Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Κόβονται οι συντάξεις το 2019 και με τη «βούλα» Τσακαλώτου



ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Αυξημένη εποπτεία σε σχέση με τις άλλες χώρες και όχι αξιολόγηση θα έχει η Ελλάδα την επόμενη μέρα, επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο «Κόκκινο», ενώ σχετικά με τις περικοπές των συντάξεων από το 2019 «ξέκοψε» ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει να μη μειωθούν.

Ο υπουργός Οικονομικών έκλεισε.........έτσι τα σενάρια που ήθελαν την κυβέρνηση να «παρακαλάει» τους δανειστές να μεταθέσουν για αργότερα την περικοπή των συντάξεων, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει εκλογικό χρόνο.

«Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν είναι ώρα για αυτήν τη συζήτηση. Κάθε πράγμα στην ώρα του. Να κλείσει η δ' αξιολόγηση, το είδος της παρακολούθησης και το χρέος, και μετά θα το δούμε» είπε, σε άλλη γραμμή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πρόσθεσε δε ότι «ούτε εμείς το ζητήσαμε, ούτε κανένας άλλος» να ανασταλεί η εφαρμογή του μέτρου κατά ένα εξάμηνο.

Παραδέχτηκε ότι «είναι θέμα οι συντάξεις, βεβαίως έχουν κοπεί, βεβαίως σε μερικούς ανθρώπους έχουν κοπεί παραπάνω από ό,τι πρέπει, πολύ παραπάνω, αλλά δεν μπορεί όμως να ξοδεύουμε σχεδόν όσο ξοδεύουν ως ποσοστό για τις συντάξεις άλλες χώρες και πιο προωθημένες χώρες από εμάς, και να μην πληρώνουμε σχεδόν τίποτε στις άλλες δαπάνες που χρειάζεται»...

Ως παράδειγμα τέτοιων δαπανών ανέφερε «επιδόματα στα παιδιά, η συζήτηση που υπάρχει για επίδομα στα νέα ζευγάρια, είτε για νοίκι είτε αν έχουν πάρει σπίτι με δάνειο που πληρώνουν» ή τα σχολικά γεύματα, τη «Βοήθεια στο Σπίτι» κ.λπ.

Αναφορικά με τις περικοπές των συντάξεων από το τέλος του 2018 είπε ότι δεν είναι ώρα για αυτή τη συζήτηση και πρόσθεσε: είχε ένα δίκιο το ΔΝΤ «για να γίνει σοβαρή συζήτηση και να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Τι έλεγα εγώ παλιά; Πήγαινα στους Ευρωπαίους και τους έλεγα: "Δεν μπορείτε να κόψετε τις συντάξεις, διότι η θεία μου η τάδε στην Πρέβεζα βοηθάει το άνεργο παιδί της, βοηθάει τα εγγόνια της στο φροντιστήριο, βοηθάει το άλλο παιδί της στο νοίκι που είναι στην Αθήνα". Και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έλεγε ότι "πρέπει να φτιάξετε κι ένα κοινωνικό κράτος". Δηλαδή δεν είναι σωστό η σύνταξη της γιαγιάς να μην είναι για τη γιαγιά και να πηγαίνει σε όλη την υπόλοιπη οικογένεια. Πρέπει να φτιάξετε κι ένα κοινωνικό κράτος»...

Ενώ για τα 88 προαπαιτούμενα της δ' αξιολόγησης δήλωσε ότι υπάρχουν κάποια με τεχνικές δυσκολίες που μπορεί να καθυστερήσουν, «αλλά αυτό καμία σχέση δεν έχει με παράταση του μνημονίου».

Επιτήρηση μετά το μνημόνιο

Ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε συγκρατημένος για την επόμενη μέρα του προγράμματος και όπως είπε «πάντα έλεγα- νομίζω κι ο Αλέξης- ότι δεν θα υπάρχει ένα πράγμα που θα φύγουμε από το σημερινό καθεστώς και θα πάμε σε άλλο με καθόλου επιτήρηση. Αλλο 3, 4 επισκέψεις κι άλλο αξιολογήσεις με προαπαιτούμενα υποστήριξε και έκανε λόγο για διαστρέβλωση με σκοπιμότητα των όσων έχει πει.

«Νομίζω ότι η διαφορά με το ό,τι ισχύει σήμερα, είναι ότι θα ελέγχουν μόνο την επίτευξη των στόχων και όχι πώς θα τους πιάσουμε. Δεν θα έχουν μεγάλο λόγο». Πρόσθεσε ότι η επιτήρηση θα είναι λίγο πιο αυξημένη από της Πορτογαλίας.

Ανάπτυξη και χρέος

Σχετικά με το αναπτυξιακό σχέδιο είπε πως περιλαμβάνει ζητήματα που η κυβέρνηση θέλει να υλοποιήσει (συλλογικές συμβάσεις, κατώτατος μισθός, κοινωνικές δράσεις) ενώ «παράλληλα γνωστοποιεί στις αγορές και στους δανειστές τι θέλουμε να κάνουμε ώστε να μην υπάρξουν εκπλήξεις» πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

Εχουμε εντοπίσει και μεταρρυθμίσεις που αφορούν το οικονομικό κλίμα, όπως οι καθυστερήσεις στη δικαιοσύνη, η γραφειοκρατία». «Είμαστε ανοικτοί στις επενδύσεις μέσα από κανόνες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι πολλά ζητήματα που αφορούν τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους παραμένουν ανοιχτά. Η συζήτηση συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί και αυτή μέχρι τις 21 Ιουνίου, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι τώρα η γερμανική πλευρά ήθελε ήπια μέτρα για το χρέος, αλλά δεν πίεζε για δύσκολα κοινωνικά μέτρα. Από την άλλη, το ΔΝΤ θέλει σημαντική ελάφρυνση χρέους,

«Μπορεί να βοηθήσει να πάρουμε περισσότερα για χρέος. Να δοθεί καθαρός δρόμος για να ξέρουν οι αγορές. Περισσότερο καίγεται εκείνο να συμμετάσχει παρά οι Ευρωπαίοι, άρα είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή τη φορά δεν θα επιβάλει παράλογα πράγματα».

Πηγή: Κόβονται οι συντάξεις το 2019 και με τη «βούλα» Τσακαλώτου | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨