Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Πρακτικό Διακλαδικής Επιτροπής για τα Μετοχικά Ταμεία

  

ΑΝΕΑΕΔ:  Βασικά τμήματα του πρακτικού της συσταθείσας το 2012, διακλαδικής επιτροπής για την επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για την εξυγίανση των Μετοχικών Ταμείων. Ίσως αρχίζουν να επιλύονται πολλές απορίες.

Ήταν ευρέως γνωστό, ότι προ έτους, ο τότε ΥΦΕΘΑ κος Π. Καράμπελας, συγκρότησε διακλαδική επιτροπή, από εν ενεργεία Αξιωματικούς όλων των Κλάδων των Ε.Δ, του Λ.Σ./ΕΛ.ΑΚΤ και της ΕΛΑΣ, υπό τον Ταξίαρχο (Ο) Δ. Χατζή. Έργο αυτής της επιτροπής, ήταν η επεξεργασία και υποβολή προτάσεων σε μορφή νομοσχεδίου, στην κατεύθυνση της εξυγίανσης των Μετοχικών Ταμείων, της εξασφάλισης της βιωσιμότητας αυτών και της εν συνεχεία σταδιακής ενοποίησης τους.
Παρότι ο τότε ΥΦΕΘΑ, σε συνάντηση που είχαν μαζί του εκπρόσωποι της ΑΝΕΑΕΔ, μας είχε υποσχεθεί ότι θα μας ενημέρωνε επί των εξελίξεων, όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά κατά μεγάλη απορία μας, ηρνείτο πεισματικά να δώσει στο φως της δημοσιότητας το σχετικό πόρισμα. Τακτική που συνεχίζει και ο αντικαταστάτης του.......
Η εμμονή και επιμονή μας στο να δημοσιοποιηθεί, το ως άνω πόρισμα-πρακτικό, βασίζεται στο ότι, ένα τέτοιο πόνημα μιας διακλαδικής επιτροπής, έχει ύψιστη βαρύτητα, για την ανάληψη οποιωνδήποτε ενεργειών που αφορούν στα Μ.Τ. Δεν γνωρίζουμε αν ήταν αυτή η εμμονή – επιμονή μας για τη δημοσιοποίηση του και η πεισματική άρνηση των ΥΦΕΘΑ, ή κάποιος άλλος λόγος, αλλά σήμερα το πρωί, φωτοαντίγραφο του πορίσματος (αποτελούμενο από 76 σελίδες) βρέθηκε στο γραμματοκιβώτιο της ΑΝΕΑΕΔ, εντός λευκού φακέλου.
Σαφώς, δεν μπορούμε να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα, ότι πρόκειται για φωτοαντίγραφο εκ του πρωτοτύπου. Η έλλειψη όμως οποιουδήποτε χαρακτηρισμού διαβάθμισης επ’ αυτού, μας δίνει το δικαίωμα να δημοσιοποιήσουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από αυτό, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στον κο ΥΦΕΘΑ, είτε να το δημοσιοποιήσει εκείνος ολόκληρο, είτε να αμφισβητήσει επίσημα τη γνησιότητά του.
Παρά τις όποιες συμφωνίες, ή διαφωνίες που μπορεί να έχουμε επί του περιεχομένου του, θεωρούμε ότι πρόκειται για εξαιρετική εργασία που βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα, έχει λάβει υπ όψη την σημερινή κατάσταση του κάθε ταμείου, αλλά και όλες τις παραμέτρους και παράγοντες που επηρεάζουν το μέλλον τους, όπως ήταν διαμορφωμένες στα τέλη Οκτωβρίου του 2012. Θεωρούμε επίσης, ότι το περιεχόμενό του, δικαιώνει τις ενστάσεις και αιρέσεις της ΑΝΕΑΕΔ, επί των χειρισμών των ΥΦΕΘΑ, όπως αυτές έχουν επισήμως εκφρασθεί. Δυστυχώς δε, τα κεφάλαια “Δ” & “Ε” δεν επιτρέπουν κανένα περιθώριο αποδοχής των ισχυριζόμενων από τον ΥΦΕΘΑ, στην επιστολή-απάντηση προς την ΑΝΕΑΕΔ (η επιστολή εδώ), όσο καλοπροαίρετα και αν την διαβάσει ο ουδέτερος κριτής.
Γιατί λοιπόν ο κος Υπουργός, αφού έχει στα χέρια του μία ολοκληρωμένη μελέτη, δεν προχωράει στην υλοποίηση της; Ποιο σκοπό εξυπηρετεί η εκ νέου συγκρότηση επιτροπών και αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες, χωρίς την εξασφάλιση των προαπαιτούμενων προτάσεων της διακλαδικής θεσμικής επιτροπής;
Προφανώς για λόγους που ελάχιστοι γνωρίζουν προχωράει ο κος Υπουργός, στο στάδιο 5 των προτάσεων Ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων αγνοώντας επιδεικτικά τα προηγούμενα στάδια. Μπορεί να πείσει κανέναν ότι έχουν ολοκληρωθεί τα προηγούμενα τέσσερα στάδια;
Η μήπως πετάει στην κάλαθο των αχρήστων, πόνημα που υπογράφεται από επιστήμονες Ανώτατους Αξιωματικούς;

για το πρακτικό πατήστε ΕΔΩ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨