Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Μηνύματα ενότητας - επανένωσης στη γιορτή ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Name

Με παρελάσεις, καταθέσεις στεφάνων και άλλες εκδηλώσεις, ο κυπριακός ελληνισμός τιμά σήμερα την 53η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι η Λευκωσία, καθώς πραγματοποιήθηκε το πρωί η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στη Λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ στο Στρόβολο. Για πρώτη φορά, η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε χωρίς μηχανοκίνητα τμήματα, λόγω της οικονομικής κρίσης. Παρέλασαν μόνο πεζοπόρα τμήματα της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας , των στρατιωτικών σχολών και της ΕΛΔΥΚ.
Το χαιρετισμό της παρέλασης που άρχισε στις 11.00 στη Λευκωσία δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, πλαισιούμενος από........ τον Υπουργό Αμυνας Φώτη Φωτίου, τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Στυλιανό Νάση.
Μετά την έπαρση της σημαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου ρίφθηκαν 21 χαιρετιστήριες βολές.
Στο χώρο της παρέλασης ίπταντο ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς.

Φέτος για πρώτη φορά παρέλασαν οι σημαίες όλων των κρατών μελών της ΕΕ. Μπροστά ήταν οι σημαίες των κρατών που συμμετείχαν στην παρέλαση με αγήματα και ακολουθούσαν οι σημαίες των υπολοίπων κρατών με αλφαβητική σειρά. Για πρώτη φορά παρέλασε και τμήμα του συγκροτήματος μάχης της ΕΕ, Χέλμπρουκ, στο οποίο συμμετείχαν η Κύπρος, η Ελλάδα, η Βουλγαρία , η Ρουμανία και η Ουκρανία.



Μηνύματα ενότητας και επανένωσης

Μετά την παρέλαση ο πρόεδρος της δημοκρατίας δήλωσε ότι η 53η επέτειος της εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας μπορεί να βρίσκει την πατρίδα με δύο πληγές, την εισβολή και την κατοχή από τη μια και την οικονομική κρίση, από την άλλη, αλλά αυτό ατσαλώνει τη βούληση και αποφασιστικότητα μας να συνεχίσουμε αγωνιζόμενοι, έτσι ώστε όχι μόνο να προασπίσουμε αυτά που παραλάβαμε, αλλά ταυτόχρονα με μία συμφωνία που θα απαλλάσσει την πατρίδα μας από τα κατοχικά στρατεύματα, θα την απελευθερώνει και θα την επανενώνει, θα ξαναβρούμε σε όλη της την επικράτεια αρχές και αξίες, που ισχύουν και για τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.


Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι κύρια μέριμνα είναι να συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε την αμυντική θωράκιση, ώστε να μπορούμε να είμαστε ισχυρότεροι ακόμα στη διαπραγμάτευση.

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας ευχήθηκε σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό δύναμη, κουράγιο, πείσμα και χρόνια πολλά.

Μηνύματα ενότητας, ομοψυχίας, αισιοδοξίας και επανενωσης έστειλε από την πλευρά του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έστειλε στον κυπριακό ελληνισμό το μήνυμα ότι σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, δεν είναι μόνος του. «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ο κυπριακός ελληνισμός δεν είναι μόνος του. Στέκει δίπλα του η Ελλάδα, η οποία δίνει το δικό της αγώνα και που θα τα καταφέρει». Ενωμένοι, πρόσθεσε, «όλοι οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να πετύχυμε μεγάλα και σπουδαία. Κα πρέπει αυτό να το αντιληφθούμε όλοι. Σε πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας, θα πορευτούμε αυτό το δύσκολο δρόμο και θα δείξουμε πάλι τον ορίζονται τον αισιόδοξο για το λαό μας».

Η Κύπρος, πρόσθεσε, έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που η ρευστότητα, η αβεβαιότητα και οι κίνδυνοι ελλοχεύουν στην περιοχή. «Και μπορεί να αποδείξει στην πράξη ότι λειτουργεί ως σταθερός και σταθεροποιητικός παράγοντας, συνεισφέροντας στην υπόθεση της ειρήνης, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς», τόνισε.

Ο κ. Αβραμόπουλος ευχήθηκε στον Νίκο Αναστασιάδη να είναι ο Πρόεδρος που θα γιορτάσει την επόμενη χρονιά την ανεξαρτησία της επανενωμένης Κύπρου.

Ο υπουργός άμυνας, Φώτης Φωτίου ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι η παρέλαση διεξήχθη χωρίς μηχανοκίνητα μέσα, εντούτοις εστάλησαν, όπως είπε τα μηνύματα. «Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας παραμένουν εγγυητής της ασφάλειας, της δημοκρατίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας», τόνισε.

ΠτΔ: «Να αναγνωρίσουμε τα λάθη όλων μας».

Απευθύνοντας τηλεοπτικό διάγγελμα, με αφορμή την 53η επέτειο της ανακήρυξης και εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έθεσε τέσσερεις βασικούς στρατηγικούς στόχους, με κορυφαία προτεραιότητα τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και επανένωσης του νησιού, αλλά και την ανασυγκρότηση του κράτους, τη συγκροτημένη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τον ανασχεδιασμό της εξωτερικής πολιτικής.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η χώρα διανύει την πιο κρίσιμη περίοδο από την τουρκική εισβολή, ενώ πρόσθεσε ότι είναι η ώρα
«να αναγνωρίσουμε τα λάθη όλων μας».

Έστειλε επίσης μήνυμα προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα λέγοντας ότι είναι δεδομένη η ειλικρινή επιθυμία της ε/κ πλευράς για λύση, όμως δεν πρόκειται να αποδεχτεί λύση που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της.

Απευθυνόμενος, εξάλλου, στην Άγκυρα, την κάλεσε να ανταποκριθεί θετικά στις προτάσεις για ουσιαστικά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ώστε να δημιουργηθεί νέα ελπιδοφόρα δυναμική για επανέναρξη του διαλόγου, με θετικά αποτελέσματα στις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Η λύση, είπε, δεν πρέπει να παραγνωρίζει τις ανησυχίες των Ε/κ και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών της Κύπρου.

Αναφερόμενος στους τέσσερεις στόχους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι παραμένει κορυφαία προτεραιότητα ο τερματισμός της κατοχής, η επανένωση του νησιού και η δημιουργία συνθηκών ώστε οι Κύπριοι να ζουν σε ένα κράτος που δεν υστερεί σε αρχές, αξίες και ανθρώπινα δικαιώματα των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών.
Μηνύματα ενότητας από τα κόμματα
Φόρο τιμής σε όσους έδωσαν αγώνα αποτίουν με διακηρύξεις τους κόμματα και οργανώσεις και απευθύνουν μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας στον αγώνα για την τελική δικαίωση.

sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨