Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Απόφοιτοι Σχολής Ικάρων: Μεγάλες περικοπές στις συντάξιμες αποδοχές των στρατιωτικών - Στα 1450 ευρώ η σύνταξη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ


Στα 1450 ευρώ υπολογίζεται η σύνταξη του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, με πάνω από 40 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και ανεξάρτητα αν είχε και κάποια από τις επικίνδυνες ειδικότητες βάση του νόμου (Ν.4387/2016) για τους συνταξιούχους Στρατιωτικούς, αλλά και άλλους Λειτουργούς του Δημοσίου που εφάρμοσε η κυβέρνηση, όπως επεσήμανε σε σχετική του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Ικάρων.

Μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, ο Σύνδεσμος ανακοινώνει...........
«ότι θεωρεί άδικο, αντιδεοντολογικό και άκρως επιζήμιο ηθικά και οικονομικά, τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόστηκε, ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση», επισημαίνοντας ότι «ο τρόπος με τον οποίο, τα αρμόδια Υπουργεία, εφάρμοσαν τις διατάξεις του εν λόγω νόμου, επιφέρει πολύ μεγάλες περικοπές στις συντάξιμες αποδοχές - όσες είχαν απομείνει - σε συναδέλφους που υπηρέτησαν για πολλά χρόνια την Άμυνα της Χώρας».


«Η συμπεριφορά αυτή δεν αρμόζει στην Ελληνική Πολιτεία διότι με πρωτοφανή τρόπο επηρεάζει καθοριστικά ιδιαίτερα τις Ειδικότητες ή Εξειδικεύσεις που ο νόμος χαρακτηρίζει Επικίνδυνες. Για όλους αυτούς τίθεται πλέον θέμα αξιοπρεπούς επιβίωσης. Ως Επικίνδυνες ειδικότητες με νομική, ηθική και επιχειρησιακή διάσταση, χαρακτηρίζονται εκείνες των Ιπταμένων όλων των Κλάδων και κατηγοριών των Ε.Δ, των Αλεξιπτωτιστών, των υπηρετούντων στα Υποβρύχια, των Ο.Υ.Κ και γενικά όλου του Επιχειρησιακού Προσωπικού των Ειδικών Δυνάμεων», συμπληρώνει ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Σχολή Ικάρων.

«Στις Ειδικότητες αυτές, είναι γνωστό ότι, έχει ανατεθεί η αναγκαία προβολή ισχύος των Ελληνικών Ε.Δ, σε καθημερινή βάση, απέναντι στην γνωστή εξωτερική απειλή. Εκ καθηκόντων δηλαδή, έχουν την ευθύνη της πρακτικής εφαρμογής της Εθνικής Πολιτικής. Η αναφορά αυτή βεβαίως, ουδόλως υποβαθμίζει τη συνεισφορά των άλλων ειδικοτήτων των Ε.Δ, η οποία δεν υπολείπεται σε επιχειρησιακή αξία, σημασία και θυσίες, από εκείνη των Επικινδύνων ειδικοτήτων. Η εν λόγω συμπεριφορά, σημαίνει ότι όσοι αποστρατεύθηκαν πριν το 2016,κάνοντας το ’’λάθος’’ να υπηρετήσουν πολλά χρόνια και να ζουν επικινδύνως ισοπεδώνονται οικονομικά, αξιακά και ηθικά από τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Πολιτείας. Αυτά, τα οποία κατά τα άλλα, έχουν την Συνταγματική ευθύνη να τους φροντίζουν λόγω και του ειδικού νομικού πλαισίου που τους διέπει», τονίζουν οι Απόφοιτοι της Σχολής.

Σε συνέχεια της παρέμβασής τους υπογραμμίζουν τα εξής:

«Η μόνη ερμηνεία που αρμόζει ως προς την απόφαση της Πολιτείας για τις εν λόγω περικοπές των Συντάξεων, είναι η με δογματικό τρόπο υποβάθμιση και η απόλυτη ισοπέδωση της προσφοράς και των ευθυνών που για πολλά χρόνια είχαν αναλάβει στους ώμους τους για την "Άμυνα της Χώρας", οι διατελέσαντες σε θέσεις υψηλού επιχειρησιακού ρίσκου και ευθύνης.

Με τις αναφερόμενες περικοπές, οι συνταξιούχοι συνάδελφοι αυτών των κατηγοριών, έχουν χάσει πάνω από το 70% των αποδοχών τους από το 2010 μέχρι σήμερα. Πρέπει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με τις Συνταγματικές, αλλά και σχετικές Νομικές προβλέψεις, οι συντάξιμες αποδοχές όλων των Λειτουργών του Δημοσίου πρέπει να είναι αναλογικά συνδεδεμένες με τις αντίστοιχες των εν ενεργεία συναδέλφων τους, όπως και με ότι έχουν καταβάλλει υπό μορφή ασφαλιστικών κρατήσεων και αναγνώρισης υπηρεσιών στο Κράτος. Αν υπάρχει εθνική ανάγκη για ‘’αναστολή καταβολής των ακέραιων συντάξεων’’, όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα, αυτή δεν μπορεί να είναι στοχευμένη για κανένα λόγο.

Οι επιπτώσεις από τον τρόπο εφαρμογής αυτού του νόμου δεν θα είναι μόνο οικονομικές, έστω και αν αφορά μόνο τους συνταξιούχους, διότι και αυτοί που σήμερα έχουν στα χέρια τους τις ευθύνες της Εθνικής Άμυνας, ενημερώνονται, σκέπτονται, συγκρίνουν και αξιολογούν τις πράξεις των οργάνων της Πολιτείας».

Τέλος, κάνουν έκκληση στον Πρωθυπουργό και όλους τους συναρμόδιους με το θέμα Υπουργούς να αναλογισθούν την ηθική ζημιά που επιφέρουν στις Ειδικές κατηγορίες απόμαχων πολιτών, όπως και τα μηνύματα που προβάλουν με τις αποφάσεις αυτές, στους νεαρούς Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και τα άλλα στελέχη που καλύπτουν θέσεις Δημόσιων λειτουργών.

«Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να πείσουμε τα όργανα της Ελληνικής Πολιτείας ότι, κάποια θέματα δεν έχουν μόνο οικονομική διάσταση, αλλά πρωτίστως και κυρίως ηθική και αξιακή», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ  http://www.kathimerini.gr

1 σχόλιο:

  1. όλοι αυτοί δεν διατελέσαν σε ηγετικές θέσεις και είχαν άμεση επαφή με την πολιτική ηγεσία? Αλλά τα ευρά και η καρέκλα, εξ ου και οι καρεκλοκένταυροι, είναι καλά και ως εκ τούτου δεν ενδιαφερόμαστε για τους υπόλοιπους. Τώρα λουστείτε τα. Και εις άλλα με υγεία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨