Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Η Εθνική Αξιοπρέπεια πάνω απ΄όλα



Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΙΑ, ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ 

Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α)

Η μεσαία τάξη είναι το στήριγμα της οικονομίας κάθε δημοκρατικής χώρας. Αυτή είναι ο αιμοδότης της οικονομίας του κράτους, διότι μέσω αυτής ανακυκλώνεται το χρήμα στην αγορά και το κράτος έχει τη δυνατότητα να εισπράττει τους φόρους για να ικανοποιεί τις ανάγκες του. Η οικονομική ανάπτυξη συνδέεται άμεσα με την ευρωστία της μεσαίας τάξης η φτωχοποίηση αυτής οδηγεί μια χώρα στην ύφεση και την καταστροφή. Αυτό κατά κάποιο τρόπο υποστηρίζουν και οι έλληνες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες σε πρόσφατη δήλωσή τους.

Πολύ σοφά το διατύπωσε ο........
Αριστοτέλης «εάν θέλεις να κτυπήσεις τη δημοκρατία ενός κράτους ΑΦΑΝΙΣΕ τη μεσαία τάξη». Η αναμφισβήτητα εσφαλμένη πολιτική όλων των Κυβερνήσεων των τελευταίων ετών όπου για να βγάλουν τη χώρα από την οικονομική κρίση οδήγησαν στη φτωχοποίηση τους έλληνες πολίτες , κυρίως της μεσαίας τάξης (4,5 εκατ. πολίτες ζουν στο όριο της φτώχιας). 

Η μείωση μισθών και συντάξεων χωρίς ανάπτυξη , όπως παραδέχτηκαν και οι δανειστές (δήλωση αντιπροέδρου ΕΚΤ για τα μνημόνια στην Ελλάδα «Σας καταστρέψαμε άδικα , Συγνώμη λάθος» ήταν μέγα λάθος και οδήγησε τη χώρα στη καταστροφή και κτύπησε τη δημοκρατία του κράτους. 

Δεν εφαρμόζονται πλέον τελεσίδικες αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων όπως του Σ.τ.Ε, Ε.Σ , Μισθοδικείο κ.α . Αποτέλεσμα αυτής της άρνησης συμμόρφωσης της Διοίκησης υπήρξε η απόφαση 4/16-01-2018 του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης του Σ.τ.Ε με την οποία ζητείται η συμμόρφωση της Διοίκησης προς την 1125/2016 απόφαση της Ολομέλειας . Εύλογο το ερώτημα σε κάθε Έλληνα πολίτη , γιατί οι εκάστοτε ¨ταγοί¨ αυτού του κράτους αρμενίζουν στραβά και οδήγησαν το καράβι στα βράχια και έκαναν φτωχούς αυτούς που τους εμπιστεύτηκαν με τη ψήφο τους ; 

Την απάντηση την δίνει ο Αριστοτέλης στα πολιτικά του, «Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύουν οι πολίτες , αφ ενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος και αφ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων , η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσον και η κατασκευή μεγάλων έργων , που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά». 

 Θα αναφερθώ σε ορισμένα γεγονότα των τελευταίων ετών , των Μνημονίων, που επιβεβαιώνουν τη πιστή τήρηση των αναφερομένων στα πολιτικά του μεγάλου σοφού μας.

 _ Αξιολόγησα τα στοιχεία των μηνιαίων δελτίων πληρωμής σύνταξής μου των ετών εφαρμογής των Μνημονίων 2010 έως 2018. 

Οι μειώσεις που επιβλήθηκαν και οι πρόσθετοι νέοι φόροι που επιβλήθηκαν μου στέρησαν από το εισόδημά μου περίπου 100 χιλ €. Το ποσό αυτό θα κτυπήσει κόκκινο και θα βάλει την ταφόπλακα σε 1.300.000 συνταξιούχους, κυρίως στους αποστράτους, αφού με το νόμο Κατρούγκαλου Ν.4387/2016 από 01/01/2019 θα μειωθούν οι συντάξεις μεσοσταθμικά κατά δύο μηνιαίες συντάξεις ετησίως για να εξοικονομηθεί 1,8 δις € μνημονιακή δέσμευση. 

Η πεποίθησή μου για τη μείωση των συντάξεων προκύπτει από το γεγονός ότι η Διοίκηση δεν ενημέρωσε τον Ιανουάριο του 2018 τους συνταξιούχους για τις μειωμένες συντάξεις, ως όφειλε από το νόμο Ν.4472/2017 της Υπουργού Εργασίας , γιατί μικροπολιτική διαχείριση; 

Επίσης από 01/01/2020 με τη μείωση του αφορολογήτου από 8.650,00 € σε 5.650,00 € θα επιβληθούν νέοι πρόσθετοι φόροι 3.000,00Χ22%=660,00€ ετησίως για να καλύψουν την μνημονιακή απαίτηση των 1,8 δις € . 

Το Δ.Ν.Τ απαιτεί αυτοί οι φόροι να επιβληθούν από 01/01/2019. _ Η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών (κυρίως της μεσαίας τάξης), όπως λέει ο Αριστοτέλης, είναι γεγονός με τους υπερβολικούς φόρους που επιβλήθηκαν στα ακίνητα . Παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία ο ΕΝΦΙΑ , λόγω μειωμένης φοροδοτικής ικανότητας των ελλήνων πολιτών, για την είσπραξη 2,65 δις € επιβάλλονται φόροι 3,2 δις €.

 Ο ΕΝΦΙΑ κατά δήλωση ειδικών συνταγματολόγων (πρόεδρος της Δημοκρατίας) είναι ο πλέον άδικος και πρέπει ν καταργηθεί. Το ακίνητο έχει μετατραπεί από την πλέον σίγουρη επένδυση σε ανεπιθύμητη, αφού οι κληρονόμοι την αποποιούνται διότι αδυνατούν να ανταποκριθούν στους υψηλούς φόρους, απόδειξη οι 130.000 αποποιήσεις κληρονομιών το 2017. 

Η επιθυμία του έλληνα να αποκτήσει ¨κεραμίδι¨ για να στεγάσει το κεφάλι του έγινε κατάρα για τους κληρονόμους. Ακόμα και τα ακίνητα προς εκμετάλλευση , με την οικονομική κρίση και το κλείσιμο των επιχειρήσεων των μικρομεσαίων παραμένουν χωρίς εισόδημα(ξενοίκιαστα) και το χειρότερο δεν απαλλάσσονται από τους δυσβάστακτους φόρους. 

_ Πολύ φιλοσοφημένη η θέση του μεγάλου φιλοσόφου , « οι πολίτες απασχολημένοι με τα προβλήματά τους και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές ». 

 Θα αναφερθώ στο παράδειγμα της δικής μας οικογένειας , όπου οργανωμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Αποστράτων έχει να γίνει τα τελευταία έξη χρόνια. Στη δικαιολογία των υπευθύνων για αδιαφορία συμμετοχής λόγω προβλημάτων των αποστράτων , θα πρέπει να προσθέσουμε και την ανικανότητα των υπευθύνων για οργάνωση. Συγχαρητήρια στις χήρες για την οργάνωση της πρόσφατης διαμαρτυρίας τους. 

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπορεί να μη λύσει τα προβλήματα άμεσα, οπωσδήποτε θα προβληματίσει τους διοικούντες ,ώστε να μην κοιμούνται ήσυχοι γιατί υπάρχει και η δύναμη της ψήφου του πολίτη , όση του έχει απομείνει !!! Ο αναμφισβήτητα μεγαλύτερος μισέλληνας Κίσινγκερ έλεγε για το Έλληνα, ότι είναι δυσκολοκυβέρνητος ,¨ εάν θέλεις να τον κάνεις υποχείριό σου κτύπησε τον στα όπλα του που είναι η ιστορία του και η γλώσσα του, εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε και την αξιοπρέπειά του που την χάνει όταν τον κάνουν φτωχό . _ 

Τελειώνοντας θα ήθελα να γνωρίζω, με ποιό τρόπο (σε ποια έργα) η εκάστοτε εξουσία του κράτους εξαντλεί τα δημόσια οικονομικά στα οποία συνεισφέρω υπέρμετρα τα τελευταία χρόνια. Ασφαλώς δεν θα συμφωνούσα σε έργα βιτρίνας για την προβολή ορισμένων κόβοντας την κορδέλα των εγκαινίων και πολύ περισσότερο διορίζοντας στο δημόσιο τους ημετέρους για να αυξήσουν τον κομματικό στρατό τους. 

Θα μπορούσα να συμβιβαστώ και να αποδεχτώ ευχαρίστως τα 100.000,00 € που μου στέρησαν τα τελευταία οκτώ χρόνια των μνημονίων να δίνονταν για την αμυντική θωράκιση της χώρας. Είμαι κάθετα αντίθετος προς αυτούς που προτείνουν «να ρισκάρουμε στον εξ ανατολών υπαρκτό κίνδυνο» και το κόστος της άμυνας να χρησιμοποιείται για κοινωνικούς σκοπούς. Η εθνική αξιοπρέπεια και η ακεραιότητα της πατρίδας , που εμείς έχουμε δώσει όρκο στρατιωτικής τιμής και τηρήσαμε σε όλα τα πεδία δεν αντισταθμίζεται με κοινωνικά επιδόματα. _ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨