Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Συνάντηση Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α με Υφυπουργό κ. Πετρόπουλο


Θέματα Συλλόγου Συζύγων Θανόντων για συζήτηση 
3η Σεπτεμβρίου 2018

Tην 3η Σεπτεμβρίου 2018 το ΔΣ του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α [Αξιοπρέπεια – Ισότητα – Αλληλεγγύη], αποφάσισε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο του Υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να διαδηλώσει κατά των διατάξεων των άρθρου 12 του ν.4387/2016, που αφορά στις Συντάξεις Θανάτου.

Το επίμαχο άρθρο, που χρήζει άμεσης τροποποίησης, έχει ήδη δημιουργήσει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα και παραβαίνει την αρχή της ανταποδοτικότητας των εισφορών, την αρχή της ισονομίας και κτυπά βάναυσα το θεσμό της οικογένειας. Ειδικότερα αιτούμεθα:

Την άρση των ηλικιακών κριτηρίων της παραγράφου 1Α που καθορίσθηκαν με το άρθρο 12 του ν.4387/2016 (κάτω των 55 και κάτω των 52 ετών), ως παράλογα και αντισυνταγματικά, αφού χωρίζει τους πολίτες σε κατηγορίες.

Την επαναφορά του 70% της σύνταξης του εκλιπόντος αντί του 50% που καθορίσθηκε με το ν.4387/2016, επειδή μειώνεται η σύνταξη σε μη ανεκτά όρια διαβίωσης παραβιάζοντας σαφώς σχετικές διατάξεις του Συντάγματος. Τη διατήρηση του 70% στους παλαιούς δικαιούχους συντάξεων χηρείας.

Τη μείωση του ορίου της 5ετίας εγγάμου βίου που αναφέρεται στην παράγραφο 2 του άρθρου 12 του ν.4387/2016, από 5 στα 2 έτη.

Να μην εφαρμοσθεί ο επαναϋπολογισμός των συντάξεων που οδηγεί σε νέες μειώσεις. Σε αντίθετη περίπτωση στο πλαίσιο της ισονομίας των πολιτών να εφαρμοσθεί για τις Συντάξεις Χηρείας ότι και σε όλους τους άλλους συνταξιούχους.

Να επισπευσθεί η έκδοση των οριστικών συνταξιοδοτικών πράξεων που αφορά στις Συντάξεις Χηρείας. Η κατάσταση είναι τραγική σε πάρα πολλές οικογένειες μελών μας. Στα τέως ταμεία ΝΑΤ, ΤΣΑΥ και ΤΣΜΕΔΕ δεν έχει εκδοθεί ακόμα ούτε μία οριστική σύνταξη.

Να εκδοθεί λογισμικό για όσες υποπεριπτώσεις αυτό απαιτείται ακόμα. Πχ για όσους κατέθεσαν τα έγγραφα για συνταξιοδότηση μετά την ψήφιση του ν.4387/2016 και κατόπιν έχασαν τη ζωή τους.

Να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης επικουρικών συντάξεων.

Να επιλυθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών το θέμα της διαγραφής ή του διακανονισμού χρεών του θανόντος προς ταμεία ή εφορία. Σε αρκετές περιπτώσεις τα χρέη δημιουργήθηκαν λόγω παρατεταμένης ανίατης ασθένειας του εκλιπόντος.

Να γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να χορηγείται σύνταξη μέχρι την ηλικία των 24 ετών εφόσον το τέκνο φοιτά σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, Ιδιωτικά ΙΕΚ κλπ και δύναται να το αποδείξει ακόμη και εάν πρόκειται για δεύτερη σχολή ή είναι στη διαδικασία απόκτησης μεταπτυχιακού. Επίσης να χορηγείται σύνταξη μέχρι την ηλικία των 24 ετών εφόσον το τέκνο φοιτά σε ΟΑΕΔ και ΕΠΑΛ, ή σε Ιδιωτικά ΙΕΚ και Κολέγια.

Να δοθεί εντολή ώστε να επιστραφούν τα αναδρομικά λόγω εφαρμογής του ν.4307/2014 στους κληρονόμους των θανόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Σε επίσκεψη μελών μας στο ΓΛΚ η απάντηση ήταν ότι δεν θα δοθούν. Αρχειοθετούν δε τις αιτήσεις χωρίς καμία ενέργεια.

Να υπάρξει μοριοδότηση για μόνιμη εργασία για όσες το επιθυμούν χωρίς όμως να υποκαθιστά το νόμιμο δικαίωμα της σύνταξης χηρείας που δικαιούται ο επιζών σύζυγος.

Να επανεκδοθούν οι συντάξεις με αναδρομική ισχύ σε εφαρμογή της τροποποίησης που καθόρισε την κατώτατη σύνταξη θανάτου στα 384€ για 20 συντάξιμα χρόνια ή στα 360 ευρώ για 15 συντάξιμα χρόνια.

Συμπέρασμα: Οι διαφαινόμενες καλές προθέσεις του κ. Υφυπουργού θα κριθούν πολύ σύντομα. Ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α θα είναι σε επιφυλακή και έτοιμος για νέους αγώνες αν οι υποσχέσεις δεν γίνουν πράξη. Και τότε η σύγκρουση θα είναι μετωπική.>>



Με εκτίμηση,
Για το Σύλλογο ΑΞ.Ι.Α
Απόστολος ΠαπαπαρίσηςΥπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨