Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

«Το μνημόνιο είναι εδώ!!!»


Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης

«Αλλιώς μας τα ‘λεγες παπά, πριν σε χειροτονήσουν!»
Επειδή στις μέρες μας οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους, καλό είναι να θυμόμαστε ότι το μνημόνιο είναι εδώ και έχει την υπογραφή πλέον και των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ! Τι κι αν τους ακούμε συχνά – πυκνά να υποστηρίζουν ότι το μνημόνιο τελείωσε. Υποσχέσεις γραμμένες στην άμμο! Λόγια που τα πήρε ο άνεμος! Μήπως ψηφίσθηκε ένας νόμος με ένα άρθρο για την κατάργηση του και μας διαφεύγει; Μήπως....... αυξήθηκαν οι μισθοί (πλην ΔΕΗ) και οι συντάξεις και δεν το καταλάβαμε; Μήπως αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας (πλην ΕΡΤ) και μειώθηκαν οι άνεργοι (πλην καθαριστριών ΥΠΟΙΚ) και δεν το έχουμε αντιληφθεί; Μήπως διεκδικήσαμε τη μείωση του επαχθούς και μη χρέους; Μήπως άρχισε το δημόσιο να γίνεται αξιόπιστο και να εξοφλεί ιδιώτες και επιχειρήσεις; Μήπως δεν αυτοκτονεί πλέον ο απελπισμένος Έλληνας; Τίποτε από όλα αυτά. Το μόνο που παρήγαγε η παρούσα κυβέρνηση είναι ένα νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση κοστολογημένο με 200 εκατ ευρώ όταν η προηγούμενη είχε διαθέσει τα διπλάσια, για να μην πούμε και για τις 100 δόσεις που ευνόησε σκανδαλωδώς τους έχοντες και κατέχοντες.

Διαπραγματευόμαστε «σκληρά», υποστηρίζει η κυβέρνηση επί 100 και πλέον ημέρες! Και τι καταφέραμε; «Φάγαμε» το πλεόνασμα που παρέδωσαν οι προηγούμενοι, που ήταν οι θυσίες μας, ξοδέψαμε ότι αποθεματικό είχε μείνει στα ταμεία και τους φορείς της γενικής κυβέρνησης, που ήταν το μέλλον μας και το αποτέλεσμα που φέραμε ήταν 18 – 0. Όχι μόνον δεν καταφέραμε να κάνουμε νέες συμμαχίες αλλά χάσαμε και παραδοσιακούς συμμάχους όπως η Κύπρος, αλλά και περιστασιακούς όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία. «Καταφέραμε», αντί να γλυτώσουμε τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, να συζητάμε και για νέα μείωση των κύριων συντάξεων. Μεγάλο «επίτευγμα». Χωρίς την άδεια των «θεσμών» δεν είμαστε ικανοί ούτε να μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ, πόσο μάλλον να τον καταργήσουμε, όπως διατυμπάνιζαν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Και αυτό το ονομάζουν, αξιοπρέπεια. Υπέρ των καταλήψεων, υπέρ της κουκούλας, υπέρ της ελεύθερης διακίνησης κάνναβης, υπέρ των αιώνιων φοιτητών, υπέρ της απελευθέρωσης τρομοκρατών, υπέρ της οικογενειοκρατίας, υπέρ του βολέματος των ημετέρων… και για τον απλό λαό τίποτα, μηδέν.
Όπως φάνηκε δεν ήταν αρκετή, η μοναδική μας διαπραγματευτική γραμμή έναντι των εταίρων και δανειστών μας, βασιζόμενη στην εκτίμηση ότι την ύστατη στιγμή θα υποχωρήσουν επειδή ένα GREXIT θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τους ίδιους αλλά και για την Ευρωζώνη. Είναι δυνατόν κανείς να μην σκέφτηκε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν εκτιμήσει (όλα δείχνουν ότι το έχουν πράξει), ότι μια υποχώρηση υπέρ της χώρας μας, θα οδηγούσε σε ταχύτερη διάλυση της Ευρωζώνης από ότι αν συνέβαινε ένα GREXIT; Είναι δυνατόν να μην έχουν αντιληφθεί οι κυβερνώντες ότι μία χρεοκοπία εντός ή εκτός ευρώ θα έχει καταστροφικές συνέπειες για όλους τους Έλληνες, ιδίως όμως για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, όπως οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί και οι μικροεπιχειρηματίες; Όποιος δεν το βλέπει αυτό είναι ή τυφλός κομματικά ή άσχετος. Να δούμε πόσο τελικά θα μας κοστίσουν η «ελπίδα» του ΣΥΡΙΖΑ και το «αναγκαίο καλό» των ΑΝΕΛ!
Δημοσιεύτηκε και στην "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"



Πηγή: http://apostolospapaparisis.blogspot.gr/2015/05/blog-post_67.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨