδωσε στην δημοσιότητα ένα (1)  Σχέδιο Αίτησης Συνταξιούχου προς τον ΕΦΚΑ για την επιστροφή των χρημάτων. ( Στους Αποστράτους αφορά ΜΟΝΟΝ τα Δώρα)
Δείτε πατώντας  ΕΔΩ

Ενημερωτικά για το ίδιο θέμα δείτε κάποια δημοσιεύματα 
πατώντας ΕΔΩ και ΕΔΩ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨