Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιτίθεται στην καταβολή 4% στα Μετοχικά Ταμεία - Ζητά για πολλοστή φορά το μοίρασμα της ¨πίτας¨ αλλά με μεταφορά των πόρων προς τα ΕΚΟΕΜ (σύμφ. με έγγραφο της Ε.Α.Α.Σ) !!!



Ποια θα είναι η απάντηση του νέου Προέδρου της Ε.Α.Α.Α.;;;;;
και των Προέδρων των Συλλόγων Σ.Α.Σ.Ι. - Σ.Α.Σ. - ΣΑΣΥΔΑ;;;;;

  • Σύμφωνα με έγγραφο της Ε.Α.Α.Σ. (14 Απρ 22)  προς τον κ. ΥΕΘΑ  (ξανα θυμίζει) ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη   ζητά την μείωση των κοινωνικών πόρων προς τα Μετοχικά Ταμεία..............Προσφάτως πληροφορηθήκαμε ότι ο ΑΝΥΠΟΙΚ κ. Σκυλακάκης με επιστολές του προς το ΥΠΕΘΑ αντιτίθεται στην καταβολή στα ΜΤ των Ενόπλων Δυνάμεων των ποσών που προέρχονται από το 4% και το 2% των εξοπλιστικών προγραμμάτων, θεωρώντας ότι με τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα τα έσοδα αυτά θα εκτοξευτούν πολύ πάνω ........
  • Επιμένει (κατά την άποψη της ) ότι .......Δεν υφίσταται αυτονομία των Ταμείων στους πόρους που δέχονται από την Πολιτεία........
  • και ζητά αλλαγή κατεύθυνσης των πόρων (για 1η φορά) προς τα ΕΚΟΕΜ (για να μην το λαμβάνουν οι της ΕΛΑΣ μερισματούχοι της ;;;;;) ........... η κατεύθυνση των πόρων να γίνει προς τους Ειδικούς Κλάδους Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων (ΕΚΟΕΜ), αντί των Μετοχικών Ταμείων και με δεδομένο ότι οι συνταξιούχοι της ΕΛ.ΑΣ. ήδη λαμβάνουν εργοδοτική εισφορά μέσω του επικουρικού τους ταμείου...................






 




5 σχόλια:

  1. Είναι προφανής η επιθυμία του Υπ. Οικ να οδηγήσει τα Ταμεία προς τον ΕΦΚΑ. Είναι εξεταστέα, εάν πράγματι έχει υπάρξει, η πρόταση ΜΤ (δεν έχει σημασία ποιου) για να ξεπουληθεί ο ΕΚΟΕΜ (δεν έχει σημασία ποιος) στον ΕΦΚΑ. Σημειώνεται, ότι ο ΕΚΟΕΜ ενισχύει περισσότερο τους Μερισματούχους απ' ότι το ίδιο το ΜΤ. Είναι επίσης γνωστό, ποιος Πρόεδρος τίνος ΜΤ, είναι διορισμένος με συγκεκριμένο? ίσως, σκοπό. Είναι εξεταστέα (τουλάχιστον) για ποιο λόγο υπήρξε - εάν υπήρξε- πρόθεση - πρόταση εκπροσώπου ΜΤ να αποσυρθεί από δίκη από την έκβαση της οποίας διακυβεύονται εκατομμύρια. Είναι γνωστή, η πάγια πρακτική εκπροσώπου ΜΤ - δεν έχει σημασία ποιος- να εισάγει προτάσεις για δημιουργία εντυπώσεων, χωρίς στοιχειώδη έστω προσέγγιση - ανάλυση αυτών. Είναι γνωστή, η αδυναμία των Επιτελείων να αντιμετωπίσουν με ολοκληρωμένες προτάσεις τα προβλήματα των ΝΠ. Είναι πασιφανής, η παντελής άγνοια επί θεμάτων ΝΠ του ΓΕΕΘΑ. Είναι ευδιάκριτη, η αδυναμία της ΓΔΟΣΥ να διαχειριστεί την επερχόμενη καταιγίδα, κυρίως γιατί, ο καθένας κοιτάζει μην θιγούν τα κεκτημένα των ημετέρων και κάπου ανάμεσα σε όλους αυτούς, οι από άλλο ανέκδοτο, εκπρόσωποι της ΥΕΥ. Τέλος, για τους εκπροσώπους της ΕΑΑΣ το σκεπτικό είναι γνωστό, προσεγγίζει δυστυχώς το γνωστό, ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν. Εμείς πήραμε το ΕΦΑΠΑΞ - το παχυλό - βεβαίως βεβαίως, οι λοιποί δεν βαριέσαι... . Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση και όποιος πει το αντίθετο, είτε είναι παντελώς άσχετος είτε εθελοτυφλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από πρωτοετείς στις σχολές μαθαίναμε ότι, όταν εξετάζουμε ένα θέμα ( στο προκείμενο τα Μετοχικά Ταμεία) το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι η ΑΝΑΓΝΏΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.Το πρόβλημα και συνεπώς το ζητούμενο για τα ΜΤ, και ιδίως για το ΜΤΣ,είναι η βιωσιμότητά η οποία σαφώς επηρεάζεται από τον τρόπο που ασκούν τη διαχείρισή τους οι ηγεσίες των Ταμείων και των Κλάδων.Το να επιχειρούμε να ανατρέψουμε ένα νομικό καθεστώς δεκαετιών και να θέλουμε να βάλουμε χέρι στο ένα Ταμείο προς όφελος κάποιου άλλου σίγουρα δεν είναι η καλύτερη μέθοδος. Οι όποιες προτάσεις θα πρέπει να μελετηθούν με ανοικτά χαρτιά και με βάση τις αναλογιστικές μελέτες βιωσιμότητας,και να είναι προιόν συζήτησης και διαβούλευσης έτσι ώστε οι μερισματούχοι του μέλλοντος να αισθάνονται σιγουριά και ασφάλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ "ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ " ΠΟΥ ΤΟ 2010 ΜΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟ 2013 ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΜΤΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΤΟ 2019 ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΣΕΠΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΩ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΠΟΤΕ...!! ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΗΣ Π.Α ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΤΟΤΕ ... Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρχές δεκαετίας του 1990 το ΜΤΣ επένδυσε όλα τα χρήματα του στην τότε Γενική Τράπεζα ? Με σκοπό να διοριστούν τα παιδιά των στρατηγών κ.α. στην τράπεζα αυτή ? Στη συνέχεια επειδή η επένδυση δεν πήγε καλά, (η Γενική Τράπεζα επωλήθη με ζημία σε γαλλικό όμιλο?), από τότε μιλούν για βιωσιμότητα και ζητούν ενοποίηση όλων των ΜΤ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H κράτηση 4 % έχει θεσμοθετηθεί ως αντιστάθμισμα στην ανύπαρκτη εργοδοτική εισφορά που για όλους τους άλλους υπαλλήλους και τους δημόσιους λειτουργούς, ακόμη και για τους αστυνομικούς υπαλλήλους, πλην των στρατιωτικών, ανέρχεται σε 3 %. Οι στρατιωτικοί είναι οι μόνοι δημόσιοι λειτουργοί που δεν έχουν επίσημη επικουρική ασφάλιση και οι μόνοι για τους οποίους δεν καταβάλλει η πολιτεία εργοδοτική εισφορά ύψους 3 %.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨