Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

ΕΞΑΓΩΓΙΜΟ ΠΡΟΪ0Ν Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. Η ΤΟΥΡΚΙΚΉ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΌΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

tromokratimenos-allakse-ti-galazia-patrida-o-tagip.jpg   tagip.jpg                                                  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ                      ΣΕ ΚΡΙΣΗ                     

Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α)

Παρακολουθώ τα ελληνοτουρκικά γεγονότα από την δεκαετία του 1960 αφού αρκετά τα έζησα και είχα ενεργό συμμετοχή με την ιδιότητά μου ως μόνιμο στέλεχος της Π.Α σε πολεμικές μοίρες. Παράλληλα για να έχω σωστή και αντικειμενική κρίση έχω διαβάσει δεκάδες βιβλία που αναφέρονται σε ιστορικά γεγονότα Ελλάδας –Τουρκίας ,όπως :.............

 Το στρατηγικό βάθος –Κεμάλ Ατατούρκ- Ο επιτήδειος ουδέτερος- Μυστικά αρχεία του Κίσινγκερ –Αναφορικά με την Τουρκία, Ποια Τουρκία ποιοι τούρκοι-Μικρασιατική καταστροφή-Η άλωση της Πόλης-Μικρασιατική εκστρατεία-Δακρισμένη Μικρασία κ.α πολλά. 

Δυστυχώς δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην ιστορική ρήση του ήρωα Γ. Καραϊσκάκη «ο Θεός μας καταράστηκε και μας έστειλε γείτονες τους τούρκος» . . 

 Ο λαός των νέο τούρκων , ένα συνονθύλευμα 72 εθνοτήτων , άγεται και φέρεται από μια ηγεσία η οποία δεν θέλει να πιστέψει και να συμβιβαστεί με την διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας .Δυστυχώς η σημερινή ηγεσία του νεοτουρκικού κράτους κάνει ένα σοβαρό λάθος προσπαθεί να την επαναφέρει με τη βία και τις παράνομες διεκδικήσεις. Ομολογώ από την ιστορική εμπειρία μου ,ότι η τουρκική εξωτερική πολιτική ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο γι αυτό και σημείωνε επιτυχίες.

 Πρόσφατα διέπραξε ένα τραγικό λάθος , δεν σκέφτηκε ότι δεν υπάρχει ένας νέος Κίσινγκερ για να τους προστατεύσει .Ο ανθέλληνας υποστήριζε ότι τον ΈΛΛΗΝΑ πρέπει να τον κτυπήσουμε στην ιστορία και τη γλώσσα του. Πάτησε σε δύο βάρκες , πράγμα δύσκολο και επικίνδυνο , στις Η.Π.Α και τον ¨Ορθόδοξο¨ Πούτινγκ με την αγορά των S-400. Η Η.Π.Α ,δεν είναι Ε.Ε που βάζει πάνω από όλα τα οικονομικά συμφέροντα και την παραδοσιακή συμμαχία όπως η Γερμανία, πάει ¨περίπατο¨ η αλληλεγγύη των εταίρων , έπραξε το σωστό , το δημοκρατικό και το δίκαιο, επέβαλε τις δέουσες κυρώσεις στη Τουρκία. 

Έπληξε την Τουρκία στο πιο κρίσιμο σημείο , αποτελείωσε τη διάλυση της τουρκικής οικονομίας. Η αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά διατροφής τα στέρησε από τον τουρκικό λαό του μόχθου και του μεροκάματου και η πείνα δεν υποφέρεται, είναι ανάγκη επιβίωσης. Επίσης το πρόβλημα της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που επέβαλε η τουρκική ηγεσία κλείνοντας στη φυλακή εκατοντάδες χιλιάδες πολιτικούς αντιπάλους δεν μπορεί να σταθεί σε μια χώρα που θέλει να επιβιώσει και να λέγεται ¨Δημοκρατία¨. 

 _ Αυτή τη κρίση ο Σουλτάνος σκέφτηκε να την εξάγει για να ηρεμήσει τον οργισμένο λαό του και να τον στρέψει εις βάρος της Ελλάδας. Αυτό αποκαλύπτεται καθημερινά από τις παράνομες ενέργειές της Τουρκίας παραβιάζοντας διεθνείς Συνθήκες και διεθνές δίκαιο UNCLOS 1982 αλλά και με τις επιεικώς απαράδεκτες καθημερινές δηλώσεις της ηγεσίας της εναντίον της χώρας μας. Το ποτήρι ξεχείλισε με τις δηλώσεις του Σουλτάνου σε ομιλία του τον Φεβρουάριο του 2021 σε κομματικά στελέχη του. 

 Η προσωπική και επιεικώς απαράδεκτη επίθεση εναντίον του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι ανάξια κάθε σχολιασμού, γι αυτό θα τον κρίνει η παγκόσμια κοινή γνώμη , άλλωστε το ίδιο κάνει εναντίον και άλλων αρχηγών κρατών που δεν του κάνουν τα χατίρια του. Δεν είναι δυνατόν όμως να περάσει απαρατήρητο η δήλωση που καθημερινά προβάλει σαν τη καραμέλα ο ΥΠ.ΕΘ.Α της Άγκυρας ΑΚΑΡ. Αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών κυρίως αυτών που γειτονεύουν με την Τουρκία καθώς και όταν τα επισκεπτόμαστε να παίρνουμε την άδειά του. 

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για το FIR Αθηνών και Κωνσταντινούπολης που ισχύει για τα ιπτάμενα μέσα , η Άγκυρα θέτει θέμα ¨άδειας¨ μετακίνησης των ελλήνων πολιτών στην ελληνική επικράτεια , ο παραλογισμός στο κατακόρυφο!!! Δεν θέλουν να πιστέψουν ότι ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής δεν υπάρχει. Η Τουρκία ζητά την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών για να γίνει εύκολη η υλοποίηση της παρακαταθήκης του πατέρα τους Ατατούρκ «εγώ σας παρέδωσα την Σμύρνη αλλά η κυριαρχία στο Αιγαίο εξαρτάται από τα απέναντι νησιά φροντίστε εσείς γι αυτό»

Η πολιτική της κουμπαριάς δεν έλυσε το ελληνοτουρκικό οδήγησε στο τείχος με το μπαράζ των προκλήσεων και απειλών , casus belli . Η αμυντική θωράκιση της χώρας είναι η μόνη λύση της αποτροπής, ο τούρκος μόνο όταν φοβάται συνετίζεται και υποχωρεί. 

Δυστυχώς δεν αντιλαμβάνομαι γιατί μερικοί ¨Έλληνες¨ συμπολίτες μας υποστηρίζουν τις θέσεις του ΑΚΑΡ που επιτίθεται στη χώρα μας με απειλές γιατί εξοπλίζεται με ΡΑΦΑΛ και φρεγάτες όταν αυτός ναυπηγεί 6 υποβρύχια γερμανικής σχεδίασης και απειλεί με αγορά και άλλων S-400, το εμπόδιο των Η.Π.Α τους απέτρεψε. 

Οι συμπολίτες υποστηρίζουν ότι κακώς εξοπλίζουμε τις Ε.Δ με αφη Ραφαλ και φρεγάτες και ξοδεύουμε άσκοπα χρήματα και επιβαρύνουμε το χρέος της χώρας που έχει φτάσει κατά τις εκτιμήσεις τους το 210% του ΑΕΠ. 

Δράττομαι της ευκαιρίας να ενημερώσω ,ότι η αναγκαιότητα , η αξιολόγηση και η καταλληλότητα των αφων γίνεται από τους ειδικούς που είναι οι ιπτάμενοι. Το πακέτο υποστήριξης (Initial και F.O.S)καθώς και η οργάνωση της συντήρησης αυτών γίνεται από τους τεχνικούς.  

Σε αυτή τη θέση ως επιτελής του ΓΕΑ εργάστηκα εξ έτη για τα Μ-2000 και f-16 block 30. Οι εμπειρίες μου είναι γραμμένες σε ένα από τα 15 βιβλία μου «Διαδικασίες συντηρήσεως και εφοδιασμού». 

_ Κε Πρωθυπουργέ 

ο γείτονάς μας προβαίνει σε πράξεις και απειλές εις βάρος της χώρας μας γιατί αισθάνεται ισχυρός με τους εξοπλισμούς που απέκτησε τελευταία, που δυστυχώς προμηθεύεται από τους εταίρους μας της Ε.Ε. 

 Η Η.Π.Α ακύρωσαν την αγορά των F-35, προμήθεια ανταλλακτικών και την αναβάθμιση των F=16. 

 Η πρόταση στην Ε.Ε για το εμπάργκο όπλων έχει προβληματίσει πολύ την Τουρκία αλλά δυστυχώς η παραδοσιακή σύμμαχός της Γερμανία και όχι η μόνη, δεν συμφωνούν. 

H προμήθεια των αφων ΡΑΦΑΛ έστω και έτσι όπως αγοράζονται, ανησύχησε τους Τούρκους και ιδιαίτερα εκφράστηκε με τις δηλώσεις του ο ΥΠ.ΕΘ.Α κ. Ακάρ.  

Μόνο ισχυρές Ε. Δ σημαίνει αποτροπή. 

Αναγνωρίζουμε ότι τα μνημόνια και η πανδημία έχουν στεγνώσει οικονομικά τον πολίτη. Ο Έλληνας έδειξε ιστορικά την αγάπη του στην πατρίδα στις δύσκολες στιγμές της ,γι αυτό έζησε στον ίδιο χώρο και το ίδιο γένος επί χιλιετηρίδες. 

 Σας υπενθυμίζω ότι το 1932   η Π.Α   δημιουργήθηκε με έρανο των πολιτών, γνωστό άλλωστε στα συμβόλαια που υπογραφόντουσαν «υπέρ της αεροπορίας»». 

 _ Υπάρχουν πολλοί Έλληνες, σαν το πατριώτη 97χρονο βετεράνο του Β΄Π.Π Ιάκωβο Τσούνη που δώρισε όλη την περιουσία του 23 εκατ. € και 60 αποβατικά σκάφη στις ¨Άγιες¨ Ε.Δ όπως θέλει να τις αποκαλεί. 

ΑΞΙΟΣ Ο ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ .

Πιστεύω ότι η σκέψη σας για τη δημιουργία ταμείου ενίσχυσης των Ε.Δ θα βρει ανταπόκριση . _ Ίδωμεν!!! . . 

Πηγές: Η βιβλιογραφία του κειμένου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨