Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Εξώδικο Μερισματούχων ΜΤΑ στην ΥΠΑΑΠΕΔ για Στέγαση του ΕΛΚΑΚ με χαμηλό μίσθωμα!!!!



Εξώδικο μερισματούχων ΜΤΑ στην ΥΠΑΑΠΕΔ και στο διορισμένο ΔΣ του Μετοχικού Ταμείου για τη στέγαση του ΕΛΚΑΚ με χαμηλό μίσθωμα


                     

Μετά την «πόρτα» που έφαγε το υπουργείο από ΜΤΣ για τη στέγαση του ΕΛΚΑΚ τζάμπα στο κέντρο της Αθήνας στράφηκε όπως φαίνεται στην ακίνητη περιουσία του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας. Όμως έπεσαν ήδη οι πρώτες διαμαρτυρίες
Το εξώδικο απευθύνεται από τους μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας (ΜΤΑ) προς το ΔΣ του Ταμείου, καθώς και προς την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.). Σκοπός του είναι να αναδείξει ένα κρίσιμο ζήτημα σχετικά με τη διαχείριση και την αξιοποίηση ενός συγκεκριμένου ακινήτου που ανήκει στο ΜΤΑ.

Οι μερισματούχοι εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για την πιθανή υποτίμηση της αξίας του ακινήτου λόγω προτεινόμενης μίσθωσής του με ιδιαίτερα χαμηλό μίσθωμα, χωρίς τη διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Στο εξώδικο αναλύονται οι νομικές υποχρεώσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΤΑ για την επιμελή και συμφέρουσα διαχείριση της περιουσίας του Ταμείου, ενώ επισημαίνεται ότι η παράλειψη αυτών των υποχρεώσεων μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές συνέπειες.

Επιπλέον, γίνεται αναφορά στις σχετικές διατάξεις που επιβάλλουν τη μίσθωση των ακινήτων του Ταμείου μέσω δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού, διασφαλίζοντας έτσι την αποφυγή ζημίας για το Ταμείο και τους μερισματούχους του.

Οι μερισματούχοι καλούν τα μέλη του Δ.Σ. να τηρήσουν τη νομιμότητα και να προασπίσουν τα συμφέροντα του ΜΤΑ, υπογραμμίζοντας την πρόθεσή τους να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων τους σε περίπτωση παράβασης των σχετικών διατάξεων.

ΕΞΩΔΙΚΟ

Των Μερισματούχων Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας (ΜΤΑ):

ως οι υπογράφοντες

Π Ρ Ο Σ

1) Το Ν.Π.Δ.Δ. με την ονομασία «Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας» (ΜΤΑ), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ακαδημίας, αρ. 27, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

2) Την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.), που εδρεύει στη Λεωφ. Αλίμου – Κατεχάκη & Πίνδου, Παπάγου, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

Βόλος 30η Ιουλίου 2024

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ο τέταρτος (4ος) όροφος του κτιρίου που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Συγγρού, αρ. 350, με εμβαδό 507,21 τμ αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, που είναι Νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου διοικούμενο από Διοικητικό Συμβούλιο.

Το Δ.Σ. επομένως του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, οφείλει να τηρεί τους κανόνες επιμελούς διαχείρισης και να λειτουργεί προς το συμφέρον του Ταμείου, ενώ σε περίπτωση που προκαλέσει εν γνώσει βέβαιη ζημία στην περιουσία του, της οποίας έχει την επιμέλεια και διαχείριση, στοιχειοθετείται το ποινικό αδίκημα της διατάξεως 390 Π.Κ.

Το ως άνω ακίνητο επί του παρόντος είναι κενό και ενώ εκκρεμεί διαγωνισμός από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων για την αξιοποίησή του, υπέπεσε στην αντίληψή μας ότι έχει ήδη τεθεί θέμα μίσθωσής του χωρίς διαγωνισμό και με χαμηλότατο μίσθωμα, της τάξεως των 1.500,00 €.

Και όλα αυτά όταν τον Ιανουάριο του 2024 ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μίσθωσε κατόπιν πλειοδοτικού διαγωνισμού σε εταιρεία ως επαγγελματική στέγη τον 2ο όροφο το ίδιου κτιρίου, που έχει το ίδιο ακριβώς εμβαδό (507,21 τ.μ.), έναντι μηνιαίου μισθώματος 5.500,00 €.

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι με οποιοδήποτε μηνιαίο μίσθωμα κατώτερο των 5.500,00€ υποτιμάται κατά πολύ η αξία του ως άνω ακινήτου και κάτι τέτοιο για το ΜΤΑ θα σήμαινε απώλεια εσόδων εις βάρος των μετόχων και των μερισματούχων.

Δοθέντων όλων των ανωτέρω, συντρέχει επιτακτική ανάγκη να θέσουμε τα μέλη του Δ.Σ. ενώπιον των ευθυνών τους και να υπενθυμίσουμε, ότι η διάθεση και η εν γένει μίσθωση των ακινήτων του Μ.Τ.Α. πρέπει να είναι επικερδής για το Μ.Τ.Α. και να διέπεται από το ρυθμιστικό πλαίσιο που θέτει το Π.Δ. 715/1979 στη διάταξη του άρθρου 38, το οποίο προβλέπει ότι «τα εις τα Ν.Π.Δ.Δ. ανήκοντα και εν γένει υπ’ αυτών διαχειριζόμενα ακίνητα εκμισθούνται διά δημοσίου πλειοδοτικού διαγωνισμού.».

Σε περίπτωση δε που τυχόν εφαρμοσθεί η διαδικασία παραχώρησης χώρου άνευ διαγωνισμού όπως αναφέρεται στο άρθρο 7 παρ. 3 του Ν. 5110/2024, θα πρέπει η πράξη αυτή να κριθεί συμφέρουσα με αιτιολογημένη απόφαση του διοικούντος το Ν.Π.Δ.Δ. συλλογικού οργάνου, όπως προβλέπεται από το άρθρο 27 παρ. 1, εδ. 3 του Π.Δ. 715/1979.

Επιπλέον για να ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει πρώτα να εξεταστούν και τα στοιχεία που αφορούν τυχόν προηγούμενες προσφορές για μίσθωση του ως άνω ακινήτου και τυχόν αποφάσεις της ΥΠΑΑΠΕΔ και του ΔΣ του ΜΤΑ επί του θέματος αυτού.

Τέλος, τονίζουμε ότι ως Μερισματούχοι του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας σε περίπτωση παράβασης του εκ του νόμου ορισθέντος ρυθμιστικού πλαισίου για τη διάθεση των ακινήτων, τα οποία ανήκουν στο Μ.Τ.Α. και υποτίμησης της αξίας τους, θα υποστούμε αναίτια σημαντική υλική ζημία.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ

Και με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι προσδοκούμε και προσβλέπουμε στη σύννομη συμπεριφορά σας προς προστασία της περιουσίας του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να τηρήσετε άμεσα τη νομιμότητα όπως αυτή προβλέπεται σε συγκεκριμένες διατάξεις σχετικά με την εκμετάλλευση των ακινήτων του Ταμείου και να απόσχετε από κάθε πράξη που πλήττει τα συμφέροντα του τελευταίου και των μελών του.

Σε αντίθετη περίπτωση σας δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ενώπιον των αρμόδιων αρχών για την προάσπιση των συμφερόντων και περιουσιακών δικαιωμάτων των Μερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας.

Αρμόδιος Δικαστικός επιμελητής καλείται να επιδώσει νομίμως την παρούσα προς αυτούς στους οποίους απευθύνεται προς γνώσιν της και για να επέλθουν νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ταυτόχρονα ολόκληρο το περιεχόμενό της στην έκθεση επιδόσεώς του.

Η ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨