Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Έσοδα - Έξοδα ΕΑΑΑ μηνών ΜΑΙ - ΙΟΥΝ 2018 και άλλες διαπιστώσεις......


Η Ε.Α.Α.Α. με δύο (2) λιτές και απλές καταστάσεις Εσόδων & Εξόδων για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο συνεχίζει να ενημερώνει τα μέλη της (όπως κάνει εδώ και 2 1/2 χρόνια).

Οι καταστάσεις των εξόδων είναι και πάλι συνολικές και μονολεκτικές  χωρίς να είναι της μορφής της ξεχωριστής ανάρτησης της κάθε δαπάνης - απόφασης  με την πλήρη αιτιολόγηση του σκεπτικού και όπως προβλέπεται (σύμφωνα με τον νόμο και για τα Ν.Π.Δ.Δ.) που εφαρμόζουν.........
πλήρως και με ακρίβεια  οι άλλες δύο (2) Ενώσεις Αποστράτων στην Δι@ύγεια και αναρτώντας σε ειδικό χώρο στις Ιστοσελίδες τους χωρίς ο επισκέπτης να χρειάζεται να ψάχνει στο αχανές διαδίκτυο.

Το aeroporiapostratos πριν τρία (3) χρόνια με τις αναρτήσεις του είχε ανακινήσει το θέμα (Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ ) για να φθάσουμε μετά την ανακίνηση του θέματος από τις ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ αναρτήσεις  του προηγούμενου Δ.Σ. στις λιτές και όχι όμως αναλυτικές αναρτήσεις  του νυν Δ.Σ. στην Δι@ύγεια. 

Στο τέλος του 2018 συμπληρώνεται η 3ετής  θητεία του νυν Δ.Σ. και ποτέ σε καμία κατάσταση Εξόδων Μηνός ή Συγκεντρωτικής:   
  • Δεν έχουμε δει π.χ. τα Ετήσια ποσά που έχει διαθέσει η Ένωση στα Παραρτήματά της. Αλήθεια πόσα χρήματα διατίθενται κάθε χρόνο για το κάθε Παράρτημα ξεχωριστά;;;;;και για ποιους Ακριβώς λόγους;;;;;; Για τυχόν συγκρίσεις μεταξύ Παραρτημάτων.Θα το μάθουμε ως συνεισφέροντες κάθε μήνα με τον οβολό μας στα έσοδα της Ένωσης ;;;;; Η αποστολή εγγράφων από την έδρα προς τα Παραρτήματα καλώς υπάρχει αλλά η Δι@ύγεια βρίσκεται εδώ για να ενημερώνονται ΑΠΑΝΤΕΣ και όχι το τυχόν συρτάρι του Παραρτήματος ή στην καλύτερη των περιπτώσεων ο πίνακας  ανακοινώσεων που τέτοιου τύπου ανακοινώσεις <<αποψιλώνονται>> ΑΜΜΕΣΑ  για ιδία χρήση μερικών... 
  • Δεν έχουμε δει επίσης ποτέ καταστάσεις και ποσά με τις Απαιτούμενες Δαπάνες που έχει εγκρίνει για τυχόν εργασίες επί των κτιρίων ή των τυχόν ενοικίων που πληρώνονται για τα Παραρτήματα  αλλά και άλλων αγορών π.χ. σκευών - επίπλωσης κλπ που γίνονται ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα. Μερικοί Πρόεδροι Παραρτημάτων και μπράβο τους συγκαλούν 6μηνιαίες Γενικές Συνελεύσεις  για ενημερωτικό απολογισμό πεπραγμένων, αλλά ΔΕΝ ΑΡΚΕΊ γιατί πλέον ο νόμος το λέει σαφέστατα ότι:  και το τελευταίο Ν.Π.Δ.Δ καθημερινά αναρτά και για 1 ευρώ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ την ΑΠΟΦΑΣΗ για την κάθε Δαπάνη.
  • Αληθεύει ότι <<πριμοδοτήθηκαν>>  (λόγω κρίσης λέγεται) κάποιες εκδηλώσεις Παραρτημάτων;;;;;;;; ώστε το αντίτιμο ανά  άτομο να κατέβει χαμηλότερα για μεγαλύτερη συμμετοχή σε παρευρισκόμενους. Δεν γνωρίζουμε αν ήταν σε γνώση του Δ.Σ. της Ένωσης;;;;;;;;ή ήταν απόφαση κάποιου Δ.Σ. Παραρτήματος;;;;;;;στη Δι@ύγεια όμως θα φαινόταν ο λόγος της διάθεση της δαπάνης. 
Όμως πόσο δίκαιη είναι  η ανωτέρω πρακτική;;;;;;; απέναντι στο σύνολο των Αποστράτων μελών της Ένωσης  που συμμετέχουν με τον μηνιαίο τους οβολό και συνεισφέρουν και αυτοί στα έσοδα της Ε.Α.Α.Α. ισότιμα αλλά είναι <<αποστασιοποιημένοι>> (για τους δικούς τους δικαιωματικά λόγους) και δεν πλησιάζουν στην Ένωση;;;;;;;;
ή π.χ κάποιοι άλλοι που κατοικούν σε πόλη ή χωριό  που δεν έχει Παράρτημα και δεν συμμετέχουν στις ανωτέρω εκδηλώσεις;;;;; ή και για κάποιους άλλους που δεν <<πρόκαμαν>> να δηλώσουν εγκαίρως και δεν χώρεσαν στην εκδήλωση!!!!
Δεν θα έπρεπε να γνωρίζουν και αυτοί για την <<πριμοδότηση >> (αν έγινε τελικώς;;;;;) του ανωτέρω εισιτηρίου της εκδήλωσης ;;;;;
  • Κατά καιρούς η Ένωση καλώς δίδει -προβλέπεται- ένα επίδομα 300-500-1000 ευρώ (μετά από έγγραφο αίτημα μελών της) σε Συναδέλφους που το έχουν ανάγκη για διαφόρους λόγους. Το εν λόγω όμως βοήθημα δυστυχώς το γνωρίζουν πολύ λίγοι ότι υφίσταται. Ποτέ από την Ε.Α.Α.Α. δεν είδαμε ανάλογη ανακοίνωση για την ύπαρξη του εν λόγω Βοηθήματος.  Η ανάρτηση στη Δι@ύγεια τέτοιων αποφάσεων που θα ανέλυαν τους λόγους της χορήγησης (χωρίς φυσικά την αναγραφή των ονομάτων ή μόνον των αρχικών) θα ήταν επίσης έναυσμα ώστε όλοι να το μάθουν ότι υπάρχει για να μπορούν να το αιτηθούν εάν  ο μη γένοιτο το χρειαζόταν. 
Το όλο θέμα τελικώς είναι διαδικαστικό και πρέπει να του δοθεί επιτέλους η σωστή λύση και διάσταση από τους Συναδέλφους του Δ.Σ. για την πλήρη ενημέρωση όπως έχει προβλέψει ο νομοθέτης και όχι του τρόπου που έχει επιλεγεί της <<τηλεγραφικής διατύπωσης>>  με μια απλή κατάσταση εξόδων χωρίς έστω των επεξηγήσεων τουλάχιστον των ΚΑΕ.

Στο aeroporiapostratos Πιστεύουμε και Δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση αλλά ούτε και κατά διάνοια  ΥΠΑΙΝΙΣΣΌΜΑΣΤΕ το παραμικρό και για κανένα Συνάδελφο μέλος του Δ.Σ. (συμπεριλαμβανομένων και των Δ.Σ. των Παραρτημάτων) για την διαχείριση των εσόδων και των εξόδων της Ένωσης. Τιμούμε όλους τους αιρετούς Συναδέλφους μας και πιστεύουμε ότι κάνουν το καλύτερο στον εθελοντισμό προσφοράς τους!!!

Είναι γεγονός ότι έγιναν τα πρώτα βήματα (για το εν λόγω θέμα) με το παρόν Δ.Σ . Πιθανόν να συμβαίνουν όλα αυτά και από έλλειψη κόσμου και στελέχωσης προσωπικού στο Σμήνος Ε.Α.Α.Α. ελπίζουμε το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές και ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος που είναι υπεύθυνος για την ανάρτηση των θεμάτων στην Δι@ύγεια να το εφαρμόσει κατά γράμμα όπως το ορίζει ο νόμος και να δώσει την αντίστοιχη λύση όπως κάνουν και οι άλλες δύο Ενώσεις Αποστράτων.

  Καλούμε από τώρα τους Συναδέλφους που θα είναι υποψήφιοι να το συμπεριλάβουν στα Προγράμματά τους  με σχετική Δέσμευση στα Βιογραφικά τους.

Δείτε εδώ πως ενημερώνονται λεπτομερειακά οι Απόστρατοι των Ε.Α.Α.Σ και Ε.Α.Α.Ν





Όλες οι αναλυτικές αποφάσεις (για την κάθε δαπάνη ξεχωριστά) των Ε.Α.Α.Σ & της Ε.Α.Α.Ν 

Δείτε εδώ και τις συγκεντρωτικές - μονολεκτικές δαπάνες της Ε.Α.Α.Α που κανείς ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ αλλά θα ήθελε να μάθει περισσότερα για : 


  • π.χ. για τις δαπάνες  με α/α 5 ή 59;;;;; (ως κατωτέρω)
  • ή τι σημαίνουν οι δαπάνες με την λέξη : ΣΤΑΣΥ ΑΕ;;;;;; (μερικοί ήμαστε κι από χωριό)
  • ή γιατί υπάρχει η δαπάνη με α/α 32  WIND όταν όλη η Αεροπορία χρησιμοποιεί VPN COSMOTE με μηδενικό κόστος.......η Ε.Α.Α.Α. χρησιμοποιεί τηλέφωνα  άλλης εταιρείας;;;;; με χρέωση 1.600 ευρώ;;;;;; 



κ.κ. συνάδελφοι του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Α. γιαυτό χρειάζονται οι αναλυτικές αναρτήσεις.........ρίξτε μια ματιά στις αναρτήσεις των ΕΑΑΣ και ΕΑΑΝ  ΈΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΔΑΠΑΝΩΝ (χωρίς τις ανάλογες επεξηγήσεις) της ΕΝΩΣΗΣ μας;;;;;







1 σχόλιο:

  1. Προς ενίσχυση της άποψη σας ότι δεν υπάρχουν υπόνοιες για κακοδιαχείριση, να αναφέρουμε τους ελέγχους που πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση των Εσόδων και Εξόδων της ένωσης από ελεγκτές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
    Χωρίς τον έλεγχο αυτό και την έγκρισή τους ανά παραστατικό Εσόδου και Εξόδου δεν εγκρίνεται ο ισολογισμός και απολογισμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨