Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ¨ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ¨ . _ Ο ΑΠΟΗΧΟΣ _ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ¨Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΉΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ¨



Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α)

Η δύναμη της λαϊκής ρήσης «το πάθημα γίνεται μάθημα» αναμφισβήτητη. Δυστυχώς πολλές φορές ο Έλληνας δεν συμμορφώθηκε και δεν παραδειγματίζεται από τη λαϊκή ρήση. Η ιστορία πάντα διδάσκει, έτσι θα αναφερθώ σε αυτή και θα αναμοχλεύσω γεγονότα που έζησα ως νήπιο και παιδί την δεκαετία το 1940 -1950.

Πέντε περίπου χρόνια υπό γερμανική κατοχή, χρόνια δύσκολα , πείνας και δυστυχίας. Ακολούθησαν ...........τα χειρότερα , τα χρόνια του διχασμού που κατέληξαν στον εμφύλιο και ήταν καταστρεπτικός για τη χώρα αφού την οδήγησε στην οικονομική εξαθλίωση αλλά και στην εθνική υποτέλεια που προέκυψε με τα πακέτα βοηθείας (όπως δόγμα Τρούμαν και σχέδιο Μάρσαλ). Η δεκαετία που ακολούθησε 1950_1960 χαρακτηρίζεται από τη μετανάστευση. 

Η ανεργία αναγκάζει την ελληνική νεολαία σε μετανάστευση και να γίνεται μοχλός οικονομικής ανάπτυξης των άλλων χωρών. Το μειονέκτημα του διχασμού δυστυχώς είναι χαρακτηριστικό της φυλής μας , άλλωστε τα θλιβερότερα γεγονότα της ιστορίας μας έγιναν σε εποχές διχασμού του λαού. Γεγονός που οι εχθροί μας το γνωρίζουν , όπως και ο Κεμάλ Ατατούρκ, συμβούλευε τους υπηκόους του λέγοντας : 
« Οι Έλληνες είναι επικίνδυνοι όταν είναι μονιασμένοι , ευάλωτοι όταν είναι διχασμένοι» . 

Οι Σλάβοι σκοπιανοί της π.Γ.Δ.Μ , βόρειοι γείτονές μας δεν αρκέστηκαν μόνο στη παραχάραξη της ιστορίας , καπηλεύτηκαν όνομα και αλυτρωτισμό, αλλά και με τις θέσεις τους, με την δικαιολογία δήθεν της ¨ευκαιρίας¨ για λύση του σκοπιανού , να διχάσουν το ελληνικό λαό. 

Αφορμή γι αυτό τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Κυρίως αυτό του Συντάγματος που έγινε με τη συμμετοχή Ελλήνων πατριωτών για να εκφράσει ο κυρίαρχος λαός την αγάπη του και τη στήριξή του στη πατρίδα του. 


Αναμφισβήτητη η συμμετοχή όλων των Ελλήνων από όλα τα μέρη της χώρας , από τη Θράκη ως τη Κρήτη και το Καστελόριζο ως την Ήπειρο. Δυστυχώς τα περισσότερα πολιτικά κόμματα για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους χρησιμοποίησαν το γεγονός προς άγραν ψήφων. 
Το μήνυμα του συλλαλητηρίου έπρεπε να γίνει η δύναμη στη φαρέτρα αυτών που διαπραγματεύονταν το εθνικό θέμα. 

Δυστυχώς έγινε αιτία αντιπαράθεσης και έδωσε προς τα έξω την εντύπωση εμφύλιου διχασμού, ότι το χειρότερο για εμάς , δώρο για να το εκμεταλλευτούν οι αντίπαλοί μας. Αυτό και μόνο δηλώνει ότι η παρούσα κατάσταση όπως διαμορφώθηκε από τους κακούς χειρισμούς των ¨υπευθύνων¨ δεν είναι η μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας για την επίλυση του προβλήματος αλλά η ΧΕΙΡΌΤΕΡΗ με μελλοντικές συνέπειες.  Άλλωστε την ανάγκη της λύσης την έχουν οι γείτονες για τα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε γιατί αλλιώς θα διαλυθούν. 

 _ Πολλά τα θέματα της αντιπαράθεσης, μεταξύ των δύο πλευρών για την αναγκαιότητα ή μη των συλλαλητηρίων και το μήνυμα που εκπέμπει. Θα αναφερθώ τουλάχιστον σε ένα που έγινε κυρίαρχο από τα Μ.Μ.Ε. Είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων στα συλλαλητήρια . Οι δύο πλευρές για τους δικούς τους λόγους υπερβάλουν , οι μεν υποτιμούν τη συμμετοχή σε 140.000 , οι δε υπερτιμούν σε 1.500.000 . Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση που υποστηρίζουν οι ειδικοί και εμπιστεύομαι την εμπειρία τους, όπως την εκτίμηση ενός σκηνοθέτη που έδωσε τον αριθμό των συγκεντρωθέντων σε 800.000. 

 Ο αριθμός των συγκεντρωθέντων στο συλλαλητήριο δεν αλλάζει το ΜΗΝΥΜΑ που έστειλε σε όλο τον κόσμο
¨ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗ ΧΑΡΙΖΟΥΝ¨ . 

Άλλωστε αυτό καταγράφτηκε και από την πλειονότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης του εξωτερικού. Δεν θα πρέπει να αδικούμε και τον ελληνισμό της διασποράς όπου σε πολλά μέρη του κόσμου σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διατράνωσε την αντίθεσή του για την παραχάραξη της ιστορίας της Μακεδονίας «ήταν και είναι Ελληνική ». 

 _Αυτοί που διαστρέβλωσαν το ΜΗΝΥΜΑ του συλλαλητηρίου ας το ξανασκεφτούν διότι όπως λέει και ο κυρίαρχος λαός μας « ατός του και απατός του κάνει κακό της μοίρας του που δεν το κάνει οχτρός του». 

Όταν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες μιλάνε με μια φωνή ,οι υπηρετούντες το λαό πρέπει τουλάχιστον να το ακούνε!_ 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨