Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Βάρα νομή! Ημερολόγιο Υποσχέσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ


Γράφει ο ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ε.α.

Για τους μη γνωρίζοντες, όταν στο στρατό υπήρχαν άλογα και μουλάρια, τα οποία υπαγόταν στο Ιππικό, υπήρχαν και γι’ αυτά σαλπίσματα στα οποία υπάκουαν. Ένα απ’ αυτά τα σαλπίσματα ήταν αυτό που τα καλούσε για φαγητό (νομή), το «σάλπισμα νομής».

Κάποτε φορτηγό πλοίο μετέφερε από τον Πειραιά στη Σμύρνη μουλάρια με νομή πέντε ημερών, όσο θα διαρκούσε το ταξίδι. Λόγω τρικυμίας, οι πέντε ημέρες πέρασαν, η τροφή τελείωσε και η Σμύρνη δε φαινόταν. Τα μουλάρια αγρίεψαν και χτυπούσαν με μανία τις πλευρές του πλοίου. Ο ίλαρχος απευθύνθηκε στον καπετάνιο ο οποίος διέταξε τον σαλπιγκτή, «Βάρα νομή». Τα μουλάρια ησύχασαν, αναμένοντας την τροφή. Αυτή δεν έφτανε. Οπότε η... απάτη επαναλαμβανόταν μέχρι να φανεί ο λιμένας...

Παρόμοια λοιπόν περίπτωση είναι και με την αποκατάσταση των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σύμφωνα με την τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ και η πλήρης εφαρμογή της αποφάσεως αυτής.

Τις υποσχέσεις και τις κοροϊδίες της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και το κατά πόσο εφήρμοσε την απόφαση του ΣτΕ, τα γνωρίζουμε. Τώρα θα ασχοληθούμε με τις υποσχέσεις και τις ενέργειες της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Έχουν περάσει 110 ημέρες (10 πλέον του ορίου των πρώτων 100) από την εκλογική τους νίκη, χρόνος αρκετός για να εφαρμόσουν απλώς μια απόφαση του ΣτΕ, όταν μάλιστα αυτό αποτελεί δέσμευση τους προεκλογική και κόκκινη γραμμή των ΑΝΕΛ για συμμετοχή σε κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο όταν αρμόδιος υπουργός Εθνικής Αμύνης αναλαμβάνει ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κ. Πάνος Καμμένος.

Εφαρμόζοντας όμως πλήρως τη μέθοδο «Βάρα νομή», τόσο ο ίδιος ο κ. ΥΕΘΑ όσο και διάφορα στελέχη της συγκυβέρνησης, σχεδόν καθημερινά, προεκλογικά και μετεκλογικά, έχουν προβεί σε τόσες δεσμεύσεις και έχουν δώσει τόσες υποσχέσεις, αλλά εφαρμογή της απόφασης ακόμη δεν έχουμε δει. Το «ΑΜΕΣΑ» που υποσχέθηκαν σημαίνει «ΤΩΡΑ», ούτε το καλοκαίρι, ούτε το χειμώνα, ούτε δεν γνωρίζω μετά από πόσους μήνες. Φοβάμαι, ακόμη περισσότερο σήμερα που οι συγκυρίες είναι δύσκολες και όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά, ότι κάποια μέρα θα ξυπνήσουμε και θα μας πουν το εύκολο γι’ αυτούς «δεν προκάμαμε».
Πολλές υποσχέσεις και δηλώσεις από αυτές που έχουν προβεί τα κυβερνητικά στελέχη, αλληλοσυγκρούονται μεταξύ τους και η μία....... αναιρεί την άλλη, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν υπάρχει κοινή πολιτική μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων. Ακόμη και στο ίδιο Υπουργείο, αυτό της Εθνικής Άμυνας, ο Υπουργός λέει ότι η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοσθεί «ΑΜΕΣΑ», ο ΑΝΥΕΘΑ λέει «ΣΕ ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΟ» και ΥΦΕΘΑ λέει «Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ».

Σε πάρα πολλές απ’ αυτές παρατηρούνται αρκετά, ας τα ονομάσω «σφάλματα». Συνεχίζουν να μας αποκαλούν «ενστόλους». Συνεχίζουν να βαπτίζουν προκλητικά «αυξήσεις» αυτά που παράνομα, σύμφωνα με τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ, μας αφήρεσε η προηγούμενη συγκυβέρνηση. Μας «ΕΚΛΕΨΕ» δηλαδή. Πρόκειται για χρήματα δικά μας που μας αφαίρεσαν με το έτσι θέλω και είναι υποχρεωμένοι εκ του νόμου να μας επιστρέψουν, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Παρακάτω έχω συγκεντρώσει, κατά χρονολογική σειρά, όσες από τις υποσχέσεις – δηλώσεις έχουν προβεί κατά καιρούς τα κυβερνητικά στελέχη και μπόρεσα να βρω από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο καθώς και ενέργειες που είναι σχετικές με το αντικείμενο. Μπορεί να υπάρχουν κι’ άλλες που δεν γνωρίζω, γι’ αυτό θα παρακαλούσα όποιον γνωρίζει κάτι που δεν έχω συμπεριλάβει, να μου το κοινοποιήσει για να συμπληρώσω το ημερολόγιο. Εννοείται ότι μέχρι της πλήρους εφαρμογής της αποφάσεως του ΣτΕ, ότι δηλώσεις σχετικές με το θέμα γίνονται, θα καταχωρούνται και κατά τακτά χρονικά διαστήματα, θα κοινοποιώ τον συμπληρωμένο πίνακα.
Σκοπός αυτής της καταγραφής είναι να υπάρξει, μαζί με τις πηγές από όπου αντλήθηκαν τα αναγραφόμενα, μια δεξαμενή πληροφοριών που ο καθένας θα μπορεί να αντλήσει οτιδήποτε σχετικό με το θέμα. Παράλληλα θα γνωρίζουμε ποιος έχει πει τι και τι έχει πράξει σχετικά και όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή να είναι σίγουροι ότι «δεν θα ξεχάσουμε»

ΠΗΓΕΣ :
Ημερήσιος Τύπος
Τηλεοπτικοί σταθμοί
Διαδίκτυο
www.eaas.gr
www.poes.gr
www.onalert.gr
http://aeroporiapostratos.blogspot.gr
http://apostolospapaparisis.blogspot.gr
http://staratalogia.blogspot.gr
http://eaasartas.blogspot.gr
http://epirouscornerblog.blogspot.gr
http://eaaspierias.blogspot.gr
http://espekm.gr

Ημερολόγιο υποσχέσεων και λοιπών ενεργειών

Κατά την προεκλογική περίοδο, το Συντονιστικό όργανο των τριών Ενώσεων Αποστράτων, έστειλε επιστολή σε όλα σχεδόν τα κόμματα ώστε να δεσμευτούν για τη θέση τους επί της πλήρους συμμόρφωσης με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Μεταξύ αυτών που δεσμεύτηκαν με διαφόρους τρόπους ότι θα εφαρμόσουν πλήρως την απόφαση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Ο πρόεδρος δε των ΑΝΕΛ κ. Πάνος Καμμένος, δέχτηκε στο γραφείο του το Συντονιστικό και εκεί δεσμεύτηκε ότι, σε περίπτωση συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα εφαρμοσθεί πλήρως η εν λόγω απόφαση.

11/1/2015 : Συνέντευξη του κ. Πάνου Καμένου στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, "ΑΚΡΑΙΩΣ" και στον δημοσιογράφο κ. Τάκη Χατζή. Δηλώνει: « Δεν μπορεί να συνεχίζεται η απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας κατ’ αυτόν τον τρόπο. Η αποκατάσταση των «ενστόλων» ήταν ένα από τα 18 σημεία που είχε υποσχεθεί ο Σαμαράς και δεν το έκανε………. Για τους δικαστικούς και τους στρατιωτικούς υπάρχει απόφαση του ΣτΕ. Η απόφαση του ΣτΕ δεν μπαίνει σε διάλογο, εφαρμόζεται. Αν αύριο συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση θα υποχρεώσουμε την Κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ άμεσα».
Το σχετικό video στον παρακάτω σύνδεσμο.
https://www.youtube.com/watch?v=L0bWr74fUiQ#t=53

18/1/2015 : Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Πάνος Καμένος δηλώνει στο συνοριακό φυλάκιο Νίκης στη Φλώρινα: «Προϋπόθεση για να συμμετάσχουν οι ΑΝΕΛ σε μια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας ή ενότητας, είναι ότι θα εφαρμοσθεί άμεσα η απόφαση του ΣτΕ για την επαναφορά των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και των δικαστικών. Πρόκειται για παραβίαση της νομοθεσίας, για κατάλυση του Συντάγματος και της ίδιας της δικαιοσύνης, του πυλώνα της δημοκρατίας».
Το σχετικό video στον παρακάτω σύνδεσμο.
https://www.youtube.com/watch?v=Aj4a_SG8T1k&spfreload=10


25/1/2015 : Εκλογές με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ
Μετεκλογική περίοδος

26/1/2015 : Σχηματισμός Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με συνεργασία των ΑΝΕΛ.

27/1/2015 : Ο κ. Πάνος Καμένος αναλαμβάνει καθήκοντα ΥΕΘΑ. Αναπληρωτής ΥΕΘΑ αναλαμβάνει ο κ. Κώστας Ήσυχος και ΥΦΕΘΑ αναλαμβάνει ο στρατηγός ε.α. κ. Τόσκας Νικόλαος (Τάξεως 1975).

31/1/2015 : Ο κ. Καμμένος, αφού παρέλαβε τα καθήκοντα υπουργού Εθνικής Άμυνας, δέχτηκε το Συντονιστικό των τριών Ενώσεων και μεταξύ άλλων δεσμεύτηκε οτι θα γίνει πλήρης εφαρμογή των Αποφάσεων του ΣτΕ και έδωσε εντολή να συσταθεί επιτροπή από μέλη που θα υποδείξει το Συντονιστικό Συμβούλιο, υπό την εποπτεία του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ, με σκοπό την σύνταξη σχεδίου νόμου για την εφαρμογή των ανωτέρω, εντός 30 ημερών από την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

Όλη η ανακοίνωση του Συντονιστικού στο σύνδεσμο :
http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/2015/02/blog-post_91.html


31/1/2015 : Ο Καμμένος υποσχέθηκε στην ΠΟΕΣ την άμεση υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ κατά το υπολειπόμενο 50% και της πλήρους επαναφοράς του μισθολογίου των στρατιωτικών στα μισθολογικά επίπεδα της 31/7/2012 από την επόμενη της νομοθετικής ρύθμισης.

3/2/2015 : Ο κ. ΥΕΘΑ καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Πρωινό ΑΝΤ1» στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, μεταξύ άλλων λέει «….το πρώτο που έκανα ήταν να αποκαταστήσω τους ενστόλους, μάλλον τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι τους ενστόλους όπως τους λέγαμε μέχρι σήμερα, οι οποίοι είχαν υποστεί μια τρομερή οικονομική επίθεση… της τάξεως μείωσης των μισθών τους έως 50% και στους αποστράτους………..».

Όλη η συνέντευξη του κ. Υπουργού στον παρακάτω σύνδεσμο
https://www.youtube.com/watch?v=Lrv-g01fVz0

3/2/2015 : Συγκρότηση επιτροπής. Με διαταγή του ΥΕΘΑ κ. Παν. Καμμένου συγκροτήθηκε επιτροπή σύνταξης σχεδίου νόμου και ΚΥΑ για αποκατάσταση των μισθών των ε.ε. στελεχών ΕΔ και ΣΑ και των αδικιών επί των στρατιωτικών συντάξεων.

Το έργο και τα μέλη της επιτροπής μπορείτε να τα διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο :
http://staratalogia.blogspot.gr/2015/02/blog-post_28.html

11/2/2015 : Σε εργασίες του Γενικού Συμβουλίου στην Αθήνα την 10-11/2/2015, παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό-ομιλία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούσης Ιωάννης ο οποίος ανάμεσα σε πολλά άλλα ζητήματα, αναφέρθηκε και σε αυτό των αναδρομικών και με λίγα λόγια, είπε, ότι θα τα πάρετε όλα τα αναδρομικά, αλλά πότε….

Το απόσπασμα της ομιλίας του υπουργού που αναφέρεται στο άνω θέμα θα το βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο :
http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/2015/02/blog-post_16.html

19/2/2015 : Μετά από πολλές συσκέψεις της επιτροπής, στην οποία έλαβαν μέρος και εν ενεργεία στελέχη της ΕΑΑΣ, του Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ και του Π.Σ., υπεβλήθη στον υπουργό η πρόταση, την οποία υπέγραψε και απέστειλε στους συναρμόδιους υπουργούς για υπογραφή.
Όλο το κείμενο του υπομνήματος με τις προτάσεις μπορείτε να το διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο :
http://staratalogia.blogspot.gr/2015/02/o.html

19/2/2015: Ο κ. ΥΕΘΑ σε επίσκεψη του στο ΑΤΑ ανέφερε: «Είναι δέσμευση της κυβέρνησης - το επαναλαμβάνω από εδώ, από το ΑΤΑ - να εφαρμοσθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να δικαιωθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την τεράστια αδικία την οποία υπέστη. Θα δοθεί, καταρχήν, η αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις, αυτό που μπορούμε να δώσουμε άμεσα. Και με δόσεις ελπίζω, που θα τις καθορίσουμε πολύ σύντομα - θα ολοκληρώσει η Επιτροπή στα τέλη Μαρτίου - να δίνουμε και όλα τα αναδρομικά, ένα μέρος κάθε μήνα. Να ξέρετε ότι αυτά θα προκύψουν και από αρκετές περιπτώσεις εξοπλιστικών οι οποίες έχουν ήδη οδηγηθεί στο Εσωτερικών Υποθέσεων».

19/2/2015 : Κατατέθηκε στο Υ.ΕΘ.Α., το υπόμνημα απο την συσταθείσα επιτροπή αποκατάστασης αδικιών των στελεχών των Ε.Δ. Με το εν λόγω υπόμνημα, συμφωνεί πλήρως το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών.
Το κατατεθέν υπόμνημα καθώς και η σύμφωνη γνώμη Συντονιστικού Συμβουλίου, στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.scribd.com/embeds/256906275/content?start_page=1&view_mode=scroll&show_recommendations=true


19/2/2015 : Οι Βουλευτές από το ΠΟΤΑΜΙ κα Κατερίνα Μάρκου (Β’ Θεσσαλονίκης) και κ. Ιάσων Φωτήλας (Αχαΐας) κατέθεσαν ερώτηση, σχετικά με τις αποδοχές των στελεχών, προς τα Υπουργεία: α) Οικονομικών, β) Εσωτερικών - Προστασίας Πολίτη και γ) Εθνικής Άμυνας.

Τα υπόψη Υπουργεία απάντησαν στη σχετική επερώτηση. Οι απαντήσεις τους στις ημερομηνίες 12, 13 και 16/3/2015.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτηση και τις απαντήσεις των ερωτώμενων υπουργείων, θα διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://staratalogia.blogspot.gr/2015/03/blog-post_37.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

23/2/2015 : Η Κ/Β Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Όλγα Γεροβασίλη, στην ετήσια χοροεσπερίδα του παραρτήματος Άρτας, δηλώνει : «Είναι δέσμευσή μας, ότι θα ακολουθήσουμε κατά γράμμα τις αποφάσεις του ΣτΕ και αυτό θα υλοποιηθεί άμεσα ανεξαρτήτως των διαπραγματεύσεων... ξέρουμε τι έχετε προσφέρει και τι συνεχίζετε να προσφέρετε και πρέπει να αποκατασταθείτε ΗΘΙΚΑ πρώτα απ΄ όλα και στη συνέχεια οικονομικά...».
Σχετικά video στους συνδέσμους:
http://staratalogia.blogspot.gr/2015/02/blog-post_45.html
http://eaasartas.blogspot.gr/

24/2/2015 : Ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Κώστας Ήσυχος στην πρωινή εκπομπή «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΕGA», καλεσμένος των Καμπουράκη – Οικονομέα, μεταξύ άλλων δηλώνει : «…όσον αφορά στην απόφαση του ΣτΕ, είμαστε δεσμευμένοι από την απόφαση των δικαστηρίων, θα την τηρήσουμε, ο χρόνος, η διαδικασία και ο τρόπος καταβολής είναι ανοιχτός, θέλει πολύ μεγάλη συζήτηση με το ΥΟΙΚ και με άλλα συναρμόδια υπουργεία.
Καμπουράκης : «Το συνολικό κόστος είναι μεγάλο πολύ;»
Ήσυχος : «Είναι πάνω από μισό δις.»
Καμπουράκης : «Αααα! Είναι πολύ. Είναι πολλά τα λεφτά, πάνω από μισό δις!!»

Ήσυχος : «Ναι αλλά θα εφαρμοσθεί.»
Οικονομέας : «Ναι αλλά μην πάει στις καλένδες κι’ αυτό λόγω αδυναμίας εξεύρεσης κονδυλίων.»
Ήσυχος : «Σε καμία περίπτωση.»
Το σχετικό video στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://staratalogia.blogspot.gr/2015/02/blog-post_584.html

4/3/2015 : Ο ΥΦΕΘΑ κ. Νίκος Τόσκας σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», προσκεκλημένος των δημοσιογράφων Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, λέει μεταξύ άλλων ότι ο χρόνος και οι φάσεις εφαρμογής της αποφάσεως του ΣτΕ εξετάζεται αυτή την στιγμή.
Όλη η συνέντευξη καθώς και το σχετικό βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο :
http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/2015/03/blog-post_5.html
12/3/2015 : Σε συνέντευξη του ΥΕΘΑ κ. Πάνου Καμμένου στο CRASH μεταξύ πολλών άλλων, σε σχετικές ερωτήσεις για την οικονομική αποκατάσταση των στελεχών, αναφέρει και τα παρακάτω
Δημοσιογράφος : Θα προχωρήσετε και στην αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών;
ΥΕΘΑ : «Όπως είδατε, η πρώτη μου απόφαση ήταν να αποκαταστήσω τα επιδόματα παραμεθορίου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Η δεύτερη απόφαση σε σχέση με το προσωπικό θα είναι η εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, διότι για εμάς κύριος παράγοντας ισχύος στην Άμυνα είναι ο παράγων άνθρωπος. Εγώ δεν μπορώ να έχω αξιωματικό δικό μου ο οποίος πετάει αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο και αναχαιτίζει αεροσκάφη και να παίρνει 1.100 ευρώ και να μην ξέρει αν θα γυρίσει το μεσημέρι στο σπίτι του και αν η οικογένειά του είναι διασφαλισμένη οικονομικά».
Δημοσιογράφος : Αυτό θα ισχύσει και για συνταξιούχους;

ΥΕΘΑ : «Θα εξασφαλίσω και τους εν ενεργεία και τους συνταξιούχους που προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ και δεν με ενδιαφέρει τι μπορεί να πει οποιοσδήποτε από τους "Θεσμούς". Αυτά θα γίνουν άμεσα. Μέσα στον χρόνο, για να μη σας πω μέχρι το καλοκαίρι. Και εμείς είμαστε έτοιμοι. Ήδη έχουμε πάρει πόρους από μέρος των εξοπλιστικών, από τα ποταμόπλοια δηλαδή. Τα έχω γυρίσει σε κωδικούς για το προσωπικό».
Διαβάστε τη σχετική συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο :
http://staratalogia.blogspot.gr/2015/03/crash.html
12/3/2015 : Το υπουργείο Εσωτερικών απαντά ότι «πάγια δέσμευση του υπουργείου και αυτονόητη συνταγματική υποχρέωση αποτελεί η συμμόρφωση προς τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις», λέει ότι είναι αναρμόδιο και ρίχνει το μπαλάκι στα υπόλοιπα υπουργεία.

13/3/2015 : Το ΥΕΘΑ απαντά ότι στόχος του είναι να αποκαταστήσει τις αδικίες, επαναλαμβάνει τις καλές προθέσεις του για αποκατάσταση των αδικιών, αναφέρει ενέργειες που έχει κάνει μέχρι τώρα και ότι συνεργάζεται με το συναρμόδιο υπουργείο Οικονομικών για να βρεθεί λύση.

14/3/2015 : Στην εφημερίδα «Φλόγα της Μακεδονίας» διαβάζουμε : «Από το «περιβάλλον» του ΥΕΘΑ κ. Καμμένου Πάνου πληροφορηθήκαμε ότι εγκρίθηκε και προσυπογράφηκε από τον κ. Υπουργό το Προσχέδιο του Νόμου για την πλήρη εφαρμογή –κατά 100%- της υπ. αριθμ. 2192/2014 Αποφάσεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για το... στρατιωτικό μισθολόγιο.

Εκτιμάται ότι την 27 Μαρτίου ή λίγες ημέρες αργότερα θα κατατεθεί, μετά και από την υπογραφή από τους αρμόδιους Υπουργούς, για ψήφιση σε νόμο στην Βουλή, για την χορήγηση του υπολοίπου 50% της Αποφάσεως, δεδομένου ότι το πρώτο 50% χορηγείται, όπως και στους δικαστικούς, από 1 Ιουλίου 2014 και δίδονται επίσης σε 36 μηνιαίες δόσεις τα αναδρομικά των 23 μηνών, δηλαδή του χρονικού διαστήματος 1 Αυγ.2012 μέχρι 30 Ιουν.2014.

Από άλλες πηγές πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει κάποιος προβληματισμός κυρίως από τον ΑΝΥΕΘΑ κ. Ήσυχο για το ακριβή χρόνο της εφαρμογής του νόμου, που θα ψηφισθεί.

16/3/2015 : Εκδόθηκε η απόφαση της 3μελούς Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ που είχε συνεδριάσει στις 8/1/2015 για την μη συμμόρφωση του υπ. Οικονομικών στην απόφαση για τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ και επέβαλε πρόστιμο 200.000 ευρώ στο ΥΠ.ΟΙΚ. λόγω της μη... συμμόρφωσης του προς τις τελεσίδικες και αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκριναν αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των στρατιωτικών όλων των Σωμάτων.

16/3/2015 : Το ΥΟΙΚ απαντά επαναλαμβάνει με λίγα λόγια ότι εφαρμόζει το νόμο που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση.

16/3/2015 : Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Δ. Μαρδάς, με έγγραφο του προς τη Βουλή, απάντα σε σχετική ερώτηση των βουλευτών Κ. Μάρκου (ΠΟΤΑΜΙ) και Ιωσήφ Φωτήλα (ΠΟΤΑΜΙ), με απλά λόγια ότι εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την υπουργική απόφαση της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

19/3/2015 : Ο κ. ΥΕΘΑ καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Πρωινό ΑΝΤ1» στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, μεταξύ άλλων λέει «….Από το ΥΠΕΘΑ αφαίρεσα από κωδικό των εξοπλισμών 55 εκατομμύρια για τους εν ενεργεία κι ένα άλλο κονδύλι για τους συνταξιούχους ……. περιμένω την απάντηση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και από το Υπουργείο Ναυτιλίας και τα χρήματα θα απελευθερωθούν άμεσα»

Το απόσπασμα της εκπομπής στο σύνδεσμο :
https://www.youtube.com/watch?v=VViyKBJk8Pw


20/3/2015 : Ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, δήλωσε μέσω του Twitter ότι το υπουργείο Άμυνας δεν ζήτησε επιπλέον κονδύλι για να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για την αποκατάσταση των αποδοχών των αξιωματικών. Όπως διευκρίνισε, το κονδύλι βρέθηκε από κωδικό για μη εκτελεσθέντα εξοπλιστικά προγράμματα.

«Έχουν υπογραφεί όλα περιμένω για λίγο Αστυνομία και Λιμενικό που δεν έχουν βρει κονδύλια ανεξάρτητα όμως θα δοθούν» διαβεβαίωσε.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/277851/kammenos-to-upetha-den-zitise-epipleon-konduli-gia-tin-apofasi-tou-ste-tweet-/#ixzz3Vz3zinTk

23/3/2015 : Ο Πρόεδρος του ΣΑ/ΣΣΑΣ Γ. Αντωνιάδης, καλεσμένος στην εκπομπή "ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΑΡΤΗΡΙΑ" της Φρατζέσκας Σαββοργινάκη, στο ART CHANNEL, στην οποία μεταξύ των άλλων ενημερώνει το κοινό και τους παρευρισκόμενους και για τις αποκαταστάσεις των Στρατιωτικών. Στην εκπομπή συμμετέχει και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Φιλίππου ο οποίος σχετικά με το θέμα λέει: «…από την ώρα που δεν υπάρχει καμιά απάντηση αρνητική, γιατί αυτό είναι το ουσιαστικό, ή κάποιο κώλυμα ότι δεν μπορούμε να τα δώσουμε για τον α ή β λόγο κλπ. προφανώς ισχύουν οι δεσμεύσεις ότι αυτά θα πρέπει να δοθούν και θα δοθούν. Νομίζω εάν υπάρχει κάποιο θέμα θα υπήρχε, εάν υπήρχε κάποιο θέμα, κάποια απόφαση θα υπήρξε κάποια ανακοίνωση ότι για τον α ή β λόγο δεν μπορούμε να τα δώσουμε. Το πότε θα δοθούν είναι θέμα που θα πρέπει να το συζητήσετε, αλλά να μην δοθούν δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα».

Το σχετικό video στον παρακάτω σύνδεσμο.
http://epirouscornerblog.blogspot.gr/2015/03/blog-post_681.html

27/3/2015 : Σε αποκλειστικό της άρθρο η εφημερίδα «Δημοκρατία», δημοσιεύει την κοινή υπουργική απόφαση για την αποκατάσταση στο 100% των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στα προ του Αυγούστου 2012 επίπεδα, για τους ενεργεία και τους συνταξιούχους.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που έχει ήδη υπογράψει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και έχει προωθηθεί για υπογραφή στους συναρμόδιους υπουργούς, οι μισθοί και οι συντάξεις θα επανέλθουν στα προ του Αυγούστου του 2012 επίπεδα, σε συμμόρφωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, εντός του 2015, ενώ μέσα στο τρέχον έτος θα δοθούν και τα αναδρομικά της διαφοράς που προέκυψαν από τις άδικες μειώσεις μέχρι και την πλήρη αποκατάσταση των αποδοχών.

Η πρώτη δόση θα καταβληθεί με τη σύνταξη ενός μήνα που θα καθοριστεί, αλλά εντός του 2015, ενώ οι επόμενες δόσεις θα καταβάλλονται με τη σύνταξη εκάστου μηνός σε συνέχεια της πρώτης δόσης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, έθεσε το κρίσιμο αυτό θέμα ως πρώτη προτεραιότητα και θα την προωθήσει στη Βουλή τις επόμενες ημέρες προκειμένου να ψηφιστεί.

Τα αναφερόμενα στην παραπάνω απόφαση καθώς και πίνακα με ποσά, που αναφέρονται κατά βαθμό, μπορείτε να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο :
http://staratalogia.blogspot.gr/2015/03/blog-post_316.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

29/3/2015 : Σε άρθρο της εφημερίδας «Το χωνί» με τίτλο «7+1 «χακί» νομοσχέδια από τον Πάνο Καμμένο», που υπογράφει ο δημοσιογράφος κ. Αυγερινός Χατζηχρυσός, μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι: «Ήδη, έχουν αλλάξει εδώ και δύο μήνες θέματα που αφορούσαν στο προσωπικό, όπως η αφαίρεση 55 εκατομμύριων ευρώ από κωδικό των εξοπλιστικών, τα οποία πλέον προορίζονται για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς και ένα άλλο κονδύλι για τους συνταξιούχους προκειμένου να επιτευχθεί η αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών των προηγουμένων ετών.»

30/3/2015 : O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ», καλεσμένος των Γιάννη Ντσούνου - Χρήστου Κούτρα, σε ερώτηση που του τέθηκε για τα αναδρομικά των στελεχών των ΕΔ, απάντησε: «...Προσπαθούμε να βρούμε λύση, αλλά κάτω από πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες... Δεν έχουμε δώσει λύση ακόμη...».

Το σχετικό βίντεο και τα όσα είπε υπάρχουν στον παρακάτω σύνδεσμο :
http://staratalogia.blogspot.gr/2015/03/blog-post_301.html

2/4/2015 : Έρχεται στη δημοσιότητα έγγραφο του ΥΟΙΚ που αποστέλλεται στο ΣτΕ, την 12/3/2015, και στο οποίο με λίγα λόγια επαναλαμβάνει τα όσα παλαιότερα ισχυρίζεται σχετικά με τις αυξήσεις που μας χορηγήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και για τις οποίες μάλιστα λέει ότι η αύξηση των αποδοχών δεν έρχεται σε αντίθεση με το "δεδικασμένο" των υπ΄ αριθμ. 2192-2196/2014 αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ και αναφέρει: «Είναι προφανές ότι τυχόν περαιτέρω αύξηση των αποδοχών και συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο τον δημοσιονομικό προγραμματισμό της χώρας, τόσο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του Προϋπολογισμού του 2014 και του 2015, όσο και των στόχων του ΜΠΔΣ για τα επόμενα οικονομικά έτη 2016 – 2018».

Όλο το έγγραφο του ΥΟΙΚ μπορείτε να το διαβάσετε στον σύνδεσμο http://apostolospapaparisis.blogspot.gr/2015/04/blog-post_2.html

3/4/2015 : Εκδικάσθηκε στο ΣτΕ, η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε η ΠΟΕΣ μαζί με τις Ενώσεις Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης σχετικά με την ακύρωση της απόφασης για «μερική αποκατάσταση των αποδοχών των στρατιωτικών» (Άρθρο 86 του Ν.4307/2014), σύμφωνα με το οποίο εφαρμόσθηκε κατά 50% η απόφαση του ΣτΕ 2192/2014 και όχι πλήρως, όπως επιβάλει το Σύνταγμα, αλλά και κάθε κανόνας Κράτους δικαίου.

Υπόψιν ότι το ΥΕΘΑ, υπέβαλε αίτημα αναβολής της εκδίκασης με την αιτιολογία ότι ο κ. ΥΕΘΑ προτίθεται να καταθέσει νομοσχέδιο πλήρους εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ. Το αίτημα απερρίφθη.
Περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και την ανακοίνωση της ΠΟΕΣ, μπορείτε να διαβάσετε στον σύνδεσμο :
http://www.onalert.gr/stories/to-ypourgeio-oikonomikon-mono-armodio-gia-tous-misthous-stratiotikon/41743
3/4/2015 : 6 βουλευτές της ΝΔ, οι Στέφανος Σωτ. Γκίκας (Κέρκυρας), Νίκος Παναγιωτόπουλος (Καβάλας), Σίμος Κεδίκογλου (Ευβοίας), Γιώργος Στύλιος (Άρτας), Μάξιμος Χαρακόπουλος (Λαρίσης) και Ευριπίδης Στυλιανίδης (Ροδόπης), υπέβαλαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, σχετικά με το έγγραφο που απέστειλε το ΥΟΙΚ στο ΣτΕ, στις 12/3/2015, στο οποίο αναφέρεται η μη δυνατότητα επί πλέον αύξησης των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ λόγω δημοσιονομικής πολιτικής. Ρωτούν εάν αυτό ισχύει γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις υποσχέσεις του κ. Καμμένου.
Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στο σύνδεσμο :
http://eaaspierias.blogspot.gr/2015/04/blog-post_4.html

3/4/2015 : Το ΥΠΕΘΑ, απέστειλε έγγραφο προς το ΥΟΙΚ, με το οποίο του επισημάνει την υποχρέωση συμμόρφωσης του σε δικαστικές αποφάσεις, ήτοι να καταβληθεί αναδρομικά από 1-8-2012 και το υπόλοιπο 50% των αποδοχών στα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ.

Μια προσεκτική ματιά στο έγγραφο δίνει την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι σε κάποιο σημείο αναφέρεται ότι υπάρχει περίπτωση παρέλευσης 5ετίας το οποίο θα έχει νομικές προεκτάσεις με ότι αυτό συνεπάγεται και ακόμη ότι ο χρόνος έναρξης καταβολής των αναδρομικών αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια του Υπουργείου Οικονομικών, λαμβάνοντας υπόψη τις ευρύτερες δημοσιονομικές επιπτώσεις.

Όλο το έγγραφο μπορείτε να το διαβάσετε στον σύνδεσμο :
http://staratalogia.blogspot.gr/2015/04/blog-post_72.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

5/4/2015 : Ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα REAL NEWS, μεταξύ των άλλων, λέει και για την εκτέλεση της απόφασης του ΣτΕ:

Ερώτηση : «Πότε θα επιστραφούν στους στρατιωτικούς μισθοί και αναδρομικά με βάση την απόφαση του ΣτΕ;»

Απάντηση : «Άμεσα. Αν το υπουργείο Οικονομικών υπογράψει την απόφαση που έχουμε στείλει, θα τα πληρώσουμε από αυτόν τον μήνα. Εμείς από την Παρασκευή έχουμε στείλει στο υπουργείο Οικονομικών και τον λογαριασμό του ορίου απ' όπου θα πάρουμε τα χρήματα για να πληρώσουμε πρώτα την «αύξηση» των μισθών και των συντάξεων. Δεν έχουμε εξασφαλίσει τα αναδρομικά για να δώσουμε όλα αυτά τα χρήματα μαζί. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν όλα αυτά τα χρήματα. Θα γίνει πρώτα η αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων και εν συνεχεία, όταν μπορέσουμε, με κάποιες δόσεις, θα δούμε το θέμα των αναδρομικών.»
Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στο σύνδεσμο :
http://staratalogia.blogspot.gr/2015/04/blog-post_81.html


5/4/2015 : Σε άρθρο της η εφημερίδα CONTRA NEWS αναφέρει ότι ο ΥΦΕΘΑ κ. Νίκος Τόσκας σε... συγκεντρώσεις στελεχών του Στρατού που έγιναν στην Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη και το Διδυμότειχο, είπε ότι ψάχνουν εναγωνίως στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τρόπους για να εφαρμόσουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών.

20/4/2015 : Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Με ασάφειες και αόριστα λόγια μεταξύ άλλων λέει «….Αλλά και η εξεύρεση πόρων , θεωρούμε ότι είναι βασικός στόχος. Θα πρέπει το επόμενο διάστημα βγαίνοντας σταδιακά από την κρίση, να αντιμετωπιστούν και οι αδικίες και στο μισθολογικό επίπεδο των προηγούμενων ετών .»
Διαβάστε επί λέξη τί ακριβώς είπε στον παρακάτω σύνδεσμο :
http://espekm.gr/home/?p=6590


29/4/2015 : Ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αντγο ε.α. Νίκο Τόσκα. Μεταξύ των άλλων συζητηθέντων, έγινε βασική αναφορά στο φλέγον θέμα της πλήρους υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ και της επιστροφής του 100% των αναδρομικών που αφορά τα Μέλη της.


Ο κ. ΥΦΕΘΑ τόνισε ότι η θέση της κυβέρνησης είναι ίδια, όπως ήταν προεκλογικά, με σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις και σταθερή, για πλήρη εφαρμογή της αποφάσεως του ΣτΕ, έχοντας όμως στάση αναμονής καθώς την παρούσα χρονική στιγμή τρέχουν οι εξελίξεις της γενικής οικονομικής κατάστασης.


Ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΑΑΣ μπορείτε να τη διαβάσετε στον σύνδεσμο:
http://staratalogia.blogspot.gr/2015/05/blog-post_37.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

30/4/2015 : Στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, καλεσμένος του Γιώργου Παπαδάκη είναι ο βουλευτής του Σύριζα και γνωστός εργατολόγος κ. Αλ. Μητρόπουλος, ο οποίος ανακοινώνει την απόφαση του ΣτΕ που κρένει αντισυνταγματικές τις μειώσεις όλων των συντάξεων, κύριων και επικουρικών κ.λ.π., και διατάσει την επιστροφή τους σε όλους τους συνταξιούχους. Σε ερώτηση για το πώς και πότε θα εφαρμοσθεί η απόφαση, λέει:

«Μητρόπουλος : … Στα θέματα της συμμόρφωσης ξέρετε τι έγινε με τους «ενστόλους», συνεπώς δεν θέλω να υπεισέλθω είναι θέμα της Κυβέρνησης απόφασης …

Παπαδάκης : Οι «ένστολοι», οι «ένστολοι», οι οποίοι έχουν δίκιο οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια ήταν κάποιες δεκάδες χιλιάδες, εκατό χιλιάδες νομίζω, εδώ πρόκειται για πόσα εκατομμύρια»

Ολόκληρη την συνέντευξη μπορείτε να τη διαβάσετε στον σύνδεσμο:
http://staratalogia.blogspot.gr/2015/04/blog-post_749.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨