Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΆ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ: Δείτε σε ποιους κωδικούς του Πίνακα ¨6¨ στο ¨Ε1¨πρέπει να είναι προ-συμπληρωμένα τα ποσά (Διευκρινήσεις)

                                                Hellenic_Parliament-MPs_swearing_in.png
ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ . ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (Ε.Ε.Δ).
Γράφει ο 
Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α) 
Αγαπητοί συνάδελφοι ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ και ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΆΔΑ.Σας στέλνω το διευκρινιστικό κείμενο με τους κωδικούς του ΠΙΝΑΚΑ 6 στο Ε1 που ενδιαφέρει πολύ τους συναδέλφους, και παρακαλώ για την προβολή του. 
Ευχαριστώ ΓΙΑΝΝΗΣ.......... 

Η Βουλή αποφάσισε  


Στις 15/04/2019 κυρώθηκε από την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής Συμφωνία για την Ασιατική Τράπεζα Υποδομών και Επενδύσεων (Α.Τ.Υ.Ε) και άλλες διατάξεις. 
Στο Κεφάλαιο Γ’ που αναφέρεται σε φορολογικές νομοθεσίες με το άρθρο 52 τροποποιείται το άρθρο 60 του Ν . 4172/2013, όπως το εδάφιο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 86 του Ν.4582/2018, όπου μετά τις λέξεις «για τα εισοδήματα αυτά» προστίθεται η φράση ¨συμπεριλαμβανομένης και της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης (Ε.Ε.Α) του άρθρου 43 Α’ ¨και ισχύει για εισοδήματα που αποκτώνται από την έναρξη ισχύος των άρθρων 10 έως 15 του Ν.4575/2018. 
Για τις φορολογικές αλλαγές θα πρέπει να ενημερωθεί η Α.Α.Δ.Ε (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) με εγκύκλιο εφαρμογής ώστε να επιφέρει τις ανάλογες αλλαγές στο έντυπο Ε1 των φορολογικών δηλώσεων εσόδων του έτους 2018.
 Στο έντυπο Ε1, που αναρτήθηκε στις αρχές του Απριλίου του 2019 στο ΤAXIS NET, τα αναδρομικά που έλαβαν οι απόστρατοι με το Ν.4575/2018 στις 21-12-2018 φορτώθηκαν όλα στο έτος 2018 φορολογήθηκαν αυτοτελώς με 20% έχουν καταχωρηθεί και εμφανίζονται προ-συμπληρωμένα στον Πίνακα 6 του φορολογικού Εντύπου Ε1 στους κωδικούς 619_620 (φορολογητέο ποσό) και ο φόρος που παρακρατήθηκε στους κωδικούς 613_614. 
 Μετά την ψήφιση της ανωτέρω διατάξεως φορολογικής νομοθεσίας άρθρο 52 που προβλέπει για απαλλαγή των αναδρομικών από την κράτηση της Ε.Ε.Α θα πρέπει να εκδοθεί εγκύκλιος εφαρμογής προς την Α.Α.Δ.Ε η οποία με τη σειρά της πρέπει να καταχωρήσει τα αναδρομικά (φορολογητέο ποσό) και να φαίνονται προ-συμπληρωμένα στον Πίνακα 6 του εντύπου Ε1 στους κωδικούς 617_618 και όχι στους 619_620, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. 
Εφόσον συμβεί αυτό τότε και μόνο τότε θα απαλλαγείτε από την κράτηση της Ε.Ε.Α, που κυμαίνεται ανάλογα με το σύνολο του εισοδήματος από 2,2% έως 10% και μπορείτε να υποβάλλετε τη φορολογική σας δήλωση, όχι αργότερα της 30ης Ιουνίου 2019. _

Υ.Γ Αγαπητοί συνάδελφοι το 2019 διανύουμε μια μακρά περίοδο τριών τουλάχιστον εκλογικών αναμετρήσεων (Ευρωεκλογές , Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Βουλευτικές ) τα κόμματα για ψηφοθηρικούς λόγους έχουν αρχίσει τις αμέτρητες παροχές , αφού με τους νόμους των μνημονίων μας πήραν το ¨καρβέλι¨ και τώρα προσπαθούν να μας το ανταλλάξουν με ένα ¨αντίδωρο¨. 
Ωστόσο δεν μπορώ να μην σταθώ σε τρείς από αυτές τις ¨δεσμεύσεις¨ τους, όπως : 
 α) Σεβασμός στις αποφάσεις της δικαιοσύνης σε ότι αφορά τα αναδρομικά, που μας στέρησαν οι περισσότεροι αντισυνταγματικοί (με αποφάσεις δικαστηρίων) νόμοι των μνημονίων. Σε ότι με αφορά έχω κάνει επτά προσφυγές στη δικαιοσύνη με ενστάσεις, εφέσεις και αγωγές, αρχής γενομένης από το Μάιο του 2000 μεγάλη ταλαιπωρία και πολλά έξοδα. Η δικαιοσύνη είναι η έσχατη ελπίδα του αδικούμενου Έλληνα πολίτη και το δημοκρατικό πολίτευμα πρέπει να την σέβεται. Είκοσι χρόνια είναι πολλά για μια τελεσίδικη απόφαση δικαίωσης. 
β) Κατάργηση του Ν.4472/18 νόμος του 3ου μνημονίου που προβλέπει μείωση του αφορολόγητου από 1-1-2020 στα 5.600,00 € και θα επιβάλλει πρόσθετη φορολογία περίπου μιας μηνιαίας σύνταξης _ μισθού σχεδόν σε όλους τους πολίτες. Εν τούτοις μιλάνε για 13η σύνταξη, αν δεν είναι αυτό «φαρισαϊσμός». 
γ) Κατάργηση του Ν.4387/16 κατάφορα άδικου και αντισυνταγματικού , αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων, αφού η ανταποδοτική σύνταξη σπάνια θα υπερβαίνει το 40% της προσφοράς του συνταξιούχου σε εισφορές και εργασία. Άλλωστε ένας λόγος που πέντε μήνες τώρα (έπρεπε να είχε γίνει την 01-01-2019) δεν έχει γίνει επαν- υπολογισμός των παλαιών συντάξεων και δεν εκδίδονται μηνιαία ενημερωτικά δελτία και παίρνουμε συντάξεις με τον παλαιό τρόπο υπολογισμού , είναι και αυτός. Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων Ν.4387/16 καταργεί όλες τις μειώσεις των νόμων των μνημονίων που κηρύχθηκαν αντισυνταγματικοί από την δικαιοσύνη, η πολιτεία έπρεπε να σεβαστεί τις αποφάσεις. 
Παράλληλα λύνει και το πρόβλημα διεκδίκησης αναδρομικών από τους πολίτες από της εφαρμογής του 01-01-2019 και όχι από την ψήφιση του νόμου 30-06-2016, όπως αποφάσισε το Δ.Ε.Α με την 647/2019 στις 20-02-2019 και έπαυσε ο νόμος να αποτελεί πλέον τη ¨γκρίζα ζώνη¨ για το δικαίωμα αναδρομικών. Οι παλαιοί συνταξιούχοι δικαιούνται αναδρομικά από μειώσεις των νόμων των μνημονίων με τα σημερινά δεδομένα μέχρι 31-12-2018. .

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ, εδώ δεν έχουμε λάβει μέχρι τώρα τις Βεβαιώσεις Αποδοχών 2018 και φυσικά τα μηνιαία ενημερωτικά 2019, τι να λέμε τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨