Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

ΑΛΑΛΟΥΜ Η 13Η ΣΥΝΤΑΞΗ !!! Πως μετέτρεψαν το αντίδωρο σε ψιχία (Ανάλυση - παράδειγμα)

13η.png proeklogiko dvraki.jpg     ψαλιδισμένη.jpg
            Η 13η σύνταξη           Προεκλογικό δωράκι     Ψαλιδισμένα ¨ψιχία¨  
Γράφει ο Σμχος (ε.α) Γιάννης  Αβραμίδης.    
      
Αλάνθαστος ο θυμόσοφος λαός μας ¨αλλού το τάμα και αλλού το θάμα¨. 

Οι ταγοί της πολιτείας για δικούς τους λόγους έταξαν προεκλογικά την ¨13η σύνταξη¨, στη πραγματικότητα ένα «επίδομα ΕΦΚΑ» , όπως χαρακτηρίζεται και αναγράφεται στα δελτία πληρωμής των τραπεζών..........

Το θαύμα έγινε σε αρκετούς συνταξιούχους και πάλι από τις υπηρεσίες υπολογισμού του ΕΦΚΑ. 
Αρκετοί συνταξιούχοι την Παρασκευή 17 Μαίου 2019 βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν επισκέφτηκαν τα Α.Τ.Μ για να εισπράξουν την 13η σύνταξη και αντίκρισαν το ποσό που τους είχε πιστωθεί. 

Το αντίδωρο της 13ης σύναξης είχε μετατραπεί σε ψιχία. 

Πολλά τα λάθη και τα παράπονα όπως ανακοινώθηκαν από τα Μ.Μ.Ε. Το περίεργο, που γεννά εύλογο το ερώτημα ,¨γιατί όλα τα λάθη πιστώνουν μόνο μειωμένα ποσά¨; λάθη ή σκοπιμότητες για μείωση του κονδυλίου διάθεσης. 

Η απάντηση εύκολη, τη δίνει και πάλι ο θυμόσοφος λαός μας ¨δεν φτάνει που μας χρωστούσανε μας πήραν κι το βόδι¨. Με τους νόμους των Μνημονίων και τις πρόσθετες φορολογίες που εφάρμοσαν όλοι οι Διοικούντες τα τελευταία οκτώ χρόνια, πήραν από τον Έλληνα πολίτη, κυρίως της μεσαίας τάξης, το ¨καρβέλι¨ και αντί αυτού σήμερα για ψηφοθηρικούς λόγους δίδουν αντίδωρο που τελικώς μετατρέπεται, σε αρκετούς, σε ψιχία. 

Επειδή οι αριθμοί είναι αλάνθαστοι σας παραθέτω ένα παράδειγμα ενός αποστράτου από τον οποίον, από το 2010 (έναρξη εφαρμογής των νόμων των Μνημονίων) μέχρι τέλος του 2018 , σύμφωνα με τα ενημερωτικά μηνιαία δελτία πληρωμής κύριας σύνταξης Γ.Λ.Κ και μερισμάτων Μ.Τ.Α του στέρησαν από το εισόδημά του περίπου 150.000,00 € . 

Αντί αυτού του επιστράφηκαν με το Ν.4307/2014 , πρώτο 50% αποκατάστασης σύνταξης ειδικών μισθολογίων, περίπου 1.750,00 €, με το Ν.4575/2018, δεύτερο 50% αποκατάστασης σύνταξης ειδικών μισθολογίων, 676,66€ και πρόσφατα 360,14 € η 13η σύνταξη. 
Πιστεύω ότι οι αριθμοί επιβεβαιώνουν τη θέση του συνταξιούχου αποστράτου, του πήραν το καρβέλι και του επέστρεψαν ψιχία.

Τελειώνοντας για να διευκολύνω τους αποστράτους, που τυχόν πήραν μειωμένα αναδρομικά, θα δώσω ένα απλό τρόπο και παράδειγμα υπολογισμού της ¨13ης σύνταξης¨. 

Προς τούτο θα χρειαστείτε ένα ενημερωτικό δελτίο πληρωμής σύνταξης.

Δυστυχώς έξι μήνες από 1-1-2019 ο ΕΦΚΑ δεν εκδίδει πλέον τέτοια δελτία και μας κρατούν στο σκοτάδι, δεν γνωρίζουν οι συνταξιούχοι τι παίρνουν και τι δίδουν. 
Παρά ταύτα , όπως προκύπτει από το απόκομμα πληρωμής σύνταξης της τράπεζας , συνεχίζει η σύνταξη των παλαιών συνταξιούχων αποστράτων να υπολογίζεται με την παλαιά μέθοδο και ως εκ τούτου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης του Δεκεμβρίου του έτους 2018. . 

Ο υπολογισμός θα γίνει βάσει των ακόλουθων σκεπτικών: 

α) Ο υπολογισμός της 13ης σύνταξης θα γίνει με το σύνολο του καταβαλλομένου ποσού προ φόρου και κρατήσεων που εισπράττει ο συνταξιούχος. 
 β) Στη 13η σύνταξη θα υπάρχουν αντίστοιχες κρατήσεις που γίνονται και στη κύρια σύνταξη. Δεν θα υπάρχουν άλλες επιβαρύνσεις όπως Α.Κ.Α.Γ.Ε. Διαδικασία υπολογισμού. 
 1) Πρώτο στάδιο, υπολογισμός της μεικτής σύνταξης βάσει της οποίας θα υπολογιστεί η 13η ,με ποσοστιαία αναλογία 100%, 70%, 50% και 30% ανάλογα με το ύψος αυτής. Προς τούτο θα χρησιμοποιήσετε το ποσό της βασικής σύνταξης που αναγράφεται στο ενημερωτικό δελτίο (άνω αριστερά). 
Από αυτό το ποσό θα αφαιρέσετε τις μειώσεις των νόμων των μνημονίων Ν.4024/11, Ν.4051/12, Ν.4093/12.και αυτό που θα προκύψει είναι η μεικτή σύνταξη. 
Ανάλογα με το ύψος του ποσού της μεικτής σύνταξης θα πολλαπλασιαστεί με τον αντίστοιχο συντελεστεί (100%, 70%, 50% και 30% για να προκύψει η μεικτή 13η σύνταξη.
2) Δεύτερο στάδιο για να προκύψει το πληρωτέο ποσό. Η μεικτή σύνταξη θα υποστεί τις κρατήσεις φόρου εισοδήματος 22% ,περίθαλψης 6% κι έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης περίπου 1,5%. Το ποσό που θα προκύψει μετά τις μειώσεις των κρατήσεων είναι αυτό που πιστώνεται στο λογαριασμό μας στη τράπεζα. . 

Κατωτέρω δίδεται ένα αριθμητικό παράδειγμα αποστράτου συνταξιούχου με βασική σύνταξη 2.096,32 € και μειώσεις των νόμων των μνημονίων, Ν.4024/11 149,92€ , Ν.4051/12 59,96€ και Ν.4093/12 181,28€ . Ήτοι 2.096,32- 149,92-59,96-181,28=1.705,16€ . 

Επειδή η μεικτή σύνταξη υπερβαίνει τα 1.000,00 € η δέκατη Τρίτη σύνταξη θα είναι 1.705,16Χ30%=511,54€. Το ποσό αυτό θα υποστεί τις νόμιμες κρατήσεις εφορίας 22%, περίθαλψης 6% και έκτακτης εισφοράς Ν.3986/11 περίπου 1,5% , σύνολο κρατήσεων 22+6+1,5=29,5%, συνεπώς 511,54Χ29,5%=150,90€ . 

Το πληρωτέο θα είναι 511,54€-150,90=360,64€. Το ποσό που πιστώθηκε ο εν λόγω απόστρατος είναι 360,14€ απόκλιση των 0,50€. 

 _Υ.Γ Δυστυχώς από πληροφορίες που διέρρευσαν σχετικά με την απόφαση της ολομέλειας του Σ.τ.Ε σχετικά με την αντισυνταγματική περικοπή των δώρων Ν.4093/12 (13η και 14η σύνταξη ) είναι αποκαρδιωτικές. Καίτοι η σύμβουλος Επικρατείας Κα Ε. Π. ήταν καταπέλτης στην εκ 13 σελίδων εισήγησή της , που τάχθηκε με τις θέσεις του ΣΤ’ Τμήματος του Σ.τ.Ε , δηλαδή υπέρ των δημοσίων υπαλλήλων και υπέρ της αντισυνταγματικότητας των περικοπών των δώρων και της αντίθεσης των περικοπών με το πρωτόκολλο της Ε.Σ.Δ.Α .

Η συνεδρίαση έγινε την 20/05/19 και η εισήγηση Δεν έγινε δεκτή και κατά πλειοψηφία κρίθηκαν οι περικοπές των δώρων συνταγματικές και έκλεισε το ζήτημα καταβολής αναδρομικών στους εργαζομένους στο δημόσιο. 

ΟΙ απόστρατοι συνταξιούχοι προστατεύονται από την αμετάκλητη απόφαση 647/19 του Δ.Ε.Α και τις αποφάσεις του 2287-2290/15 του Σ .Τ.Ε, που κήρυξαν τους Ν.4051/12 ΚΑΙ 4093/12 αντισυνταγματικούς.

- ΙΔΩΜΕΝ 


1 σχόλιο:

  1. AΛΑΛΟΥΜ Η 13 ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΛΛΑ ΑΛΑΛΟΥΜ ΚΑΙ ΕΠΙ 7 ΜΗΝΕΣ,Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΦΑΠΑΞ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΑΠΟΚΑΣΤΑΘΕΝΤΕΣ ΑΞΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΔ,ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΕ ΤΗΣ ΠΑ.
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΕ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ..."....Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ Χρηματικού του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ,...θα καταβάλει τις δικαιούμενες αποδοχές σε 321 διοικητικά αποκατασταθέντες Συνταξιούχους αστυνομικούς με την Μισθοδοσία Ιουλίου 2019 στις 27/6/2019, μέσω της ενιαίας αρχής πληρωμών στον τραπεζικό λογαριασμό, που διατηρούσαν όταν βρίσκονταν σε ενέργεια!!!
    ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΥΕΘΑ ΚΑΙ ΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ-ΟΧΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ- ΑΞΚΩΝ ΤΗΣ ΠΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨