Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

ΟΙ ΦΡΑΣΤΙΚΟΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

                      RAFALE                                   ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

    F-35
FREGATE BELHARRA - 

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Σμχος (ε.α)
- Καθηγητής-Συγγραφέας 


ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ - ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Ε.Δ _RAFALE-FREGATE

Η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε την οικονομική κρίση της Ελλάδας των τελευταίων ετών, που την οδήγησαν στα Μνημόνια και αφ ετέρου την αδυναμία της χώρας μας για σύγχρονους αμυντικούς εξοπλισμούς των ελληνικών Ε.Δ και έγινε απείρως προκλητική με φραστικούς λεονταρισμούς εναντίον ενός γείτονα και ¨συμμάχου¨ της στο ΝΑΤΟ. Η γαλάζια πατρίδα των τούρκων , καθώς η απαίτηση αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών και η αμφισβήτησης της ελληνικότητας μερικών, δεικνύουν σαφέστατα τις προθέσεις τους. Στοχεύουν στην υλοποίηση της..........................

¨παρακαταθήκης¨ του Μουσταφά Κεμάλ του επονομαζόμενου Ατατούρκ (πατέρας των τούρκων). Ο επαναστάτης που ανέτρεψε τους σουλτάνους της Οθωμανικής αυτοκρατορίας , μετά την μικρασιατική καταστροφή του 1922, είπε στους Νεότουρκους. «Εγώ σας παρέδωσα την Σμύρνη αλλά για να ασκείτε κυριαρχία στο Αιγαίο είναι αναγκαίο να ελέγχετε μερικά από τα απέναντι νησιά». Σε υλοποίηση αυτής της προτροπής , οι Νεότουρκοι με την σχεδόν συμπλήρωση 100 χρόνων από της ιδρύσεως του κράτους τους , θυμήθηκαν την εντολή του πατέρα τους. 

Προς τούτο εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες-προβλήματα των Ελλήνων και σχεδίασαν την υλοποίησή της. Προς τούτο φρόντισαν για την υπεροχή τους σε σύγχρονα οπλικά συστήματα , όπως τους πυραύλους S-400 από τη “σύμμαχο” Ρωσία , προμήθεια 100 αφων F-35 πέμπτης γενιάς από ΗΠΑ, σύγχρονα υποβρύχια από την παραδοσιακή σύμμαχο Γερμανία και πολλά άλλα από άλλες χώρες. 

Ευτυχώς η Ελληνική Διοίκηση(πολιτική-στρατιωτική), έστω και καθυστερημένα αντελήφθη το σχέδιο των τούρκων και το ανέτρεψε με επιτυχημένες και αστραπιαίες ενέργειες. Η συμφωνία για αμυντική βοήθεια και συνεργασία από/με τη Γαλλία αλλά και Η.Π.Α, όπου η Αλεξανδρούπολη (παράκαμψη του Βοσπόρου) έχει γίνει ο βραχνάς των ¨γειτόνων¨ μας. Επίσης οι συζητήσεις του με την Αγγλία, σε αντιστάθμισμα αντίστοιχης της Τουρκίας, αλλά και η υπογραφή συμφωνίας Α.Ο.Ζ με Αίγυπτο και Ιταλία , τους ανέτρεψε τα σχέδια των βλέψεών τους στην ανατολική Μεσόγειο. 

Τούρκοι στρατιωτικοί αναλυτές ομολογούν την υπεροχή των γαλλικών φρεγατών και αφων Rafale με τα οποία εξοπλίστηκαν οι Ελληνικές Ε.Δ και αλλάζουν την ισορροπία μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας υπέρ της Ελλάδας. Ο Υ.ΕΘ.Α της Τουρκίας τα χαρακτηρίζει, ως ¨προκλητικές εξοπλιστικές δραστηριότητες¨. Η εμμονή του Υ.ΕΘ.Α Κου ΑΚΑΡ ότι « οι Έλληνες δεν πρέπει να εξοπλίζονται». Αποδεικνύει ότι οι εξοπλισμοί των Ελληνικών Ε.Δ ,η αεροπορία με τα Rafale αφη 4ης - 5ης γενιάς και ναυτικό με τις γαλλικές φρεγάτες/κορβέτες, αποτελούν ένα μήνυμα αποτροπής και ειρήνης προς την Τουρκία. Αναφορικά με το ενδιαφέρον του Κου ΑΚΑΡ για τον ελληνικό λαό «οι Έλληνες άδικα ξοδεύουν για την αγορά εξοπλισμού, τα χρήματα να τα διαθέτουν για την καλλίτερη ζωή του Έλληνα», αυτό ας περιοριστεί στο λαό του, που οι τούρκοι στερούνται ακόμα και τον επιούσιον άρτον καθώς και τα στοιχειώδη της διατροφής τους. 

 Η τουρκική οικονομία έχει πάρει τον κατήφορο και τίποτα δεν την σταματά. Κε Υ.ΕΘ.Α της Τουρκίας είναι γεγονός ότι προέρχεστε από το στράτευμα, είστε απόστρατος. Η επί 20 έτη υπηρεσία μου σε μοίρες πολεμικών αφων και στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, γνώρισα τούρκους Αξ/κους και η εντύπωσή μου για το κύρος τους ήταν εντελώς διαφορετική συγκριτικά με τις ενέργειές σας , αυτοί ήταν άτομα υψηλής νοημοσύνης. Εκτίθεστε με αυτά που λέτε! Η αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών δεν είναι εφικτή γιατί απειλούνται από εσάς. Αυτό που έγινε στη Κύπρο το 1974 (αποσύρθηκε η ελληνική Μεραρχία) δεν θα επαναληφθεί ¨το πάθημα έγινε μάθημα¨. 

Τα νησιά του Αιγαίου έγιναν Ελληνικά, απελευθερώθηκαν με νίκες του ελληνικού ναυτικού, με διεθνείς Συνθήκες ,πλην Ίμβρου και Τενέδου που τελούν σε ειδικό καθεστώς λόγω στενών Βοσπόρου. Παράδειγμα η Μυτιλήνη πρωτεύουσα της Λέσβου απελευθερώθηκε το Σεπτέμβριο του 1912. 

Τα νησιά έγιναν ελληνικά με την Συνθήκη της Λοζάνης και αυτή εφαρμόζει η Ελλάδα. Εσείς την αμφισβητείται, ξεχνάτε ότι την υπέγραψε ο ιδρυτής του νέο τουρκικού κράτους Κεμάλ το 1923. 

 _ Τα γεράκια του Ερντογάν εκβιάζουν, κρεσέντο τουρκικής προκλητικότητας. Κε Νταβούντογλου ΥΠ.ΕΞ της Τουρκίας ερμηνεύεται την ιστορία κατά το δοκούν , όταν αναφέρεστε στη ¨μεγάλη¨ νίκη του Κεμάλ τον Αύγουστο του 1922 στο Σαγγάριο λέγοντας «και ο εχθρός έπεσε στη θάλασσα της Σμύρνης». Ο Ελληνικός στρατός δεν νικήθηκε από τους μισθοφόρους τσέτες , τους κατσαπλιάδες, του Μουσταφά Κεμάλ. Τον πρόδωσαν αφ ενός οι σύμμαχοι της ΑΝΤΑΝΤ και αφ ετέρου ο σύμμαχος του Κεμάλ Λένιν, αυτός που οργάνωσε την ρωσική επανάσταση του 1917 για να ανατρέψει το καθεστώς των Τσάρων. Ο Λένιν βρήκε την ευκαιρία να υποστηρίξει την ιδέα της επανάστασης των μπολσεβίκων και στήριξε και αυτήν του Μουσταφά Κεμάλ για την ανατροπή των Σουλτάνων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η στήριξη του Λένιν στον ομοϊδεάτη του έγινε αφ ενός με πακτωλό χρημάτων ,εκατομμύρια χρυσές Οθομ. λίρες και χρυσά ρούβλια, αλλά και στρατιωτικών μέσων. Προφανώς με αυτά τα χρήματα πληρώθηκαν οι μισθοφόροι του Κεμάλ. Ακόμα τον στήριξε με την συνθήκη της Μόσχας του 3/1921 και μετέπειτα Κάρς 13-10-1921. 

 Επίσης οι σύμμαχοι της ΑΝΤΑΝΤ οσμίσθηκαν το χρήμα και τους πούλησαν όπλα και πολεμοφόδια εναντίον της συμμάχου τους Ελλάδας. Ο ελληνικός στρατός που ηττήθηκε στο Σαγγάριο, ήταν αποδεδειγμένα ο καλλίτερος στρατός της τότε εποχής. Αυτό επιβεβαιώνεται με τις νίκες του 1912, 1913 και διπλασίασε την Ελλάδα, το απέδειξε αφού οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΝΤ έκαναν τα πάντα προς το τότε Κυβερνήτη Ελ. Βενιζέλο να ενταχθεί στην συμμαχία διότι πίστευαν ότι μόνο έτσι θα τερματίσει ο Α΄Π.Π. Αναμφισβήτητα με την ένταξη, οι νίκες του ελληνικού στρατού ανάγκασαν τον τελευταίο Σουλτάνο Μεχμέτ VI στη Συμφωνία του Μούδρου και την Συνθήκη των Σεβρών με επακόλουθο-αιτία της διάλυσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. 

Αυτοί που ονειρεύονται να την αναστήσουν ,ως κληρονόμοι, τους ενημερώνουμε ότι πλανώνται πλάνην οικτρά, αφού και η Οθωμανική είχε την ίδια τύχη των άλλων αυτοκρατοριών, το νέο τουρκικό κράτος των σχεδόν 100 ετών την ανέτρεψε, την εκδίωξε. . 

 Κε Νταβούντογλου στα νερά της Σμύρνης δεν πνίγηκε ο ένδοξος ελληνικός στρατός, υπάρχει και σήμερα και μάλιστα με νέα σύγχρονα αμυντικά όπλα , φρεγάτες , Rafale κ.α , που σας ενοχλούν,! για να υπερασπισθεί εάν χρειαστεί, όπως έκανε δια μέσου των αιώνων, όλα τα πάτρια εδάφη. 

Στα νερά της Σμύρνης ,οι πληρωμένοι τσέτες ,κατσαπλιάδες, ξερίζωσαν τους Ίωνες (Γιουνάν) από την Ιωνία Γη (Γιουνανιστάν)ανέκαθεν Ελληνική και έπνιξαν τα γυναικόπαιδα, αφού και τα ελλιμενισμένα καράβια των ¨συμμάχων μας¨ δεν έδειξαν καμία διάθεση για την σωτηρία τους. 
 Όσοι συνέβαλαν το 1922 σε αυτό το δράμα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας διέπραξαν μια νέα γενοκτονία και δεν πρέπει να επαίρονται γι αυτό, αυτή είναι η ιστορική αλήθεια . 

 Τελειώνω με το πιστεύω μας «ότι απειλείται ΔΕΝ αποστρατικοποιείται». Αυτό προβλέπει και το άρθρο 51 του χάρτου του Ο.Η.Ε την νόμιμη άμυνα. 
  Επίσης η Συνθήκη του ΜΟΝΤΡΕ 20-07-36 ,που ακολούθησε της Λοζάνης, επέτρεπε τον επαν- εξοπλισμό των νησιών, σε αντιστάθμισμα της οχύρωσης των στενών του Βοσπόρου, για λόγους αμυντικής προστασίας. 

 _Οι Ελληνικές αμυντικές δυνάμεις είναι δύναμη αποτροπής και ειρήνης, νόμιμη άμυνα στο casus belli του 1996 της Τουρκίας.- . - 

 _ Πηγές : Εγκυκλοπαίδειες, Τύπος, Διαδίκτυο , Έντυπα ΥΠ.ΕΞ, Αναφορικά με την Τουρκία Τ. Χόρτον Γ.Π. των Η.Π.Α στη Σμύρνη 1922, κ.α …..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨