Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Παρέμβαση των Συλλόγων Αποφοίτων ΑΣΣΥ Ε.Δ. στον ΥΕΘΑ για την πρόθεσή του ίδρυσης Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας (Επιστολή)

 

Αρ. Πρωτ.: 01/2021
Αθήνα, 29 Ιαν 2021
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 
κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο
Λ.Μεσογείων 227-231
15561-Χολαργός
ΚΟΙΝ.: Όπως Πίνακας Κοινοποιήσεων

ΘΕΜΑ: Δημιουργία Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας

Αξιότιμε κ.Υπουργέ,

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2019, ενημερώσατε τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ότι,............ "Υφίσταται πρόταση για τη δημιουργία Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας, στο οποίο θα ενταχθεί το σύνολο των Στρατιωτικών Σχολών, από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) και τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ), έως και τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), καθώς και ότι, οι σχετικές προτάσεις αυτή τη στιγμή τυγχάνουν επεξεργασίας και σύντομα θα δημοσιοποιηθούν".

Παράλληλα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας προτάσεις διάφορων φορέων για τη δημιουργία Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας (ΠΑΝ.ΕΘ.Α)..

Σχετικά με τις υπό επεξεργασία στο ΥΠΕΘΑ προτάσεις που αναγγείλατε, στερούμαστε οποιασδήποτε γνώσης του περιεχομένου τους και ως εκ’ τούτου, αδυνατούμε να τοποθετηθούμε. Αντιθέτως, μας είναι γνωστές από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ΜΜΕ, προτάσεις που σας έχουν υποβληθεί, οι οποίες θεωρούμε ότι βρίσκονται σε πλήρη δυσαρμονία με τις απόψεις των αποφοίτων όλων των Στρατιωτικών Σχολών των ΕΔ, είμαστε δε σε θέση να γνωρίζουμε ότι, είστε ήδη αποδέκτης της αντίθεσης Συλλόγων Αποφοίτων ΑΣΕΙ, στην πρόθεσή σας δημιουργίας του ΠΑΝ.ΕΘ.Α.

Σε ότι αφορά τις ΑΣΣΥ, στην παρούσα φάση, θα αρκεστούμε να πούμε ότι, με τις προτάσεις αυτές και εφόσον αυτές τύχουν της αποδοχής σας, υποβαθμίζεται το κύρος των Σχολών, καθώς αυτό που τους επιφυλάσσεται, είναι η δορυφοροποίηση τους πέριξ των ΑΣΕΙ, με ότι αυτό συνεπάγεται για το σύνολο των Σχολών.

Όπως είναι γνωστό, πανεπιστήμιο στις ΕΔ κατά την έννοια του Άρθρου 16 του Συντάγματος, δεν μπορεί να υπάρξει καθώς, είτε θα είχαμε ευθεία καταστρατήγηση του Συντάγματος είτε, υποχρεωτικά, οι Στρατιωτικές Σχολές θα προσαρμοστούν στις επιταγές του άρθρου 16 και δεν θα αναφερόμαστε πλέον σε ανώτατες (στρατιωτικές) σχολές υπαγόμενες στο ΥΠΕΘΑ, αλλά στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τέτοια αλλαγή, είναι βέβαιο ότι δεν θα γινόταν αποδεκτή από κανένα σώφρονα Έλληνα και Ελληνίδα.

Ανάλογο εκπαιδευτικό σύστημα, από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν υπάρχει σε καμία χώρα του κόσμου, αλλά και αν ακόμη υφίστανται σχετικές εκφάνσεις, αυτές στη χώρα μας προσκρούουν στο γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος.

Είναι γεγονός ότι, τα τελευταία χρόνια έγιναν ουσιαστικά βήματα για την αναβάθμιση των ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ και την προσαρμογή αυτών στα νέα δεδομένα, κατοχυρώνοντάς τες νομοθετικά ως Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ), πιστοποιώντας την παρεχόμενη από αυτές ακαδημαϊκή εκπαίδευση, δίδοντάς τους παράλληλα τη δυνατότητα οργάνωσης μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών.

Από την άλλη πλευρά, για τις ΣΜΥ, ΣΜΥΝ και ΣΜΥΑ-πρώην ΣΤΥΑ, ΣΥΔ, ΣΙΡ, πέραν της θέσπισης τριετούς φοίτησης, δεν υπήρξε καμία πρωτοβουλία ουσιαστικής αναβάθμισής τους, παρά το γεγονός ότι ανήκουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και η βαθμολογίες των εισακτέων σε αυτές είναι ανάλογες αυτών στα ΑΣΕΙ.

Παράλληλα, διαπιστώνουμε μια συστηματική και διαρκή υποβάθμιση της θέσης των αποφοίτων ΑΣΣΥ, μέσα από μια σειρά νομοθετικών τροπολογιών, που μετά από δεκαετίες ανέτρεψαν δυσμενώς την αρχαιότητα μεταξύ αυτών και μονίμων στελεχών διαφορετικής προέλευσης.

Πριν συζητηθεί οτιδήποτε άλλο και δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν να αναπτύξουμε στην παρούσα επιστολή μας όλα τα θέματα των αποφοίτων ΑΣΣΥ, είναι κατά τη γνώμη μας επιτακτική η ανάγκη ουσιαστικής αναβάθμισης των Σχολών αυτών, με την άμεση ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από την πλευρά σας, ώστε:

▪ Να αναγνωρισθούν ως Ανώτερα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με ανάλογη ισοτιμία των Πτυχίων τους.

▪ Να αναβαθμιστεί η παρεχόμενη από αυτές ακαδημαϊκή εκπαίδευση.

▪ Να δοθεί στους αποφοίτους των, η δυνατότητα συμμετοχής τους σε μεταπτυχιακά προγράμματα των ΑΣΕΙ και ΑΕΙ.

Αξιότιμε κ.Υπουργέ,

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι, οι προτάσεις για τη συνολική μεταρρύθμιση των Στρατιωτικών Σχολών, θα πρέπει να είναι προϊόν ανταλλαγής απόψεων και διαλόγου ανάμεσα στην ευρύτερη κοινότητα των αποφοίτων όλων των Σχολών με φυσικό αποδέκτη το ΥΠΕΘΑ.

Τον τελευταίο χρόνο, όπως εσείς πρώτος γνωρίζετε, οι ΕΔ βρίσκονται σε αυξημένη πολεμική ετοιμότητα, αντιμετωπίζοντας στο πεδίο την αμφισβήτηση της Εθνικής μας κυριαρχίας. Σε αυτές τις συνθήκες, δεν επιτρέπεται σε κανέναν να διαταράσσει με προτάσεις και πειραματισμούς το ηθικό και τη συνοχή ενός σημαντικού μέρους του στελεχιακού δυναμικού των ΕΔ.

Με εξαιρετική τιμή
Για τα Δ.Σ. των Συλλόγων

Στέφος Ευάγγελος - Υπλγός (ΠΖ) ε.α. Πρόεδρος ΣΑΣΜΥ 
Κουκουράβας Στέφανος - Λγός (ΕΜ) Γεν.Γραμματέας ΣΑΣΜΥ
Γαλανός Άγγελος - Ανπχος (Ε) ΠΝ ε.α. Πρόεδρος ΣΑΣΜΥΝ 
Καλαρρύτης Κων/νος - Υπχος (Ε) ΠΝ ε.α. Γεν.Γραμματέας ΣΑΣΜΥΝ
Δημήτριος Φαλτάιτς - Σμχος (ΤΤΗ) ε.α. Πρόεδρος ΣΑΣ & Συντονιστικού 
Κων/νος Τσιγγάρης - Σμχος (ΤΤΗ) ε.α. Γεν.Γραμματέας ΣΑΣ
Ιωάννης Δαλέζιος - Σμχος (Ρ) ε.α. Πρόεδρος ΣΑΙΡ 
Ξενοφών Γκουγκουλής - Ανθσγός (Ρ)ε.α. Γεν.Γραμματέας ΣΑΙΡ
Γεώργιος Ρούσσος - Ταξχος (Ο) ε.α. Πρόεδρος ΣΑΣΥΔΑ 
Ηλίας Γ. Ντούβλης - Σγός (ΥΔΚ) ε.α. Γεν.Γραμματέας ΣΑΣΥΔΑ & Συντονιστικού

Ακριβές Αντίγραφο 
Ηλίας Γ. Ντούβλης
Γεν.Γραμ. ΣΑΣΥΔΑ
Σγός (ΥΔΚ)ε.α.


ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Κοινοποίηση Επιστολής

- Αξιότιμο κ.Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ, Στρατηγό ε.α. (ΠΖ) Αλκιβιάδη Στεφανή
- Αξιότιμο κ.Πρόεδρο Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων & Άμυνας, Βουλευτή ΝΔ Κωνσταντίνο Γκιουλέκα
- Αξιότιμα Μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων & Άμυνας, - 

Αξιότιμο κ.Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας,Στρατηγό (ΠΖ) Κωνσταντίνο Φλώρο
- Αξιότιμο κ.Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας,Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη
- Αξιότιμο κ.Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού,Αντιστράτηγο (ΤΘ) Χαράλαμπο Λαλούση
- Αξιότιμο κ.Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ναυτικού,Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ
- Αξιότιμο κ.Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας,Αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά
- Αξιότιμο κ.Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ,Αντιπτέραρχο (Ι) Ιωάννη Γκοντικούλη
- Αξιότιμο κ.Γενικό Επιθεωρητή ΓΕΑ,Αντιπτέραρχο (Μ) Κωνσταντίνο Αράπη
- Αξιότιμο κ.Διοικητή ΔΑΥ,Υποπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Φασούλα
- Αξιότιμο κ.Διοικητή ΔΑΕ,Υποπτέραρχο (Ι) Πέτρο Χατζήρη

- Αξιότιμο κ.Διοικητή ΣΣΕ,Υποστράτηγο (ΠΒ) Θεμιστοκλή Γρυμπίρη
- Αξιότιμο κ.Διοικητή ΣΝΔ,Υποναύαρχο Ιωάννη Καλογερόπουλο ΠΝ 
 - Αξιότιμο κ.Διοικητή ΣΙ,Υποπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπόμπολη 
- Αξιότιμο κ.Διοικητή ΣΜΥ Ταξίαρχο (ΠΖ) Φώτιο Γκίκα
- Αξιότιμο κ.Διοικητή ΣΜΥΝ Πλοίαρχο Ευάγγελο Λιώνη ΠΝ
- Αξιότιμο κ.Διοικητή ΣΜΥΑΤαξίαρχο (Ι) Γεώργιο Τσενεκίδη

- Αξιότιμο κ.Πρόεδρο ΕΑΑΣΑντιστράτηγο ε.α. (ΠΖ) Σταύρο Κουτρή - Αξιότιμο κ.Πρόεδρο ΕΑΑΝ
Αντιναύαρχο ε.α. Θεόδωρο Γερούκη ΠΝ - Αξιότιμο κ.Πρόεδρο ΕΑΑΑ
Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α Σπυρίδωνα Καββούρη

--------------------
Σας αποστέλλουμε συνημμένη επιστολή θέματος, 
για την κατά την κρίση σας δημοσίευσή της.
Με εντολή κ.Προέδρου Συντονιστικού

4 σχόλια:

  1. Γιαλα νταλα οι ενωσεις.Σε αυτα τιποτα ?Η ΜΕΓΑΛΗ προεκλογική ΔΕΣΜΕΥΣΗ στους Αποστράτους........που μετατρέπεται σε πενταροδεκάρες (2) χρόνια μετά !!! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
    http://aeroporiapostratos.blogspot.com/2020/10/2.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σώμα Υπαξιωματικών ΤΩΩΩΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Τα κάστρα εκ των έσω πέφτουν πρώτα."
    Έτσι και οι υπ/κοι εξ σχολών άρχισαν εδώ και αρκετά χρόνια να βάλουν κατά των υπ/κών που προέρχονται από τους εθελοντές έως το 1992 αν θυμάμαι καλά και που είχαν την ίδια βαθμολογική εξέλιξη με σειρά κατάταξης ως νεώτεροι των αντίστοιχων σειρών από τους υπ/κους σχολής. Δίκαιο και σωστό, έλα που όμως η μεγάλη γκρίνια ξεκινάει όταν γίνονται και αυτοί κάποια μέρα αξ/κοι. Βρέθηκαν κάποιοι υπ/κοι - αξ/κοι εξ σχολών που ήταν στις κατάλληλες θέσεις για να φτιάξουν εκείνο τον επαίσχυντο νόμο όπου μόνιμα όλους τους άλλους διαφορετικής προέλευσης τους κατέτασσε νεώτερους των νεωτέρων κλπ....
    Ας μην σχολιάσω το περίφημο με τα "γαλλόνια" οι εξ σχολών 2 γραμμές έναντι μιας των άλλων. Μα τόσο ρατσισμό και εμπάθεια ποια...!!! Ευτυχώς κατέληξε στα σκουπίδια αυτός ο νόμος επαναφέροντας το σωστό και ηθικά δίκαιο.
    Φυσικά μιλάω για αξιολογότατους συναδέλφους με εξαιρετικές γνώσεις και πτυχία που είδα στην καριέρα μου μέσα στα 35 χρόνια. Πολλές φορές μάλιστα στάθηκαν πολύ καλύτεροι και ανώτεροι από άλλους αποφοίτους σχολών. Επιβραβεύθηκαν αρκετοί από όσο γνωρίζω με επαίνους, εύφημες μνείες κλπ. Ίσως επέμειναν στο να επιτύχουν και να αναδείξουν την αξία τους λόγω του ιδιότυπου "μπούλινγκ" που δέχονταν στο χώρο τους.
    Ας μην παραβλέπουμε ότι στο εξωτερικό που βρέθηκα με την υπηρεσία γνώρισα άφθονα στρατιωτικά στελέχη αλλά και άλλων υπηρεσιών, όπου δεν είχαν εισαχθεί δια της παραδοσιακής δικιάς μας μεθόδου αλλά από σχολές και πανεπιστήμια. Φυσικά μιλάω για εξαιρετικού επιπέδου υπ/κους (NCOs) και αξ.κους (Offs) οι οποίοι απλά μπήκαν σε στρατιωτική σχολή για την μετέπειτα στρατιωτική εκπαίδευση τους χωρίς να διαφοροποιούνται σε καμία περίπτωση από τους υπόλοιπους.
    Ειδικά τώρα σε αυτή την εποχή που έχουμε ανάγκη από νέο αίμα στις Ε.Δ. θα ήταν ότι καλύτερο να εισαχθεί τέτοιας ποιότητας προσωπικό με σοβαρά πτυχία και γνώσεις. Κάτι έγινε αλλά ως ΕΠΟΠ, αλλά ας φανταστούμε τώρα τι θα συμβεί όταν ο προϊστάμενος εξ σχολής είναι πολύ "λίγος" σε σχέση με το υφιστάμενο και εκτεθεί.... η παλιά μέθοδος "κουβέρτα" που εμείς οι παλιοί γνωρίσαμε δεν ισχύει πια", μας βάζουν τα γυαλιά στα μάτια" αυτά τα νέα παιδιά. Άς κοιτάξει κάποιος Τ/Η τις γνώσεις του συγκρινόμενος με έναν απόφοιτο ηλεκτρονικό ΤΕΙ και θα εκπλαγεί με το πόσο "πίσω" και "χαμηλά" είναι η αντίστοιχη εκπαίδευση στην σχολή και μην πει κάποιος ότι τώρα είναι όλα καλύτερα και διαφορετικά σε σχέση με παλαιότερα έτη.
    Έτσι λοιπόν όταν κάποιοι άλλοι γνωρίζουν αλλά και βλέπουν αυτές τις παράλογες μεθοδεύσεις φυσικό είναι να κάνουν τα δικά τους σχέδια, που δυστυχώς δεν είναι ούτε καν ακριβές αντίγραφο αυτών του εξωτερικού, αλλά κάτι πολύ χειρότερο ως δικό τους εφεύρημα.
    Συνεχίστε αυτό που κάνετε και θα εκπλαγείτε δυσάρεστα μια μέρα για αυτό που θα συμβεί και που θα επηρεάσει τους επόμενους, όχι εσάς που είστε εν/εν τώρα. Ας γίνει και λίγο αυτοκριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨