Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Με μεγάλη αργοπορία το Μ.Τ.Α. ενημερώνει Μετόχους & Μερισματούχους με ανακοίνωση για την εκμίσθωση ακινήτου στο ΕΛ.Κ.Α.Κ.

 

Με μεγάλη αργοπορία προς τους Μετόχους & Μερισματούχους του, το Μ.Τ.Α. εξέδωσε ανακοίνωση πληροφόρησης  για την εκμίσθωση ακινήτου στο ΕΛ.Κ.Α.Κ. 

Μετά το εξώδικο  Μερισματούχων του ΜΤΑ που προηγήθηκε για την εκμίσθωση του 4ου ορόφου ιδιοκτησίας του ΜΤΑ, του κτιρίου επί της Λεωφόρου Συγγρού 350 στην Καλλιθέα Αττικής στο ΕΛ.Κ.Α.Κ. .........αλλά και το καλοκαιρινό  <<ενδιαφέρον>>  της Ε.Α.Α.Α.  για πληροφόρηση των Αποστράτων για το ίδιο θέμα,........τελικώς με μεγάλη αργοπορία το Μετοχικό εξέδωσε ανακοίνωσή πληροφόρησης  για το θέμα προς τους Μετόχους και Μερισματούχους Αποστράτους  ασφαλισμένους του .........

Ανακοίνωση για την εκμίσθωση ακινήτου στο ΕΛ.Κ.Α.Κ. 21/08/2024

Σε ότι αφορά στην εκμίσθωση του 4ου ορόφου ιδιοκτησίας του ΜΤΑ, του κτιρίου επί της Λεωφόρου Συγγρού 350 στην Καλλιθέα Αττικής, συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας 507,21 τ.μ., στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας» (ΕΛ.Κ.Α.Κ. Α.Ε), Απόφαση ΔΣ/ΜΤΑ12/29-07-24, γνωστοποιούμε στους ασφαλισμένους του Ταμείου τα εξής:

1. Το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας» (ΕΛ.Κ.Α.Κ. Α.Ε.) αποτελεί ανώνυμη εταιρεία, η οποία εποπτεύεται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και διέπεται από τις ρυθμίσεις του Ν.5110/2024 σε θέματα οργάνωσης, λειτουργίας, διοίκησης, κρατικής εποπτείας και προσωπικού και το Ν.4548/2018 περί ανώνυμων εταιρειών. Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 3 του Ν.5110/2024, «για την στέγαση του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας και του άρθρου 28 του καταστατικού του, παραχωρείται χώρος ιδιοκτησίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ή εποπτευόμενου από αυτό νομικού προσώπου κατόπιν απόφασης του αρμόδιου οργάνου διοίκησής του».

2. Η εν λόγω μίσθωση διενεργείται μέσω της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ), κατόπιν σχετικής προς τούτο απόφασης του Συμβουλίου Άμυνας (ΣΑΜ) και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4407/2016. Το μηνιαίο μίσθωμα ορίσθηκε στο ποσό των 3.000€, ήτοι 36.000€ ετησίως, υπερδιπλάσιο του 3% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, που απαιτείται ως κατ’ ελάχιστο επίπεδο μίσθωσης, σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 4 του Ν.4407/2016 (Α’ 134), για ένα ακίνητο που παρέμενε αναξιοποίητο.

3. Η διαδικασία μίσθωσης που πραγματοποιήθηκε μέσω της ΥΠΑΑΠΕΔ είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα για το ΜΤΑ, αφού σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 13 του ίδιου ως άνω Ν. 4407/2016, το εν λόγω μίσθωμα απαλλάσσεται από κάθε φόρο και τέλος, ήτοι περιέρχεται αυτούσιο στο ΜΤΑ. Επιπλέον, η ΕΛ.Κ.Α.Κ. Α.Ε., ανέλαβε τη ρητή υποχρέωση να προβεί και να ολοκληρώσει εντός ενός (1) έτους από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, με αποκλειστικά δικά της μέσα και δαπάνες, την πλήρη αυτονόμηση του συστήματος ψύξης/θέρμανσης και αναβάθμισης του ακινήτου, εκτιμώμενου ύψους 200.000€, εξοπλισμός που στο τέλος της μίσθωσης θα παραμείνει, αυξάνοντας έτι περαιτέρω την αξία του μισθίου και κατ΄επέκταση την περιουσία του ΜΤΑ.

https://mta.haf.gr/2024/08/anakoinosi-tin-ekmisthosi-akinito/









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨