Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΕ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΤΠ, ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΛΟΙΩΝ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΩΝ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

Οι πρόσφατοι σεισμοί της Κεφαλλονιάς, άφησαν άστεγους χιλιάδες κατοίκους της νήσου. Η μέχρι σήμερα παρασχεθείσα βοήθεια, με τα αντίσκηνα του Στρατού και της Πολιτικής Προστασίας, δεν ενδείκνυται για την ασφαλή στέγασή τους, καθώς οι σεισμοπαθείς εκτίθενται στο κρύο και την υγρασία. Τα δε πλοία του ΠΝ που επιχειρούν στην Κεφαλλονιά δεν επαρκούν αριθμητικά και μπορούν να ανακουφίσουν μόνο προσωρινά την κατάσταση......


ΕΔΡΑ: Aθήνα, Χαριλάου Τρικούπη 24, 
Μέγαρο Καμπιτόγλου, 6ος όροφος, Τ.Κ 106 80, 
www.syndesmosee.org ΤΗΛ. & ΦΑΞ 211 1826004

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως & Προστασίας του Πολίτη
Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 
Π. Κανελλοπούλου 4 
Αθήνα 10177 
Φαξ: 210 6929764 pressoffice@yptp.gr

ΚΟΙΝ: Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου (πρώην ΥΕΝ) Ακτή Βασιλειάδη Πειραιάς 18510 
Φαξ 210 4191561, 562, 563 contact@yna.gov.gr 

Γραφείο Πρωθυπουργού Φαξ: 210 8826166

ΘΕΜΑ: Αξιοποίηση των υπό Κατάσχεση Επιβατηγών Πλοίων Για Στέγαση των Σεισμοπαθών της Κεφαλλονιάς
Κύριοι,
Οι πρόσφατοι σεισμοί της Κεφαλλονιάς, άφησαν άστεγους χιλιάδες κατοίκους της νήσου. Η μέχρι σήμερα παρασχεθείσα βοήθεια, με τα αντίσκηνα του Στρατού και της Πολιτικής Προστασίας, δεν ενδείκνυται για την ασφαλή στέγασή τους, καθώς οι σεισμοπαθείς εκτίθενται στο κρύο και την υγρασία. Τα δε πλοία του ΠΝ που επιχειρούν στην Κεφαλλονιά δεν επαρκούν αριθμητικά και μπορούν να ανακουφίσουν μόνο προσωρινά την κατάσταση. Με κίνητρο την αγωνία - και μόνο - για τις συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων συμπατριωτών μας στην Κεφαλλονιά και με την οντότητα του πολιτικού κόμματος, ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας προτείνει την άμεση αξιοποίηση των, υπό κατάσχεση, επιβατηγών πλοίων, που είναι δεμένα στον Πειραιά, στη Ραφήνα και σε άλλα λιμάνια, για την προσωρινή στέγαση των σεισμοπαθών. Αντί να καταβάλλονται χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για την προσωρινή ενοικίαση ενεργών πλοίων, που σε λίγες μέρες θα δρομολογηθούν στις τακτικές γραμμές ακτοπλοΐας, προτείνουμε μια οικονομικότερη και αποτελεσματικότερη λύση, άμεσα εφαρμόσιμη (με Υπουργική Απόφαση ή με εντολή του Πρωθυπουργού) και για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο, από τις συνθήκες στην Κεφαλλονιά. 

Στον Πειραιά υπολογίζουμε (τα στοιχεία μπορείτε να τα διασταυρώσετε και με το ΥΕΝ) ότι υπάρχουν δεμένα 7 έως 10 κατασχεθέντα πλοία των πλοιοκτητών Αγούδημου (εκ Κεφαλληνίας!) και άλλων. Ενδεικτικά, πρόκειται για τα πλοία ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ, ΡΟΜΙΛΝΤΑ, ΡΟΔΑΝΘΗ, ΝΤΑΛΙΑΝΑ, ΜΑΡΙΝΑ, ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΝΑ, JET FERRY και τουλάχιστον ένα ακόμη, το ΠΗΝΕΛΟΠΗ στη Ραφήνα, που ταξίδευε μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο. Επιπλέον, στην Πάτρα ή σε άλλο νησί του Ιονίου βρίσκονται τα IONIAN SKY και IONIAN KING. Αντί να σαπίζουν ακίνητα, περιμένοντας τις χρονικές και νομικές διαδικασίες εκπλειστηριασμού τους, τα πλοία αυτά μπορούν να λειτουργήσουν, με ελάχιστη προετοιμασία, ως χώροι στεγανού καταλύματος, ίσως του καταλληλότερου, υπό τις τρέχουσες χειμερινές συνθήκες. Μετά από κατάλληλη προετοιμασία για την ενεργοποίησή τους και εντός δύο (2) ημερών από την λήψη της πολιτικής απόφασης και έκδοσης εντολής προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, μπορούν να έχουν φθάσει είτε αυτόνομα είτε ρυμουλκούμενα στην Κεφαλλονιά, ενώ μπορούν να ολοκληρωθούν εν πλω και κατά την άφιξή τους οι αναγκαίες επισκευές και μετατροπές. Εφόσον εξοπλιστούν ανάλογα και επανδρωθούν, εν μέρει από πληρώματα και κυρίως από εθελοντικές οργανώσεις, μπορούν όχι μόνο να στεγάσουν οικογένειες αλλά να χρησιμοποιηθούν και ως σχολικές αίθουσες (σαλόνια Α΄ και Β΄ θέσης), ως εστιατόρια και παρασκευαστήρια φαγητού. Στη συνέχεια και εφόσον επιτελέσουν τον σκοπό τους, μπορούν να αξιοποιηθούν ως πλωτά νοσοκομεία των ρημαγμένων και εγκαταλελειμμένων μικρών νησιών της Δωδεκανήσου και όχι μόνο, προσφέροντας μια λύση μόνιμης αξιοποίησης υπέρ του Δημοσίου και κατ’ επέκταση υπέρ του ελληνικού λαού. Εφόσον αποφασίσετε την αποστολή των πλοίων στην Κεφαλλονιά, ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας αναλαμβάνει την εθελοντική επάνδρωση του ενός τουλάχιστον εξ αυτών. Παραμένουμε στη διάθεσή σας και στη διάθεση των συμπολιτών μας Κεφαλλονιτών, που δοκιμάζονται από τις φυσικές δυνάμεις και την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού.
Αθήνα 05 Φεβ 2014
Ο Πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Χρήστος Χρηστίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨