Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Κόβουν δαπάνες για φάρμακα στρατιωτικών ως ισοδύναμο για ΦΠΑ στα νησιά


ΣΧΟΛΙΟ: Κατευθείαν μέσα σε λιγότερο από 2 ώρες  βρήκαν την λύση.......
Από ποιους θα έκοβαν 28 εκ.;;;;;Αμεσα και με τις λιγότερες διαμαρτυρίες...
Μα απ΄ αυτούς που επανειλημμένα έχουν φτωχοποιήσει και στοχοποιήσει....
Το 2018 όμως κατά τον κ. Καμμένο είναι έτος Μέριμνας Προσωπικού!!!  


Πρόταση με περικοπές 28 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατέθεσε απόψε στο Eurogroup ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου να συμφωνήσουν οι "θεσμοί" στην παράταση κατά έξι μήνες του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά. 

Οι Βρυξέλλες - και κυρίως το Βερολίνο - θα μελετήσουν την πρόταση αυτή κωδικό προς κωδικό και εφόσον την εγκρίνουν τότε μέχρι τις............
αρχές Αυγούστου θα ξεπαγώσουν τη δόση των 15 δις ευρώ προς τη χώρα μας μέχρι τις αρχές του Αυγούστου. Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει περικοπές-σοκ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αφού μειώνει από τις δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη των εργαζομένων μέχρι την προμήθεια φαρμάκων!

Ο Αλέξης Τσίπρας, βέβαια, όταν είχε ανακοινώσει με υπερηφάνεια την αναστολή του μέτρου της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, δεν είχε πει λέξη για τα ισοδύναμα μέτρα που θα έπρεπε να βρει για να την εφαρμόσει...

Το έγγραφο με την πρόταση Τσακαλώτου - Καμμένου αποκάλυψε ο Τζιμ Μπρούνστεν, ανταποκριτής των Financial Times στις Βρυξέλλες. Το έγγραφο αναλύει πόσα χρήματα θα εξοικονομηθούν από έξι διαφορετικούς κωδικούς του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με το άθροισμα της περικοπής δαπανών να φτάνει τα 28 εκατ. ευρώ, όσα θα κέρδισε θεωρητικά το κράτος από την αύξηση του ΦΠΑ στα έξι νησιά του ανατολικού Αιγαίου, που αναστέλλεται για ένα εξάμηνο.

Το έγγραφο, που κατατέθηκε στη συνεδρίαση του Eurogroup, σημειώνει ειδικότερα τα εξής:

"Το Υπουργείο Άμυνας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, δεσμεύεται στις ακόλουθες αλλαγές στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας του 2018, οδηγώντας στην εξοικονόμηση πιστώσεων κατά 28 εκατομμύρια ευρώ. Οι συγκεκριμένοι κωδικοί του προϋπολογισμού που επηρεάζονται παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα. Οι αλλαγές που αποτυπώνονται στον πίνακα θα γίνουν μέσα από την έκδοση Υπουργικής Απόφασης από τον Υπουργό Οικονομικών:

- Δαπάνες για ΝΑΤΟ: Από 25.4 στα 20.4 εκατομμύρια ευρώ


- Αμοιβή για συντήρηση αεροσκαφών και άλλου εξοπλισμού: Από 17.3 στα 13.3 εκατομμύρια ευρώ

- Υγειονομική περίθαλψη εργαζομένων με δημόσια ασφάλιση: Από 42.3 στα 37.3 εκατομμύρια ευρώ

- Προμήθεια φαρμακευτικού υλικού: Από 21.9 στα 19.9 εκατομμύρια ευρώ

- Πληρωμές για δαπάνες ταξιδιών του προσωπικού: Από 39.6 στα 37.6 εκατομμύρια ευρώ

- Υποχρεώσεις από άλλα προγράμματα εξοπλισμών των ενόπλων δυνάμεων: Από 454 στα 444 εκατομμύρια ευρώ"

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/kovoun-dapanes-gia-farmaka-stratiotikon-os-isodinamo-gia-fpa-sta-nisia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨