Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ !!!ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ;;;

                    
Μωάμεθ ΣΤ ΄ 36ος o τελευταίος σουλτάνος       Οθωμανικός χαιρετισμός 
 
   Χάρτης της συνθήκη των Σεβρών  διαμελισμός της Οθωμ. Αυτοκρ.

Γράφει 
ο Γιάννης Αβραμίδης Σμxος(ε.α) 

Αναμφίβολα ο λαός της Ελλάδας έζησε σε αυτό το ευλογημένο τόπο και μεγαλούργησε σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής για χιλιετηρίδες. Σε αυτό το διάστημα πολλές φορές δέχτηκε επιθέσεις από τους εχθρούς της , παρά ταύτα άντεξε και επέζησε έως σήμερα. Το νεοελληνικό κράτος διαμορφώθηκε κυρίως με τις............ συνθήκες της Λοζάνης του 1923 και των Παρισίων του 1947 με αναγνωρισμένα σύνορα παγκοσμίως απ όλους τους διεθνείς Οργανισμούς. 

Παρά ταύτα σήμερα παρά ποτέ «κινδυνεύει» η Ελλάς. Διάγει ίσως τη δυσκολότερη περίοδο της ιστορίας της , γιατί έχει να αντιμετωπίσει πολλούς εχθρούς και κινδύνους, που έχουν πλήξει την αξιοπρέπεια και την ύπαρξη του Έλληνα. 

Όταν γνωρίζεις το κίνδυνο και τον εχθρό σου μπορείς ,κάνεις προσπάθειες να τον αντιμετωπίσεις. Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός ¨να φοβάσαι το ύπουλο εχθρό¨. Πιστεύω σήμερα, ότι οι βασικότεροι κίνδυνοι και εχθροί της πατρίδας μας εντοπίζονται, στον εξ ανατολών κίνδυνο που πρόσφατα έχει ξεπεράσει κάθε όριο και τα Μνημόνια που έχουν κυριολεκτικά εξαθλιώσει τους Έλληνες (4 ,5 εκατ. κάτω από το όριο της φτώχιας) και αντιμετωπίζουμε σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα. 
 
Ο εξ ανατολών κίνδυνος υπήρξε η ¨κατάρα¨ του Θεού , που όπως έλεγαν οι πρόγονοί μας ,¨ μας τους έστειλε γείτονες για να μας παιδεύουν¨. Ο Σουλτάνος έχει παραφρονήσει . Εκμεταλλευόμενος την οικονομική κρίση της χώρας μας αφ ενός και αφ ετέρου για προεκλογικούς λόγους απειλεί και ομιλεί για τη χώρα μας με ανεπίτρεπτη απαξία. 

 Σύμφωνα με πληροφορίες των Μ.Μ.Ε , που σχετίζονται με αναφορές τούρκων ακολούθων στην Ελλάδα ,που μιλάνε για καταρρακωμένο ηθικό του στρατεύματος και αδυναμία ενεργοποίησης των μέσων λόγω έλλειψης υλικών συντηρήσεως λειτουργίας. Παράλογο , αυτή η θεώρηση απέχει πολύ από την πραγματικότητα , γίνεται για λόγους προπαγάνδας. 

Από την μεγάλη μου πείρα στη συντήρηση των αφων πιστεύω ότι οι γνώσεις και η εμπειρία των τεχνικών μας είναι σε θέση να δίνουν τις λύσεις σε οποιαδήποτε δυσκολία και να κρατούν τη διαθεσιμότητα σε υψηλό επίπεδο. Ισχυρίζονται επίσης ότι δεν έχουν αγοράσει, όπλα για δέκα και πλέον χρόνια λόγω δυσπραγίας. Η ελληνική ψυχή νίκησε και θα νικήσει, οι απειλές που εκτοξεύονται δεν μας πτοούν μας χαλυβδώνουν. 

Η αναβίωση του πνεύματος των Οθωμανών έχει τελειώσει αφού το νεοτουρκικό κράτος δεν έχει καμία σχέση με αυτούς. Ο ιδρυτής του, ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ, καταδικάστηκε σε θάνατο από τον τελευταίο σουλτάνο ΜΩΆΜΕΘ ΣΤ΄ , ως επαναστάτης κατά των Οθωμανών. Το επαναστατικό κίνημα του ΚΕΜΑΛ στηρίχθηκε και υποστηρίχθηκε από το κίνημα των μπολσεβίκων , επανάσταση κατά των τσάρων το 1917. Ο κεμαλικός στρατός εξοπλίστηκε με τα δάνεια των ρώσων μπολσεβίκων . 

Το Ιούλιο του 1920 δόθηκε στους τούρκους χρυσός αξίας 100.000 Οθωμανικών λιρών και το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους το μεγάλο δάνειο του 1.000.000 χρυσά ρούβλια. Στις 16 Μαρτίου του 1921 υπογράφηκε μεταξύ Μόσχας και Κεμάλ η συνθήκη της Μόσχας που ονομάστηκε και συνθήκη ¨αδελφοσύνης¨. Χωρίς την υποστήριξη των μπολσεβίκων , την προδοσία των ευρωπαίων συμμάχων και την διχόνοια των Ελλήνων (εκλογές του 1920) , ο Σαγγάριος θα είχε γεμίσει από τα πτώματα των κατσαπλιάδων τσετών του Κεμάλ. 

 Οι νεότουρκοι των 72 εθνοτήτων κάποτε θα αφυπνιστούν και θα βρουν τον προσανατολισμό τους γιατί το δόγμα «τούρκος έθνος» δεν λειτούργησε για να ξεριζώσει τις ρίζες των εθνών, που τόσο απάνθρωπα επέβαλε ο πατέρας των νεοτούρκων. Κε Ερντογάν ο ισχυρισμός σου ότι η καρδιά σου κτυπά σε εδάφη που σχετίζονται με την Οθωμανική αυτοκρατορία μάλλον έχει απορυθμιστεί και κτυπάει σε λάθος τόπο και χρόνο. 

Το νεοτουρκικό κράτος προέκυψε με τη διεθνή συνθήκη του 1923 στη Λοζάνη που υπογράφτηκε από τον Κεμάλ και δεν έχει ανάγκη ¨επικαιροποίησης¨. Ας μη ξεχνάμε αφού δεν σας αρέσει η συνθήκη της Λοζάνης υπάρχει για το ίδιο θέμα και η συνθήκη των Σεβρών που υπογράφτηκε από τους συμμάχους νικητές του Α’Π.Π και του τελευταίου Σουλτάνου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας με επαχθείς όρους για τον ¨επιτήδειο ουδέτερο¨. Παραχωρούσε την ανατολική Θράκη, μέχρι τη γραμμή Τσατάλτζα, και τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο στην Ελλάδα , η Κωνσταντινούπολη θα διοικούνταν από τις συμμαχικές δυνάμεις , μεταξύ των οποίων και ελληνικές και το κυριότερο η Σμύρνη θα τελούσε σε επικυριαρχία του Σουλτάνου , θα είχε Διοικητή Έλληνα Αρμοστή ως εντολοδόχο των συμμάχων με την δυνατότητα να προσαρτηθεί στην Ελλάδα σε πέντε χρόνια με δημοψήφισμα. 

Αυτά Κε Ερντογάν για να επανορθώσουμε ορισμένες αλήθειες και ας λείπουν οι λεονταρισμοί, εποχές Κεμάλ τέλος, θα σου μείνει μόνο το σύμβολο του Οθωμανικού χαιρετισμού. . . .. .
   . 
Πληθυσμιακή υστέρηση           Γεννηθήκαμε Έλληνες 

 _ Ένας άλλος σοβαρός κίνδυνος της ύπαρξης της χώρας μας ως¨ Ελλάδα¨ είναι η πληθυσμιακή υστέρηση. Το προσδόκιμο της ζωής με την εφαρμογή των Μνημονίων που φτωχοποίησαν τον Έλληνα, κυρίως τη μεσαία τάξη, έχει πάρει την κατιούσα. Κύριες αιτίες οι περιορισμοί των κοινωνικών παροχών με κύρια την υγειονομική περίθαλψη και οι περικοπές των συντάξεων στα επίπεδα πείνας (4,5 εκατ. σε φτώχια) αυξάνουν τους θανάτους , ακόμα και αυτοκτονίες, και μειώνουν δραστικά την αναλογία γεννήσεων προς θανάτους (περίπου 25.000 ετησίως) . 

Το ποσοστό αναπλήρωσης του γηγενούς ελληνικού πληθυσμού περιορίζεται κάτω του συντελεστού 1,3 τέκνα ανά γυναίκα γόνιμου ηλικίας έναντι 2,3 που απαιτείται για την διατηρησιμότητα του ελληνικού γένους. Τα μνημόνια με τις πολλές δυσμενείς παρενέργειες μεταξύ αυτών και την μετανάστευση των 450.000 νέων παραγωγικών Ελλήνων που στερούν από την χώρα όχι μόνο ειδικευμένα στελέχη αλλά και πόρους στην εθνική οικονομία και τα ασφαλιστικά ταμεία. 

Τα διδάγματα της δημογραφίας και της γεωπολιτικής ομολογούν ότι εάν συνεχίσει η χώρα σε αυτό το ρυθμό θα προκληθεί ¨ανήκεστος βλάβη¨ στην ελληνική κοινωνία. Έτσι σε χρονικό διάστημα λιγότερο των 30 ετων ο ελληνικός πληθυσμός θα πέσει κάτω από επτά εκατομμύρια . Εάν συνεχίσει η μετανάστευση των νέων και παρά τη μείωση του προσδόκιμου ζωής , η αναλογία παραγωγικής τάξης και μη παραγωγικής θα είναι 1 προς 3 γεγονός ασυμβίβαστο για την ύπαρξη υγιούς οικονομίας . Και ιδού το χειρότερο, το έλλειμμα του πληθυσμού της χώρας θα καλυφθεί από τους μετανάστες οι οποίοι θα ξεπεράσουν τα 3 εκατ. κυρίως μουσουλμάνοι. 

Με την ελληνική ιθαγένεια που τους δίδεται αφειδώς ,χωρίς κανένα περιορισμό, αύριο θα ασκούν, γιατί όχι, τη διοίκηση (εμμέσως ή αμέσως) αυτού του δύσμοιρου τόπου. Ενός τόπου που για να αποκτήσει την ελευθερία του και την ταυτότητά του χύθηκαν ποταμοί ελληνικού αίματος σε όλους τους πολέμους ,εναντίον όσων επιβουλευόντουσαν την εθνική ανεξαρτησία του. 

Το χαρακτηριστικό στοιχείο ¨το ανάδελφο έθνος¨ αυτού του τόπου που στάθηκε για τη σωτηρία του , χάνεται οριστικά. Η ανικανότητα της Διοίκησης αυτού του τόπου που μας έριξε στη αγκαλιά του Euro Working Group και του Δ.Ν.Τ θα προκαλέσει ανήκεστη βλάβη στο ελληνικό γένος και στον πολιτισμό του. 

Ότι δεν κατόρθωσαν οι εχθροί της Ελλάδας με τα όπλα , ακόμα και γενοκτονίες (ποντιακού και μικρασιατικού ) , διατρέχει σήμερα ο ελληνισμός τον έσχατο κίνδυνο εξοντώσεώς του με τα Μνημόνια μέσα στην Ε.Ε, αποδεικνύοντας οι κοινοτικοί εταίροι μας (δανειστές) τη κοινωνική αλληλεγγύη τους. . 

_Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο Θεός της Ελλάδας να κάνει και πάλι το θαύμα του και να μας στείλει έναν ικανό Κυβερνήτη με την πατριωτική αγάπη και τις ιδέες του Ιωάννου Καποδίστρια .

Να παραμερίσει ο εθνικός διχασμός και να μην επαναληφθεί , 

«ο αρχικά αποδεκτός για τη σωτηρία του έθνους πρώτος κυβερνήτης του νεοελληνικού κράτους» να δολοφονηθεί από δυσαρεστημένους. Η τελική νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύσει στην καρδιά μας μόνο το αίσθημα το πατριωτικό- ελληνικό .

Πηγή εικόνων Google

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨