Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

                                                                                             ΑΘΗΝΑ 04 Δεκεμβρίου 2015
                                                                         ΑΠ: ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α 2467α
1.    Οι δραστηριότητες μας, κατά τον παρελθόντα μήνα Νοέμβριο
2015, ήταν πολλές και ποικίλες,αφού ο εν λόγω μήνας , κάθε έτους, αποτελεί ορόσημο για την Ελληνική Αεροπορία, αλλά και ευκαιρία αναπολήσεως Εθνικών Αγώνων. Βεβαίως η έναρξίς τους τοποθετείται από το τέλος Οκτωβρίου, δεδομένου ότι εορτάζουμε την 2η Εθνική μας Επέτειο, αυτήν του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940 και την αρχή της Νικηφόρου συμμετοχής μας στον Β΄ Π.Π. .  Αναλυτικότερα:.......


                 α.  Την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015, ο Πρόεδρος, ο Ειδικός Γραμματεύς και Μέλη του ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α., παρέστησαν σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη και συγκινησιακή ατμόσφαιρα, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, που παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής κου Γεώργιου Σούρλα «Το Εθνικό Χρέος προς τους Άταφους Ήρωες του 1940», το οποίο  αποτελεί και αφιέρωμα στην Ερμιόνη Μπρίγκου, την γνωστή ως «Μάνα των Πεσόντων», που βοήθησε - και τελικά έθαψε στον κήπο της στη Χειμάρρα - έξι (06) Έλληνες στρατιώτες, που πολεμούσαν στο μέτωπο. Για το βιβλίο μίλησαν οι Αλέκος Παπαδόπουλος, πρώην Υπουργός, και Σαράντος Καργάκος, Συγγραφεύς – Ιστορικός. Ιδιαίτερη αίσθηση δημιούργησαν στην τελετή τα Μέλη μας της «Ομάδος Αναβιώσεως Ιστορίας Ελληνικού Στρατού 1940-1941», τα οποία μας μετέφεραν στο κλίμα της εποχής. ενώ η  αίθουσα σείστηκε από τα χειροκροτήματα του κόσμου, όταν στο βήμα ανέβηκε η ίδια η Ερμιόνη Μπρίγκου, συνοδευόμενη από τους «Αναβιωτές» μας, που φορούσαν τις στολές των Μαχητών του 1940.



                 β.  Την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 ο Πρόεδρος, ο Ειδικός Γραμματεύς και Μέλη του ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α, , παρέστησαν στην συνεστίαση «Βραδυά Αεροπορικών Αναμνήσεων», που διοργάνωσε ο αδελφοποιημένος με τον ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α. Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Στρατού  (Σ.Α.Α.Α.Σ). στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.Α.Ε.Δ). Την Βραδυά άνοιξε ο Πρόεδρος του Σ.Α.Α.Α.Σ και μέλος μας, Ταγματάρχης (ΑΣ)ε.α κος Δημήτριος Μαραγκούλιας υποδεχόμενος τους παρευρισκομένους. Στην βραδυά, που παραβρέθηκαν πολλά μέλη του Συνδέσμου, που διαμένουν στην Αθήνα, παρέστη επίσης και ο Πρόεδρος της Λέσχης Αεροπορίας Στρατού (Λ.Α.Σ), επίσης μέλος μας, Ταξίαρχος (ΑΣ)ε.α κος Βασίλειος Νικολόπουλος, Το κλίμα ήταν εγκάρδιο και ίσως ήταν η πρώτη φορά, που ακούστηκαν τόσες πολλές ιστορίες και περιστατικά από αυτούς, που όργωναν τους ουρανούς πάνω από ξηρά και θάλασσα με το θρυλικό HUEY και όχι μόνο, προς εκτέλεση του καθήκοντος. Όλοι αποχωρήσαμε ευχαριστημένοι παροτρύνοντας τον Πρόεδρο Σ.Α.Α.Α.Σ, να επαναλάβει την συνάντηση και του χρόνου, ελπίζοντας σε μία ευρύτερη συμμετοχή.

                 γ. Την Τετάρτη 04  Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19:00, πραγματοποιήθηκε, εις το Συνεδριακόν Κέντρον του Δήμου Ν. Ιωνίας,  όπως κάθε χρόνο,  η Κύρια εκδήλωσή μας  με διττό πάντα χαρακτήρα, δια την Επέτειον της 28ης Οκτωβρίου 1940 αφ’ ενός και την Εορτή των προστατών της Ελληνικής Αεροπορίας Αγίων Αρχαγγέλων  Ταξιαρχών Μιχαήλ (Πολεμικής) και Γαβριήλ (Πολιτικής) αφ’ ετέρου. Κατά την έναρξη της εκδηλώσεως ο Πρόεδρος ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α. τ. Κυβερνήτης (Ο.Α) κος Μιχαήλ Άνθιμος, επικεφαλής του Δ.Σ/ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α., αφού προσεφώνησε τους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε στους Αγίους Αρχαγγέλους Ταξιάρχες και στην επιλογή τους ως Προστατών της Ελληνικής Αεροπορίας αναφέροντας:
............................................................................................................................

… Αγαπητά Μέλη και Φίλοι του Συνδέσμου μας,

« ΑΠΟ ΘΕΟΥ ΑΡΞΑΣΘΑΙ»

Ας αρχίσουμε δηλαδή, επικαλούμενοι πριν από όλα, την βοήθειά Του.
Επιστρέψτε μου, να ξεκινήσω τον χαιρετισμό μου στην αποψινή μας
εκδήλωση, με την πιό πάνω ρήση, αφού, εκτός του θρησκευτικού περι-εχομένου της βραδυάς, η επίκληση του Θεού, μας είναι,περισσότερο αναγκαία, από κάθε άλλη φορά.
Σήμερα, εμείς οι Αεροπόροι, γιορτάζουμε τους Προστάτες της Ελληνικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ, στους οποίους επαφί-ουμε κάθε ελπίδα μας, για μία ασφαλή πτήση, αλλά και επάνοδο στο φυσικό μας χώρο που είναι η μητέρα Γή. ……

...........................................................................................................................


Ακολούθως το Ιδρυτικόν Μέλος μας Αντιναύαρχος ε.α κος Στυλιανός Πολίτης Π.Ν μίλησε για την δράση της Αεροπορίας μας κατά τους Ελληνοϊταλικό και Ελληνογερμανικό, Πολέμους (1940-1941), καλύπτοντας έτσι και το δεύτερο σκέλος της κυρίας Εκδηλώσεώς μας. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανακήρυξη, ως Επιτίμων Μελών μας και την Απονομή των σχετικών Διαπιστωτικών εγγράφων και Εμβλημάτων, των κ.κ:
(1)    Ελληνοαμερικανού Ταξιάρχου (Ι)ε.α. (U.S.A.) Σπυρίδωνος
Πισάνου  Βετεράνου Διώκτου και δύο (02) φορές «Άσσου» του Β’ Π.Π, με τον οποίο επετεύχθη τηλεδιάσκεψη και απονομή της σχετικής πλακέτας με το Έμβλημά μας, βοηθούσης της σύγχρονης τεχνολογίας (SKYPE) & με την μέριμνα του Μέλους μας, Υποστρατήγου (ΤΧ)ε.α κου Χρίστου Κατσάτου.
Σημειώνεται ότι την αίθουσα κοσμούσε μια (01) πλήρης, εκ των Στολών, του Ταξχου (Ι)ε.α (USA) κου Σπυρίδωνος Πισάνου, η οποία προκάλεσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των παρευρισκομένων (μικρών και μεγάλων).
                (2) Πτεράρχου ε.α Επιτίμου Αρχηγού Γ.Ε.Α, τ. Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Δημητρίου Αποστολάκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, κ.κ Γαβριήλ, Υπουργοί, Βουλευτές, ο Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Νέας Ιωνίας, ο Πτέραρχος ε.α,  Επίτιμος Α/ΓΕΑ, κ. Παπανικολάου, ο Υποστράτηγος ε.α κ. Δημήτριος Αλικάκος, ο Διευθυντής της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Βουτσελάς, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διευθυντής Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων και Ελικοπτέρων Ελληνικής Αστυνομίας κ. Ψωμάς. ο Πύραρχος κ. Τσαπούρας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος (Π.Σ), ο Διοικητής της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων του Π.Σ, Πύραρχος κ. Γεώργιος Πορτοζούδης, ο Αντιπλοίαρχος κ. Αλέξανδρος Oρφανάκος Π.Ν, Διοικητής Μοίρας Ελικοπτέρων Π.Ν, ο Πρόεδρος του αδελφοποιημένου, με τον ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α., Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Στρατού Ταγματάρχης (ΑΣ)ε.α κ. Δημήτριος Μαραγκούλιας, o γνωστός, από τις Επικές Ιστορικές Ελληνικές ταινίες, ηθοποιός κ. Κωνσταντίνος Πρέκας, Μέλη και φίλοι του ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α. καθώς και πλήθος κόσμου.
Μηνύματα συγχαρητήρια μας απέστειλαν:  Ο Διοικητής της Στρατιάς, Αντιστράτηγος κ. Ιωάννης Ηλιόπουλος, Ο Διοικητής της Σχολής Ικάρων, Υποπτέραρχος (Ι) κ. Μανωλάκος, ο Διοικητής της 1ης Μοίρας Ε/Π Ναυτικού, Πλωτάρχης κ. Κ. Ράπτης Π.Ν, ο Διοικητής της Σχολής Ελικοπτέρων Ναυτικού, Πλωτάρχης (ΕΜ) κ. Αθανάσιος Θανασιάς Π.Ν, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Λιντζεράκος και ο Υποδιοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Λάμπρου.
Η εκδήλωση περατώθηκε με την παράθεση μικράς και λιτής δεξιώσεως σε όλους τους παρευρισκομένους.

 
                 δ. Την Πέμπτη 05  Νοεμβρίου 2015, ο Πρόεδρος ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α. τ. Κύβερνήτης (Ο.Α) κος Μιχαήλ Άνθιμος, ο Πρόεδρος Σ.Α.Α.Α.Σ Ταγματάρχης (ΑΣ)ε.α κος Δημήτριος Μαραγκούλιας, ο Ειδικός Γραμματεύς ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α. κος Γεώργιος Δ. Μέρμηγκας και τα μέλη  ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α, απόγονοι χειριστών του Πρώτου Ελληνικού Ακροβατικού Σμήνους Αεριωθουμένων «ΑΚΡΟΤΙΜ» (1953-1958), κυρίες, Σμήναρχος (Ν) ε.α Ανθή Παπαδημητροπούλου και τ. Ι/Σ (Ο.Α) Μαρία – Χριστίνα, Παπαδημητροπούλου και κ. Γεώργιος Κόκκας, παρευρέθησαν εις τον επίσημον εορτασμόν της Πολεμικής Αεροπορίας, προς τιμήν του Προστάτου της Αγίου Αρχαγγέλου Ταξιάρχου ΜΙΧΑΗΛ,  που πραγματοποιήθηκε εις το Μέγαρον Μουσικής Αθηνών ενώπιον 2.000 προσκεκλημένων και με την εκπληκτική, μοναδική και καθοριστική, συμμετοχή της Μονάδος (Σμήνος) Στρατιωτικής Μουσικής (Μπάντας) της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Εις την λαμπρή αυτή , κοινωνική στην ουσία, εκδήλωση, που ήταν η πρώτη από τις υπόλοιπες επιχειρησιακές, που ακολούθησαν στις τρεις (03) επόμενες ημέρες, βραβεύθηκαν για την συμμετοχή τους, οι περισσότεροι εκ των συμμετεχόντων, αφού αρκετοί απουσίαζαν, πιθανόν, λόγω ηλικίας, στον «Πόλεμο της Κορέας» (11 Νοεμβρίου 1950 - 23 Μαΐου 1955 ) με το 13ον Σμήνος Μεταφορών Ε.Β.Α και στην Αποστολή «ΝΙΚΗ» το 1974.. Σημειώνεται ότι ο παρευρισκόμενος Υπουργός Εθνικής Αμύνης κος Παναγιώτης Καμένος, απολογήθηκε για την μέχρι σήμερα Πολιτειακή ολιγωρία και αδιαφορία της ΜΗ αναγνωρίσεως των μαχητών στην Ν. Κύπρο, κατά την Τουρκική Εισβολή το 1974, δεσμευόμενος περαιτέρω ότι το θέμα θα έχει τελειώσει εντός του 2015. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!. ΜΑΚΑΡΙ !!!!. ΕΙΔΟΜΕΝ!!!!.
(Σημείωσις Συντάκτου: Δια την Ιστορικήν Αλήθεια &  Μνήμην επισημαίνουμε ότι:
                 (1) Απουσίαζαν χαρακτηριστικά όλοι οι Κληρωτοί-Έφεδροι), (ανεξαρτήτως Βαθμού ή Ειδικότητος) που συμμετείχαν, τόσον, εις τον «Πόλεμον της Κορέας» με το 13ον Σμήνος Μεταφορών Ε.Β.Α, όσο και της Αποστολής «ΝΙΚΗ» το 1974 κατά την διάρκεια της Τουρκικής Εισβολής εις Νησον Κύπρον.
                 (2)  Της «Αποστολής ΝΙΚΗ», είχαν προηγηθεί και ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες δια τις Αποστολές «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1» και  «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2» με αεροπλάνα και προσωπικό της επιστρατευθείσης Ολυμπιακής Αεροπορίας (Ο.Α) οι οποίες όμως για λόγους Τακτικής δεν υλοποιήθησαν.
                 (3)  Επίσης Αεροπλάνα της επιστρατευθείσης Ολυμπιακής Αεροπλοΐας (Ο.ΑΛ), εκτέλεσαν αριθμόν ανωνύμων, αποστολών εις την εμπόλεμον περιοχή στελεχωμένα με πλήρη σύνθεση Προσωπικού – Θαλάμων Διακυβερνήσεως και Επιβατών -, προσγοιούμενα και απογοιούμενα σε πρόχειρα Πεδία στην Νήσο Κύπρο.
Κε ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ & ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΩΣ ΕΔΑΦΟΥΣ.).


                 ε. Την επομένη ημέρα, Παρασκευή 06 Νοεμβρίου 2015, ο Ειδικός μας Γραμματεύς , εκπροσωπώντας τον ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α., και Μέλη μας παρέστησαν στην επίσημον εκδήλωση του νεότευκτου «Συνδέσμου εν Ενεργεία Στελεχών Πολεμικής Αεροπορίας (Σ.Ε.ΕΝ.Σ.Α) που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών. Κατά την διάρκειαν της εκδηλώσεως τα μέλη μας, απόγονοι του Ιδρυτού και χειριστών του Πρώτου Ελληνικού Ακροβατικού Σμήνους Αεριωθουμένων «ΑΚΡΟΤΙΜ» (1953-1958), κυρίες, Σμήναρχος (Ν) ε.α Ανθή Παπαδημητροπούλου και τ.Ι/Σ (Ο.Α) Μαρία – Χριστίνα, Παπαδημητροπούλου καθώς και ο κ. Γεώργιος Κόκκας, προσέφεραν ανέκδοτο ιστορικό φωτογραφικό υλικό από την δράση του «ΑΚΡΟΤΙΜ», για τα γραφεία του νέου αυτού Αεροπορικού Συνδέσμου. Σε σύντομο χαιρετισμό, το μέλος μας, τ.Ι/Σ (Ο.Α) κα Μαρία – Χριστίνα Παπαδημητροπούλου, μετέφερε τις ευχές του Δ.Σ/ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α. για ευόδωση των σκοπών του  Σ.Ε.ΕΝ.Σ.Α και αναφέρθηκε στο Ιστορικό και την δράση του «ΑΚΡΟΤΙΜ» την χρονική περίοδο από το 1953 έως το 1958 με τα μαχητικά αεροπλάνα F-84G. Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.ΕΝ.Σ.Α Ανθυποσμηναγός κος Ηλίας Κολύρης, ευχαρίστησε για την Ιστορική προσφορά και ευχήθηκε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία, με τον ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α., σε κοινούς τομείς ενδιαφέροντος για την πρόοδο της Αεροπορίας μας και την διάδοση της «ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ».


                 στ. Το Σάββατο 07 και την Κυριακή 08 Νοεμβρίου 2015, μέλη μας επεσκέφθησαν τις Α.Β Δεκελείας, Ελευσίνος, Τανάγρας, Αράξου, Χανίων, Λαρίσσης και Σέδες, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς, τα Χρόνια Πολλά και τις Ευχές του Δ.Σ/ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α. για καλές πτήσεις και ασφαλείς προσγειώσεις. Στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας (114 Π.Μ) τα μέλη μας είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν, τόσο την στατική έκθεση, όσο και τις πτητικές επιδείξεις των μαχητικών μας, αλλά και την εικονική αναχαίτιση (Κατάσταση «RENEGADE») που πραγματοποιήθηκε, από μαχητικά F-4Ε «Peace Ikarus 2000», F-16D Block.52+,  και Mirage 2000-5  με τα οποία ίπταντο απόστρατοι Ιπτάμενοι Αξκοί Π.Α και  με την συμμετοχή αεροπλάνου Δημοσίων Αερομεταφορών τύπου A320ceo της εταιρείας «AEGEAN», εις το οποίον επέβαιναν εκατό (100) επιβάτες και δημοσιογράφοι.
Αξίζει να αναφερθούμε στο πρωτότυπο αυτό γεγονός σημειώνοντας ότι:
Kατά την διάρκειαν της πτήσεως, ο εκπρόσωπος της Π.Α., Σμήναρχος (Ι) κος Δημοσθένης Γρηγοριάδης, εξηγούσε στους επιβαίνοντες ορισμένα τεχνικά στοιχεία για την όλη διαδικασία, ενημερώνοντας, δια μικροφώνου, τους για τα τρία (03) μαχητικά που ίπταντο δίπλα τους και τους σχηματισμούς που έκαναν. Το Airbus A320ceo με χειριστές  τους Κυβερνήτες της «AEGEAN» Αντισμήναρχον (Ι)ε.α κον Ευστράτιον Ρέντζον και Αντισμήναρχον (Ι)ε.α. κον Αναστάσιον Οικονόμου.
Συγκινητική ήταν η στιγμή όπου ο συγκυβερνήτης του F-16, Αντισμήναρχος (Ι)ε.α.  κος Γρηγόριος Φλέσσας, με μεγάλη εμπειρία εις τα μαχητικά και από ετών Κυβερνήτης της «AEGEAN», απηύθυνε χαιρετισμό στους επιβάτες του Airbus σε πραγματικό χρόνο ενώ είχαν και την δυνατότητα οπτικής επαφής μαζί του!
Τέλος, αξίζει ν΄ αναφερθεί ότι ο σχηματισμός των  τεσσάρων (04) αυτών αεροπλάνων αφού πραγματοποίησαν μία «δοκιμαστική» διέλευση πάνω από την Α.Β Τανάγρας, στα 3.000 πόδια ύψος, έστριψαν πάνω από την Χαλκίδα και επανήλθαν και για μία δεύτερη διέλευση στα 1.500 πόδια, προτού «σπάσει» ο σχηματισμός για την προσγείωση, όπου περίμεναν για να υποδεχθούν τους Κυβερνήτες και τους επιβάτες οι Αρχηγοί:
(1)   Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Γ.Ε.Α) Αντιπτέραρχος (Ι)
κος Χρήστος. Βαΐτσης,
(2)   Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (Α.Τ.Α) Αντιπτέραρχος (Ι)
κος Χρήστος Χριστοδούλου.
Με την ολοκλήρωση της ξεχωριστής αυτής πτήσεως το αεροπλάνο της «AEGEAN» παρέμεινε εις το Αεροδρόμιον της Α.Β Τανάγρας, όπου οι τυχεροί επιβάτες με τους συνοδούς τους περιηγήθηκαν στην στατική έκθεση Αεροσκαφών, Αντιαεροπορικών και λοιπών μέσων, ενώ είχαν και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πτήσεις από τις Ομάδες Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Μαχητικού Αεροπλάνου F-16 «Ζευς» και T-6A «Δαίδαλος».
Κατά την διάρκειαν γεύματος που παρέθεσε η «AEGEAN» εις την Λέσχη Αξκων, της 114 Π.Μ, ο Κυβερνήτης της AEGEAN κ. Ευστράτιος Ρέντζος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε την συνολική εμπειρία του ίδιου καθώς και του Κυβερνήτη κ. Αναστάσιου Οικονόμου που ανέρχεται σε περισσότερες από 15.000 ώρες πτήσεως αλλά και απάντησε σε ερωτήσεις των επιβατών, ενώ ο Διοικητής της 114 Πτέρυγος Μάχης (Π.Μ), Σμήναρχος (Ι) κος Αθανάσιος Γκανάς, προσέφερε αναμνηστικά δώρα σε όλους τους παρισταμένους.
Την Αεροπορική επίδειξη των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Μαχητικού Αεροπλάνου F-16 «Ζεύς» και Αεροπλάνου Επιχειρησιακής Εκπαιδεύσεως  T-6A «Δαίδαλος» είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και τα παρόντα μέλη μας. Μετά την λήξη των επιδείξεων επεσκέφθησαν τον χώρο της 332 Μοίρας Παντός Καιρού (Μ.Π.Κ) όπου ήταν σταθμευμένο το Μοναδικό  F-16 «Ζεύς» με τον υπέροχο Ελληνικό πρότυπο χρωματισμό και να μιλήσουν κατ΄ ιδίαν με τον χειριστή Σμηναγόν (Ι) κον Σωτήριον Στράλην και τον επικεφαλής Επισμηναγόν (Ι) κον Νικόλαον Ζάρλαν. Παράλληλα τα μέλη μας, απόγονοι του Ιδρυτού και χειριστών του Πρώτου Ελληνικού Ακροβατικού Σμήνους Αεριωθουμένων «ΑΚΡΟΤΙΜ» (1953-1958), κυρίες, Σμήναρχος (Ν) ε.α Ανθή Παπαδημητροπούλου, τ.Ι/Σ (Ο.Α) Μαρία – Χριστίνα, Παπαδημητροπούλου και κ. Γεώργιος Κόκκας, προσέφεραν ανέκδοτο ιστορικό φωτογραφικό υλικό από την δράση του «ΑΚΡΟΤΙΜ», που προέρχεται από το υπό έκδοσιν βιβλίον: «ΑΚΡΟΤΙΜ» το Πρώτο Ελληνικό Ακροβατικό Σμήνος Αεριωθουμένων 1953-1958, – Όπως το Ζήσαμε-, για το Μουσείο που αναπτύσσεται με μέριμνα των στελεχών της Ομάδος «ΖΕΥΣ», εις την 115 Π.Μ (Α.Β ΣΟΥΔΑΣ).

                 ζ. Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 ο Πρόεδρος ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α. τ. Κυβερνήτης (Ο.Α) κος Μιχαήλ Άνθιμος, εκπροσώπησε τον Σύνδεσμον μας, ως επίσημος Προσκεκλημένος εις το Συνέδριον «Διεθνούς Διαφάνειας» που πραγματοποιήθηκε εις το Ξενοδοχείον «ROYAL OLYMPIC».
 

                 η. Από την Τετάρτη 25 έως και το Σάββατον 28 2015, ο ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α. σε συνεργασία με το Πολεμικόν Μουσείον Αθηνών (Π.Μ.Α), προς Τιμήν του Εορτασμού, την 21 Νοεμβρίου 2015, της Προστάτιδος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Ε.Δ), ΠΑΝΑΓΙΑΣ, εξέθεσε εντός μιας καλαίσθητης προθήκης, εις το Αμφιθέατρον, όλες τις Στρατιωτικές και συναφείς εκδόσεις που έχουν κάνει μέλη του ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α.
Στην έκθεση που λειτούργησε κατά την διάρκεια των:
(1)   Ημερίδος της «Ακαδημίας Στρατηγικών Αναλύσεων»
(ΑΣΑ), την Τετ 25 Νοε, με θέμα: «Τα Μη επανδρωμένα Εναέρια Συστήματα».
(2)   Διημερίδος του (Π.Μ.Α) την Παρ 27 & το Σαβ 28 Νοε 2015 με
θέμα: «Ελλήνων Τέχνη Πολεμική – 3.000 χρόνια Ελλήνων Μαχητών», με Χορηγό επικοινωνίας το περιοδικό «Στρατιωτική Ιστορία», και τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
                          (α) «Η Οπλιτική Μάχη – Μέσα και Τακτικές», από το Εκπαιδευτικό Αρχαιοπρεπές Οπλιτικό Άγημα «Λεωνίδας»
                          (β) «Παρουσίαση του Βυζαντινού Στρατού 313-1462 μ.Χ, Όπλα – Τακτικές - Τεχνικές Ατομικής Μάχης» από την Ακαδημία Οπλομαχίας.
                          (γ) «Ενδυμασία – Οπλισμός – Εξάρτυση – Παρελκόμενα Άτακτου Πολεμιστή της περιόδου της Ελληνικής Επαναστάσεως 1821-1830 μ.Χ», από τον Όμιλο Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Ο Λιάρος» και τον Σκοπευτικό Όμιλο Παραδοσιακών Όπλων Πατρών.
                          (δ) «Τακτική και Μαχητές στον Αγώνα της Ηπείρου 1940 -41 – Ο Οπλισμός και η Στολή του Έλληνος Στρατιώτου-» από την Ομάδα Αναβιώσεως ΕΣ 1940-41, όπου τα άτομα που την αποτελούν είναι μέλη μας.                                                                                                                     
      Εκτέθησαν τα παρακάτω Βιβλία/Εκδόσεις των μελών μας:
                                 (1) Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ «Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ». Ιστορική Έρευνα των Αρχαιολόγων-Ιστορικών κ.κ. Φώτιου Καρυανού & Κωνσταντίνου Λαγού (Καθηγητού Αεροπορικής Ιστορίας της Σχολής Ικάρων).
                                 (2) ΠΕΤΑΞΤΕ ΑΦΟΒΑ…..με γνώση. Ασφάλεια Πτήσεων του τ.Ι/Μ (Ο.Α) κ. Αυγουστή Βλάσση..
                                 (3) ON SPARTAN WINGS. Αεροπορικό-Ιστορικό στην Αγγλική Γλώσσα για την Δράση της Ε.Β.Α το 1940-1941 του συγγραφέως-δημοσιογράφου κ. Τζών Κάρρ.
                                 (4) Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ.6-10 Απριλίου 1941. Ιστορικό Λεύκωμα με ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό του Καθηγητού Αεροπορικής Ιστορίας της Σχολής Ικάρων κ. Κωνσταντίνου Λαγού (.
                                (5) ΟΠΛΑ & ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 1940-1941. Αεροπορική  Ιστορική Έρευνα, του Υποπλοιάρχου (ΤΠΒ) Νικολάου Χριστοφίλη Π.Ν.
                                (6) ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ. Ιστορικό, του συγγραφέως-δημοσιογράφου κ. Τζών Κάρρ.
                                (7) «ΑΚΡΟΤΙΜ». Το Πρώτο Ελληνικό Ακροβατικό Σμήνος Αεριωθουμένων- Όπως το ζήσαμε=. Αεροπορική Ιστορία – Μαρτυρίες των Ταξιάρχων (Ι)ε.α Εμμανουήλ Παπαδημητρόπουλου και Σταύρου Φιρφιλιώνη.
                                (8) ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ 33ης ΜΟΙΡΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥ Ε.Β.Α & Το Ελαφρύ Βομβαρδιστικό «FAIREY BATTLE». Αεροπορική Ιστορία- Έρευνα του Χειριστού Αεροπλάνων, κ. Γεωργίου Δ. Μέρμηγκα.

      Την παρουσία μας συμπλήρωνε, η Έκθεσις της Επισήμου Στολής μετά Ξίφους, του Διοικητού της «Σχολής Αεροπορίας» (Ικάρων) το 1941, Σμηνάρχου (ΙΓΥ) Στέφανου Φίλιππα, δωρεά της  Εγγονής του Μαρίας, εις την Ε.Ε.Ε.Σ»ΚΗΡΥΚΕΙΟΝ» Α.Μ.Κ.Ε, καθώς και λοιπών Αεροπορικών ειδών και ενθυμημάτων της Ε.Β.Α, περιόδου 1940-1941.

2.    Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό από τις συμμετοχές μας
στις ανωτέρω εκδηλώσεις. 


ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ  ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α.
Γ.Δ.Μ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨