Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

Επιστολή τ. Δ/ντα Συμβούλου Ε.Α.Α.Α. στον κ. Α/ΓΕΑ

ΙΕΡΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ

ΠΡΟΣ: Τον  Αρχηγό του ΓΕΑ  Απτχο (Ι)  κ. Χρήστο  Βαίτση

Αξιότιμε Κύριε Αρχηγέ,


Βάσει του άρθρου 24 παρ. 1 του νόμου 2690/99 (Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας) προβαίνω στην υποβολή της παρούσας, προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υφίσταμαι εκ της........
αυθαίρετης αρνήσεως του προέδρου της ΕΑΑΑ  Απτχου ε.α. κ. Κων. Ιατρίδη να μου χορηγήσει νομίμως αιτούμενα υπηρεσιακά στοιχεία του Νομικού Προσώπου της Ενώσεως, της οποίας τυγχάνω τακτικό μέλος και πληρώνω ανελλιπώς τις εισφορές μου. Πλέον συγκεκριμένα.                                                                  
1. Την 25 Μαΐου 2015 υπέβαλα έγγραφη αναφορά στον πρόεδρο της Ενώσεως Αποστράτων  Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ), με την οποία ζητούσα τη χορήγηση στοιχείων, όσον αφορά τα χρήματα που εκταμιεύτηκαν από το ταμείο της, για την πληρωμή συγκεκριμένων δικηγόρων , οι οποίοι παρέστησαν σε προσωπικές δικαστικές υποθέσεις του κ. Κων. Ιατρίδη.
Βάσει του άρθρου 5 παρ. 6 του νόμου 2690/99 « η χρονική προθεσμία για τη χορήγηση εγγράφων, κατά τις παραγράφους 1 και 2,ή η αιτιολογημένη απόρριψη της σχετικής αίτησης του πολίτη είναι είκοσι (20) ημέρες». Ο κ. Ιατρίδης καταστρατηγώντας την ως άνω νομική διάταξη, όχι μόνο δεν μου έχει χορηγήσει μέχρι σήμερα τα νομίμως αιτούμενα στοιχεία, αλλ’ ούτε καν έκανε τον κόπο να μου αιτιολογήσει τους λόγους απορρίψεως της αιτήσεώς  μου. Εξ’ όσων εξωδίκως πληροφορήθηκα ο λόγος μη χορηγήσεως είναι,ότι δήθεν πρόκειται για « ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα». Από πότε  τα Νομικά Πρόσωπα έχουν  « προσωπικά δεδομένα», μόνο ο κ. Ιατρίδης το γνωρίζει.
2. Την 27 Μαΐου υπέβαλα άλλη αναφορά, όταν διαπίστωσα ότι παρά το γεγονός ότι δεν έχω παραθερίσει σε κανένα θέρετρο της Π.Α. τα τελευταία ένδεκα (11) χρόνια, κατά την εφετινή παραθεριστική περίοδο ήμουν  και πάλι αναπληρωματικός στο ΚΕΔΑ Ζούμπερι. Με την αναφορά μου ενημέρωνα το Δ.Σ. της ΕΑΑΑ, δια του κ. προέδρου, ότι με το διέπον την ΕΑΑΑ νομικό πλαίσιο, οι συνάδελφοι με αποστρατευτικό βαθμό κατώτερο του Αντισμηνάρχου δεν έχουν καμία απολύτως πιθανότητα να παραθερίσουν τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο-Αύγουστο στα ΚΕΔΑ Σκοτίνας και Ζούμπερι.
Δυστυχώς και σε αυτή την αναφορά μου ο κ. Ιατρίδης, ακολουθών τη πάγια προσφιλή τακτική του, απαξίωσε να εφαρμόσει το νόμο και να μου δώσει μια προσχηματική έστω, απάντηση. Και το ότι ο σημερινός πρόεδρος της ΕΑΑΑ κ. Αρχηγέ, γράφει τους  νόμους του κράτους στα παλαιότερα των υποδημάτων του δεν είναι καινούργιο, αφού δύο φορές ,κατά το πρόσφατο παρελθόν, αναγκάστηκα να καταφύγω στον Εισαγγελέα Ακροάσεων στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, προκειμένου να αναγκάσω τον παρανομούντα πρόεδρο να μού χορηγήσει τα νομίμως αιτούμενα έγγραφα.
Προσφεύγοντας σε σας  κ. Αρχηγέ, υπό την ιδιότητά σας ως Προϊσταμένης  Αρχής της Ενώσεως, παρακαλώ όπως ασκήσετε τον  εποπτικό ρόλο σας, προκειμένου να μου χορηγηθούν το ταχύτερο δυνατόν τα νομίμως αιτούμενα στοιχεία, ώστε να αποφύγω την βάσανο της  εκ νέου προσφυγής στην Εισαγγελική Αρχή.
Κλείνοντας εκφράζω ειλικρινά τη λύπη μου κ. Αρχηγέ, που σας εκτρέπω από τα υψηλά καθήκοντά σας. Πιστεύω  όμως ότι θα έχω την κατανόησή σας, δεδομένου ότι οι συνεχείς προσφυγές  στην Εισαγγελία για τόσο απλά θέματα εκθέτουν ανεπανόρθωτα, τόσο εμάς τους ίδιους ως αξιωματικούς, όσο και το Όπλο στο οποίο είχαμε την τιμή να υπηρετήσουμε. Φαίνεται όμως πως αυτά αποτελούν ψιλά γράμματα για τον πτέραρχο ε.α. κ. Κων. Ιατρίδη, ο οποίος συμπεριφέρεται ως ανεξέλεγκτος διοικητής αποκεκομμένης μονάδος εκστρατείας.
Με Εκτίμηση
Επισμηναγός (Ι) ε.α. Γεώρ. Κασσαβέτης-Τ. Δ/νων Σύμβουλος ΕΑΑΑ                                                                                                                                                                                 15 Ιουλίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨