Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

¨Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας¨. Από σήμερα στην 332Μ στην Τανάγρα τα RAFALE!!! (Βίντεο από την ένταξή τους στην Π.Α.)




«Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας» 
ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο πύργος ελέγχου κατά την άφιξη των αεροσκαφών.



Προσγειώθηκαν πριν από λίγο τα υπερσύγχρονα Rafale στην αεροπορική βάση της Τανάγρας στην 114 Πτέρυγα Μάχης.........Σε απευθείας σύνδεση του ertnews.gr, η τελετή υποδοχής των νέων αποκτημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας, των Rafale που νωρίτερα πέρασαν τιμητικά πάνω από την Ακρόπολη. Οι «ριπές», όπως έχουν ονομαστεί, απογειώθηκαν από το Ιστρ της Γαλλίας, κοντά στη Μασσαλία. Στην τελετή υποδοχής μιλούν κατά σειρά ο Πρόεδρος & CEO της DASSAULT AVIATION, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παρίστανται επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η στρατιωτική ηγεσία, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη.

Για μια νέα σελίδα και ένα σαφές δείγμα της Ελλάδας που αλλάζει σε όλα τα πεδία, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σημείωσε ότι τα νέα αεροσκάφη είναι εδώ 16 μήνες μετά την παραγγελία τους και πως οι «ριπές του ανέμου» είναι έτοιμες να φρουρήσουν τους ελληνικούς ουρανούς.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για γεωστρατηγική εξέλιξη πρώτης γραμμής.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι στο εξής τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα απαλλάσσονται από κάθε φόρο, ως ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης σε όσους είναι στην πρώτη γραμμή.

Ο Διοικητής της 332ης μοίρας Αντισμήναρχος Μιχαήλ Κούρτης τόνισε ότι «με την προσγείωση των πρώτων 6 αεροσκαφών και την άφιξη του τεχνικού προσωπικού που εκπαιδεύτηκε σε αυτά στη Γαλλία, υλοποιείται σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους το πρόγραμμα που αφορά την ένταξη των υπερσύγχρονων μαχητών Rafale στην 332 μοίρα».

«Η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα με την οποία υλοποιήθηκε το πρόγραμμα αυτό είναι άνευ προηγουμένου» σημείωσε ο Πρόεδρος & CEO της DASSAULT AVIATION, Eric Trappier, επισημαίνοντας την αποφασιστικότητα των ελληνικών Αρχών και υπηρεσιών και την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

«Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας» ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο πύργος ελέγχου κατά την άφιξη των αεροσκαφών.


«Η 332η μοίρα πετά στο μέλλον», ανέφερε ο αρχηγός του σχηματισμού των 6 Rafale, προσθέτοντας ότι ελπίζουν να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών που υπάρχουν με την έλευσή τους στην Τανάγρα.

Οι ελληνικές και οι γαλλικές αρχές συνεργάστηκαν εντατικά και με ταχύτητα, σε χρόνο ρεκόρ, για να έρθουν τα Rafale εδώ, επιβεβαιώνοντας τις εξαιρετικές πολιτικές σχέσεις των δύο χωρών, τόνισε ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Patrick Maisonnave.

















1 σχόλιο:

  1. Μια φωτό που τα λέει όλα !
    https://twitter.com/nik_red/status/1483832412744343553?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1483832412744343553%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fgreece%2Farticle%2F1202855%2Fi-suginitiki-fotografia-me-ton-piloto-kai-ta-paidakia-tou-brosta-sto-upersughrono-rafale%2F

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨