Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019

Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α: Ξανακερδίσαμε την Αξιοπρέπεια μας!


Ξανακερδίσαμε την Αξιοπρέπεια μας! 
Οι Άγγελοι μας μπορούν πλέον να αναπαυθούν!

Την 12η Μαΐου 2016, ψηφίσθηκε το άδικο, ανάλγητο, απάνθρωπο και αντισυνταγματικό άρθρο 12, που χαρακτηρίστηκε ως η μελανή κηλίδα του νόμου 4387/2016 από τον ίδιο τον κ. Κατρούγκαλο που ήταν ο τότε Υπουργός Εργασίας. Από εκείνη την ημέρα εγκαταστάθηκε στις καρδιές των ορφανικών οικογενειών μας ο φόβος, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το μέλλον. Περιμέναμε από την πολιτεία στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μας, όντας άτυχες που χάσαμε τους συζύγους μας, το στήριγμα μας, τον πατέρα των παιδιών μας, να μας συμπαρασταθεί και να μας βοηθήσει. Αντ’ αυτού μας «αντάμειψε» με μία σύνταξη ή καλύτερα με μία ζωή με ημερομηνία λήξης!..........


Μονόδρομος για μας ο αγώνας για Αξιοπρέπεια, Ισότητα και Αλληλεγγύη! Στην αρχή λίγες, μετά περισσότερες και πλέον χιλιάδες σύζυγοι από όλη την Ελλάδα, ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγέλματος οργανωθήκαμε, δημιουργώντας το Σύλλογο Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α. Στο δρόμο μας συναντήσαμε εμπόδια, αδιαφορία αλλά και πολλούς ανθρώπους και φορείς ξέρουν αυτοί, ξέρουμε κι εμείς, (θα αναφερθούμε εκτενέστερα σε άλλο ΔΤ), που βλέποντας το άδικο, μας συμπαραστάθηκαν ανιδιοτελώς στον δύσκολο και κάτω από αντίξοες συνθήκες αγώνα μας.

3 χρόνια και 3 ημέρες παλεύαμε για το αυτονόητο. 

Την αξιοπρεπή επιβίωση μας! Η δικαίωση ήρθε μετά από αμέτρητες διαμαρτυρίες και πορείες με κρύο και βροχή μόνες ή με τη συμμετοχή φορέων εργαζομένων και συνταξιούχων, από εκδηλώσεις και αμέτρητες παρουσίες σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, από αρθρογραφία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, από συναντήσεις με το Υπουργείο Εργασίας, από συναντήσεις με αρχηγούς αλλά και βουλευτές και πολιτευτές όλων των κομμάτυων, από παραστάσεις και ψηφίσματα σε Δήμους και Κοινότητες και από την ανάγκη να δικαιώσουμε τους ανθρώπους μας στον ουρανό!.

Σήμερα 15 Μαΐου 2019, ψηφίστηκε η τροποποίηση του άρθρου 12 του ν.4387/2016.
Κερδίσαμε πολλά, μένουν και άλλα για συζήτηση και διεκδίκηση. Η μη αναδρομική ισχύς του ψηφισθέντος άρθρου σχετικά με το ποσοστό και τα έτη έγγαμου βίου, αφήνει μια πικρία στα μέλη του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α, καθόσον φαίνεται σαν να τιμωρεί τους πρωτεργάτες που τόλμησαν και σήκωσαν το ανάστημα τους απέναντι στη δύναμη της οργανωμένης πολιτείας. Με υπομονή, επιμονή και εμμονή στο στόχο, ξανακερδίσαμε τη ζωή μας! 

Ειδικότερα: 
(1) Επανήλθε το ποσοστό της σύνταξης χηρείας από το 50% στο 70% της σύνταξης του εκλιπόντος.
(2) Καταργήθηκαν τα ηλικιακά όρια ως κριτήριο χορήγησης σύνταξης. 
(3) Επανήλθε η χρονική διάρκεια του γάμου των δικαιούχων σύνταξης χηρείας στα 3 έτη. 
(4) Χορηγείται σύνταξη στα τέκνα μέχρι 24 ετών, ανεξάρτητα εάν αυτά σπουδάζουν ή όχι. 
(5) Λαμβάνεται υπόψη ο επανυπολογισμός της σύνταξης του θανόντος μόνο εφόσον απ’ αυτός προκύπτει αυξημένη σύνταξη. 
(6) Χορηγήθηκε ασφαλιστική ικανότητα και στα παιδιά του θανόντος έως το 35ο έτος της ηλικίας τους.

Μετά τιμής,
Σαμαρά – Κύρκου Λαμπρινή
Πρόεδρος Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α

------------

Αξιότιμες κυρίες, Αξιότιμοι κύριοι των ΜΜΕ,

Μετά τη σημερινή ψήφιση των άρθρων 19 και 21 που αφορούν στις συντάξεις χηρείας, σας διαβιβάζουμε για δημοσίευση το συνημμένο Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α και 2 φωτογραφίες. Η μία είναι έξω από τη Βουλή και η άλλη κάπου στο Σύνταγμα όπου φαίνεται μόνον το Διοικητικό Συμβούλιο.
Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή σας! Δεν έχουμε λόγια!

Με εκτίμηση,
Απόστολος Παπαπαρίσης
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α

Υ.Γ. Το παρόν κοινοποιείται αι στους φορείς συνταξιούχων και εργαζομένων που κατά καιρούς μας βοήθησαν να φθάσουμε στο στόχο μας. Θα υπάρξει σε δεύτερο χρόνο και νέο δελτίο τύπου μόνον για ευχαριστίες

Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α
ΑΞΙΑ [Αξιοπρέπεια - Ισότητα - Αλληλεγγύη]
ΌΧΙ στο άρθρο 12 του ν.4387/2016

http://aksia124387.blogspot.gr/
https://www.facebook.com/groups/1878492582388372/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨